Şimdi Ara

G7 ülkeleri Rus enerjisine yeni yaptırımlar uygulayabilir: Türkiye de etkilenebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • G7 ülkeleri Rus enerjisine yeni yaptırımlar uygulayabilir: Türkiye de etkilenebilir
    Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, İtalya, Fransa, Japonya ve Kanada olmak üzere yedi üyeden oluşan G7 ülkelerinin bu hafta Japonya'da yapacakları zirvede Rusya’nın enerji ihracatına yönelik yeni adımları atacakları belirtiliyor. Rusya'ya yönelik yaptırımları sıkılaştırma planları dolaylı yoldan Türkiye’yi de olumsuz etkileyebilir.



    Rus enerjisine yeni yaptırımlar geliyor



    19-21 Mayıs toplantıları sırasında liderler tarafından açıklanan yeni önlemlerin üçüncü ülkeleri kapsayan yaptırımlardan kaçınmayı hedefleyeceği ve Rusya'nın gelecekteki enerji üretimini baltalamayı ve Rusya'nın ordusunu destekleyen ticareti engellemeyi amaçladığı belirtildi. ABD'li yetkililer ayrıca G7 üyelerinin yaptırımlara yaklaşımlarını, en azından belirli mal kategorileri için, onaylanmış ürünler listesinde yer almadıkları sürece tüm ihracatın otomatik olarak yasaklanacağı şekilde düzenlemeyi kabul etmelerini bekliyor.



    G7 ülkeleri Rus enerjisine yeni yaptırımlar uygulayabilir: Türkiye de etkilenebilir
    Bu yeni kuralların tam olarak hangi alanlarda uygulanacağı halen tartışılıyor. ABD ve AB tam olarak aynı ortak görüşe sahip değil. ABD tümden bir engellemenin ardından kategori kategori muafiyetler getirilmesi fikrini öne sürüyor. AB ise bu yaklaşımdan yana değil. Üst düzey bir Alman hükümet yetkilisi "Bazen tartışılan 'önce her şeyi yasaklayalım ve istisnalara izin verelim' yaklaşımı bize göre işe yaramayacak. Çok ama çok kesin olmak ve istenmeyen yan etkilerden kaçınmak istiyoruz." dedi. 



    Ayrıca Bkz.Microsoft’tan dev enerji anlaşması: Yazılım devi gücünü füzyondan alacak



    Dolayısıyla G7 zirvesinde alınacak karar Rusya’nın enerji ihracatı açısından önemli olacak. Bilindiği üzere Türkiye’nin enerji ithalatı geçtiğimiz yıl 100 milyar dolara yaklaşmıştı. Şubat ayında biten 12 aylık süreçte Türkiye, ithal ettiği toplam 53,5 milyar metreküplük doğalgazın yüzde 39'unu Rusya'dan almıştı. Yaptırımların şimdilik Türkiye gibi üçüncü ülkeleri kapsamaması düşünülse de yaptırımların sıkılaştırılması bu durumu etkileyebilir. Öte yandan yeni yaptırımlar, Rusya'nın izin verdiği tahıl koridorunu da riske sokabilir.




    Kaynak:https://www.reuters.com/world/g7-leaders-target-russian-energy-trade-new-sanctions-steps-sources-2023-05-14/







  • neyse ki gazımız var :D

  • Yaza doğru bunlara bir özgüven geliyor. En kısa özeti bu.

  • Bu haber üzerine artık birileri bir taraflarına artık birşeyler yakarlar.

  • bunlar kuzey yarım kürenin ısınmaya başlamasıyla alakalı gibi :) enerjiyi nerden üretiyor bunlar ya ?

