Şimdi Ara

Galaxy S3 Cyanogenmod 11 [4.4.4] Kurulum ve Kullanım Rehberi (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.228
Cevap
28
Favori
96.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung Galaxy Ace 2 telefonumda sürekli kasan 4.1.2 JB'den kurtulmak için Cyanogenmod cm-11 romu, 444Current-Minimalist-DHO-GAPPs ile chrono kernel_r4.0 kurup, gerekli ayarları yaptıktan sonra yedeklerimi ve efs (IMEI no) yedeğini de aldım. Telefonum cm-11 romunda tıkır tıkır çalışmaya başladı. Şimdilik rom değiştirmeyi düşünmüyorum. Şarj süresi 4.1.2 JB'e göre biraz daha kısa gibi. Ama stabilite beni fazlasıyla memnun ediyor.

bestzedDH
    Keşke daha önce IMEI no yedeğini Es dosya yöneticisiyle (telefon rootlu olmalı) almış olsaydın. Yeni IMEI no attırırsan oluşacak Efs klasörünün yedeğini aldığında sorun olmaz diye düşünüyorum. Aynı tek IMEI no'sunu iki telefona birden atarsan biri kara listeye girebilir. S3 telefonuna Rus stok romunu atıyorsun değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 6 Şubat 2016; 1:05:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ettu

Samsung Galaxy Ace 2 telefonumda sürekli kasan 4.1.2 JB'den kurtulmak için Cyanogenmod cm-11 romu, 444Current-Minimalist-DHO-GAPPs ile chrono kernel_r4.0 kurup, gerekli ayarları yaptıktan sonra yedeklerimi ve efs (IMEI no) yedeğini de aldım. Telefonum cm-11 romunda tıkır tıkır çalışmaya başladı. Şimdilik rom değiştirmeyi düşünmüyorum. Şarj süresi 4.1.2 JB'e göre biraz daha kısa gibi. Ama stabilite beni fazlasıyla memnun ediyor.

bestzedDH
    Keşke daha önce IMEI no yedeğini Es dosya yöneticisiyle (telefon rootlu olmalı) almış olsaydın. Yeni IMEI no attırırsan oluşacak Efs klasörünün yedeğini aldığında sorun olmaz diye düşünüyorum. Aynı tek IMEI no'sunu iki telefona birden atarsan biri kara listeye girebilir. S3 telefonuna Rus stok romunu atıyorsun değil mi?

Evde kullanilmayan bir s3 mini vardi onu kastediyodum rus romunu atmadim telefoncuda yaptirdim bugun 13 tl ye ama salak gibi sim kartimi kaybettim :/ igne ucu kadar kuru yer kalmayacak..... peki simdi bi rom atip onda kalicam ne onerirsiniz gorsellik onemli benim icin icinde whatsapp youtube vs bikac temel program olucak o kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben cm-11 kullanıyorum. Hiçbir sorun olmadan tıkır tıkır çalışıyor. Görsellik olarak da memnunum. Whatsapp, youtube sorunsuz çalışıyor. cm-12'yi kurup kullandım ama bana uymadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 20 Şubat 2016; 12:15:23 >
  • Cm 13 deneyen oldumu. Ben gapps dosyasini yuklesemde market acilmiyor. Acaba nerde hata yapiyorum.

• Dediğiniz gibi yaptım yükledim ancak gmail hesabını eklemek istediğimde
    "Oturum açılamadı
    Google sunucularıyla iletişimde bir sorun oluştu.
    Daha sonra tekrar deneyin.

şeklinde hatayla karşılaşıyorum kaç kere denedim düzelmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • CM13 ile denedim ilk önce gappsı flasladım daha sonra aynı sekilde hesap eklemiyor hatası aldım reset attım telefon açılmıyordu siyah ekran geliyordu sim karttan sonra geri CM12ye döndüm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onurcan91

CM13 ile denedim ilk önce gappsı flasladım daha sonra aynı sekilde hesap eklemiyor hatası aldım reset attım telefon açılmıyordu siyah ekran geliyordu sim karttan sonra geri CM12ye döndüm..

Hocam hangi rom ?
  • Cm 13 NIGHTLY hocam@nowar1903

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurcan.kaymak -- 18 Şubat 2016; 11:34:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ettu

Samsung Galaxy Ace 2 telefonumda sürekli kasan 4.1.2 JB'den kurtulmak için Cyanogenmod cm-11 romu, 444Current-Minimalist-DHO-GAPPs ile chrono kernel_r4.0 kurup, gerekli ayarları yaptıktan sonra yedeklerimi ve efs (IMEI no) yedeğini de aldım. Telefonum cm-11 romunda tıkır tıkır çalışmaya başladı. Şimdilik rom değiştirmeyi düşünmüyorum. Şarj süresi 4.1.2 JB'e göre biraz daha kısa gibi. Ama stabilite beni fazlasıyla memnun ediyor.

bestzedDH

hocam orjinal galaxy ACE2 4.1.2 stock telefona CM11 rom atmadan önce chrono kernel kurmamız mı gerekiyor?

