Şimdi Ara

Galaxy s için android market kurulum anlatımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Umarım daha önceden böyle bir başlık açılmamıştır. Kendim yazdığım için bu yazıyı burada bulmak zor da yine de söyleme gereği duydum :D Önceliklehttp://www.teknolojiherseyim.com/samsung-galaxy-s-turkcell-rom-a-market-yukleme/ vehttp://www.ahmetdereli.com/orjinal-android-roma-market-yukleme.html linkleri sayesinde bu problemi çözdüğümü söylebilirim. Kesinlikle çok büyük iş yapmış arkadaşlar. Benim yaptığımda ise tek fark var o da ikisinin birleşimini kullandım. ne rom kurdum ne recovery mode ile uğraştım :D

    UYARI : BU İŞLEMLERİ YAPARKEN OLUŞABİLECEK ZARARLARDAN VE / VEYA İSTENMEYEN DURUMLARDAN (GARANTİ KAPSAMI DIŞINA ÇIKMAK VB. HER TÜRLÜ DURUM) TAMAMEN SİZ SORUMLUSUNUZ. BEN HERHANGİ BİR SORUMLULUK KABUL ETMEM.

    Öncelikle ahmet dereli arkadaşın sitesinden Market dosyalarını yüklüyoruz. (telefonunuza uygun market dosyalarını sayfanın yorumlar bölümünde bulabilirsiniz.)

    Sonrasında telefonunuzun Hata ayıklama modunda çalıştığına emin oluyorsunuz. Eğer değilse aktif hale getiriyorsunuz. (Ayarlar/Uygulamalar/Gelişim/USB Hata Ayıklama seçili olacak)

    Ayrıca söylemeyi unuttum. Root access gerekiyor telefona. Bunu da en basit şekildehttp://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=833953 adresindeki z4root programını kurarak çok çok basit şekilde yapabilirsiniz. Ayrıca geri alma özelliği de bulunmakta.

    Diğerlerini adım adım yazıyorum.


    1. Bilgisayarınıza Android sdk'sını kurun.( Yükleme adresi :http://developer.android.com/sdk/index.html )
    2. Başta yüklettiğim market dosyasının içindeki dosyaları SdK'yı kurduğunuz klasörün içindeki platform-tools klasörüne atın. (GoogleServicesFramework.apk, Vending.apk ve MarketUpdater.apk dosyaları oluyor bunlar.)
    3. Kopyaladıktan sonra command prompt'u açın. (Eğer vista veya Windows 7 kullanıyorsanız yönetici modunda açın)
    4. Cmd'de sdk'nın içindeki platform-tools klasörüne kadar geliyorsunuz. (dos komutlarıyla tahminen c:\program files\android\android-sdk-windows\platform-tools klasörüne gelmeniz lazım. Eğer başka yere kurduysanız oraya gidin.)
    5. Komut satırına "adb devices" yazıyorsunuz. Eğer telefonunuz orada gözüküyorsa işlemlere başlayabiliriz.
    6. sonrasında "adb shell" yazıyoruz.
    7. "su" yazıyoruz ve root moduna geçiyoruz. (eğer # işareti çıkarsa root moda geçmişsiniz demektir.)
    8. sonrasında "mount -o remount,rw -t rfs /dev/block/st19 /system" yazıyorsunuz ve sistem dosyalarına yazma hakkı veriyorsunuz.
    9. Daha sonra ise "chmod 777 /system/app" yazarak program klasörüne yazma hakkı verin.
    10. Herşey tamamsa exit ve exit yazarak shell modundan çıkın.
    11. Son olarakta "adb push Vending.apk /system/app/" yazın. Ve tamamdır. Herşey hazır. İstediğiniz gibi kullanın. Ben kullandım çok memnunum :D (Eğer listede market gözükmezse telefonunuzu kapatıp açın.)

    Yardım gerekene elimden geldiğinde katkıda bulunurum.

    Son olarak tekrardan Ahmet Dereli (http://www.ahmetdereli.com/orjinal-android-roma-market-yukleme.html) ve Teknolojiherseyim.com sitesine (http://www.teknolojiherseyim.com/samsung-galaxy-s-turkcell-rom-a-market-yukleme/) çok teşekkür ederim.

    http://developerarea.blogspot.com/

    * EDIT *

    Bizzat telefonumda deneyip çalıştırdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slayer777 -- 5 Şubat 2011; 0:01:17 >







  • Dostum süpersin,

    ben de pek çok başarısız denemeden sonra, bu yöntemle marketi Desire HD'me orjinal stock rom üzerine yüklemeyi başardım.
    Peki 2.2.6 versiyon marketi nasıl yükleybiliriz. Ahmet dereli'nin sitesindeki linkten indirdiğim vending dosyası bir önceki sürüm.
    Bu arada GoogleServicesFramework.apk, Vending.apk ve MarketUpdater.apk dosyalarını platform-tools kalsörüne koyduk, ama sadece vending dosyasını yükledik, diğer ikisi ne oldu ?
    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bartman -- 13 Şubat 2011; 22:54:44 >
  • Cevabı deneyerek buldum . Daha önce çok fazla hata aldığım için hazır çalışır haldeyken riske atmak istememiştim ama; 2.2.6 market apk dosyasını cmd prompt'tan push ettim. Şu anda 2.2.6 çalışıyor. MarketAccess aynı şekilde push edince, avrupadaki bir GSM operatörünün sim kartını emule ederek ücretli uygulamaları da görmenizi sağlıyor. Benim anlamadığım push etmediğimiz GoogleServicesFramework.apk ve MarketUpdater.apk dosyalarının platform-tools klasöründe olması mı işlemin başarılı olmasını sağladı ?
  • Yazı ve detaylı açıklamalar için çok teşekkürler, belirttiğin adreslerdeki yazıları belirtmen ve birleştirmen iyi olmuş, hepinizin emeğine ve elinize sağlık…

    uzun zamandır marketi yüklemeye çalışıyordum, diğer ilgili sayfalardaki bildirileri ve birkaç forumun da desteğiyle uzun bir uğraştan sonra marketi, turkcell 2.2. froyonun üstüne yükleyebildim, yapacaklara uyarı, her aşama tıkırında gitmiyor, biraz uğraşmak gerek (en azından benim için uzun sürdü) bazen hata veriyor, tekrarlayıp sebebi bulmak lazım…

    Tekrar TEŞEKKÜRLER…
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.