Şimdi Ara

Game of Thrones (2011 - 2019) (144. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
66.591
Cevap
442
Favori
2.494.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üçüncü kitabı 2 sezon olarak çekeceklerini düşünürsek dördüncü sezonun dokuzuncu bölümünü de tahmin ediyorum Martin kaleme alacaktır. Doğrusu merak ediyorum, bakalım ne muhabbet dönecek forumda o vakit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fabrice

Üçüncü kitabı 2 sezon olarak çekeceklerini düşünürsek dördüncü sezonun dokuzuncu bölümünü de tahmin ediyorum Martin kaleme alacaktır. Doğrusu merak ediyorum, bakalım ne muhabbet dönecek forumda o vakit.

Gerçekten sanki ayarlanmış gibi her sezonun dokuzuncu bölümü kesinlikle Martin tarafından yazılmalı. Üçüncü sezonun dokuncu bölümünü de yazmalı.

Bu arada bayadır ortalarda dönen bir dedikodu var ikinci sezon hakkında. İlk sezondaki Tyrion'un bayılma sahnesi kitapta olmayan bir sahneydi. Normalde Tyrion'ı daha bi iş üstüne görüyorduk. Olacak olan olay göstermemek/yumuşatmak/bütçeden açık vermemek adına kesilmişti. Şimdi ise aynı olayın ikinci sezonda da olacağı söyleniyor. Yani ilk sezon bitmeden dizinin senaristlerinin ikinci sezon hakkında söyledikleri ''çok büyük ve çok geniş bir savaş.. Bunu nasıl aktaracağız bilmiyoruz ama kesinlikle çok güzel olacak'' lafı yalan olacak olabilir. Bütçe yetersizliğinden dolayı bazı ekşın sahnelerin kesilebileceği söyleniyor.

Ama bana göre bunu yapmak dizinin kendi boyununa ilmeği geçirip sonra da altındaki sandalyeyi itmesi anlamına geliyor. Çünkü kitapları okumayan kesim aksiyon için izliyor. Üstelik kitabı okuyanlar da o sahneler için can atıyor. Eğer böyle saçma birşey yapılırsa çok büyük kan kaybeder dizi kesinlikle.

Neyse göreceğiz bakalım. Nisan'a daha çok var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cypon

quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

Yanlış anlamayın ama bence böyle çok daha güzel. Normalde bir kitap bir film yapılır, en fazla 2.5 saat. Ama bu 10 bölüm ile 10 saat oluyor ve bence gayet yeterli. Diğer diziler gibi uzun olmasın mümkünse. Ben mini dizileri seven birisi olarak böyle düşünüyorum.

Aslında dediğin gibi güzel oluyor . Ancak 10 bölüme sığdırmaları koskaca kitabı, kitabı okuyanlar için herşeyin çabucak geçtiği hissi veriyor. Aynısını Harry Potter filmleri için de hissetmiştim ben.

Diziyi güzel götürdüler ilk sezon. İkinci sezondan kişisel olarak çok beklentim var fakat benim beklediğimi veremeyecek gibi geliyor bana. Tek tesellim dokuzuncu bölümü kitabın yazarı olan Martin'in yazmış olmuşu. İlk sezonun dokuzuncu bölümünü de o yazmıştı. Neyse bakalım. Daha çok var bir kaç resim,video gördükten sonra kesinleşir düşüncelerim

Böyle kitaptan uyarlama filmler arasında Harry Potter'ı kaale almıyorum ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fabrice

Üçüncü kitabı 2 sezon olarak çekeceklerini düşünürsek dördüncü sezonun dokuzuncu bölümünü de tahmin ediyorum Martin kaleme alacaktır. Doğrusu merak ediyorum, bakalım ne muhabbet dönecek forumda o vakit.

O zaman 2. sezon 9. bölümde birçok karakter ölür diye düşünüyorum

NOT:Kitabı okumadım tahminde bulundum o yüzden spoiler içine almıyorum.
  • yakında izlemeye başlayacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: michael scofield77

yakında izlemeye başlayacağım

Kesinlikle pişman olmazsın izle...
  • SPOILER VERMEYİN
  • ipini koparan spoiler veriyo. lütfen...
  • Evet ve mümkünse kitap spoiler'ları için belirtin kitapla ilgili diye. Hem Diziyi izleyenler için hem kitabı okuyanlar/okuyacaklar için tadı kaçmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 24 Ekim 2011; 17:39:04 >
  • Yeni cast için iyi oyuncular seçilmiş.
  • İkinci kitabın türkçe çevirisi ekim ayı sonu gibi raflarda olacakmış epsilon akıllık etti herkesin alacağını düşünüyorum ingilizcesini okumayanlar nisan ayını beklemeden alırlar gibime geliyor..:)
  • 2. sezonu izleyip sonrasın da kitabı almak bence daha mantıklı olacak.
  • HALA

bluray release date BELLİ değil ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: :Fatih:

2. sezonu izleyip sonrasın da kitabı almak bence daha mantıklı olacak.