  • Bunların gerçekten güzel dünyamıza iyilik yapmak için, çevreyi çok düşündükleri için yaptıklarını sananlar vardı. Bu sefer niyetlerini açık açık söylemişler sonunda ambargo için ama rusya'ya değil rusya ordusuna demişler :) Ulan yine iyi oldunuz be. İstedikleri gibi at koşturamayınca iyice gazı köklediler savaşı ekonomisi ambargosu, dolaylı yoldan da olsa rusyanın şuan dünyaya faydası dokunuyor. Rusya sever falan demesin kimse hiç sevmem ama bir b*kun kendini tüm dünyaya sıvamasını diğer b*k engelliyor işte şuan. Ne kadar dayanabilir bilmem ama dayabildiği kadarı bize kar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkan 197 -- 16 Mayıs 2023; 1:14:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ne aymazlıktır uyan Türkiye, kendi politikaları başka ülkere zoraki uygulatmanın yeni yöntemlerini arayıp buluyorlar, IRAN'dan birşey alma terör destekçisi, RUSYA ile zaten savaştayız olmaz. Libya'da üretim olmasın siz hiç almayı düşünmeyin zaten, Venezuella size uzak bize de düşman durduk yere yeni bir sayfa açmayalım. Eeeeee ne edelim sürtünerek mi enerji alde edecez. oh ne güzel dünya.

    Adamları ukrayna uzerinden rusyayı tahrik edip savaşa soktular 1 yemle birden çok hedef için meşrulaştırma yapıyorlar. yersen kirşen.

  • AB denilen şey: Yahudileirn yönettiği birlik.


    Ab ülkelerinin yönetim şekli : Aptallardan oluşan yönetim şeklidir.



    Örnek: Nisan ayının son haftası; liberal sol Yeşillerin baskısı ile , Almanya'da son nükleer santral kapatıldı. Kapanmanın üzerinden 2 saat geçmeden, düşen rüzgar hızı sebebi ile; Elektrik ihtiyacını Almanya, Nükleer ile elektrik üreten Fransa'dan %30 zamlı elektrik alarak karşıladı.



    işte bazılarının gözünde büyüttüğü Avrupa bürokrasisi. Ben diyorum. Avrupa; Halkının dürüsütlüğünden kazanıyor ama aynı halkının salaklığından kaybediyor. Her seçimde 3 sol parti arasında seçim yapıyorlar ve sonuç son 20 yıldır gerileyen avrupa.

  • wolferto kullanıcısına yanıt
    Belli başlı her büyük ülke kendi enerjisini kendi üretiyor. Benzin, mazot kimyasal maddedir. Sentetik üretilebilir, üretiliyor da. Sadece dinozor yağından (petrol) üretiliyormuş gibi gösteriliyor. Sentetik yakıt haberlerine dikkat edin. Petrol dinozor yağı değildir, bu çok büyük bir kandırmacadır. Petrol yeraltındaki özel şartlarda doğal olarak oluşan bir maddedir. Benzin ve mazot, petrolden üretilebilse de bircok işlemden geçer, bu yönüyle sentetik üründür. Doğal gaz da sentetik üretilebilir. Yeraltından sızıntı olarak çıkan doğalgaz, gerçek "doğal" gazdır. Şu anda tüm büyük şehrilere dağıtılan gaz ise sentetik üretilmektedir, Rusya, İran'dan 1000'lerce km'lik borularla gelmesi zaten cok zordur. O boruların gerçekte nerde olduğu, nerden geçtiği de belli değildir, bu işin olabilitesi bir soru işaretidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    Almanya'da son nükleer santral kapatıldı. Kapanmanın üzerinden 2 saat geçmeden, düşen rüzgar hızı sebebi ile; Elektrik ihtiyacını Almanya, Nükleer ile elektrik üreten Fransa'dan %30 zamlı elektrik alarak karşıladı


    Burada sizce bir oyun yok mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    sen ne sacmalion blader


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    oyun değil, alman halkının aptallığı var. Tüm dünya'ya bu 1945'i öyle yedirmişler ki ben de bu yiyenlerdendim; adamlara "ırkçılık" kavramını bile seçici yapmışlar. Türk'ün ağzına sıçarlar, ama araba, afrikalıya ellemezler. Çünkü Türkler, ikinci dönem Alman krallığı ile ortaklık yaptı ya. mimlendiler. milliyetçi olduğumuzdan istemiyorlar. şöyle örnek vereyim:


    -Bir ugandalı: Hem uganda hem almanya vatandaşı olabilir

    -Bir suriyeli : Hem suriye, hem Alman vatandaşı olabilir.

