Şimdi Ara

FX 8350 Sıcaklık Değerlerinde Anormallik (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • mehmet4428 M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, yanlız bu videodaki bios farklı gibi geldi bana. Rev farklı olabilir. Sen Advanced BIOS Features kısmına girip bakarsın bi ara APM ile alakalı birşey var mıydı diye.
  • BİOS baktım dediğiniz kısma o ayar mevcutmuş.

    Load Line control kapalı
    AMD C1E Support kapalı
    AMD C6 Support kapalı
    Virtulization kapalı
    AMD K8 Cool&Quiet kapalı
    APM Master kapalı

    Bende bu şekilde ayarlı hepsi, bunu açarsanız daha iyi olur dediğiniz var mı ?
  • mehmet4428 M kullanıcısına yanıt
    Load line secersen secenekler varsa normal medium high ultra diye giden acarsan biraz iyi olur oc icin.cok az miktarda arti voltaj verir daha stabil olur.1.35v yapiyorum mesela ama LLC medium secince 1.368v oluyor.auto olunca da bisiler seciyordur belki ama ben medium'u begendim.

    c1e coolnquiet masaustunde nette gezerken film izlerken ise yarar mhz dusurur daha az isinir ama yuksek oc denemesi yapacam diyorsan bunlar kapali kalabilir.

    Virtulization'un oc ile alakasi yok onu acabilirsin vmware sanal uygulama icin gerekli bir sey diye biliyorum acik kalabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Egzap

    hocam yalan söylemek istemiyorum ama sanki bu anakartta APM MASTER diye bir ayar vardı. Tam hatırlamıyorum o yüzden emin değilim.

    anakart olarak da, etrafımdaki arkadaşlar falan asus m5a97li 970 chipsetlerden çok çektiler valla bu anakartta tek bir sorun bile yaşamadım, gerçekten kaliteli anakart. ayrıca evet rev yüksek olsaydı bu fiyattan vermezdim. rev 3den sonra uefi bios gelmiş bunlara da zaten

    rev4'u oyle bi hale getirmsiler ki ud5 rev3'ten farki kalmamis zaten cok pahaliydi o alet yani pek alan olmamistir TR'de alan da 300 liraya vermez.
  • Hocam sıvı soğutma geldi biraz test ettim.
    Sıvı soğutmayı kasanın üst tarafına taktım tabi öne bakan yönde, yani ramlerin olduğu kısımdan. Kasa içi havayı alıyor ve üstten sıcak havayı tahliye ediyor.
    Kasam ise Corsair 400c.

    Durumlar ise şu şekilde.

    Bu boşta hali.
    FX 8350 Sıcaklık Değerlerinde Anormallik

    Buda tam yükteki hali, 15 dk test ettim.

    FX 8350 Sıcaklık Değerlerinde Anormallik


    Programda AUX denen bir gösterge var anakarttaki cpu sıcaklığı ile aynı değerde ama bu değer normalin çok üstünü gösteriyor.
    Normal CPU göstergesindeki gibi olması gerekiyor ama AUX göstergesindeki işi bozuyor ve oda anakarttaki ile aynı orantıda çalışıyor, anakartta o gösterge 65 i gördüğü an CPU fanı tam hızda dönmeye başlıyor, gerekli ayarı ET 6 dan yapsam bile fayda etmiyor o zaman, o sıcaklığa ulaşmadığımda fan istediğim hızda dönüyor.

    Isı sensörlerinde bir problemmi var tam çözemedim fakat aux denen gösterge canımı sıkıyor.
    Eski soğutucumda 90 ları 100 leri görüyordum onda, normalde bu işlemci o sıcaklıkta kesin yanması gerekir hatta sistemin çalışmaması gerekirdi.




  • mehmet4428 M kullanıcısına yanıt
    aux diye bir ayarla karsilasmadim hic onemli bir sey degildir bence belki anakartin vrmleri olabilir isinmasi normal.anakartlar bazen de sacma sapan degerler gosterir ya da program yuzunden olur 128 derece yazar adam kosarak gelir makinem yaniyor diye halbuki sabit durur o sicaklik bosta yukte.ciddiye almayacaksin.bosta coolnquiet acarsan faydasi olur.su sogutma fanlarin mi 1800 devir donuyor yoksa o pompa mi?islemci ile bi alakasi yok o aux'un.
  • AUX göstergesi ET6 daki CPU sıcaklık göstergesi ile aynı değeri veriyor yani anakarttaki CPU sıcaklığı olmalı.
    Tabi gösterdiği sıcaklıklar çok anormal.

