Evet arkadaşlar 3 ay sonra sistemi yenileyeceğim için eski sistemimin üstünde overclock yaparak deneyim kazanmak istiyorum. ilk parça olarak ekran kartından yani Fx5200 agp 8x olan kartımdan başlamak istiyorum.O/C yapmayı teorik olarak biliyorum. Ama nelere ihtiyacım var ve teknik detayda eksiğim bunlarıda sizden rica ediyorum. Bazı sitelerde Vmod var fakat ingilizcem tam yeterli olmadığından yanlış yaparım korkusu var türkçe olarak bana yardım ederseniz şu fx5200'ü denemek istiyorum
Zaten bozulsada edeceğim zarar öğrendiğim bilginin yanında kar kalır
Ama birşey öğrenmeden de parçalamak istemiyorum
Sistemim: P4 1.8@2.1 ghz 768 Ddr 333mhz ram Fx5200 agp8x 40Gb Maxtor harddisk Anakartımda epox düz bir anakart.
Evet arkadaşlar siz söyleyin ben yapayım program vs. kullanmam gerekenler varsa isimlerini verin tedarik etmeye çalışayım.
Şimdiden teşekkürler
eskiden bende de fx5200 vardı kayıt defterine bir değer yazınca saat hızları açılıyordu nvidia kontrol panelden ayrıca programa gerek yok. ister otomatik ister manuel saat hızlarını arttırmak mümkün bir kaç fps artışı da yakalayabiliyorsun. v-mod nasıl yapıldığını bilmiyorum ama fx 5500 biosu rahatlıkla yükleniyor bu forum sayesinde yüklemiştim ve saat hızlarını eskiden çıkartamadığım kadar yukarılara çıkardım sorunsuz soğutması iyiyse baya overclock oluyor bendeki msi markaydı. şimdi onboard x1250 kullanıyorum fx5200den kat kat iyi
riva turner programını yükle orayı açınca zaten saat hızlarını ayarlamak için pencere açılacak. şu anda büyük ihtimalle 250/330 felan bunları 270/380 rahat kaldırır gibi geliyor. en önemli nokta iyi bir soğutma yapman.