Şimdi Ara

G4400 @4.375 NON-SKY OC (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • O sistemi ne kadara mal ettiniz bilmiyorum ama boşa macera aramışsınız 2.el 2500k sistem toplasaydınız bunlarla uğraşıyo olmazdınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boss06 kullanıcısına yanıt
    2. El sistem toplamak istesem farkli alternatiflere de gidebilirdim. Butun parcalari (kasa hariç) yurtdisi aldim ve cok uyguna geldi. İslemci haric diger parcalarin oldukca iyi ve kaliteli oldugunu dusunuyorum. OC ile islemciden i3 6100 performansi aliyorum. Bunun neresi macera?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • salagil kullanıcısına yanıt
    Gerçi 1 sene kadar olmuş. Belki de artık BCLK OC işini bile bırakmışsınızdır. Ama belki konudan yararlana olur diye yazmak istedim.

    İşlemciler BCLK ile OC yapıldığında bellekler için 2600Mhz ve altı öneriliyor. Zira BCLK ile OC olan işlemcilerde daha yüksek frekanslarda stabilite olmuyormuş.

    Ben de Skylake 1260L V5 ve Asrock E3V5 Fatality anakart ile BCLK OC yapıyorum.

    Kullandığım bellekler de Asrock bellek uyumluluk listesinde uygun olarak listelenen 2800Mhz'lik Adata DDR4.

    Açıkçası şu ana kadar yaptığım testlerde en fazla 2612Mhz'de stabil olduğunu gördüm. Belki arada 2652'de denemiş olaiblirim.

    2800Mhz her ne kadar RAM için kendi sınırları içinde bile olsa bellekelr BCLK OC ile 2799 Mhz'de çalıştığında mavi ekran, arada normal boot ederken zaman zaman boot edememe ya da clock watchdog timeout gibi hatalar aldım.

    Daha önceden 2133Mhzlik Kingston Fury ile 2400Mhz OC yaparak kullanıyordum. O zaten stabil idi. Ben en fazla 4.35 ile test etmiştim ama 4.6 ile yapılan testler de var. Bir ara belki işlemciyi test amaçlı 4.7 Ghz ve üzerine denerim. İşlemci soğutucu şu an TT Performer Water 3.0.

    Hem ledli bellek kullanmak hem de belleği OC yapmadan kendi limitleri içinde çalıştırmak amacıyla ve de Asrock Non-Z bellek OC özelliği ile direk uyumlu olduğundan Adata belleklere geçtim.

    Gerçi şimdilik zaten işlemciyi OC'suz olarak kendi hızında kullanıyorum. Ama ara sıra test amaçlı farklı BCLK, bellek frekans ve timing değerli ile testler yapıyorum.




  • oup59 kullanıcısına yanıt
    benim bellekler 3000mhz cl15 di. sadece işlemciye oc yaptım. bclk ayarlayınca 3036mhz gibi değerlerde de çalıştı. her türlü testi geçiyor ama uzun süre oyun oynayınca watchdog dan mavi ekran verebiliyordu. şimdi pc yok ps4 ile devam ediyorum.
  • G4400 'ün OC sonrasında soğutma çözümünüz ne oldu ? standart kutudan çıkan fan yeterli kalır mı ?
    İşlemci, sistem boştayken de sürekli oc edilen en yüksek voltajda mı çalışıyor ? yoksa idle iken güç tüketimini düşürüyor mu ?
  • blackshine kullanıcısına yanıt
    BEnim BCLK OC yaptığım işlemci G4400 değil hocam. Xeon 1260L v5
  • blackshine kullanıcısına yanıt
    Stok soğutucu yetmez. O zamanlar evo 212 vardı. Stabilite için sabit frekans ve voltaj verdim. Masaüstünde yük olmadığı için ısınmadı, tam yükte sanırım 75lere çıkıyordu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.