Hocam dediğim gibi, ben kişisel olarak TR'de İngiliz ekolünü anlatmanın yel değirmenlerine karşı savaşmak olduğunu fark ettiğim için bu çabamdan vazgeçtim. Şahsen çoçuğumu da çift takımlı yapmayı planlıyorum, idealist olmaya gerek yok. Bana bir soru soruldu cevapladım. Ama sanırım açıklama istiyorsunuz. Açıklamamı yapayım. Öncelikle ben İstanbul'da yaşıyorum zaten, İstanbul tüm Türkiye'nin kalbi bir şehir bunda hem fikiriz. Futbol konusuna gelirsek, Türkiye Ligi kazandığı gelire rağmen koca asırda sadece bir kez uefa şampiyonu çıkarabilmiş vasat altı bir lig. Bunun nedeni ligin seyir zevki olmaması. Bu kadar büyük potansiyel ve para istanbul merkeziyeti yüzünden boşa harcanıyor. Bugün İstanbul içi derbi maçları haricinde birkaç kendine kültür oluşturabilmiş anadolu şehirlerini çıkarırsak yabancı birisinin izleyip öğrenebileceği ne bir tarih var, ne de bir kültür var. 81 ilimizde en azından 10-12 büyük futbol şehri çıkarabilmeli, bu şehirlerin oluşturduğu alt yapı ile gerek milli takımlarda gerek avrupada başarılar alabilmeliydik. Rekabet başarı getirir. GS / FB ve junior takım BJK rekabeti başarı getirmiyor, kulupler diğer takımlara karşı ezici üstünlükte bütçelere sahip olduğu için genç yetenekler çıkarmak yerine nerede emekli adam var onları getiriyor. Mesela mourinho, dzeko vs. Kültüre sahip güzel bir lig izlemek yerine metrobüs takımlarının olduğu bir lig izliyoruz. Anadolu futbolcu üretim merkezi olabilirken bu sadece çeşitli illerle sınırlı kalmış durumda. Bu sosyolojik olarak yarardı. Gelelim kişisel yararına. Maç izlemek, tribün kültürünü yaşamak bir erkeğin deneyimleyebileceği en güzel şeylerden biridir. Bugün ingiliz köy takımları bile dolu tribünlere karşı oynarken ülkemizdeki çoğu insan hayatında stada bile gitmemiş halde. Eğer en az 10-12 büyük futbol şehri yapabilmiş olsaydık bugün televizyon başında donanımhaberde futbolcu yorumlamak yerine stadda, parklarda aidiyet hissi ile futbolcu yorumlayabilirdiniz. Senede en az 17 iç saha maçı, 17 farklı aktivite ve sosyalleşme alanı demek. Futbol takımları o şehrin en büyük STK'si de oluyor aynı zamanda. Bana unutamayacağı anılar kazandırdığı için minnettarım, sonuçta hayatta önemli olan bir şeylerden keyif almak. Gelelim ''bizans muhabbetine'' 250-300 milyon kadro değerli, devlet ve ülke destekli takımlara karşı 15-20 milyonluk takımlarıyla mücadele ediyor bu insanlar. Bu takımlar başarılı olsalar bile bir şekilde gerek hakem, gerek baskılarla başarıları engelleniyor. Mesela rakip takım geliyor maç öncesinden sizin şu forvetini alacağız tarzı haberler servis ettirip baskı oluşturuyor falan. Bir anda Bursalıların vs. oturup İstanbul'a düşman olalım dediğini sanmıyorum, zira İstanbul takımlarının bütçeleri o kadar büyük ki 15 tane Bursaspor bir BJK etmiyor. Çok nadir örnekler haricinde de hiçbir zaman benzer başarıları yakalayamayacaklar. Her şeyin bir sosyolojik temeli var, bunu anlamlandırabilmek için kısa süreli de olsa o evrene girip çıkmanız gerekiyor. Ama dediğim gibi, şehrinizde böyle bir kültür yoksa pragmatik olarak mantıklı olmayacaktır. Benim için de bunu tartışmanın bir anlamı yok, manası da yok soru geldi cevapladım saygılar. |
🟡🔴 Galatasaray 2024/2025 #Türkiye'nin İlk ve Tek 5.Yıldızlı Takımı [ANA KONU] ⭐⭐⭐⭐⭐ (9351. sayfa)

-
-
@Stanimir1925 kanka acil açıklama
-
x (formerly twitter)
Boşuna Tıklama (@bosunatiklama) on Xhttps://x.com/bosunatiklama/status/1926345835215798687 -
romulo çöpünü galatasaray da istemiyorum
-
4 saniyede geldi hocam açıklama
-
-
Max 5-7 milyon euroluk ortalama forvet. Bu ligden kimse alınmazquote:
Orijinalden alıntı: Winter Is Comingromulo çöpünü galatasaray da istemiyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
en son 20 sene önce gittiğin cl için de ahkam kesmezsin be
şu konuda ibfk'nin bile konuşmaya hakkı var fenerlilerin yok
-
maks 3m.
-
Senin takımın 17 senedir Şampiyonlar ligi göremiyor hala burada gelmiş avrupa falan konuşuyorsun. Neredeyse özeti yok son maçınızın
-
Göztepe'den iki kaleci çıktı. Birisi adam gibi adam Günay Güvenç. Diğerinin ise adını zikretmiyorum. Maç sonu geldi sarıldı Göztepe'sine. Umarım Galatasaray'da iyi yerlere gelir.
-
burası türkiye acımasızca eleştirip çöp bundan olmaz vs gömer dururlar o yüzden öyle gençleri hazır kadroda denemeli göztepe akın akın geliyordu bence okan doğru olanı yaptı..
-
-
Fenerliyim ama. Cl felan eleme ile gitmek çok zor Türk takımlarına.
Gs eleme oynasa oda gidemez. Çare şampiyon olmak, fenere sadece 1 kupa lazim başka birsey değil. Kimsenin cl umrunda değildir.
Gs gitsin basarili olsun kendini çok övüyor ya önce.!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Nasıl yok? Göbeklitepe'yi gezmediniz mi aşk olsun.
-
CL kupası alacaktık, önümüzü kestiler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedPyro -- 24 Mayıs 2025; 21:43:54 >
Eğribayat olayı sanki biraz tatsız gerçi yalanda olabilir bu çocuğun mental problemleri var g.tunden uydurur
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X