Şimdi Ara

🟡🔴 Galatasaray 2024/2025 #Türkiye'nin İlk ve Tek 5.Yıldızlı Takımı [ANA KONU] ⭐⭐⭐⭐⭐ (9351. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
191.425
Cevap
295
Favori
3.573.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 93499350935193529353
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Louise Attaque kullanıcısına yanıt

    Hocam dediğim gibi, ben kişisel olarak TR'de İngiliz ekolünü anlatmanın yel değirmenlerine karşı savaşmak olduğunu fark ettiğim için bu çabamdan vazgeçtim. Şahsen çoçuğumu da çift takımlı yapmayı planlıyorum, idealist olmaya gerek yok. Bana bir soru soruldu cevapladım. Ama sanırım açıklama istiyorsunuz. Açıklamamı yapayım.


    Öncelikle ben İstanbul'da yaşıyorum zaten, İstanbul tüm Türkiye'nin kalbi bir şehir bunda hem fikiriz. Futbol konusuna gelirsek, Türkiye Ligi kazandığı gelire rağmen koca asırda sadece bir kez uefa şampiyonu çıkarabilmiş vasat altı bir lig. Bunun nedeni ligin seyir zevki olmaması. Bu kadar büyük potansiyel ve para istanbul merkeziyeti yüzünden boşa harcanıyor. Bugün İstanbul içi derbi maçları haricinde birkaç kendine kültür oluşturabilmiş anadolu şehirlerini çıkarırsak yabancı birisinin izleyip öğrenebileceği ne bir tarih var, ne de bir kültür var.


    81 ilimizde en azından 10-12 büyük futbol şehri çıkarabilmeli, bu şehirlerin oluşturduğu alt yapı ile gerek milli takımlarda gerek avrupada başarılar alabilmeliydik. Rekabet başarı getirir. GS / FB ve junior takım BJK rekabeti başarı getirmiyor, kulupler diğer takımlara karşı ezici üstünlükte bütçelere sahip olduğu için genç yetenekler çıkarmak yerine nerede emekli adam var onları getiriyor. Mesela mourinho, dzeko vs. Kültüre sahip güzel bir lig izlemek yerine metrobüs takımlarının olduğu bir lig izliyoruz. Anadolu futbolcu üretim merkezi olabilirken bu sadece çeşitli illerle sınırlı kalmış durumda. Bu sosyolojik olarak yarardı.


    Gelelim kişisel yararına. Maç izlemek, tribün kültürünü yaşamak bir erkeğin deneyimleyebileceği en güzel şeylerden biridir. Bugün ingiliz köy takımları bile dolu tribünlere karşı oynarken ülkemizdeki çoğu insan hayatında stada bile gitmemiş halde. Eğer en az 10-12 büyük futbol şehri yapabilmiş olsaydık bugün televizyon başında donanımhaberde futbolcu yorumlamak yerine stadda, parklarda aidiyet hissi ile futbolcu yorumlayabilirdiniz. Senede en az 17 iç saha maçı, 17 farklı aktivite ve sosyalleşme alanı demek. Futbol takımları o şehrin en büyük STK'si de oluyor aynı zamanda. Bana unutamayacağı anılar kazandırdığı için minnettarım, sonuçta hayatta önemli olan bir şeylerden keyif almak.


    Gelelim ''bizans muhabbetine''

    250-300 milyon kadro değerli, devlet ve ülke destekli takımlara karşı 15-20 milyonluk takımlarıyla mücadele ediyor bu insanlar. Bu takımlar başarılı olsalar bile bir şekilde gerek hakem, gerek baskılarla başarıları engelleniyor. Mesela rakip takım geliyor maç öncesinden sizin şu forvetini alacağız tarzı haberler servis ettirip baskı oluşturuyor falan. Bir anda Bursalıların vs. oturup İstanbul'a düşman olalım dediğini sanmıyorum, zira İstanbul takımlarının bütçeleri o kadar büyük ki 15 tane Bursaspor bir BJK etmiyor. Çok nadir örnekler haricinde de hiçbir zaman benzer başarıları yakalayamayacaklar.

    Her şeyin bir sosyolojik temeli var, bunu anlamlandırabilmek için kısa süreli de olsa o evrene girip çıkmanız gerekiyor. Ama dediğim gibi, şehrinizde böyle bir kültür yoksa pragmatik olarak mantıklı olmayacaktır. Benim için de bunu tartışmanın bir anlamı yok, manası da yok soru geldi cevapladım saygılar.





