Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (2355. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.494.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23532354235523562357
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kaynak? Ayrıca kendinizle çalışıyorsunuz, ilk mesajınız ile ikinci mesajınız taban tabana zıt. Bir diyorsunuz ki mekanlara çok para gidiyor, bir diyorsunuz ki ilk 8 bölüme para gitmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 18 Haziran 2016; 1:18:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Kaynak? Ayrıca kendinizle çalışıyorsunuz, ilk mesajınız ile ikinci mesajınız taban tabana zıt. Bir diyorsunuz ki mekanlara çok para gidiyor, bir diyorsunuz ki ilk 8 bölüme para gitmedi.

Sende kendinle çelişiyorsun ben sana CGI maliyetli bir iş olmadığını yetenekl ibir animasyoncunun bile tek başına yapabilceği bir şey olduğunu söylüyorum sen bana 60 milyon ordan desek iyi para iyi diyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OkeanTR

quote:

Sende kendinle çelişiyorsun ben sana CGI maliyetli bir iş olmadığını yetenekl ibir animasyoncunun bile tek başına yapabilceği bir şey olduğunu söylüyorum sen bana 60 milyon ordan desek iyi para iyi diyorsun.

Ben sizin nerede çeliştiğinizi açıkladım, bir zahmet siz de benim nerede çeliştiğimi açıklayın. Ben nerede "60 milyon iyi para" dedim? Hay Allah'ım, kimlerle uğraşıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazmayı_Severim

Şunu kabul edelim GoT 6. sezonu şu ana kadar ki en berbat sezonlardan biri. Fildişi kulelerinde röpteşembırıyla kahvesini içen değerli(!) GoT fanboy'larının her bölümün ardından itinayla "Ben beğendim bu bölümü, karakter işlemeleri, detaylar, Cercei'nin oyunculuğu, üstelik harika bir geçiş bölümüydü" zart zurt babındaki cevapları zannedersem farklı olma/görünme adına kendilerini ifade etmeye çalışmaktan başka bir şey değildi. Nerdeyse 8 bölümdür geçiş bölümü izliyoruz, anlatılmak istenen şey ne ki 8 bölüm boyunca bunun alt yapısı hazırlandı çok merak(!) ediyorum. Bildiğimiz traşa bağlayacak sonu olası teorilerden anladığımız üzere

Arya'nın s6b8'deki insan üstü başarısı bana göre saçmalıktan öte bir şey değil, o yaştaki bir kızın karnına aldığı darbeler sonrasında kısa bir süre içinde kendini toparlaması abesle iştigal. Bizim af edersiniz kıçımıza iğne yapıldığında 24 saat etkisinden kurtulamıyoruz acısından, Arya'nın bir tek kırmızı pelerini takıp uçmadığı kaldı. Hele ki son sahnesi beni benden aldı, Ben Arya'yım salak ne No One'ı, başından beri senin gibi No One'ların kaşarlaşmış ustasını nasıl da kandırdım xdxd Üstelik Waif'i yani benden daha tecrübeli birini nasıl da harcadım, hem de karnıma bıçak yemişken

Edmure sahnesinde askerlerin davranışlarındaki tezatlığı iyi yakalamış izleyiciler, saçmalığın daniskası, bilmiyorum Blackfish kitapta ölüyor mu da dizide resmen harcadılar karakteri, maksat iyi birileri ölsün. En mantıklısı git Sansa'ya yardım et, eğer orada başarılı olursan kaybettiklerini geri alma adına toparlanma süresi kazanırsın üstelik değer verdiğin bir insana da yardım etmiş olursun. Yani eminim bunu düşünecek akılcılığa sahip bir karakter ancak yok yok ben öleyim dedi, kalemi terk etmem onurluyum, öleyim de belki geri getirirler beni de zaaaaaxd İnş. Jon'a benzemem ama geri gelirsem diye de düşünmemiş değildir

