Şimdi Ara

G.Vialli'nin kural değişikliği önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vialli'ce futbol!

    İtalyan futbolunun eski yıldızı Gianluca Vialli, 'İtalyan işi' adıyla yayınlanan kitabında, futbol kurallarında ofsayttan oyun süresine kadar bir dizi köklü değişiklikler önerdi


    İtalyan futbolunun eski yıldızlarından Gianluca Vialli, 'İtalyan işi' adıyla yayınlanan kitabında dünya futbolunu temelden değiştirecek radikal kural değişiklikleri önerisinde bulundu.
    Kitapta 'gelenekçi' olmasına rağmen bazı değişikliklere şiddetle gerek duyulduğunu öne süren Vialli, öncelikle futbolcuların süreden çalmasının önüne geçmek için topun oyunda olmadığı zamanlarda kronometrenin durdurulması gerektiğini savundu. Maçların 30'ar dakikalık iki devre olarak oynanmasını isteyen Vialli, "1990 Dünya Kupası'nda ortalama 52 dakika oyunda kaldı. Bu bazı maçlarda 45 dakikaya kadar düştü" hatırlatmasında bulundu.

    Ofsayta yeni kural
    İtalyan yıldız, ofsaytın sahanın son üçte birlik bölümünde uygulanması halinde, oyuncuların yeteneklerini daha geniş bir alanda sergileyebileceğini ve daha çok gol olacağını savundu. Vialli, hakemlerin baraj mesafesini ölçtükten sonra bu noktayı sper boyayla tespit etmesini, maçtan sonra da basın toplantısına katılmasını önerdi. Takımların, maçların her iki devresinde toplam ikişer kez yapabilecekleri itirazlarını hakemlerin videodan izleyebileceğini yazan Vialli, hakemlerin notlarına göre oluşacak klasmanlarının kamuoyuyla paylaşılmasını ve kulüp mantığıyla çalışacak hakemlerin aynı kentte toplanmasını da istedi.

    http://www.milliyet.com.tr/2006/04/28/spor/spo06.html

    Süper öneriler valla,özellikle ofsayt ve itiraz hakkı..Son Milan-Barca maçında hakemin yediği gol olmazdı böylece







  • Kısacası basket maçı gibi olsun diyelim olsun bitsin.
  • Zaten oraya doğru gidiş var,futbol taktikleri bile basketbol taktiklerine benzemeye başladı giderek.Duran toplarda futbolcuların birbirlerini perdelemesi filan..F.Terim'de bir röportajında belrtmişti ve basket maçlarını kaçırmadığını söylemişti.

    ofsayt kuralı da daha çok buz hokeyindekine benziyor.Ofsayta PES 5 oyununda ki olayı getirseler fena olmazdı hani, ofsayttan gol atılmıyor lanet oyunda
  • ofsayt önerisi bana mantıklı geliyor ama sadece kontra-atak oynayan takımların faydasına olur :D geçenlerde bir türk teknik dirketör de ofsayt kuralı hakkında benzer şeyler diyordu.
  • Saçma...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.