Galatasaray taraftarının buluştuğu bazı internet siteleri ortak bir bildiri yayınladı. Bildiride 3 Temmuz tarihinden bu yana yaşanan sürece tepki gösterildi.
İşte Galatasaray taraftarlarının 'ortak' bildirisi:
"Yıllardır peşinden çocuksu bir heyecanla koştuğumuz futbol topunun masumiyetini yitirerek kirlendiğini üzülerek kabul etmek zorundayız. Gönül verdikleri renkler ne olursa olsun, pek çok sporseverin de bu hayal kırıklığını paylaştığına eminiz.
Futbolda organizasyon deyince 3-5-2 / 4-3-3 gibi saha içi dizilişleri hatırlayan sıradan insanların; futbol üzerinden haksız menfaat elde etmek için şike, teşvik primi, tehdit, baskı gibi sporun ruhuna tamamen aykırı araçları defalarca kullanmış organize suç şebekelerini ve çeteci zihniyeti hâlâ savunanları anlayış ve olgunlukla karşılaması da beklenmemelidir.
Yemyeşil bir sahada, tertemiz bir topun yuvarlanması sonucu futbolun adaletinin 90 dakikaya sığdığına inananlar, savcılık makamının iddianamesini hazırladığı süreçte hiç olmazsa futbolu yönetme iddiasında olanlardan soğukkanlı ve adil bir çözüm beklediler.
Görünen o ki, gölgede kalmış ilişkilerden, kirli ezberlerden, kökleşmiş önyargılardan kurtulamayanların böyle bir niyeti hiç olmamış.
Özellikle Galatasaray Spor Kulübü’nün Fair-Play ve spor hukuku dersi niteliği taşıyan onca sağduyulu açıklama ve uyarısına rağmen, varlık nedenini unutmuş görünen Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun sorumluluktan kaçarak, ülke futbolunu bu hale getiren “olağan şüphelilere” suçun tanımını ve cezai karşılığını soracak olması da nesiller boyu anlatılacak son kara mizah olarak örneği olarak hafızalara yerleşmiştir.
Dillerinden düşürmedikleri endüstriyel futbol teranesiyle maddi çıkarlarının zedelenmesi riskini öne sürerek futbol topunu kirletmekten çekinmeyenler bilmeli ki, maç bileti-kombine kart-lisanslı ürün-şifreli yayın için dekoder satın alarak futbol ekonomisini yaratan ve büyütenlerle, kolayca kandırabileceklerini zannettikleri futbolseverler aynı insanlardır.
Sesiyle, nefesiyle, alın teriyle, emeğiyle, helal kazancıyla gönül verdiği kulüpleri destekleyen ve ayakta tutan taraftarlardır, aptal yerine konmak istenen insanlar!
Biz insanları heyecanlandıran ve mutlu eden basit bir oyuna, bunca pisliği bulaştırmış olanlardan hesap sorulmama ihtimalini, birilerinin kulağının üzerine yatarak üç maymunu oynamasını kabul edemeyiz.
Ve buradan, futbolun tüm aktörlerine bir kez daha sesleniyoruz;
Hukukun üstünlüğüne mazeret bulmayın, minareyi çalanlara kılıf aramayın. Futbol oyununu koruyun. Çıkar hesapları içinde bir gün öyle, bir gün böyle konuşarak artık kendinizi küçük düşürmeyin. Futbolu temizleyin ama önce siz temizlenin.
Bunu yapamıyorsanız, niyetiniz ve cesaretiniz yoksa, biz de yokuz! Bunu yapamazsanız, işte o zaman dilinizden düşürmediğiniz “marka değeri”nin nasıl yerle bir olduğunu göreceksiniz… Ne kadar üflerseniz üfleyin, için için yanan bu ateşin sönmeyeceğini ve önlem alınmazsa elinizdeki pis kokan küllerin para etmeyeceğini de göreceksiniz.
Avrupa’ya hatta dünyaya meydan okuyan futbol takımları hayal eden bizlerin, UEFA ve FIFA tarafından “şikeci ülke” olarak damgalanması ve uluslararası rekabetten yıllarca dışlanması an meselesi olan Türkiye’nin içinde bulunduğu berbat açmaza duyarsız kalması beklenemez. Güzel ve yalnız ülkemize, en azından uluslararası spor arenasında hakkıyla sahip çıkması gereken herkesi de göreve çağırıyoruz.
Büyük Galatasaraylı Tevfik Fikret’in 'Hak bildiğin yolda, yalnız da olsan yürüyeceksin' sözünü hiç aklımızdan çıkarmadan, yalnız çıktığımız bu yolda bizlerle birlikte yürüyeceğinize inanıyoruz.
Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür Galatasaray Taraftarları"
Bu bölüme açtığı bir konuda kendisine gelen tepkiler için kendince gönderme yapıyor.
Kendi haline bırak diyorsun yani, peki.
quote:
Orijinalden alıntı: Hicks
Hayır, öyle bir niyetim yok, üstelik mesaj zamanlarına bakarsanız o yazdığımın Sayın @reef1905'e cevaben yazılmadığını da anlarsınız. Sözde temizlik abidelerine benim lafım.
Sözde temizlik abideleri derken ? Aç istersen biraz konuşalım hocam, nedir kastın ?
quote:
Hayır, öyle bir niyetim yok, üstelik mesaj zamanlarına bakarsanız o yazdığımın Sayın @reef1905'e cevaben yazılmadığını da anlarsınız. Sözde temizlik abidelerine benim lafım.