Hepimiz biliyoruz ki eğer Stannis gerçekten ölmüşse ve farz-ı misal dirilirse -olmaz ya oldu diyelim- bu adamın dirildiğinde diyeceği ilk kelimenin "TAHT BENİM HAKKIM, ONU ALMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YİNE YAPARIM" olduğunu ama süper kahramanımız Jon, ergenliğe daha ilk günden yenilen depresifler gibi "Ölürsem geri getirme, yoruldum savaşmaktan -ne yaptın ki şu ana kadar, bulunduğun mevkinin fıtratında var savaşmak, lan niye girdin oraya o zaman-, sevdiğimi de kaybettim zaten ,s ,s Sansa'da kukla gibi oynuyor benimle ama olsun ben körüm o da insan sonuçta iyi biri, ben hep haksızım, bir avuçla orduyla savaş kazanacak kadar da zekiyim, çok çok yapımcılar bi pelerin takar 1 vs 10 yaparım alayına giderim" havasında. Biraz akıllı ol, savaşçı ol, dinç ol, yıkılma hemen ya. Ramsey umarım kazanır savaşı olmaz ya hani belki olur diye diyorum. Böyle adamlar 1-C sınıfındaki veletlere liderlik yapamaz bir de büyüdüğü toprakları yönetecek diye iddialarda bulunuyorlar Hoş olacak olan da bu gibi

Masaya bir türlü yumruğunu vuramıyor, keşke Jon'u Stannis yetiştirseydi veya Stannis'in oğlu olsaydı. Dizideki liderlik vasfına sahip tek karakter o. Zamanında Stannis'i desteklemezdim ama demek ki kötünün en iyisi oymuş

Kitabı bilmiyorum, görünen o ki yazar gerçekten zeki birisi ve ona saygı duyuyorum ancak aynı şeyi dizi için söyleyemeyeceğim. Peki niye izliyorum, zamanında hepiniz gibi ben de mavi hapı tercih ettim, büyüsüne kapıldık, olmayacak olaylar oluyor, zeka/yaratıcılık fışkırıyor diye. Son iki sezondur ise maalesef sanki makyajı silinmiş kız gibi hatta Melisandre'nin kolyesiz halini görür gibi dizinin aslında abartılmış bir yapım olduğunun farkına yeni yeni varıyorum. İyi reklam iyi pazarlama falan filan

Son iki bölümde ne mi olacak, tahmin ettiğimiz şeyler olacak çok çok, sonrasında yine fanboy'lar buralarda fink atacak

Gömün bakam
    Aeo
    Kib
    By

Her sezon 4. sezon gibi olmuyor maalesef. Bana göre bu sezon 1. bölüm kötü, 8. bölüm çok kötüydü onun dışında kötü bölüm olduğunu düşünmüyorum. Aksiyonun dengesini tutturamadılar bence. 2. ve 5. bölümler aksiyon bakımından çok doyurucuydu ancak arkasından gelen bölümler politik olaylara ağırlık verince izleyiciler haliyle sıkıldı.

Böyle bakarsak 5. sezonda Hardhome hariç iyi bölüm yoktu. Hardhome da televizyon tarihinin başyapıtlarından birisi oldu. Game of Thrones'tan ilk kez 5. sezonda sıkıldım çünkü gerçekten kötüydü.
    6. sezon benim için gayet iyi geçiyor fakat senaryodaki yaratıcılık eksikliği gerçekten çok fazla hissediliyor. Bunun en büyük sebebi de Martin'in kitabı yetiştirememesi. Euron'un Kingsmoot konuşmasını izlerken feci rahatsız oldum. Kitaptaki sözler aklıma geliyor adam dizide
    Theon'a çük esprisi
    yapıyor.

Neyse benim söyleyeceklerim bu kadar. 9 ve 10. bölümlerle dizi tekrardan eski ivmesine kavuşur. Zaten bütçeden kısmamak için gelecek sezonların bölüm sayısını kısalttılar o yüzden dolu dolu geçer son 15 bölüm içiniz rahat olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0F2AFDA7E -- 18 Haziran 2016; 1:30:11 >

• Son iki sezonda toplamda 13 bölüm izleyeceğimiz kesin mi şimdi?
  • quote:

quote:

quote:

Ben sizin nerede çeliştiğinizi açıkladım, bir zahmet siz de benim nerede çeliştiğimi açıklayın. Ben nerede "60 milyon iyi para" dedim? Hay Allah'ım, kimlerle uğraşıyoruz.

