Şimdi Ara

Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkilerin 1800 ile alması?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cidden 1800 sıralama yapıp da Uluslararası ilişkiler okuyacak var mı Galatasaray üni olsa da bu kadar yüksek olması çok saçma değil mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Değil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadasim bogazici de ne olursa olsun gidicem diyor bir hayali var oda universitenin adının bogazici olmasi😂
    Yani oranin da adi var diye bence cok sacma harbi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkes Hukuk mu yazsın buralarda ne istiyorsun pardon ? Uluslararası ilişkiler hakkında veya bu bölümünün mezunlarının ne yaptığı hakkında fikrin veya araştırman var mı ?
  • Üniversitede Fransızca öğrenecek. İngilizce de öğrenirse iki yabancı dili olacak. Çok da saçma durmuyor.
  • Harbiden beni biri aydinlatsin ya. Bu ui ve siyaset mezunlari ne yapiyolar abi? Ben şahsen işletme istiyorum. Gelmezse iktisat yazacagım olmazsa çarem yok hukuga yönleneceğim gibi duruyor. Ama bakıyorum siyasetin ve ui nin puanları da işletme iktisattan bir tık aşağıda. Tercih edilir mi sizce arkadaşlar? Edilirse neden edilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılıyorum ekleme yapayım abim Galatasaray felsefe bölümünde Fransa diploması aldığınız için Fransa'da yaşamak çok kolay oluyor veya yaşamak da değil sonuçta belli bir süre Avrupa'daki bulunmuş görünüyorsunuz devlet giderken vize alma vs gibi şeylerde çok önde oluyorsunuz bence işletme adına boun ve Bilkent'ten 1 tık geride ama ui olarak kötü değil dil imkanları ve yurt dışı olayı güzel

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt
    Senin durumun biraz ironik geldi bana. İşletme mezunları ne yapıyor benim kafamda dolaşan soru bu asıl ? Senin soruna gelecek olursam bu saydığın 2 bölümün amacı akademiye insan yetiştirmektir yani üniversitenin amacını gerçekleştirmektir. Sana sabit bir meslek sunmayan bölümlerdir bu ikisi. Ne yapacağın sana kalır. Ders programlarına bakarsan zaten ''iş hayatı'' ile ilgili bir şey bulamazsın doğal olarak. Çünkü üniversite seni iş hayatına hazırlamak için var olmuş bir kurum değildir. Ama yine de burdan mezun olup özel sektörde veya kamu sektöründe donanıma bağlı olarak pozisyonlarda çalışabilirsin ama yukarıda dediğim gibi bu iki bölümün amacı akademisyen yetiştirmektir temelinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 28 Kasım 2019; 23:28:18 >
  • Hocam işletme ve iktisatı hemen hemen bir senedir arastiriyorum o yüzden gitmek istiyorum. Ama siyaset ve ui hicbir zaman bana isletme veya iktisat gibi gelmedi. Aslinda iktisat ve işletmede üniversitedeki durumları itibariyle yan yana konulacak bölümler degil ama diğerlerine nazaran biraz daha anlaşılabiliyor neler yapabileceğin. Üniversite eğitim kurumudur eyvallah fakat hocam ben aldığım eğitimin karşılığında ne vereceğimi bilmeden kör topal tercih yapmam. Akademiye insan yetiştirme olayı güzel fakat akademisyenlik için tercih yapmak da çok büyük risk. Memleketimizdeki durumlar malum. Bu yüzden akademisyenlik seçeneği de olan fakat o ihtimal gerçekleşmezse iş hayatına atılabileceğin bir bölüm mü bu bölüm? Bir Ui mezunu özel sektörde ne yapabilir mesela? Kendini gelistirme vs vs mevzularindan bahsedersek. Bize verilen egitimden ayri bir iş yapacaksak eğer, neden o bölümü okuyoruz ki? Bu bölümün bize verdiği tek katkı üniversitesinin ismi mi? Bunlarí gerçekten merak ettiğimden soruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 28 Kasım 2019; 23:58:42 >

• ceyhunceyhan kullanıcısına yanıt
    Daha somut ne yaptıklarını görmek istiyorsan gsü boun bilkent koç bunların uluslararası ilişkiler bölümlerini linkedin’den tarat direkt olarak realiteyi görürsün. Benim burada sayacaklarım farazi olur. Dil bilmek bu işin püf noktası diyebilirim kısaca. Sana verilen eğitiminin işini yapmak istiyorsan akademisyen olma yolun her zaman açık anlamadım ne demek istediğini. Bugün ne mühendislik okurdan oku yazılımla bilgisayarla bi yerden iş tutuyorsun mecburen ama bu sana okulda öğretilmiyor mesela. Neden okuyorlar ki o zaman ? Etiket için okuyabilirsin tabi özel ve kamu sektörünü hedefliyorsan güzel etiket sağlar saydıklarım. Ama bölümün verdiği şey enteleklüel bilgi birikimi, analiz yapabilme yeteneği, araştırma yapabilme gibi akademik şeyler. Bölmeye üşendim cevapları tek tek telefondan olduğum için umarım anlaşılır olmuştur biraz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.