Benim arkadaşım bi PC toplamış fakat donanımda uyumsuzluklar var bu sebepden dolayıda kullanımda sorunlar yaşıyor. Gayet iyi bir sistemi var ve sorunun Ramlerde olduğunu düşünüyorum. Sistem donanımları:
GIGABYTE GA-MA790XT-UD4P model anakart AMD Phenom II X4 810 2,6 Ghz işlemci Asus ENGTX275 Ekran Kartı Akasa NERO CPU Fan 600W Cooler Master PSU 500 Gb Maxtor Sata II 32mb 7200 rpm Hdd 80 Gb Samsung Sata Hdd (daha önceki eski sistemde bulunan)
SORUN KAYNAĞI OLARAK DÜŞÜNDÜĞÜM KONU RAMLER SİSTEMDE RAMLER ŞU ŞEKİLDE:
Toplamda 6 GB ram bu sistemdeki ramlerde uyumsuzluk sorunu olurmu. Bazı oyunlarda read olamadı gibi hatalar alıyor ve Win kurulumundan sonra driverlar yüklendiğinde bazen mavi ekran çıkıyor ve bir daha Windows'a girmiyor. Defalarca format attık dün akşam attığımız formatda sorun çıkmadı şuan kullanılabilir durumda ama bu durum sanırım pek uzun sürmeyecek.
Hataların ve sorunların sebebi Sizce kesinlikle Ramlerden midir? Yoksa başka bi sorun söz konusu olabilirmi? Eğer sorun ramler ise bu ramleri uygun fiyata satıp üzerine de para koyup OCZ veya Patriot marka 6Gb DDR3 1600 Mhz (3*2) Kit almayı düşüyoruz. Forumda GIGABYTE anakartların ram seçtiğini okumuştum belki doğru belki yanlış Sizce tercihi OCZ'den yanamı kullanayım yoksa Patriot'dan mı? Hangisi daha iyidir?
Şimdiden Teşekkürler herkese.
Birde yeri belki burası değil ama yukarıda bahsettiğim sistemde HDD konusunda da sıkıntı olabilir mi sizce çünkü biri Sata II diğeri Sata ? Fazla HDD kullanımı sistemde sorun yaratırmı? Arkadaşın kasasında 5 adet HDD yeri var ve zamanla Yeni HDD alıp taksak sorun olurmu diye soruyodu yakın zamanda 1 veya 1.5 Tb hdd almayı düşünüyorda?