• Cyanogenmod yükledikten sonra ister isek tekrar telefonun orjinal android sürümüne geçebiliyormuyuz? O na göre yükleyeceğim çünkü cm yi.
  • CM13 üzerine gapps kurup çalıştırabilen varsa buradan bilgilendirebilirse sevinirim.
  • cm13 kurduktan sonra cihazı yeniden başlatmadan gapps ı kurman gerekiyor.
  • murat9720 M kullanıcısına yanıt
    Hocam oncelikle yanitin icin tesekkurler. Eve aksam dondugumde deniyeyim. Arm 6.0 olani kurucaz degil mi

• predator93
    Önce romu kurun. Sonra kerneli ve gapps'ı kurarsınız. Gappsla birlikte gelen programlar telefonum hafızasını yoruyor, bataryayı sömürüyor diyorsanız gapps'ı kurmazsınız. Alternatif olarak Blackmart, Gerjar türü programlarla uygulamalarınızı indirir kurarsınız.
    Önce rom sonra kernel kurayım kuralı yoktur. Hangisini isterseniz onu kurarsınız. İsterseniz sadece romu kurar kerneli kurmazsınız.
    Romu kurmadan önce hafızadaki telefon rehberini mutlaka yedekleyin. Hatta güvenlik nedeniyle sim kartını da çıkarın.
    Aşağıdaki anlatım alıntıdır.
    Samsung Galaxy Ace 2 Kitkat [4.4.4] Rom Yükleme

1) İlk olarak cihazınızda Cwm Recovery Mod olması gerekmekte. Yoksa buradan update.zip indirin ve Stock Recovery’den kurun. Kurulumu bilmiyorsanız aşağıdaki adımları takip edin.
    -İndirdiğiniz dosyayı cihazınızın harici sd kartınıza atınız.
    -Telefonunuzdan “Ayarlar -> Geliştirici seçenekleri” bölümünden “USB hata ayıklama”yı işaretleyin.
    -Cihazınızı kapatıp “ses açma+home+güç” tuşlarına basılı tutarak recovery moduna alınız.
    –”Apply update from external storage”e giriniz.(seçimler “güç” tuşu ile)
    -Buradan hafıza kartına atmış olduğunuz “update.zip” dosyasını bulup kurun.
    -Cihaz otomatikman kendini cwm recovery moduna alacaktır. Artık yeni recovery modunuz kuruldu.
    2)İndirmeniz Gereken Dosyalar:
    Galaxy Ace 2 GT-I8160 için Android 4.4.4 Sürümü
    cm-11-20140807-UNOFFICIAL-codina.zip
    GOOGLE APPS (GAPPS)
    gapps-kk-20140105-signed.zip

Google Apps (GAPPS) içindekiler:
    Chrome Browser | Cloud Print | Google+ | Google Calendar | Google Camera | Google Drive | Google Earth | Google Keep
    Google Keyboard (replaces stock/AOSP Keyboard) | Google News & Weather | Google Now Launcher | Google Play Books | Google Play Games | Google Play Movies & TV | Google Play Music | Google Play Newsstand | Google Play services | Google Search | Google Text-to-Speech | Google Wallet | Gmail | Hangouts | Maps | Quickoffice | Sound Search for Google Play | Street View on Google Maps | TalkBack | YouTube
    3)Kurulum
    1) İndirdiğiniz ROM (cm-11-20140807-UNOFFICIAL-codina.zip) ve Gapps (gapps-kk-20140105-signed.zip) paketi dosyalarını cihazınızın hafızasına oldukları gibi kopyalayın.
    2) Telefonunuzu kapatın ve Recovery (Ses Açma+Home+Güç) modunda tekrar açın.
    3) Recovery menünüz içerisinden wipe data/factory reset – wipe cache partition – advanced > wipe dalvik cache işlemlerini sırasıyla yapın.
    4) Daha sonra install zip’ten - from sdcard > choose zip from sdcard kısmından önce ROM (cm-11-20140807-UNOFFICIAL-codina.zip) daha sonra Gapps (gapps-kk-20140105-signed.zip) paketini yükleyin.
    5) Recovery menünüzden reboot system now kısmından telefonunuzu yeniden başlatın.
    Telefonunuzun ilk açılışı 4-5 dakika sürebilir, endişelenmeyin.

001ATB
    cm-11 telefona yükledikten sonra orijinal stok romu telefona atıp ilk orijinal sürüme geçebilirsiniz. Telefonunuz brick (sık sık reset atma, açılmama) olduğunda ne yapıyoruz? Orijinal stok romu atarak telefonu ilk günkü duruma getiriyoruz.
    cm-12'yi denedim. Sorunlar çıkınca tekrar cm-11'e döndüm. cm-13 ise sorunlu olduğu için hiç yüklemedim.

• cm 12 olanı sormuştum hocam
  • cm13 kullanıyorum. dün sabah kurdum.

ilk izlenimlerim hızı oldukça iyi. akıcı gayet fakat büyük bi problem var kamera çalışmıyor.
  • cm11 dedin mi liquidsmoothu tek geçerim.Ancak onun da indirme linki pert.

• Bulabilirseniz eğer dokdo-project 7.3.2 5.1.1 sürümünü indirin kullanın çok stabil bi rom.
  • kamerası sorunsuz çalışan bi cm romu var mi?

• fagala kullanıcısına yanıt
    Cm13 kurdum. Gaaps olarakta guncelini kurmaniz gerekiyor. Burdaki uyumsuz. Telefon super oldu cok daha hizli. Ama iki sorun var karsimizda. Birincisi goruntulu arama calismiyor. Tangoda ve viber de dahil. İkinci sorunsa seste hissedilir derecede azalma var.

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.