Şimdi Ara

Galiba anakartı bozdum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk overclock maceram sanırım anakartı bozmamla sonuçlandı. Msi K7N2 Ultra2 LSR anakart, athlon xp 2600+, 1 gb ram, 256 mb sapphire 9550 ekran kartına sahip sistemim var. Daha doğrusu vardı. Herşey pes2008 demoyu daha akıcı oynamak istememle başladı. Önce ati tool kullanarak ekran kartına biraz overclock yaptım. Herhangi bir sorun çıkmadı ve performansta bir miktar artış oldu. Dedim madem işe yarıyo biraz da işlemciye overclock yapıyim. Biostan FSB yi 166 dan 190 civarına çıkardım. Sistemi açıp tekrar oyuna girdim. Performans daha iyi gibiydi ama kitlenmeler oluyodu. Daha stabil olsun diye cpu voltajını azcık artırayım dedim. Aida32 programında cpu voltajı 1,65 gözüküyodu. Biosa girip voltajı 1,675 yaptım. Save edip enter a bastım ki basış o basış, bidaha da pc açılmadı. Açma düğmesine basınca hemen bi kaç saniye sonra uzun beep sesi geliyo ve bu ses 3 saniyede 1 tekrar ediyo. Monitörde de görüntü falan yok. Jumperları çıkararak ve bios pilini çıkarıp takarak anakartı resetledim ama değişen bişey olmadı. Ramlerin slotlarını değiştirince bazen beep sesi kesiliyo ama sistem yine açılmıyo. Bütün ramleri çıkarıp pc yi açınca yine aynı şekilde uzun beep sesi geliyo. Başka ramlerle de denedim yine açılmadı. Tahminim anakartın ram slotlarına zarar verdim. Herhalde 3 slot da birden bozuldu. Düşük bir ihtimal olarak da cpu yu bozmuş olabilirim diye düşünüyorum ama yanık kokusu falan da gelmemişti hiç. Acaba anakart tamiri yapan yerler bu sorunu düzeltebilir mi?







  • sen en iyisi tüm parçaları tek tek başka bilgisayara bağlıyarak dene bu arada hangi işlemci 1.6 volt ile çalışıyori ben bilmiyorum benim e4400 bile 1.3 voltaj ile gidiyor
  • Ben Aida32 programında cpu özellikllerinde 1,65 olarak gördüm. Bilmiyorum belki de yanlış görmüşümdür. Bios hata kodlarında 1 uzun beep ram yenileme hatasıymış. O nedenle anakartın ram modülleri arızalandı diye düşünüyorum. Ama tabi tüm parçaları denemek gerekir. Ben voltaj değerini yanlış da girsem anakart kendini kilitler resetleyince default değerlerle yeniden açılır sanıyodum. Demekki açılmayabiliyomuş
  • benim athlon 1900+ 1.75 volt ile çalışıyor.
  • Sizinkiyle benzerlik taşımasa da benim ana kartım da fanların temizliğinden sonra zannedersem ekran kartını sökerken bir hata yapsam gerek bilgisayar bi daha açılmadı.Ana kart onarımı da mümkün olmadı ve bu vesileyle ana kart,ram,işlemci değişikliğiyle sistemi yenilemiş oldum.Tabii biraz pahalıya malolan bi temizlik işlemi oldu.Belki daha detaylı bi inceleme ile ana kart onarımı yapılabilirdi diye düşünüyorum.Bence işi bilen bi tamirci araştırın derim.
  • Ben bios ayarlarından voltajı değiştirirken (ki bu işlem o pc de yapabildiğim son işlem oldu) 1.70 ve üzerindeki değerlere getirince kırmızı yanıp sönüyodu. Ben de 1.675 yaptım. Yine de bozuldu ama.
  • kardeş üzgünüm ama sanırım bir bardak su içmen gerekiyo
  • Aslında durumumuz bu açıdan benzerlik gösteriyor. Bu vesileyle ben de pc yi yeniledim. Biraz pahalıya mal oldu ama pes2008 demoyu rahatça oynuyabiliyorum. Eğer düşük bir maliyetle diğer pc yi de tamir edebilirsem ondan da faydalanıcam tabi.
    quote:

    Orjinalden alıntı: fakon

    Sizinkiyle benzerlik taşımasa da benim ana kartım da fanların temizliğinden sonra zannedersem ekran kartını sökerken bir hata yapsam gerek bilgisayar bi daha açılmadı.Ana kart onarımı da mümkün olmadı ve bu vesileyle ana kart,ram,işlemci değişikliğiyle sistemi yenilemiş oldum.Tabii biraz pahalıya malolan bi temizlik işlemi oldu.Belki daha detaylı bi inceleme ile ana kart onarımı yapılabilirdi diye düşünüyorum.Bence işi bilen bi tamirci araştırın derim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: NFSCarbon

    kardeş üzgünüm ama sanırım bir bardak su içmen gerekiyo


    bardak yetmez ram ve anakartta değişecek ikiside
  • Yeni bir ram yeni bir anakart..

    Malesef
  • geçmiş olsun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.