Şimdi Ara

Galaxy S27 Ultra, değişken diyaframlı kamera teknolojisini kullanabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Galaxy S27 Ultra, değişken diyaframlı kamera teknolojisini kullanabilir
    Galaxy S9 ve Galaxy S9+, Samsung’un değişken diyafram teknolojisini kullanan ilk akıllı telefonları olmuştu. Ancak Güney Koreli şirket, bu özelliğin yeterince büyük bir katkı sunmadığını düşünerek Galaxy S20 serisiyle birlikte bu teknolojiden vazgeçmişti. Ortaya atılan yeni bir iddiaya göre Samsung, en büyük rakibi Apple’ın iPhone 18 serisinde aynı özelliği kullanmayı planlaması nedeniyle değişken diyaframı yeniden gündemine alabilir.

Apple, genellikle rakiplerinin yıllardır kullandığı teknolojileri daha geç benimsemesiyle biliniyor. Örneğin, periskop kameraların Android dünyasında uzun süredir yer almasına rağmen Apple, 5 kata kadar kayıpsız zoom sunan tetraprizma lensi ilk kez iPhone 15 Pro Max ile kullanmıştı. Bu kamera sistemi daha sonra iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max’e, ardından da iPhone 17 Pro serisine taşındı. Şimdi ise birçok rapor, değişken diyafram teknolojisinin 2026’da tanıtılması beklenen iPhone 18 Pro ve iPhone 18 Pro Max modellerine özel olacağını iddia ediyor.

Weibo’daki güvenilir kaynaklardan Digital Chat Station’a göre Samsung, iPhone 18’in olası yeniliklerine karşılık olarak değişken diyafram üzerinde testler yapıyor. Aynı zamanda, Apple’ın katlanabilir iPhone modelinde kullanacağı söylenen daha geniş bir katlanabilir ekran formunu da denediği belirtiliyor.

Ayrıca Bkz.Apple'dan 2026 çıkarması: İşte tanıtılacak yeni cihazlar

Daha önce Galaxy S26 Ultra’nın değişken diyaframlı kamera ile geleceğine dair bir söylenti ortaya atılmıştı. Ancak son gelen bilgiler, bunun gerçekleşmeyeceğini gösteriyor. Samsung’un bu teknolojiyi büyük olasılıkla 2027’de tanıtılacak Galaxy S27 Ultra ile geri getirmesi bekleniyor.

Hatırlamak gerekirse Galaxy S9 ve S9+, ana kameralarında mekanik olarak f/1.5 ile f/2.4 arasında geçiş yapabilen bir diyafram sistemine sahipti. Bu sayede düşük ışıkta daha fazla ışık alınabiliyor, aydınlık ortamlarda ise daha net ve dengeli fotoğraflar çekilebiliyordu. Apple’ın iPhone 18 serisinde tek bir değişken diyafram mı yoksa birden fazla diyafram aralığı mı sunacağı ise şimdilik belirsiz.

Kaynak:https://wccftech.com/samsung-testing-variable-aperture-cameras-to-prepare-for-apple-iphone-18-launch/
    Kaynak:https://m.weibo.cn/u/6048569942?is_hot=1&jumpfrom=weibocom

• İphone bokun resmini arkaya koysa bu samsung da aynısını yapacak iyice samsung dan sogudum (samsung z flip 7 kullanıyorum)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Zahmet olcak samsung beycim. S22den beri aynı kamera...

• ugacomtr U kullanıcısına yanıt
    Evet samsung s9 vardı bende yıllar önce bunu ilk samsung cıkardı sonrasında diğer özellikleri gibi bunu özelliği de maliyeti düşürme adına terk etti. Şimdi iphone bu özellliği kullanacak diye geri getiriyor haberi doğru okudum. İphone ne yaparsa samsung da onu yapıyor ona ayar oluyorum sadece..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muhammed Taha Türk -- 16 Aralık 2025; 23:51:12 >
  • quote:

Galaxy S27 Ultra, değişken diyaframlı kamera teknolojisini kullanabilir

Samsung; kullanabilir, ha kullandı ha kullanacak derken kamera konusunda rakiplerinin bir hayli gerisinde kaldı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anlaşılan S26'dan bir çacık çıkmayacak.
    Çıkan haberlere bakınca sıfır beklentim var.
    Bu gidişle Iphone sahibi yapacaklar beni :(

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.