  • @Stanimir1925 kanka acil açıklama

  • 🟡🔴 Galatasaray 2024/2025 #Türkiye'nin İlk ve Tek 5.Yıldızlı Takımı [ANA KONU] ⭐⭐⭐⭐⭐
    🟡🔴 Galatasaray 2024/2025 #Türkiye'nin İlk ve Tek 5.Yıldızlı Takımı [ANA KONU] ⭐⭐⭐⭐⭐x (formerly twitter)
    Boşuna Tıklama (@bosunatiklama) on X
    https://x.com/bosunatiklama/status/1926345835215798687
  • romulo çöpünü galatasaray da istemiyorum

  • 4 saniyede geldi hocam açıklama 🟡🔴 Galatasaray 2024/2025 #Türkiye'nin İlk ve Tek 5.Yıldızlı Takımı [ANA KONU] ⭐⭐⭐⭐⭐ 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nil2014



    Anlaşılan fenere bu sene de şampiyonlar ligi müziği haram
    İnşallah elerler. En son iki takım beraber katıldığında Galatasaray'ın başarısını izledikten sonra Fb'nin kevgir olmasını izliyorduk. Hak ettikleri 0 puanı alıp rekor kırdılar uzun süre rekor egale bile edilemedi. Kupaya katıldıkları senede daha sonra itirafları gelen 0-3ten beleşe dönen Antep maçı gibi maçlarla kupamız gasp edilmişti, acısı CL'de çıkmıştı. 5 sene üst üste şampiyon olmamız engellenmişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksungur_ -- 24 Mayıs 2025; 21:40:15 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Winter Is Coming

    romulo çöpünü galatasaray da istemiyorum

    Max 5-7 milyon euroluk ortalama forvet. Bu ligden kimse alınmaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gladyo38 G kullanıcısına yanıt

    en son 20 sene önce gittiğin cl için de ahkam kesmezsin be &#128993;&#128308; Galatasaray 2024/2025 #Türkiye'nin İlk ve Tek 5.Yıldızlı Takımı [ANA KONU] ⭐⭐⭐⭐⭐  şu konuda ibfk'nin bile konuşmaya hakkı var fenerlilerin yok &#128993;&#128308; Galatasaray 2024/2025 #Türkiye'nin İlk ve Tek 5.Yıldızlı Takımı [ANA KONU] ⭐⭐⭐⭐⭐ 

  • aksungur_ kullanıcısına yanıt

    maks 3m.

  • gladyo38 G kullanıcısına yanıt
    Senin takımın 17 senedir Şampiyonlar ligi göremiyor hala burada gelmiş avrupa falan konuşuyorsun. Neredeyse özeti yok son maçınızın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Göztepe'den iki kaleci çıktı. Birisi adam gibi adam Günay Güvenç. Diğerinin ise adını zikretmiyorum. Maç sonu geldi sarıldı Göztepe'sine. Umarım Galatasaray'da iyi yerlere gelir.

  • DinoCrocetti kullanıcısına yanıt

    burası türkiye acımasızca eleştirip çöp bundan olmaz vs gömer dururlar o yüzden öyle gençleri hazır kadroda denemeli göztepe akın akın geliyordu bence okan doğru olanı yaptı..

  • &#128993;&#128308; Galatasaray 2024/2025 #Türkiye'nin İlk ve Tek 5.Yıldızlı Takımı [ANA KONU] ⭐⭐⭐⭐⭐




    takım otobüsüne sniperle ateş etmişler

  • aksungur_ kullanıcısına yanıt

    Fenerliyim ama. Cl felan eleme ile gitmek çok zor Türk takımlarına.

    Gs eleme oynasa oda gidemez. Çare şampiyon olmak, fenere sadece 1 kupa lazim başka birsey değil. Kimsenin cl umrunda değildir.


    Gs gitsin basarili olsun kendini çok övüyor ya önce.!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RedPyro kullanıcısına yanıt

    Nasıl yok? Göbeklitepe'yi gezmediniz mi aşk olsun.

  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    CL kupası alacaktık, önümüzü kestiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedPyro -- 24 Mayıs 2025; 21:43:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Stanimir1925 kullanıcısına yanıt

    Eğribayat olayı sanki biraz tatsız gerçi yalanda olabilir bu çocuğun mental problemleri var g.tunden uydurur

  • 
Sayfa: önceki 93499350935193529353
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.