Şimdi Ara

FXP : free Xperia project Cyanogen 7/9/10 ROM Bootloaderi Açık cihazlar için (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.057
Cevap
9
Favori
29.623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Angelica

Arayuzun yarisi Sony arayuzu yarisi ise saf android. O yuzden vazgectim.

gb den baskasi zarar bu telefona eray GB olene kadar devam bu telefona..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan_9292

quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

Arayuzun yarisi Sony arayuzu yarisi ise saf android. O yuzden vazgectim.

gb den baskasi zarar bu telefona eray GB olene kadar devam bu telefona..

FXP : free Xperia project Cyanogen 7/9/10 ROM Bootloaderi Açık cihazlar için

• Arkadaşlar Fxp128de kurdum cybershot kurmayı denedım calısmadı stok radıo.apk kurdum oda calısmadı . yanı en azından sesi yüksek olsun dedim acid mod kurdum gene ses kısık lanet olsunkı bı adam edemedıler . 8mp kamera var hesap makınesıyle cekım yapmaya calısıyorum sankı ıgrenc .
  • Cm en kötü yanı SES ve Kamera
    GB de Extra Modifiyeler Yok Bu Yüzden ICS Stock Roma Devam :)
  • Üstadlar xda da bugün paylaşılan bir romda 720p ve xloud çalıştığı yazıyor.Sizce gerçek midir?

Romun linki:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2278875
  • Ben xperia u cihazıma cynogen 9.1 kurmak istiyorum. Şu anda xperia p rom var. Cynogen kurmak için önce stock 6.1.1.B.1.89 kurup ardından ilk sayfada anlattığın gibi mi yapıcam işlemleri?

gapps kurmasam ne olur?

Edit: Benim xperia u cynogen mod 10 bölümünde gözküyor 4.1 yani jelly bean oluyor. Ben bunu yüklmek için ne yapmam lazım? Stok xperia u jb rom yokki bende?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reliq -- 16 Mayıs 2013; 14:04:29 >
  • gapps kurmadan olmuyor, gmail, müzik uygulaması falan onun içinde hep, play store'da olabilir emin değilim o konuda
    yapmanız gerekenler şöyle

önce yedek ve gerekli sürücüler
    bootloader kilidini açmak (mis gibi tertemiz bi telefon oluyor)
    flashtool ile önerilen kerneli flashlamak (flashladıktan sonra sadece kernelin logosunu görürsünüz ortada rom falan kalmaz)
    sonra rom ve gapps'ı sd karta atıp recovery yani cwm'ye girmek (ne olur ne olmaz diye önceden de atılabilir)
    wipe data/factory reset
    wipe cache partition
    mounts and storage -> format /system
    advanced -> wipe dalvik cache

install rom
    install gapps

yeniden başlat
    ve yeni rom hayırlı olsun

@Reliq
  • Teşekkürler, aklıma takılan birkaç soru var. Daha yeniyim bu işlerde de.

1- Gerekli sürücüler demişin bunlar neler ve nasıl yükleniyor?
    2- Cynogenmod 10 yerine cynogenmod 9 kuracağım çünkü internette izledim 10 da kamera, simkart, wifi falan çoğu önemli şey çalışmıyor. Cynogenmod 9 kurmadan önce herhangi bir stok rom'a geçmem gerekirmi, şuanda dediğim gibi xperia p rom var ama bundada wifi, kamera falan çalışmıyor.
    3- Cynogenmod 9 kernelini nereden bulacağım?
    4- Xperia u için yükleyeceğim cynogenmod 9 da hangi özelliklerin çalışmadığını öğrenebileceğim bir yer varmı?

