Şimdi Ara

Fx-Next serisinde 95w işlemci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar anakartım Asus M5A78L-M LX am3+ ve max 95w destekliyor. Fx-4100 alıcaktım fakat vazgeçtim kimse önermediği için ve şuan ki kullandığım athlon x3 455 ile aralarında fazla fark olmadığı için. Neyse şuanda işlemci almayı düşünmüyorum fakat yeni gelecek olan fx-next serisi işlemciler nasıl olacak? gene bu fx-4100-6100-8120-8150 gibi yüksek saat hızların da fakat verimsiz mi olacak? eğer fx serisi düzelecekse almayı düşünüyorum ve 95w revizyon lu işlemcileri çıkar mı acaba??? 95w olması lazım illaha

Herşeyi anladığında hiç birşeyi anlamamış olduğunu anlamanın verdiği hüznün tarifini yapayım mı sana?
    -Sevilmediğini anladığında yaşadığın kalp ağrısının 100 katı daha ağır..

• 4-6 çekirdekli işlemciler 95w olur muhtemelen.
    AMD Ryzen 7600X * MSI Mag CoreLiquid 240R V2 240mm * ASUS TUF GAMING B650 PLUS * SAPPHIRE PULSE 6800 XT 16GB * CORSAIR VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) 6000Mhz DDR5 * Sharkoon SilentStorm Cool Zero 750W 80 Plus GOLD * KINGSTON NV2 PCIe 4.0 2TB NVMe
  • Piledriver çekirdekli masaüstü, şimdiki FX lerin geçeceklerin çıkması rahat bi 6 ay sürer en az. Yeni çekirdek ve güç koruma özelliklerinden 95w olanları çıkar, ama 4 çekirdekli versiyonu ile x3 arasındaki fark da oha dedirtecek durumda olmayabilir. Yanisinin, şimdiki fx-4100'den %6-12ler civarında hızlı olabileceğini düşünerek karar verin derim. fx-6100 ler 95w, onun yerine gelecek olan versiyonu düşünebilirsiniz bence.

Orijinalden alıntı: Rubisco

Piledriver çekirdekli masaüstü, şimdiki FX lerin geçeceklerin çıkması rahat bi 6 ay sürer en az. Yeni çekirdek ve güç koruma özelliklerinden 95w olanları çıkar, ama 4 çekirdekli versiyonu ile x3 arasındaki fark da oha dedirtecek durumda olmayabilir. Yanisinin, şimdiki fx-4100'den %6-12ler civarında hızlı olabileceğini düşünerek karar verin derim. fx-6100 ler 95w, onun yerine gelecek olan versiyonu düşünebilirsiniz bence.

Vallaha kardeşim şuanda fx-6100 4100'ün gerisinde kalıyor oyun bakımından. Diğer testlerde önce olabilir ama oyun konusunda gerisinde. Gelecek fx-next serisi şuan ki fx serisinden çok daha iyi olacak diye tahmin ediyorum. Sen 6 ay diyorsun ama o kadar sürecek mi ya bu fx-nextlerin gelmesi

Herşeyi anladığında hiç birşeyi anlamamış olduğunu anlamanın verdiği hüznün tarifini yapayım mı sana?

• FX alıp hangi versiyonu olrsa olsun, 1 gram oc etmeyeceksen ve oc ye sanki karşı bi bakış açın varsa bişey demiyorum. Bu i5 2500k alıp oc etmemek gibi bişey. FX lerin hiçbirini standart hızda kullanmayı göze alarak almaman gerekir zaten, kilitsiz olmasının ve ürün gamının dar olması da bununla alakalı. Insanların buna karşı olan tereddür, önyargı ve bi anlamda ürün gamını genişletmek için 4170 ve 6200 modellerini çıkardılar. Amma velakin FX lerin hepsi, 4100'den 8150'ye kadar istisnasız hepsi 4.5ghz de voltaj manyağı olmadan sorunsuzca çalışıyor. En en olmadı, 6100 ve 4100'ün frekanslarını eşitlersin aynı olurlar senin bahsettiğin testlerde. FX lerin hiçbirine frekansa bakarak karar vermemek lazım, sadece çekirdek sayısı ve ortalama max. frekansı 4.5ghz düşünerek karar vermek lazım.

