Şimdi Ara

[Galatasaray 2017/2018 Sezonu] Genel Tartışma ve Transfer Konusu - ŞAMPİYON GALATASARAY - (1840. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
90.244
Cevap
109
Favori
3.242.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18381839184018411842
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • lucas10 kullanıcısına yanıt
    Hocam naçizane bir ufak düzeltmem olacak. Beşiktaş ilk şampiyon olduğu sene Fenerbahçe toplamda 74 puan aldı. Bu Fenerbahçe’nin son 12 senede aldığı en yüksek ikinci puandi. Son 20 senin ise en iyi beşinci puanıydı. Fenerbahçe son on senede 2 kere 74 puanla şampiyon oldu. Son 12 senenin en yüksek ikinci puanını almış bir takımı çok kötüydü o yüzden sen şampiyon oldun diye nitelemek maalesef doğru değil. Geçen sene ise evet dediğiniz doğru iki takımda mücadele içersinde olamadı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam yanlış anlaşılmasın ben takım tutarak yorum yapmam. Benim sadece anlatmaya çalıştığım pres yaparak futbol oynamak her zaman doğru çözüm değildir. Anlatmaya çalıştığım şey futbol bilgisi içersinde yaralan sürekli pres yapan ama iyi organize olamayıp gol atmaya çalışan takımlar içindi. Bu arada ben şahsen Galatsaray’ın futbolunu bu sene açısından çok beğendim. Ama organize olma konusunda hala bazı sıkıntılar olduğunu düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkans

    Hocam yanlış anlaşılmasın ben takım tutarak yorum yapmam. Benim sadece anlatmaya çalıştığım pres yaparak futbol oynamak her zaman doğru çözüm değildir. Anlatmaya çalıştığım şey futbol bilgisi içersinde yaralan sürekli pres yapan ama iyi organize olamayıp gol atmaya çalışan takımlar içindi. Bu arada ben şahsen Galatsaray’ın futbolunu bu sene açısından çok beğendim. Ama organize olma konusunda hala bazı sıkıntılar olduğunu düşünüyorum.

    Sürekli press yapmak bizim lig için doğru bir taktiktir. Bunu 2000 yılında herkeze vura vura gösterilmiştir.

    Sen gidip reale yaparsan seni kedinin fare ile oynadığı gibi oynar. Bizimkilerde salak değil rakibin real yada barça olmadığını biliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fenerin Gençler maçı çok önemli bir hale geldi.

    Sonraki maçları Başaklar. 2 maçı almaları demek toparlanmaları demek.

    2 maçı da kaybetmeleri demek, beyaz bayrak hazırlığı demek.
  • Yorumları okumak için giriyordum bende yorumumu yazayım, saygılar.

    İlk hafta şimdi hafızalardan siliniyor yavaş yavaş ama gerçekten oynanan futbol, Gomis'in müthiş golleri, muhtemelen Tudor'un bildiği ama bizim şaşkınlığa uğradığımız press ve hızlı top çevirmeyle başladı. Beklentimiz yükseldi ama ilk hafta dedik.

    2. Hafta Osmanlıspor ile oynadık onlarda ellerinden geleni yaptılar biz baskı ve presse devam ettik. Fakat ilk maçı aratıyordu. Takım kırmızı alarm vermiyordu ama birşeyler eksikti. Biz buna GS 60'a kadar dayanabiliyor, Osmanlı sağlam takım, deplasman vs. dedik. Tabi kısmen doğru. Fakat benim fikrim Belhanda'nın etkisinin tamamen yitirilmesi yüzünden Osmanlı'nın atağa geçişiydi. (Ki Ndiaye sağolsun inanılmaz yıprattı Osmanlı'yı) Oyun kurmaktan kaçıyordu 10 numara gibi oynamıyordu.
    Özeti izlediğimde bulduğumuz pozisyonlar Belhanda'nın yaptığı işler falan çokta kötü değilmiş belkide abarttım diye düşündüm.

