Şimdi Ara

FX6100 Overclock Değerleri [990FX Extreme 3] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
2
Favori
4.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacaktı. bende overclock yaptım biraz ama malum standart oc ile cool and quite ve turbo core vs devredışı bırakıyoruz. şimdi bende fx 6300 var 3,5 ghz az zorlanınca 3,8 yapıyor psu durumuna göre çok yamışırsa performansta 4,1 ghz görüyor. böyle kullanmanın bir avantajı var ki o da çarpanın x7 ye düşebilmesi. böylece 0,8 v ile 1.4 ghzde takılıyor masaüstü veya internet kullanımlarında. bende amd overdrivedan baktım 4.1 ghzde turbocore kendiliğinden 1,4 v veriyor. bende buradaki değerlerle oynadım çarpan arttırmadım fakat ramler 1333 olduğu için dedim hem ramlere o.c olsun azıcık hem de işlemciye. böylece şuanki 3,5 değeri yerinde 3,9 görüyor - 3,8 yerine 4,2 görüyor - 4,1 yerine de duruma göre 4,5 görüyor. (bu son hız aşırtmayı pek yapmıyor. okuduğum kadarı ile psu sıcaklığı bile etkenmiş bu seviyeye çıkmaya karar vermesi için) şuanlık fena değil acaba diyorum direk 4.5 ghz mi yapsam ya da 3,5 i 4,5 olarak mı ayarlasam. bu sefer sıkışınca 4,5 e atacak işlemci kendini.

böyle diğerine oranla nispeten daha karışık olan şekilde o.c yapan oldu mu ? sonuçta yine istediğimiz hıza çıkabilir ama duruma göre de 0,8 v değerinde 7 çarpanla da çalışabilir tasarruflu bir şekilde. zaten azıcık gıdıklanırsa hemen artıyor, performansta hız geçişleri arasında sorun yaratmıyor. turbo core olayını o.c de kaybetmeden denemeler yapanlar varsa aktarabilir mi kendi deneyimlerini

• merhaba soğutucunuz nedir. neyse onun aynısından alıcam

Orijinalden alıntı: Chris Brown

FX6100 Overclock Değerleri [990FX Extreme 3]

başkan.. hiç prime95 tasti yaptınmı acaba ?
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.