Bir şey demeye üşeniyorum o yüzden tek cevabım olucak. Kaynak diye sordun ya. Sezon finalinde tekrar gelip benim yorumuma bakarsın. Başka bir şey demiyorum.

• Su 9. Bolumu bekledigim kadar hicbir seyi beklemedim.

• OkeanTR O kullanıcısına yanıt
    Maşallah, gerçekten de oldukça objektif bir kaynakmış. Liyakat sahibi olmayan birisiyle daha fazla tartışamam, size cehaletiniz ile mutluluklar.

• Hocam 120dakikalik filmlerle dizileri karsilastiramazsin ki butcede harcanan parada vs. Öyle olsaydi bizim her sezon en az 1 2 buyuk savas sahnesi gormemiz lazimdi. Ki bu bile yetmez izleyicilerin memnun olmasi icin. Zaten dizide ejderhalar var kurtlar var devler var ordular kaleler felan var. Her bolumde savaslar aksiyonlar beklemek cok sacma olurdu öyle bi dizi ancak spartacus felan olur. Hem zaten bu dizi savaslardan cok diyaloglarla hikaylelerle teorilerle heyecanlandiran izlettiren bi dizi. Savas zaten gelecek bundan sonra izleyecez birkac savas daha

• tur1st kullanıcısına yanıt
    Valla ben sabirsizlaniyorum şu bölümü izlemek icin bi tarafta ramsay, diger tarafta jon. Ramsay öyle aptal biri degil cok zeki, ordusunu da cok iyi hazirlamistir. Cok manyak bi bolum olacak

• SonJnow kullanıcısına yanıt
    Ben içerik yönünden kıyaslamadım ki, bütçe ve kalite yönünden kıyasladım; ayrıca memnuniyet konusuna hiç girmedim.

• Uykuluyum biraz kusura bakma :) butce yonunden bakarsak yuksek butceli sinema filmleri genelde guzel oluyor ve bircok izleyici oluyor mesela sinemaya cok guzel oldugunu dusundugumuz bi film gelse bircok kisi gidiyor ama diziler o kadar izlenmiyor. Diyelim adam 70milyon harciyor sinema filmine, reklamini felanda yapiyor ve kazanacagini biliyor. Birde dedigin gibi 2 saatlik felan oluyor. Ama dizi öyle degilki hangi dizinin izleyicisi sinema filminin izleyicisinden fazla olabilir ki. Ama ben şu son sezonda biraz butceden kactiklarini dusunuyorum mesela şu son bolumdeki meeren e saldirma sahnesi cok basit gibi geldi o klasik kalitesi yoktu sanki o sahnede.
    Dizi genelde ayni şeylere gorsellikte önem veriyor mesela ejderhalara akgezenlere wightlara kurtlara vs

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SonJnow

Jonun babasi ned stark iste anasida fahisenin biri. Niye bu kadar merak ediyorsunuz ki ned stark ile bifahisenin sevismesini mi gostersinler

Diziyi nerenle izledin bilmiyorum ama Babası Rhaegar Targaryen Annesi Lyanna Stark. Lyanna stark doğumda ölünce ned stark kuleye dalar ve lyanna öldüğünü görür bebeği alır piçi olarak büyütür. Yoksa ned stark öyle fahişelere bakıcak bir adam değil.

Dizide bununla ilgili bir ipucu verilmedi. Kitap teorisi senin dediğin.

• SonJnow kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ne kusuru. Yanılmıyorsam dizi tarihinin en yüksek bütçesi bu dizide ve su ana kadarki en yüksek bütçeli sezonu da bu sezon, ondan dolayı eleştirmiştim zira senin de dediğin gibi bu sezon oldukça basite kaçılan sahnelerden fazlaca vardı.

Bilemiyorum, belki de filmlerin 120 dakikaya 100 küsür milyon yaptırmaları gibi dizi de son iki bölüme bütçesinin çoğunu yatırmıştır ama bu, geçen sekiz bölümdeki rezaletleri kapatamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 18 Haziran 2016; 2:07:36 >
  • quote:

Yok hocam ne kusuru. Yanılmıyorsam dizi tarihinin en yüksek bütçesi bu dizide ve su ana kadarki en yüksek bütçeli sezonu da bu sezon, ondan dolayı eleştirmiştim zira senin de dediğin gibi bu sezon oldukça basite kaçılan sahnelerden fazlaca vardı.