    3.Hafta Sivasspor maçı. Beraber iyi paslaşan ve orta alanda iyi savunma yapan bir takım Sivasspor. Maç başında bir durgunluk hissettim küçük fakat sonra o inhuman press'imiz başladı ve Sivas'a da aynı tarifeyi uyguladık hatta top rakipteyken Galatasaray diye bir twit görmüştüm aslanların saldırma gifi vardı . Neyse Gomis 5 kere falan ofsayta düştü yani ilk 2 maçta hiç böle bir şey yaşanmamıştı ve 5 ofsaytta fazla abartı artık.
    Takım iyiydi taki pozisyon başlatmak icin oyun kuralım dedikleri an topu Maicon'a paslamaya başlayana kadar. Maicon'a laf etmiyorum (bence çok iyiydi hatta) ama oyun kurması gereken kişi sürekli topun onda toplandığı kişi Maicon mu olmalı? Östersunds maçındada aynı şey oldu. Ben bunu Belhanda'nın sorumluluktan kaçmasına bağlıyorum. Tek pas, çalım olarak gerçekten karşılıyor yapması gerekeni, ancak oyun sıkıştığında kimden atağı başlatsak diye kafasını kaldırıp pas atacak arkadaşını arayacak kişi Maicon mu olmalı yoksa 10 numara mı ben bunu soruyorum. Yani bir anda ortadan kayboluyor pozisyon olacağı zaman tekrar ortaya çıkıyor. Şahsen Osmanlıspor maçındada bundan dolayı kızmıştım yine aynı şey oldu. Umarım pas trafiğimiz Feghouli ve Asamoah ile arttığı zaman daha çok sorumluluk alır.

    Oyuncular kısmında da bir şeyler karalamak istiyorum uzadığının farkındayım :(.

    Tolga: Bu adamı kesip yerine daha kaliteli birini koyacağız ama her maç gol atıyor, son maç 2 gol attı. Hayretle takip ediyorum her maç bir şekilde golün adına yazdırıyor ismini. Yani bu bir yana kilit pasları, koşuları ve boş kaleye kaçırması dışında vuruşu baya etkili. Yani çok iyi bir yedek demek istemiyorum gerçekten iyi mücadele ediyor devamda edecektir biliyorum.

    Linnes: 3 maçtada gerçekten iyi oynuyor. 11 oyuncusu olmasa bile muhteşem bir yedek olur. Üstüne Asamoah'ı önemli maçlarda korumak için gözün arkada kalmadan 11'e koyabileceğin bir isim. Mücadelesi ve tekniği çok kaliteli.

    Rodrigues: Takımın hızlı pas trafiği ve kurmak istediği ince pozisyonlar için çok uyumsuz. Ndiaye'nin Fernando'nun planladığı şeyi yada o an doğaçlama olarak en uygun pası vermek için kesinlikle yeterli düzeyde değil. Şuanki performansı yeterince iş görüyor ama eh işte de denemez gayet hızlı, ortaları çoğu zaman iyi ve top almak için bitmez bir enerjsi var. Ama yetenekli değil. O ışığı vereceğinide zannetmiyorum malesef. İyi yedek olur kendine bakarsa bir şekilde satılabilir.

    Takımımızın yaptığı defans gerçekten büyüleyici stoper + Asamoah ile birlikte eksik yönlerimiz hızlı şekilde kapanacak ve çok daha iyi olacağız.

    Stoper konusundada Manchester'daki Aslanımızı çok istiyorum. Ayağa topu müthiş oynuyor, mücadeleci ve bizler kadar seviyor bu kulübü .

    İyi geceler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlohaTR -- 27 Ağustos 2017; 0:24:57 >




  • Zamaninda abdullah avci, selcuk'u almadi diye adamin kellesini alicaktik yillar sonra adam hakli cikti. Simdide oguzhan alinmadi diye luce'nin kelleyi almaya calistilar. Bu aksamki macta luce hakli cikti Bu selcuk'la, oguzhan arasindaki benzerlikler artiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UcanHollandali

    Zamaninda abdullah avci, selcuk'u almadi diye adamin kellesini alicaktik yillar sonra adam hakli cikti. Simdide oguzhan alinmadi diye luce'nin kelleyi almaya calistilar. Bu aksamki macta luce hakli cikti Bu selcuk'la, oguzhan arasindaki benzerlikler artiyor.

