Şimdi Ara

Galaxy 0.3ns GDDR5 bellek yongalı GeForce GTX 580 hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

•  

Sadece Nvidia tabanlı ekran kartları hazırlayan Çin merkezli donanım üreticisi Galaxy, Kepler mimarisini temel alan yeni nesil ekran kartları öncesinde ürün gamına yüksek performans odaklı yeni bir model daha ekledi. 40nm GF110 grafik yongasından güç alan GeForce GTX 580 tabanlı ekran kartını farklı kılan en dikkat çekici detay, üzerinde yer alan 0.3ns erişim süreli agresif bellek yongaları. Aynı zamanda IDT VMM1403 görüntü kontrolcüsünü de üzerinde barındıran ekran kartı, tasarım anlamında çok sayıda özelleştirmeye sahip.

6 fazlı güç tasarımıyla beslenen ve yüksek stabilite için 13 adet tantalum kapasitöre yer verilen ekran kartına, Samsung'un K4G20325FD FC03 kodlu GDDR5 bellek yongaları eşlik ediyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi 0.3ns erişim süresine sahip olan bellek yongalarının teorik çalışma frekansı 6000MHz olarak ifade edilirken, düşük erişim süresi sayesinde 0.4ns GDDR5 yongalarından daha iyi hız aşırtma başarımı sunacağı ifade ediliyor. 384-bit bellek veri yolu desteğine ve 512x paralel işlem birimine sahip olan ekran kartının, IDT VMM1403 kontrolcüsü ile aynı anda dört görüntü çıkışı sunacabileceği bildirilirken, diğer detaylar hakkında ise şu an için çok fazla bilgi bulunmuyor.

• 6000 mhz ram hizi guzel fakat ram hizlarinin oyunlara bir getirisinin oldugunu gozlemleyemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kepler arifesinde gereksiz bir kart.
  • quote:

Orijinalden alıntı: menem

6000 mhz ram hizi guzel fakat ram hizlarinin oyunlara bir getirisinin oldugunu gozlemleyemedim

coklu monitorde cok rahat gozlemliyoruz.
  • İki kanka arasında geçen bir muhabbet:

– Abi senin ekran kartın ne?
    – GTX 580.
    – Benimki de 580 ama hem de Galaxy 580. Esas özelliği ise 0.3 ns erişim hızlı 6000 MHz'lik bellekleri var.
    – Eeeeee...
    – Sen şu oyunda kaç FPS ile oynuyon?
    – 77.
    – Ben de 79 FPS ile oynuyorum. Hay Allah, farkı bu kadar azmıydı yaaa bunun? Desene verdiğimiz paraya yazık oldu.
    – Ne sandın oğlum? 20 FPS'lik artış mı bekliyordun yoksa? Ram hızıyla birlikte bellek miktarını da artırırlarsa bi işe yarar ama diğer türlü çok fark bekleme; kaç monitör kulanırsan kullan. Eğer gerçekten farklı bişey yapmak istiyorlarsa da, bunun yanında en az 12 fazlı, özel soğutmalı ve fabrika çıkışı hız aşırtılmış GPU'su da olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 9 Aralık 2011; 10:45:24 >

• benim demek istediğim "benchmarklar da ve oyunlarda ne kadar artırırsan artır fps ve puan olarak bir getirisini ben görmedim" buydu
  • Diğer bir yorumumda da bahsetmiştim.Gpu ya gereken bant genişliği sağlandıktan sonra bellek hızı arttırımı performansta çok büyük getiri sağlamaz yani bellekler gpu limitine takılır...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • faz sayısı artınca ne oluyor?
  • Kart, daha yüksek hız aşırtma potansiyeline ve stabiliteye kavuşuyor.
  • Stok eritme çabaları gibi geliyor bana
  • ısıt ısıt ver müşteriye
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.