Bilemiyorum, belki de filmlerin 120 dakikaya 100 küsür milyon yaptırmaları gibi dizi de son iki bölüme bütçesinin çoğunu yatırmıştır ama bu, geçen sekiz bölümdeki rezaletleri kapatamaz.

Yaptıkları hataları nasıl yapıyorlar anlamıyorum. Her bölüm en az bir tane büyük hata ya da mantık hatası oluyor. Bütçeyle parayla açıklanabilecek şeyler de değil, bildiğin amatörlük.

Sansayı kovalayan tazıların birden kaybolması, Jon'a yapılan büyünün çok komik olması, başı sıkıştığında ortamı yakan Daenerys (Martin "yanmama olayı özeldi, bir daha olmayacak" demişti. Ayrıca Dothraklar bir insan yanmadı diye secde etmez, cadı diye öldürürler), 4 kişiyle yapılan Dorne darbesi, radar gibi etrafı gözleyen bir gözü açık uyuyan Areo Hotah'ın arkadan bıçaklanması, Euron'un boş konuşması, kitapta "Starktan başka kral tanımam" diyen Lyanna Mormont'un Starklara atar yapması, lordları asılacakken ses çıkarmayıp kapıya geldiğinde ama o lordumuz diyen Tully askerleri.

Bunlar bir çırpıda aklıma gelenler. Bu kadar daha vardır. Dizinin içi boşaldı bu sezon, karakterlerin özellikle. Bronn gelmiş "yaşlı adam" diyor Blackfish için. Bana söylenmiş gibi içime oturdu bu laf.

Blackfish dediğin adam kaleye Stark bayrağı asan bi adam. Bari onu gösterin de itibarını toparlayın herifin. Çok mu pahalı bi bayrak, büyük yapsan, olsa olsa 20 lira

• Herkes yabanıl ordusunun zırhlı kalkanlı Bolton askerlerine karşı zorlanacağını o sırada da serçeparmak'ın geleceğini düşünüyor ama bence çok farklı bir şey olacak. Yani umarım öyle olur. Bu 8 bölümden sonra bu kadar tahmin edilebilir bir bölüm olmasın.
  • Lews Therin Telamon kullanıcısına yanıt
    Her ne kadar kabul etmek istemesem de sanıyorum ki dizi popülerliğin kurbanı oluyor, büyük ihtimalle "nasıl olsa izleniyor" diyerek hataları görmezden gelip özensiz iş yapıyorlar. Her şey dizinin gidişatının Martin'in elinden tam anlamıyla çıkması ile başladı, sezon başlamadan önce bir röportajda "dizi ile kitap ayrıldı" diyordu ve bu ayrılık da dizinin felaketi oldu diyebiliriz zira yapılan acemi işi hatalar saymakla bitmez ve bir de karakterlerin ikinci plana itilmesi de tuz biber oluyor.

Daha ne diyebiliriz ki, umarım son iki bölüm güzel olur ama dediğim gibi, bu bile diğer sekiz bölümü unutturamaz. Unutturamazdan kastım ise yapılan o bölümlerin durgun geçmesi sebebiyle değil, hatta ben en çok Tyrion ile Varys arasındaki konuşmaları seviyorum, yapılan aptalca hatalardan dem vuruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: tru****

quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

Yaptıkları hataları nasıl yapıyorlar anlamıyorum. Her bölüm en az bir tane büyük hata ya da mantık hatası oluyor. Bütçeyle parayla açıklanabilecek şeyler de değil, bildiğin amatörlük.