Aynen öyle.. Şimdi kitabı alırsanız inanılmaz bir detay deryası içinde bulacaksınız kendinizi. Sevdiğiniz, duygulandığınız, çoştuğunuz yerler olacak. Dizinin ikinci sezonu başladığında eğer sizin sevdiğiniz görmek istediğiniz yer dizide yer almazsa, dizi direkt çöp olacak sizin için. Bundan eminim. Örneğin ilk sezonda Neşe Kulesi(Tower of Joy) sahnesi yok. Sırf bu yüzden kitabın fanları dizi yazarlarına demediklerini bırakmadılar. Tek sahne için.

Aynı şekilde diziyi izleyip sonra kitabını okumak daha mantıklı Fatih'in dediği gibi. Dizi her halükarda yüzeysel gidecek. Diziyi bitirdikten sonra detaylarını öğrenmek daha eğlenceli olur. Hem de dizinin zevkini baltalamaz. Kendimden biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Reaper07

İkinci kitabın türkçe çevirisi ekim ayı sonu gibi raflarda olacakmış epsilon akıllık etti herkesin alacağını düşünüyorum ingilizcesini okumayanlar nisan ayını beklemeden alırlar gibime geliyor..:)

kitap çıksın ilk alıcısı benim
  • Bende alıp okumayı düşünüyorum açıkçası yüzüklerin efendisini de ilk filmden önce trilogy i bitirmiştim ama peter jackson a tek laf edemem adam kitabı birebir çekmiş uncut versiyonda..acaba game of thrones ta kitaba göre çok eksiklikler oluyor mu ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reaper07 -- 25 Ekim 2011; 23:12:26 >
  • quote:

Bende alıp okumayı düşünüyorum açıkçası yüzüklerin efendisini de ilk filmden önce trilogy i bitirmiştim ama peter jackson a tek laf edemem adam kitabı birebir çekmiş uncut versiyonda..acaba game of thrones ta kitaba göre çok eksiklikler oluyor mu ??

Hayır. Uyarlama konusunda çok iyi iş çıkartmışlar, bazı sahneleri biraz değiştirmişler o kadar.
  • Evet arkadaslar, buyuk bir ihtimal verdigi spoilerin kitapla mi, diziyle mi ilgili oldugunu belirtmeyen dusuncesiz bir uye tarafindan spoiler yedim. Bir sorum var kitabi okuyanlara Dikkat kitapla ilgili spoiler icerebilir

Bu Sean Bean in kilic dersi alan kizi ikinci sezonu bir dilenci yada sefil bir bicimdemi gecirecek? Sadece bu soruma evet yada hayir diye cevap verirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak-09k

Evet arkadaslar, buyuk bir ihtimal verdigi spoilerin kitapla mi, diziyle mi ilgili oldugunu belirtmeyen dusuncesiz bir uye tarafindan spoiler yedim. Bir sorum var kitabi okuyanlara Dikkat kitapla ilgili spoiler icerebilir

Bu Sean Bean in kilic dersi alan kizi ikinci sezonu bir dilenci yada sefil bir bicimdemi gecirecek? Sadece bu soruma evet yada hayir diye cevap verirseniz sevinirim.

Hem evet hem hayır

Spoiler konusunda dikkat etmek lazım gerçekten. Gerçi nasıl spoiler veriyorlar anlamış değilim. Çünkü kitap bölümü ölü bir halde. Okuyanlar gelsin de altıncı kitap hakkında muhabbet edelim ne bileyim olmuş olayları tartışalım teoriler üretelim. Oraya buraya şu olacak diye yazarak izleyenlerin heyecanlarını baltalamak yerine..

• quote:

Orijinalden alıntı: Makaveli NRFP

quote:

Bende alıp okumayı düşünüyorum açıkçası yüzüklerin efendisini de ilk filmden önce trilogy i bitirmiştim ama peter jackson a tek laf edemem adam kitabı birebir çekmiş uncut versiyonda..acaba game of thrones ta kitaba göre çok eksiklikler oluyor mu ??

Hayır. Uyarlama konusunda çok iyi iş çıkartmışlar, bazı sahneleri biraz değiştirmişler o kadar.

Anladım dostum yinede önce okumayı düşünüyorum böylece diziyi izlerken daha eleştirisel gözle bakabilirim ve spoiler yemem bundan sonra inşallah..:))
  • 
Sayfa: önceki 142143144145146
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.