Tekrar teşekkürler.
  • bende fazla bilgili sayılmam bildiğim kadarıyla cevaplamayı deneyeyim

1.adb, fastboot, flashmode vs sürücüler,
    -flashtool u kurduysan, kurduğun klasörün içinde flashtool drivers diye bi exe olması lazım (yoksa söyle upload edeyim) o hallediyor, eğer windows 8 kullanıyorsan biraz sorun çıkarabilir. (birde usb 3.0a bağlama telefonu, saçımı başımı yoldurttu o olay :D)

2.Ben neo v'de CM10 bazlı bi rom kullanıyorum herşey sapasağlam, yani sayılır, kamera arada bi galeri durdu hatası veriyor. gerçi nexus'ta da var o sorun. cm10'a bağlı bi sorun göremedim ben ama sana kalmış bu olay. Romu geliştirenlerle alakalı birazda bu olay, dediğin gibi olabilir
    -ne olur ne olmaz diye flashtool ile stock rom'u flashla bi bilgim yok çünkü o konuda. (bootloader kilidini açmadan stock kernel flashlanıyordu, sıralama stock kernel/rom>kilit>custom kernel şeklinde olsun garanti olsun)

3.CM9'u indirdiğinizde bi zip olarak iniyor. onun içinde boot.img diye bi dosya onu masaüstü gibi bi yere zip'i açmadan çıkarın.

4. bilmiyorum

@Reliq

• quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

Ben xperia u cihazıma cynogen 9.1 kurmak istiyorum. Şu anda xperia p rom var. Cynogen kurmak için önce stock 6.1.1.B.1.89 kurup ardından ilk sayfada anlattığın gibi mi yapıcam işlemleri?

gapps kurmasam ne olur?

Edit: Benim xperia u cynogen mod 10 bölümünde gözküyor 4.1 yani jelly bean oluyor. Ben bunu yüklmek için ne yapmam lazım? Stok xperia u jb rom yokki bende?

CM kurmak için Önce JB Stock Roma yükleyeceksin
    Daha Sonra Bootlaoder Kilidini kırıp
    ilk mesajdaki gibi roma ait kerneli yükleyeksin
    en son olarak CWM den romu yükleyeceksin

gapps yüklemezsem ne olur demişsin Olacağı Şu Google Play Store vs Google uygulamalarını kullanamazsın ....

Xperia P CM kurulumu için Xda.developer sitesindeki anlatımlara göz gezdirmen iyi olur mantık olarak 2011 serisi cihazlarla aynı işlem yapılıyor ancak benim deneme şansım olmadığından işlemleri iyice anlayıp rom kurulumuna geç
    Unutmadan CM yüklemek için BL kilidini Açacaksın Bu işlem Cihazını Garanti Dışı Bırakabilir bunuda Unutma...

• quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

Ben xperia u cihazıma cynogen 9.1 kurmak istiyorum. Şu anda xperia p rom var. Cynogen kurmak için önce stock 6.1.1.B.1.89 kurup ardından ilk sayfada anlattığın gibi mi yapıcam işlemleri?

gapps kurmasam ne olur?

CM kurmak için Önce JB Stock Roma yükleyeceksin
    Daha Sonra Bootlaoder Kilidini kırıp
    ilk mesajdaki gibi roma ait kerneli yükleyeksin
    en son olarak CWM den romu yükleyeceksin

gapps yüklemezsem ne olur demişsin Olacağı Şu Google Play Store vs Google uygulamalarını kullanamazsın ....

Xperia P CM kurulumu için Xda.developer sitesindeki anlatımlara göz gezdirmen iyi olur mantık olarak 2011 serisi cihazlarla aynı işlem yapılıyor ancak benim deneme şansım olmadığından işlemleri iyice anlayıp rom kurulumuna geç
    Unutmadan CM yüklemek için BL kilidini Açacaksın Bu işlem Cihazını Garanti Dışı Bırakabilir bunuda Unutma...

Bl acik. Xperia u ya özel stok jb rom yok, bu işlemleri yapmadan önce hangi stok romu kurucam ben?

