Şimdi Ara

aaaaaaa (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
475
Cevap
27
Favori
78.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
490 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kadikoyluyum. Ugrarim bugun ama mekan yanlis yer maalesef. Orada genelde outlet magazalari var ve yuruyen insan sirkulasyonu cok az. Neden daha iyi on arastirma yapmadin bize sormadin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında bir bakanda demişti ya her edebiyat eğitim fakültesi mezunu öğretmen olmak zorunda değil diye ama bilmiyor ki bu fakülteler hala açık ve mezun veriyor öyle yada böyle işte Türkiye böyle bir yer.Okursun edersin en iyi yerden misal mezun olursun patronun ilkokul mezunudur.Bu ülke niye gelişmez açık bir örnek bu çünkü eğitimi yarım kalmış insan hayata tutunmaya kendini düşünme ne kadar iç edersem o kadar kar mantığı ile iş yürütülür Türkiyenin en büyük virüslerinden biridir buda kalitesizlik liyakat olmayışı disiplinsizlik insan canına verilen önem din kadına saygısızlık ve daha bir çok şey.
    https://www.evrensel.net/haber/306223/mebden-ogretmenlere-baska-is-alanlarina-yonelin




  • Arkadaşlar Google'dan 5 yıldız vererek destek olabiliriz.Ben Bursa'da yaşıyorum elimden bu geldi. İnşallah İstanbul'a gittiğin zaman uğrayacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yenı işletme ısen bır sure böyle devam edeceksın.En basıt kuraldır bılmeyen bıle bılır ilk 12-15 ay en kötü durumlar ıcın paran olacak kenarda yoksa girmeyeceksın.
    Ayrıca aman ondan da olsun bunu da ekleyelım falan olmaz.Böyle bakarsan her daim eksiğin cıkar menude.Tek bir şeye yönel.Börek olsun dersın yarın öbur gun kuru fasulye de ekleyıverırsın bır anda bu sıkıntı yaratır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 14 Nisan 2019; 13:48:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yer neresi soyle gelek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam ticarette böyle zamanlar olur bir Instagram hesabı açın bol bol takılın onda fotoğraf paylaşın insanları takip edin artık yeni moda bu
  • Yanındayız hocam.
  • Fiyatlarınız ne alemde peki hocam?(Hocam dediysem öğretmen olmanıza hürmeten söylüyorum, ağıza takılmış bir söylem olduğunu sanmanızı istemem.) Ona göre cebime para alayım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22C714979 -- 14 Nisan 2019; 14:8:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kafenizi etüt kafeye çevirin derim bi arkadaşım iyi para kazandı bu işten ders vericeksiniz isteyen orada ders çalışıcak kahvesini içicek bir yandan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AbinizDöndü -- 14 Nisan 2019; 14:8:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sacmalama nasil umursamayiz kendimi koydum yerine umarim ins istedigin gibi bir duzelme olur unutma 1 saglıktır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardeşim Yılan Yap Kendini



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helll_599 -- 14 Nisan 2019; 14:11:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tunahan1071

    yerim kadıköy'de cadde üstü. Ben inanın kar beklemiyorum zaten. Büyükleri dinleyerek ilerledim, herkes 6 ay bir şey bekleme dedi ama 3000 tl kira çıkmayınca insan gerçekten üzülüyor. ürünlerimin hepsini kendim hazırlıyorum, kendim servis ediyorum. Gelen herkes çok hoş mekan vs diyor. En azından kirasını çıkarsaydı ben gerekirse evden çıkar dükkanda yatardım..

    İnsanları mutlu göndermek için elimden geleni yapıyorum, galiba olmuyor. Bende bilmiyorum.. Bıktım, tükendim.