    -Bir Türk: Hem Türkiye, hem Alman vatandaşı OLAMAZ!



    "Afrikalı yapsa dokunmazlar, ama Türk yapsa; ağzına sıçarlar" örneğinden:



    G7 ülkeleri Rus enerjisine yeni yaptırımlar uygulayabilir: Türkiye de etkilenebilir
    G7 ülkeleri Rus enerjisine yeni yaptırımlar uygulayabilir: Türkiye de etkilenebilirAsylant verletzt Polizisten, beschädigt Polizeiauto und die Polizei tut nichts. Was haben die Altparteien und ihre Wähler uns ins Land geholt? | By Miguel Klauß MdL | Facebookfacebook
    76 B views, 473 likes, 7 loves, 1,3 B comments, 945 shares, Facebook Watch Videos from Miguel Klauß MdL: Asylant verletzt Polizisten, beschädigt Polizeiauto und die Polizei tut nichts. Was haben die...
    https://www.facebook.com/watch/?v=191631866608121



    Dikkat et; polisin kafasını yarmış zenciye, ayrıca polis arabasını kırıp döken zenciye, polis ellettirmiyor. Zenciye saldıracak diğer almanları da engelliyor. çünkü polislere bu sol parti koalisyonundan giden emir var : "mültecilere dokundurtmayın, onların haberini yaptırtmayın" ...


    işte harika almanya. bak bunlar bizde anlatılmayan almanya. ben geleli 6 sene oldu olacak... ben geri dönmek istiyorum. çünkü almanlar dürüst ama salaklar.





  • pskillercheto kullanıcısına yanıt
    Bu ayrıntıları bilmiyordum. 1945 öncesi sıkı ilişkiler dolayısıyla Almanın Türkten nefret ettiğini ise şimdi ilk kez duydum. Almanya'dan akrabalarım var onlar bu gelişmelerden hiç bahsetmedi. Hayatlarından gayet memnun görünüyorlar fakat 1980'den beri oradalar, sen 6 yıldır.

    Enerji konusuna dönecek olursak "Almanya'da son nükleer santral kapatıldı. Kapanmanın üzerinden 2 saat geçmeden, düşen rüzgar hızı sebebi ile; Elektrik ihtiyacını Almanya, Nükleer ile elektrik üreten Fransa'dan %30 zamlı elektrik alarak karşıladı" bilgisini ilettin, burada bir oyun var. Enerji sektöründe oyun dönüyor. Bu oyun Almanya, Türkiye tüm ülkelerde oynanıyor. Neden oyun? Bak sen anlattın, Almanya bol miktarda elektrik üretebileceği SON nükleer santrali kapattı (oyun) rüzgar hızı düştü (oyun) sonra gitti %30 pahalıya (oyun) Fransa'dan elektrik ithal etti (oyun)

    Nükleer santral neden kapatılır, altın yumurtlayan tavuk neden kesilir?
    Rüzgar düştü ? Rüzgar türbinleri rüzgar düşse de rüzgar hiç OLMASA DA o meltem gibi rüzgarı bile yakalayıp 2MW'dan başlayan elektrik üretmiyor muydu?
    500km uzaktaki Fransa'dan elektrik ithal etmek bir yalan. %30 pahalı olması da. Almanya'da geçen hafta e-araçların hızlı şarj istasyonu elektrik tarifesi ucuzladı. Daha cok elektrik kullanılıyor, elektrik ucuzluyor. İthal, pahalı elektrik nasıl ucuzluyor?