Birde gapps icinden gereksiz hangi programları silebilirim bana gmail bile gereksiz google play olsun yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yükledim sorunsuz bir şekilde cynogenmod 10 ama wifi simkart falan çalışmıyor şimdi tekrar cynogenmod 9 kurucam
  • Xperia U Kumquat için CM10 yokmuş :) CM9 devam et ilerde çıkar ...
  • quote:

Xperia U Kumquat için CM10 yokmuş :) CM9 devam et ilerde çıkar ...

Sitesinde vardı bende indirdim ama çoğu kritik özellikler çalışmıyor telefon mp3 player'dan farksız. Yine sitesinden cm9 kurdum herşey sorunsuz, cm10 jelly bean kadar akıcı olmasada sony'nin arayüzünden oldukça hızlı ve güzel.
  • quote:

Sevgili kardesim, ben kendi telefonuma Cyanogen 10.1 kurmaya uğraşıyorum, cyanogen 10 kurarken kerneli flashlardım telefonu çalıştırır kurardım (urushi)
    Şimdi elimde bi tane cyanogen 10.1 (mint) var, bunun kernelini telefona flashlıyorum telefon hiç açılmıyor. Eski kernelini flashlayınca (Stock ICS .587 kernelini) 4.0.4 Stock Rom çalışmaya devam ediyor. Bootloader kilidi de açık (eminim), sanıyorum şu urushi ve mint farkından falan kuramıyorum. Bunun nasıl yapıldığını biliyor musun? (mint)

Acil yardımını bekliyorum kardeşim Urushi CM 10.1 e el atmamıs daha, odin falan da var ama odine daha girmedim ki hiç, o yüzden odinle ilgili bilgim yok

• quote:

Orijinalden alıntı: 18XET01

quote:

Sevgili kardesim, ben kendi telefonuma Cyanogen 10.1 kurmaya uğraşıyorum, cyanogen 10 kurarken kerneli flashlardım telefonu çalıştırır kurardım (urushi)
    Şimdi elimde bi tane cyanogen 10.1 (mint) var, bunun kernelini telefona flashlıyorum telefon hiç açılmıyor. Eski kernelini flashlayınca (Stock ICS .587 kernelini) 4.0.4 Stock Rom çalışmaya devam ediyor. Bootloader kilidi de açık (eminim), sanıyorum şu urushi ve mint farkından falan kuramıyorum. Bunun nasıl yapıldığını biliyor musun? (mint)

Acil yardımını bekliyorum kardeşim Urushi CM 10.1 e el atmamıs daha, odin falan da var ama odine daha girmedim ki hiç, o yüzden odinle ilgili bilgim yok

urushi ve mint farklı cihazların kod adları.
    mint xperia t
    urushi xperia ray oluyormuş
    doğal olarak mint kerneli başka bi telefona flaşlarsanız çalışmaz

xperia ray için cm 10.1 yok sanırım
    edit: ben bu linke bakarak söyledimhttp://download.cyanogenmod.org/?device=urushi&type=
    orda gözükmüyor ancak xda'da bi kaç rom var

örnek:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2266867
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2286165 [neo v'de bu kurulu şuan tavsiye ederim]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sub -- 20 Mayıs 2013; 18:56:32 >

• aynen dediğiniz gibi olmuş, ben de şimdi farkettim cyanogen'in kendi sitesinde, teşekkürler. Artık urushinin 4.2.2 sini bekleyeceğiz
  • Xperia Ray kullanan arkadaşlar: ST18i Cihazlar için Cyanogen 4.2.2 buldum (Urushi), 2-3 problemi var (biri büyük grafik hatası)
    Ama sanırım daha sonra düzeltirler. Konu takibi için link aşağıda..:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2162914

Xperia Ray Uyumlu Cyanogen 10.1 Direk İndirme Linki:http://www.mediafire.com/?dagsu3qkyvj2yh1
    Google Apps 4.2.2 için indirme linki:http://goo.im/gapps/gapps-jb-20130301-signed.zip

Belki birilerine yararım dokunur

• quote:

CM 09 DA DA BİR SÜRÜ EKSİKLİK VAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CorelDraw04 -- 11 Haziran 2013; 17:20:27 >
  • 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.