    Çok iyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UcanHollandali

    Zamaninda abdullah avci, selcuk'u almadi diye adamin kellesini alicaktik yillar sonra adam hakli cikti. Simdide oguzhan alinmadi diye luce'nin kelleyi almaya calistilar. Bu aksamki macta luce hakli cikti Bu selcuk'la, oguzhan arasindaki benzerlikler artiyor.

    Selçuk oğuzhanın yaşında döktürüyordu.

    + Selçuk ikili mücadelede şu yaşında bile oguzhanı cebinden çıkarır.Adam temasa bile girmiyor direk rakibe veriyor topu

    Asıl merak ettiğim oğuzhan 32 yaşında nasıl bir futbolcu olacak. Büyük ihtimal jubile yapacak yada RVP gibi olabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkans kullanıcısına yanıt
    Geçen sene Galatasaray pres yapmadı.besiktas ve başak maçları kaç kaç bitti.Bu takımın özelliği pres ve tempo.bunlari tudorun kullanacağı açık.herkes tutturmuş rakip iyi pas yaparsa ne olur ,uzun top atarsa ne olur .yapın,yenebiliyorsaniz yenin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oğuzhan'ı almamakta Luce haklı. Bomboş bir oyuncu çünkü. Ha Luce'nin haksız olduğu konu yine bomboş olan Ozan ve Selçuk'u kadroya alması. Arda'da var tabi.
  • türk futbolcuların tembelliği çok... azcık vücut geliştirin be artık kendim için degil sizin için iyi olacak sağlam olacaksınız ama yok...ayrıca ben ekiciyi merak ediyorum, selçuk birkaç yıl önce ne ise ekici de o şu anda. duran toplar, paslar fiziksel yetenegi vs hemen hemen aynı, o 30 31de çökecek o da sanki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son 3-4 sene futbolu yavaş oynamaktan kaybettik. Sağa ver, sola ver, rakip dinleniyor,
    topu kapıp hopp gol geliyor.

    Bu sene çok farklı. Hızlı hücum, pasif-aktif koşular rakibi bunaltıyor.

    Oyun içinde illa ki sağa sola top atılır, oyun kurulur. Fakat dikine dediğimiz, rakibin içinden geçmek de denilebilir, taktik de denenmelidir. İşte bu sene bizi farklı kılan da bu.
  • Biz 1500 lira maaşla 8-6 çalışalım bide üstüne spora gidelim.Bu ruhsuzlarda yan gelip yatsin.Sonra neymiş efendim futbolculuk zor işmiş hadilan oradan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim genlerimize işlemiş bir futbol sistemi vardır oda pres futboludur.. Topu kapıp hızlıca hücuma çıkarsın. Yoktan ver edersin, gerekirse doldut boşalt yaparsın seken topları arkada toplarsın hemen orta sahan iyise.. geçen seneki bekler ve orta saha bloğumuz kötüydü çok şükür bu düzeldi.. Şampiyonluj için iddalı konuşmak için erken.. ama ben trabzonun pek şansının olacağını düşünmüyorum.. Başakşehir her avrupa dönüşü zorlanacak bu da gerçek. Fenerin toparlanmasını isterim daha güzel daha keyifli olurdu ancak gençler-başak-bjk ile üst üste oynacaklar, nasıl atlatacaklar merak ediyorum.. Bjk en ciddi rakip olarak gözüküyor, aldıkları adamları şenol hoca yedek olarak kullanacak bu belli.. oyun sistemi değişmiş biraz daha yeteneğe bakar olmuşlar..Sosa-gomez-gökhan-olcay-atiba-oğuzhan gibi bir tandemleri yok... lens,babel,q7 falan bunlar giden geri gelmez felfesesinden adamlar, defleri ciddi hatalar yapıyor pepe bile yapıyor..Ana tandem yaşlı ve zorlu cl maçları var... Bize milli aradan sonra 3,4 maçlık bir seri daha lazım, diğerleri birbiriyle oynarken seri yapıp analiz etmeliyiz:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lotus_dh

    Son 3-4 sene futbolu yavaş oynamaktan kaybettik. Sağa ver, sola ver, rakip dinleniyor,
    topu kapıp hopp gol geliyor.