    Sinsi bir oyun dönüyor. Bu oyuna Almanya'daki Araplardan bile dikkat eden çıkıyordur, öz Almanlar, Türkler dikkat etmiyordur. Bu da sizin konuyla bağlantılı yorumum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • wolferto kullanıcısına yanıt
    Benzin kimyasal madde değil mi? Evet.

    Benzin sentetik üretilebiliyor mu? Evet cunku içten yanmalı motorlarda benzin yerine kullanılabilecek sentetik yakıt üretildi, birçok haberi cıktı.

    Petrolde dinozor kalıntıları sadece tesadüfen vardır. Normalde yoktur. Bu birçok kaynakta belirtilmiştir. Petrolün yeraltında doğal olarak sürekli üretildiği, sınırsız kaynak olduğu, petrol işinin içindeki Shell, BP tarafından bizzat belirtilmiştir, link verebilirim.

    Dolayısıyla petrol dinozor yağıdır söylemi büyük bir kandırmacadır.

    Benzin ve mazot son ürün haline gelene dek bir çok kimyasal işlemden geçer. Sentetik üründür.

    Doğalgaz enerji yogunluğu düşük, yandığında su buharı çıkaran bir üründür. Kombi bacasından cıkan beyaz duman su buharıdır. O su doğalgazdaki sudur. Sehirlere dagıtılan doğalgaz, yanıcılık özelliği eklenmiş sudur. Yanıcılık eklenince genleştiği için basınç altında iletilmektedir. Hidrojen de suya yanıcılık özelliği eklenmiş sudur fakat enerjisi doğalgaza göre cok daha yüksek olduğu için cok daha yüksek basınçta (35-700 bar) saklanır. Doğalgaz ise 2 bar basınçta saklanır. LPG bu ikisinin ortasında 15-20 bar basınçta saklanır. Hidrojen ve doğalgaz gibi LPG'nin de temeli sudur.

    Rusya ve İran'dan AB'ye TR'ye geldiği söylelene boru hatları gerçek değildir. 1000'lerce kmlik o boru hatlarının her metre metre nerden geçtiği gösterilmez buna gerekçe olarak güvenlik gösterilir fakat asıl sebep, o hattın gerçekte olmamasıdır. Velev ki o borular 1000km boyunca gerçekten var. İçi boştur. milyarlarca m3 gazı 1000km iletmek mümkün değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bizi etkilemez umarım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 17 Mayıs 2023; 15:12:40 >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    doğalgaz trolünüz işe yaramaz hocam çok uçuk. elektrikten devam edin, elektrikte daha gerçekçi trollüyorsunuzG7 ülkeleri Rus enerjisine yeni yaptırımlar uygulayabilir: Türkiye de etkilenebilir 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 17 Mayıs 2023; 21:58:23 >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    yapay zeka bulaştı nasıl kurtulcam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt
    2015'te Bill Gates, 2 milyon dolar verdiği Janicki Bioenergy adlı firmanın ürettiği insan dışkısından günde 86bin litre içme suyu ve 250kW elektrik üreten Ommi Processor S200 cihazını tanıttı.

    G7 ülkeleri Rus enerjisine yeni yaptırımlar uygulayabilir: Türkiye de etkilenebilir

    Tanıtımda dışkıdan çıkan suyu içti, S200'ün yanında şebekeye bağlı (şebeke nedir, kablolar nereye gidiyorsa orası şebeke?) yerüstü kabloları gösterdi.

