arkadaşlar galatasarayda hazırlığı bitirdim bu sene,okul ve hazırlıkla ilgili her türlü sorunuzu yanıtlayabilirim |
galatasaray üni
-
-
Sıfır fransızca bilerek gelen bir öğrenci için hazırlık ne kadar zorlayıcı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
+sıfır İngilizce
Ben de hazırlığa sıfır fransızca bilerek girdim,bonjour harici kelime dahi bilmiyordum.Bence hazırlıktaki en önemli noktalardan biri daha önce dil öğrenme deneyiminizin olup olmaması ve dil öğrenme yatkınlığı.Mesela ben ingilizce bildiğim ve dil öğrenmeye yatkın olduğum için minimum bir çalışmayla hazırlığı tek seferde geçebildim.Fransızca dil yapısı sebebiyle de ingilizce çalışılınca vs. daha rahat öğrenilebilen bir dil zaten.Ancak ingilizce bilmiyorsanız ve dile yatkınlığınız pek yoksa zorlayıcı olabilir.Bu durumda bile düzenli çalışan birinin kalacağını düşünmüyorum.
-
Ne okuyorsunuz acaba? Burs yurt durumları nasıl? Arkadaşım için soruyorum.
Sosyoloji okuyorum.Yurt durumu okulun kanayan yarası maalesef.Okulun kendi yurdu yok,yakın çevrede kyk yurdu da yok.İbb yurdu var ama çevrede çok okul olduğu ve kapasitesi az olduğu için haliyle herkese çıkmıyor.Çevredeki özel yurtlar inanılmaz pahalı,3-4 kişilik yurt odaları 2 küsürdü geçen yıl...Burs dışardan başvuru yapılabilecek burslar harici bizim okulun mezunlar derneğinin bursu var,gsumed.9 ay boyunca aylık 800 veriyorlardı en son,her sene enflasyona göre artıyor.Ben başvuru sürecini kaçırdığım için başvuru yapamadım ancak okul nüfusu az olduğu için,özellikle maddi durumu yetersizse,çıkma olasılığı var.Onun haricinde yemek bursu var,başvuran çoğu kişiye çıkıyor o da.
-
up
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X