Bu ülkedeki en temiz kulübüz, varsa bir bildiğin git emniyete suç duyurusunda bulun, burada ötmen hiç bir işe yaramaz. Tarihe kara leke olarak geçecek olan bizler değiliz. Bizi hep altın harflerle yazdılar. Ali Sami Yen'lerin, Hasnun Galip'lerin, Metin Oktay'ların ahvadıyız. Böyle gördük böyle eğiteceğiz. Her alanda öncü ve dostçul olarak. Ahlaksızlığa yeltenmeden.
Bu bir beşiktaşlıyı neden ilgilendirir ki ?
quote:
O attığın saçma mesajla konunun gidişatını bir anda değiştirdin tebrik ederim. Amacın nedir, neden provake etmek için bu kadar uğraşıyorsun, neden diğer takımların her konularına burnunu sokuyorsun henüz anlayamadım ama umarım bir yönetici anlarda gerekeni yapar.
Herkesin dediği gibi, forumdaki en kibar provakatörsün.
quote:
Hayret, sonuna teşekkürler Hicks yazmayı unutmuşsun.
Merhaba,
Çok kibarca provakatörlük yapıyorsunuz.
Saygılar Duke
Kesinlikle provokatörlük falan yaptığım yok, öyle bir amacım da yok. Tamam, bende hepiniz gibi temiz bir lig istiyorum, hatta bizimkilerin bile en ufak bir suçu varsa küme düşelim, yapanlarda içeriden çıkmasınlar bana kalırsa. Amma, bunları GS'lilerin söylemesine sessiz kalamam. Biz senelerce bağırdık, çağırdık, o zaman aklınız nerelerdeydi, temizlik abideleri sizi?
Şike, teşvik konularında konuşacak son camia GS camiasıdır. Şu an suç işleyenler cezalarını çeker aklanır ama sizin öyle bir şansınız da yok, onun için konuşurken dikkat edin lütfen...
Şimdi baka kalkıp lütfen şahidin, belgen var mı demeyin, herkes herşeyi çok iyi biliyor...
kimse temiz değil, zaten futbol temiz değildir..
futbolun her unsurunda "kandırmaca" vardır..
oyunda rakibi kandırır gol atarsın, transferde kulübü kandırır futbolcu aldırırsın, futbolcu hakemi kandırır penaltı alır, kulüp taraftarı kandırır.. başkan kongre üyelerini kandırır.. spor yazarı kamuoyunu kandırır.. medya yalan haberlerle taraftarı kandırır.. başkan adayları camiayı kandırır..vssvsvs..
bu halka böyle devam eder..futbol tamamen kandırma üzerine kuruludur..böyle bir oyunda kimsenin temiz kalmasıı mümkün değil, en temizi bile ak değildir, en az temiz olan vardır en temizi yoktur..
bu zincirin halkası böyle gider..bunu her kulüp taraftarı adı gibi biliyor..otobana radar konmuş fb yakalanmış diğerleri yırtmıştır, burada fb'ye bir noktada hak vermek lazım, herkes yaparken yırttı ben yakalandıysam bu adalet değil söylemi varsa bu doğrudur..lakin fb'den hazetmeyio düşmesini isteyen çok fazla kişi olduğu için bu olayın bu kadar üzerine gidiliyor.. gs taraftarı da söyleminde haklı, hazır elinde tapeler soruşturmalar etik kurulu raporu vs. varken rakibini küme düşürtüp bunun rantını yemek istiyor, buna bende dahilim, beşiktaş taraftarı da dahil, fb radarda yakalandıysa düşecek, rakip camiaların bu isteği için onları suçlamak yersiz..aynısı gs'nin başına gelseydi şu an fb ortalığı yıkıyordu gs düşsün diye ki maa da büyük ihtimal şimdiye kadar çoktan düşürmüştü..
quote:
Kesinlikle provokatörlük falan yaptığım yok, öyle bir amacım da yok. Tamam, bende hepiniz gibi temiz bir lig istiyorum, hatta bizimkilerin bile en ufak bir suçu varsa küme düşelim, yapanlarda içeriden çıkmasınlar bana kalırsa. Amma, bunları GS'lilerin söylemesine sessiz kalamam. Biz senelerce bağırdık, çağırdık, o zaman aklınız nerelerdeydi, temizlik abideleri sizi?
Şike, teşvik konularında konuşacak son camia GS camiasıdır. Şu an suç işleyenler cezalarını çeker aklanır ama sizin öyle bir şansınız da yok, onun için konuşurken dikkat edin lütfen...
Şimdi baka kalkıp lütfen şahidin, belgen var mı demeyin, herkes herşeyi çok iyi biliyor...
YAV HE HE.
quote:
Ne biliyorsun hocam sen çok merak ettim, öyle alttan alttan konuşmayla olmuyor bu işler.Varsa bildiğin söyle, yoksa sus ki burada " provakatörlük yapıyorsun " diyenler haklı çıkmasın.
Yuvarlak laflarla olmaz bu iş.Galatasaray neyse sende en azından aynısın, ne farkın var ? Yıllarca ayakta uyutuldunuz şerefli ikincilik, dizel binicilik, aya yolculuk diye diye. . .
Sen ne biliyorsan ben misli mislisini unutmuşum.
Aradan en temizi Beşiktaş göndermesi yapmaya çalışma, papaz pilav yemiyor !!!