    Gates'in içtiği bardaktaki suyun gerçekten lağımdan gelen arıtılmılş su olduğuna dair kesin ispat var mı? Yok. Bir bardak suyun bile kökeni belirsiz. Doğalgaz kombi bacasından çıkan su buharının kökeni Doğalgazdaki Hidrojen, havadaki Oksijen şeklinde kesin ispatlı olabilir mi? Suyun H2O olduğunu 1700'lü yıllarda Henry Cavendish adında filozofun havanın içeriğini araştırırken iddia ettiğini, dolayısıyla su = h20'nun yanlızca bir fikirden ibaret olduğunu, gerçekte ispatlanamadığını biliyor muydun? Cavendish'in bu iddiayı ortaya attığı 1780'li yıllarda havanın içeriği üzerine birçok çalışmadan çıkan filojiston teorisini, o teori dahilinde havanın ağırlık olarak %8.4'ünün yanıcı olduğunu, inflammable air olarak adlandırıldığını, Cavendish'in işte o yanıcı hava için ilk olarak hidrojen adlandırması kullandığını biliyor muydun? İstersen araştırabilirsin. Suyun H2O olduğunu bir an için doğru kabul edelim. Bu durumda Cavendish'in yolundan giderek suyun içinde "yanıcı hava" var sonucu çıkar. Suyun içinde yanıcı hava olabiliyor ise, yanıcı su olabileceği yada üretilebileceği buradan da doğal gazın yanıcı su ollabileceği sonucu çıkar.

    Bill Gates insan dışkısından 250kW elektrik üretti. Bu haberin amacı, elektriğin hep biri güç santralinde üretiliyor olduğuna yönlendirme olabilir mi?

    Bu haberleri özellikle hazırlanıyor. Daha yeni 7.Şubat.2023'de bir haberde

    https://www.popularmechanics.com/science/green-tech/a42780369/bill-gates-transmission-power-lines/


    Bill Gates Amerika yüksek gerilim (yüksek pilon) hatlarının (pilonlardaki kablolar) "uzunluğunu arttırmalı" (making them longer) kapasitesini 3 kat arttırmalı (U.S. needs to triple its current transmission capacity) demiş.

    Buna gerekçe olarak da rüzgar santralleri şehirden cok uzakta olmasını gösteriyor. Neden pilon hatları 3 kat arttırılacak? Özel mülk ve arsalardan 3 kat daha çok yerüstü kablolar geçecek, bunun çevresel, hukuksal açılımları var. Daha çok yerüstü kabloya karşı açılan davalar olacak, tüm o davalarda kamuoyu ve hakimler şebeke / grid 'ten yana tavır alacak. iklim değişikliğiyle mücadele, karbon nötralitesi için kablo demetleri 3 kat arttırılmalı denilecek, dava kapatılacak. Arsasının üstünden 3 kat demet demet pilon kablolarına karşı dava açan mülk sahipleri dünyanın iklimini bozan kişiler olarak lanse edilecek, öyle yansıtılacak.

    Bu elektrik işinde medya, hükümet ve yargının hep belli bir tarafta olduğu dikkatinizi çekti mi? Çin'de içten yanmalı motorlu (ICE) sıfır araç alıp kullanmak isteyen milyonlarca kişiye 2023'ten başlayarak ICE-araç ruhsatı verilmesinin yasak derecesinde zorlaştırıldığını biliyor muydunuz? Türkiye'de sıfır ICE-araç bulunmasının finansal de-insiyatif ile zorlaştırılmasının Çin'de ruhsat ile zorlaştırılması arasında bir ilgi olabileceğini düşündünüz mü?

    Başta Çin ve Amerika olmak üzere hemen her ülkede kurulan elektrikli araç fabrikaları, kapasitesi (kablo demetleri) 3 kat arttırılan pilonlar, ICE-araçların satışının finansal de-insiyatif veya ruhsat engelleri ile yasaklanması veya zorlaştırılmasının sonucu olarak, yakın bir gelecekte (2030 gibi) benzinli araçların değerinin SIFIR hatta NEGATİF değerde olabileceğini düşündünüz mü?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    he bak bunlar iyi işte, doğalgaz olayın çok saçmaydıG7 ülkeleri Rus enerjisine yeni yaptırımlar uygulayabilir: Türkiye de etkilenebilir 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.