Sansayı kovalayan tazıların birden kaybolması, Jon'a yapılan büyünün çok komik olması, başı sıkıştığında ortamı yakan Daenerys (Martin "yanmama olayı özeldi, bir daha olmayacak" demişti. Ayrıca Dothraklar bir insan yanmadı diye secde etmez, cadı diye öldürürler), 4 kişiyle yapılan Dorne darbesi, radar gibi etrafı gözleyen bir gözü açık uyuyan Areo Hotah'ın arkadan bıçaklanması, Euron'un boş konuşması, kitapta "Starktan başka kral tanımam" diyen Lyanna Mormont'un Starklara atar yapması, lordları asılacakken ses çıkarmayıp kapıya geldiğinde ama o lordumuz diyen Tully askerleri.

Bunlar bir çırpıda aklıma gelenler. Bu kadar daha vardır. Dizinin içi boşaldı bu sezon, karakterlerin özellikle. Bronn gelmiş "yaşlı adam" diyor Blackfish için. Bana söylenmiş gibi içime oturdu bu laf.

Blackfish dediğin adam kaleye Stark bayrağı asan bi adam. Bari onu gösterin de itibarını toparlayın herifin. Çok mu pahalı bi bayrak, büyük yapsan, olsa olsa 20 lira

Elinize sağlık çok güzel yazmışsınız, bu sezon ile ilgili yapılabilecek en doğru eleştiri budur bence.
    Ramsay'in babasını öldürüşü geliyor mesela aklıma ne bileyim çok basitti. Roose Bolton bu kadar saf mı ? uykusunda falan öldürse Ramsay yine kabul ederim. Yeni oğlu olmuş, gidiyor bizim deliye sarılıyor illa ölüm şekli Kızıl Düğün'e gönderme olsun diye zorlamışlardı sanki. Ben mi çok takıldım bilmiyorum.
    Haa diziyi her türlü izlerim o ayrı amacım dizi bozdu artık izlenmez demek falan değil. Bu sezon bu tur şeyleri çok gördük sanki. Bu da beni rahatsız etti açıkçası.

Aynen bir de Ramsay'nin Roose'u bıçaklaması var. Babasından köpek gibi korkan Ramsay mi yapıyor bunu? Hayır sırf Ramsay değil ben de korkuyordum Roose Bolton'dan. Martin'in yazarlığının en iyi yanlarından biri bu. Bölümlerinde sürekli kan vurgusu, sessiz konuşması, tuhaf görünüşü, dizide gösterilmeyen ilginç alışkanlıkları (mesela vücudundan kan aldırıyordu)

Roose Bolton bıçaklandığında şaşırdım ama iyi bir şaşırma değildi. "Daha rezil olamazdı" şaşırmasıydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lews Therin Telamon -- 18 Haziran 2016; 3:28:33 >

• trufily T kullanıcısına yanıt
    Bence bunun en buyuk sebebi şuan ortada kitap felan yok diye. Mesela bu olaylarin oldugu bi 6.kitap cikmis olsaydi rahat rahat cokta guzel olurdu hikayeleri. Ama şimdi bu sekilde önceki sezonlarin gerisinde kaliyorlar. Mesela nehirova meselesi kitapla aynı sayılır bu yuzden orayi daha guzel anlatmislar jaime ile edmure anlasmasi konusmasi felan. Ve blackfish felan. Eğer kitapta olmasaydi o kısımda sacma olurdu bence yani sacmadan kastım beklentilerin cok altinda olurdu. Bence bu sezonda şu 9.bolumdeki savasa cok önem vermelerinin en buyuk nedeni budur. Şimdi savaş var, gorsel yeteneklerin konusacagi bi bölüm. Belki bu bolumu cekmek onlarinda işine gelir ve belki o yuzden entrikalara felan girmek istemiyorlar cunku yazar bile yillarca dusunuyor kitabi yazarken.

Heralde 7.sezona kadar kitabin cikmasini bekliyorlardir, her ne kadar dizi kitaptan ayrildi densede tam anlamiyla kopmaz. Kitabi okuyup onun şeklini yansitmak varken niye boyle bisey yapsinlar ki. Yeni kitabi onlarda bekliyordur yeni sezonlar icin

• Lews Therin Telamon kullanıcısına yanıt
    Kitapta roose de ramsayden korkuyor bence. Cokta iyi taniyor. Mesela bi yerde diyordu şimdi bi oglum daha olsa ramsay onu öldürür bunu engelleyemem vs

• 
Sayfa: önceki 23532354235523562357
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.