Şimdi Ara

g3258 overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
2.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1 Saat prime95 testi yapıyorum ve hiç bi sıkıntı çıkarmıyor.Stok soğutucuyla değerler nasıldır ? Anakart:h81m-plus
     g3258 overclock

    Video link:http://www.youtube.com/watch?v=Jnbz7qIrBe0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xHeartLess -- 16 Ocak 2015; 15:02:40 >







  • xHeartLess kullanıcısına yanıt
    çok fazla ısınıyor tüm değerleri stok yap sonra test al bakalım sorun nerede macun kuru olabilir fazla voltaj vermiş olabilirsin veya soğutucu yetersiz olabilir
  • Cpu sıcaklığı 53 derece değil mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xHeartLess -- 15 Ocak 2015; 21:03:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdamRtm

    çok fazla ısınıyor tüm değerleri stok yap sonra test al bakalım sorun nerede macun kuru olabilir fazla voltaj vermiş olabilirsin veya soğutucu yetersiz olabilir

    Neresi cok fazla ??? işlemci 4.5ghzde 53derecede cokta güzel çalışıyor 1 saatlik prime 95ten 53 derece 4.5ghz le mavi ekran reset olmadan cıkabildinse stok sogutucuyla işlemcinin hasına denk gelmişin güle güle kullan.
  • Teşekkür ederim güzel yorumların için. Hiç bir sıkıntı çıkarmıyor test sırasında boş kalmıyor pc birde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerlerin gerçekten güzel cpu ile core arasında neden o kadar fark var bilmiyorum ama iyi bi soğutucuyla 1.35-1.4v arası 5ghz'i görürsün.Stok fan ile bu halde kullanmanı önermem ama soğutucu şart.
  • cpu ile core arasinda normalde max 10C fark oluyor. sende neden 40 derece anlam veremedim.

    ama o islemciden 1.3v da 50C elde edebilmen mumkun degil. yani oyle bir deger elde eden daha yok piyasada.

    sen islemcin 80-90 gibi dusunmelisin.

    hem iyi bir fan alirsan daha sessiz calisir ve daha iyi sogutur. 90C cekirdek sicakligi cook fazla. 100'de gider o islemci ama sistem kapatiyor genelde tabiiki.
  • Yorumlarınız için teşekkür ediyorum öncelikle. Değerlerin en yüksek olduğu sırada çekmişim resimi cpu çekirdekleri ortalama 80 derecede seyrediyor arkadaşlar. Şuan böyle kullanmayı düşünüyorum bi sakıncası olacağını zannetmiyorum. Soğutucu almak istersem 70 ₺ gözden çıkarmam gerekiyor.1 ay kadar böyle kullanabilirim zaten oyun vs. oynamadığım için şuanlık işlemci ful yüke bineceğini düşünmüyorum.https://m.youtube.com/watch?v=saa2DAxV00Q video yu 10 dk dan itibaren izlerseniz arkadaş soğutucu taktığı halde aynı değerleri alıyoruz o yüzden bu değerlerde bi sorun çıkacağını düşünmüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • xHeartLess kullanıcısına yanıt
    birincisi cekirdekler 40derece fazla bir yerde hata var bunu bulup çözmelisin oc basittir ayar tutturursun ama bide bakarsın ihmalsizlik yüzünden pc bileşenlerinden birisi zarar görmüş yada çalışmıyor. bana tepki vericeğine mantık kur çekirdekler nasıl 90 derece diye araştır bak başka başına gelen varmı!
  • Size karşı tepki göstermiyorum ben lakin 1.3 volt ile 4.5 ghz de stabil çalışması çok güzel değil mi sizce de. Paylaştığım video yu izlediyseniz benim değerlerim le aynı bi değerde çalışıyor soğutucu olduğu halde ve bu video yu çeken sıradan birisi değil sorun olsa video da belirtirdi diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xHeartLess -- 16 Ocak 2015; 9:53:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cpu ve cpu çekerdekleri arasındaki sıcaklık farkı fazla demişiniz lakin stok değerlere alıp prime95 yaptığımda aralarındaki fark 20 derece.4.5 ghz de ise 30 derece bi fark oluyor ortalama.
  • Buyrun video çektim izleyebilirsiniz.
    http://www.youtube.com/watch?v=Jnbz7qIrBe0
  • Hocam buyrun sizin için işlemciyi 4.5ghz'e çektim karşılaştırabilirsiniz.

     g3258 overclock
  • Teşekkür ederim ss için işlemci mimarilerimiz birbirinden farklı.Lakin 1 saat sonucunda aldığım değerler gayet iyi geldi sizinde görüşlerinizi almak için açmıştım konuyu ve alacak arkadaşlara rehber niteliğinde birşey olmasını istedim.Stok soğutucu yine iyi iş çıkarıyor uygun fiyatlı bilgisayar toplayacak arkadaşlar için işlemci gayet güzel diye düşünüyorum.Stok soğutucu uğultulu çalışıyor ve bu yüzden daha sessiz bi soğutucu almayı düşünüyorum bu yönde tavsiyelerinizi alabilirim. :)
  • Rica ederim, soğutucu konusunda haklısınız stock soğutucuyla overclock olcak iş değil bende soğutucu arayışı içindeyim sizin soğutucu için bütçeniz neydi?
  • T2 mini bilizard işimi göreceğini düşünüyordum lakin stoklarda bitmiş hyper t4 alabilirim diye düşünüyorum.F/p olarak en iyisi olduğunu çoğu yerde okudum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xHeartLess -- 16 Ocak 2015; 16:26:56 >
  • Hocam tt cm gibi markalar bana güvenilir gelmiyor hava soğutmada noctua ve thermalright'ı tercih ederim gerek kalite gerekse performans açısından.Özellikle noctua mühendislik olarak bu işi aşmış su soğutmaya yakın değerler elde ediyor.
  • http://www.vatanbilgisayar.com/hyper-t4-lga775_1155_1156_1366_2011--am2_am2-am3_am3-_fm1-islemci-sogutucu.html bu soğutucu dan bahsediyorum. 100 ₺ kadar var mı öneriniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xHeartLess

    Cpu ve cpu çekerdekleri arasındaki sıcaklık farkı fazla demişiniz lakin stok değerlere alıp prime95 yaptığımda aralarındaki fark 20 derece.4.5 ghz de ise 30 derece bi fark oluyor ortalama.



    hocam yanlis anlama lutfen onu derken ki noktam su: amd fx-6300 cpu 65 iken cekirdekler 55 civari oluyor, intel 4790k kardesimin pc'de cpu 80 yazarken cekirdekler 70 civari oluyor. yani sende 80'e 50 gibi bir fark oldugu icin garipsedim. hani belkide cekirdek veya cpu socket olcumu yanlis olabilir. o bakimdan. cunku senin sisteminin tehlike arz eden bir durum yasamasi en son istiyecegimiz sey olur. onu baska bir g3258 kullanan arkadasla da teyit edebilir misin? belki bu islemci 20-30 derece fark veriyordur cidden. overclock ile ilgili degil benim dedigim. daha cok sensor lerle ilgili :)
  • Buyrun başka bi arkadaşın yolladığı ss ve izlediğiniz videoda gördüğünüz gibi farklar olabiliyor.

     g3258 overclock



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xHeartLess -- 16 Ocak 2015; 21:06:59 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.