    Bu sene çok farklı. Hızlı hücum, pasif-aktif koşular rakibi bunaltıyor.

    Oyun içinde illa ki sağa sola top atılır, oyun kurulur. Fakat dikine dediğimiz, rakibin içinden geçmek de denilebilir, taktik de denenmelidir. İşte bu sene bizi farklı kılan da bu.

    GS isen fark yaratacaksın. Tespitin doğru. Mecburen hızlı oynayacaksın ki Çanakkale geçilmezden başka bir planı olmayan Anadolu takımlarına üstünlük sağlayacaksın. Hector Cuper yönetimindeki Orduspor maçından beri hep bu sıkıntıyı yaşadık. Samet Aybaba bile 60 dakika yorarız sonra bitiririz yeaaa diye saçmaladı içlerinden geçtik. Şampiyon olalım olmayalım önemli değil ama şu anadolu takımlarının çektikleri otobüsü delip geçmek bana yeter.




  • J.McNulty kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle.Bence antalya'nın orta sahası Kayseri,Osmanlı ve Sivas'tan bile kötü.Orta saha çok önemli.Orta sahada üstünlüğü alırsak zaten Nasri ve Etoo'ya top zor gelir
  • Pres baskı güzel ama beni korkutan Sivas maçındaki faul sayımız. 22 faul yapmışız Ndiaye Rodrigues ve Tolga çok dengesiz faul yapabiliyorlar.

    Gomis ve Belhanda da faul yapıyor ama daha yumuşak müdahaleleri.

    Umarım bu konu başımıza iş açmaz. Çünkü sarı kart sayısı arttı takımda.

    Feghouli ve Asamoah bir an önce gelmeli artık. Linnes ve Tolgayı yedeklemiş olacağız en azından
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkans

    Yanlis. Hemde cok yanlis. Surekli pres her zaman etkili sonuc vermez. Sizi yoran bir takima surekli yapacaginiz pres pilinizin bitmesine yol acar. Arti olarak iyi paslasan bir takima uc kisi pres yaparsiniz, topu kaybederseniz eger arka tarafta bombos kalir o takim. Real madrid ve Barcelona gibi takımlar Res yaparak top kazanmaya Çalışmak yerine alan daraltıp topa sahip olurlar.

    Haklısın, presin en kalitelisi bile bazen işe yaramıyor. Barcelona'nın tiki-takası veya Sarri'nin Napoli'si gibi. Ama bizim ligimizde pas tekniği, vizyonu ve soğukkanlılığı o düzeyde olan bir takım yok. Antalyaspor ligde bunu en iyi yapabilecek takımlardan biri çünkü ellerinde Nasri gibi bir pas istasyonu var. Başakşehir ve Beşiktaş da bir nebze karşı koyabilir ama tüm takım olarak gerekli karşılığı hiçbir takım veremez. Barcelona tiki taka ile presleri öldürürken takımda bir tane bile kazma yoktu, hepsi topu çok iyi kullanan futbolculardı. Ligimizde bu yok. Ha seneye Avrupa'da büyük maçları bu taktikle oynarsak bizi parçalarlar ama o zamana kadar da Avrupa için farklı bir oyun planı geliştirir Tudor.




  • Eski Nasri yok golüde zor atmış zaten. Ama yinede ölüsü bile yeter tabiri ile Nasri ve Eto'o yu kitleyip presle Antalyayı ilk yarıda boğmak lazım.

    Antalya kolay pozisyon bulan bir takım. İlk yarı en az 1-0 ile devre arasına girmeliyiz. İkinci yarı başında da Antalyaya fırsat vermeden kontra ataklarla çok hızlı çıkıp 2. golü bulmak gerekir
  • 
Sayfa: önceki 18381839184018411842
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.