Böyle bakınca aynı hızda çalışan fx-6100 çoğu durumda 4100'den daha ileride olur, özellikle de multicore desteği olan programlarda.

Karşılaştırma yapacaksan :

fx-4100 Phenom II x4 den biraz daha geri, ama onun ayarlarında sayılır
    FX-6100 Phenom II x4 den biraz daha hızlı, ama onun ayarlarında sayılır
    fx-6100 Phenom II x6 dan geri, çok ender aynı ayarlarda sayılır diyebileceğin yerler var.

Fx 4100 < x4 < fx-6100 < x6
    kabaca böyle bişey kafanda canlandırabilirsin. Bu yüzden de fx-6100'e 4100den yavaş salla gitsin diye bakmak yannış.

Masaüstü Trinitylerin gelmesi Ağustosu bulacak. Onlar gelmeden de GPU içermeyen, şimdiki FX lerin yerine gelecek Visheralar gelmez, onlarda en erken Ağustostan bikaç ay sonrasına sarkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Braymm

quote:

Piledriver çekirdekli masaüstü, şimdiki FX lerin geçeceklerin çıkması rahat bi 6 ay sürer en az. Yeni çekirdek ve güç koruma özelliklerinden 95w olanları çıkar, ama 4 çekirdekli versiyonu ile x3 arasındaki fark da oha dedirtecek durumda olmayabilir. Yanisinin, şimdiki fx-4100'den %6-12ler civarında hızlı olabileceğini düşünerek karar verin derim. fx-6100 ler 95w, onun yerine gelecek olan versiyonu düşünebilirsiniz bence.

Vallaha kardeşim şuanda fx-6100 4100'ün gerisinde kalıyor oyun bakımından. Diğer testlerde önce olabilir ama oyun konusunda gerisinde. Gelecek fx-next serisi şuan ki fx serisinden çok daha iyi olacak diye tahmin ediyorum. Sen 6 ay diyorsun ama o kadar sürecek mi ya bu fx-nextlerin gelmesi

Hocam fx 6100 fx 4100'den daha hızlı bir işlemci baktığınız testler gerçeği yansıtmıyor. Kısaca amd işlemciler arasında kıyaslama yaparsak;
    Fx 4100 < x4 < Fx 6100 < x6 < Fx 8150
    AMD Ryzen 7600X * MSI Mag CoreLiquid 240R V2 240mm * ASUS TUF GAMING B650 PLUS * SAPPHIRE PULSE 6800 XT 16GB * CORSAIR VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) 6000Mhz DDR5 * Sharkoon SilentStorm Cool Zero 750W 80 Plus GOLD * KINGSTON NV2 PCIe 4.0 2TB NVMe

• quote:

Orijinalden alıntı: Rocky Balboa®

quote:

Orijinalden alıntı: Braymm

quote:

Hocam fx 6100 fx 4100'den daha hızlı bir işlemci baktığınız testler gerçeği yansıtmıyor. Kısaca amd işlemciler arasında kıyaslama yaparsak;
    Fx 4100 < x4 < Fx 6100 < x6 < Fx 8150

Vallaha hocam ben fx-4100 alıcaktım işte hatta siparişini bile vermiştim p*zarland'dan 23gün geçti baktım hala ürünü göndermiyorlar bende aradım iptal ettirdim Şuanda athlon II x3 455 @3.6ghz de kullanıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 Overclock 4.4 GHz
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • elinizdeki işlemcinizi vganıza darboğaz yapmadığı sürece değiştirmenize gerek yok zaten günlük kullanım için de yeterli bir işlemci
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.