    Yarın maç var, dukkanım stad yolunda köfte, hamburger, mantı vs bile hazırladım yarın belki satabilirim diye.
    Konuyu tam okuyamadım. Adres yada isim göndere bilir misiniz ? Özelden uğramayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ekonomide tatlı yemek aşırı lüks, zaten temel besinler çok pahalı. Migrostan 10 tlye pasta + bir bira alıp modada oturmak bir tatlıya 20 lira vermekten daha mantıklı olduğu için işiniz zor. Sorun sizin yeteneğinizde değil yanlış iş seçiminde.
  • sosyal medya hesapları aç
    facebook reklam ver
    instagram reklam ver

    sağda soldaki salak tostcu bilmem neler binlerce lira kazanırken bu kardeşimiz sıkıntıda olması üzücü

    son olarak daha çok çalış kendi işini yapıyorsun. sen değil, senin yerine öğretmenlik yerini 30 yıldır işgal edip emekli olmayan utanmaz reziller, kendini öğretmen sananlar utansın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olgi -- 14 Nisan 2019; 14:15:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dış kapının iç mandalı

    Ufak bir işletmem var. Nisan 2014te açtım. Hala devam ediyor.

    Mühendisim ben de, Mühendislik yapmam dedim ve bir oyun salonu açtım. Dün gibi aklımda, ilk gün 35 TL ciro yaptım. İki ortak açmıştık. Gram moral bozmadım, dedim ciroyu ezmeye gidelim, taksim e bir gece kulübüne gittik, manyak gibi içtik.

    İlk ay kirayı aidatı zor toparladı bile diyemem, toparlayamadı. Avm ye ilk aydan borç taktık

    Muhasebecinin parası 100 liraydı, onu bile ödeyemedik.

    3 ay geçti, dükkan hala kendine yetmiyordu. Ortağımı kovdum bir de onun parasını ödedim. Allah şahit, ayağımda yırtık converse ile çalıştım personel de almadım. Sabah 10 akşam 22 tek başıma, 66 m2 dükkanda 4 aya yakın çalıştım. Tek. Hadi bakalım buradakiler de çalışsın.

    Sonrası oturdu, 5 seneyi doldurdu, müşteri problemimiz yok, dükkanı büyütmeye çalışıyorum, 1.5 personelim var.

    Nasıl toparladım?

    İş yerim esenyurtta, Nisan 2014te biz 7 PlayStation koymuştuk. 5 tane ps 4, 2 tane ps3. Herkes ama herkes pes 13 istedi. Hayatında ps cafeye gitmemiş adamdım. Aldığım ps4leri zararına aldığım yere geri sattım, 3 aldım. Anlık bir karardı, ortağım " 4 oynamaya alışırlar." dedi, ben "müşterinin ne oynayacağına sen karar veremezsin yavru." dedim, direk gönderdim.

    Yama dediler, bu işi yapan dükkanlar var. Yükleme yapıyorlar. Kafamda "ulan ben mühendisim bu kilimcinin kör oğlu, bu yapıyorsa ben de yaparım." dedim. Gece saat 3 e kadar yama nasıl atılır onu araştırdım, öğrendim. Forumda forza bjk diye bir arkadaşın yaması vardı, vurdum geçtim.

    Baktım dükkan iş yapmaya başladı.

    Kollar bozuluyor, sarf malzemesidir bizde. Tamire şirinevler e götürüyorum ama eşşek gibi yakan bir ford escort um vardı, gidiş dönüş yakıt parası, herifin kolları tamir etmesi, bugün git yarın gel demesi delirtti beni. Aldım bir kolu açtım, toplayamacağımı bile bile açtım, üstünde çalıştım. Toplayamadım attım çöpe. Başkasını açtım. Sonra başkasını. Şimdi gözüm kapalı yaparım.

    Ben ticarette neyi öğrendim. Bir işte para kazanmak istiyorsan en iyisi olacaksın, konu kapandı.

    Müşteriler gelirdi kafe ismi bilmezlerdi "tolga abinin ora" derlerdi. Çizgiyi aşmadan insanlar ile konuşmayı bilmek gerek.

    Neyse baktım benim dükkan iş yapıyor konuma geldi, hafta sonu zaten full çekiyor. Müşteri geliyor geri gitmesin diye langırt oynuyorum, muhabbet geyik goy goy gırla.

    Ama nasıl yaptın diyenlere ilk gün 35 lira cirom vardı diyorum

    Şimdi, hayatım şöyle oldu artık. Uyandığımda, ne zaman uyanırsam iş yerime gidiyorum, birader (personelim) açıyor zaten. Sıkıldığımda arazi oluyorum, fazla rahat bir hayatım var, hafta içi benim serbest zamanım hafta sonu sadece dükkandan çıkmak istemiyorum çünkü şükür çok yoğun oluyor.

    Ama nasıl yaptın diye sorana "ilk gün 35 lira cirom vardı." diyorum.

    Tavsiyem şu, işinizi bilmem çok fazla. Çevrede rakip dükkanları gezin, ben gezerim hep. Onlarda olan sizde olmayan ne var. Bunu öncelikle inceleyin.

    Happy hour yapabilirsiniz.

    Bir günü halk günü yapabilirsiniz.

    İnstagram sayfası açabilirsiniz.

    Ya da hiçbirini yapmayabilirsiniz.

    Ama eğer gerçekten dürüstçe vicdanınızı dinlediğinizde "ben işimi iyi yapıyorum." diye düşünüyorsanız temel ihtiyacınız sabır.
    Yaşadıklarınıza benzer şeyler yaşadım. Bende mühendisim. Enerji mühendisi olarak. Yenilebilir enerji malzemeleri satışı ve kurulumu yapmaktayım. Onlarca elektriksiz insanlara elektrik sağladım . Türlü parasızlık sıkıntılar çektim. Sevdiğim şeyi yapmak için çok uğraşıyorum. Bazen diyorum sizin gibi birşey mi yapsaydım diye. Sizde demek aynı sorunları çekmişsiniz. Ticaretin kaderi bu galiba.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ayin yeni dolmus intihar etmeyi dusunup, ulkeye lanet ediyorsun. Bizim toplumumuzun temel sikintisi iste bu, kolay yoldan cok cabuk para kazanmak ve rakibi kotuleyerek egale etmek. Kusura bakma bu kafayla gidersen zaten kepenk kapatirsin. Sabretmeyi ogrenerek digerlerinden farkli ne yapabilirim onu dusunmen gerek. Sonucta senin gibi bir suru dukkan var degil mi? Belki onlar yillarini verdi bu ise sen bir ayda oturmus musteri istiyorsun. Hayirli isler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dükkanını bilmiyorum ama benim yeme içme mekanlarında dikkat ettiğim konu fiyat şeffaflığı. Yani dükkana girmeden aşağı yukarı ne ödeyeceğimi kestirmem lazım. Bu sebeple dışarıdan görülecek şekilde fiyat belirtsen müşterinin girmesini sağlarsın. Sağlıklı ürün olduğunu belirtir ifadeleri de menüye vs yazmanı tavsiye ederim. örneğin ''glikoz şekeri kullanılmamıştır, kristal şeker ile imal edilmiştir'' vb.
  • Kendim pastane ambalaji ureticisiyim.Plastik poset ve karton kutu vb.

    Bu tur islerde aci ama gercek artik her caddede 10+ pastane tatlici oldugundan kendinizi kanitlamaniz,ve bu surecte size yetecek sermayeyi cebinizde tutmaniz sart..BU tur yeni acilan yerlerde minimum geri donus 6 aydan baslar..

    Bir isyerine cok fazla cesit koymakta aslinda isletmeci icin iyi gozuksede tam tersi etki yapabiliyor..
  • Hocam öğretmenim işletmecilikten anlamıyorum diyorsunuz.

    Ben kamu yönetimi mezunuyum ben de işsizim. Okulda işletme dersinde şu kuralı öğrendik: "İlk yıl, karsız geçen yıldır."(Ekonomi-işletme kuralı) Bu ilk yıl, kuruluş masraflarınızı kapattıysanız, tamam, işletmeniz iş yapıyor demektir. Daha bir ay olmuş karar vermeniz için daha erken. Bir yıl sonra işlerde gelişme olmamışsa, o zaman gelin konuşalım. İntihar etmeyin. Hayırlı işler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 14 Nisan 2019; 14:27:32 >
  • Ülkede genel manada büyük bir ekonomik sıkıntı var, siz de kendi durumunuzu anlatmışsınız. Umarım sizin içinde güzel günler yakındadır.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.