    Fan 1800 devir dönüyor o AUX ayarı 60-65 i gördüğü anda, tabi pompayı oraya takıp fanı başka bir yere takacağım çünkü çok ses yapıyor.
    2203 RPM olan ise pompa olmalı, tabi pompadan hiç bir ses gelmiyor, tam devirde çalışması bir problem değil.

    Anakart gerçekten biraz garip geliyor, istediğim ayarı tam yapamıyorum.
    Turbo frekans ayarı açık kalırsa voltaj 1.45 leri rahat görüyor ama haliyle işlemci çok ısınıyor bende onu kapatıp voltajı 1.3 e sabitliyorum o şekilde ancak serin kalıyor işlemci.

    4.2 ghz ile 4.7 GHZ arasındaki farka baktım ama çok bir şey ifade etmedi.
    4.7 de Watch dogs 2 oyununda minimum yine 25 leri görebiliyorum, AC origins zaten kalabalık yerlerde 25 leri çok rahat görüyorum.
    4.2 de ise yine hemen hemen aynı değerler, frekans artışını fark ettiğim tek kısım Cinebench oldu onda da 695 puan aldım.

    O.C yaparken voltaj stabilmi değil, yoksa farklı bir şeyler mi yapmak gerekiyor tam emin değilim, normalde biraz olsun performans artışı beklerdim oyunda.

    4.8 ve üstünde zaten çok fazla duramıyor sistem kitleniyor veya reset atıyor.

    Çoğu sıcaklık gösterge programına baktım CPU sıcaklıkları hepsinde aynı yani CPU sıcaklığı doğru olarak veriyor ki kendimde sıcaklığı ölçecek cihaz var onda da hemen hemen aynı değerleri alıyorum, tabi AUX denen gösterge hariç, oda anakarttaki cpu sıcaklığı olduğundan 4.8 in üstüne çıkamıyorum, aşırı sıcak göstermesinden dolayı sistem kitleniyor halbuki CPU sıcaklığı en fazla 60 derecedir.




  • Bu daha açıklayıcı olacaktır.


    FX 8350 Sıcaklık Değerlerinde Anormallik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet4428 -- 22 Aralık 2017; 12:34:35 >
  • quote:

    4.2 ghz ile 4.7 GHZ arasındaki farka baktım ama çok bir şey ifade etmedi.


    bu farki gormen icin ekran kartinin 1070 olmasi lazim.bende 1060 var 4.4 - 5 yaptim fark goremedim baslik da actim actigim basliklardan bak en ustte.

    aux olayi bence onemsiz cok isinsa islemci throttle yapar fps duser hiz duser iyi seyler olmaz.kafaya takmayacaksin yoksa is anakarti tekrar degisgtirmeye kadar gider.madem oyle yapacaktin en basta formula z filan aldirtsaydim.
  • Ekran kartım zaten GTX 1070.
    Bahsettiğim oyunlar işlemci isteyen oyunlar olduğundan artık yetmiyorlar.
    Siz demiştiniz 4.2 ile 4.6 arasında bile deli fark eder diye de, yeni oyunlar demekki artık daha sağlam işlemci istiyorlar.
    AC Origins de zaten işlemci oyunda %100 ü tam vuruyor.

    AUX ise çokda önemli değil, fan hızını farklı şekilde de halledebilirim.

    Şimdilik böyle idare ediyorum tabi ileride Ryzen 2 çıkarsa ona geçebilirim, şimdikiler fazla o.c olmuyor zaten.


    Siz işlemcinizi hangi frekans da hangi voltajda kullanıyorsunuz ?
    Ayrıca bios da features ayarları oluyor onlardan hangilerini kapatıyorsunuz ?
    Kullandığınız soğutucu ve sıcaklık değerleri nedir ?
  • mehmet4428 M kullanıcısına yanıt
    gta5 islemci isteyen bir oyun mudur ben su basligi bi gostereyim.bir kac fps artti 4.4'ten 5 ghz'ye cikarinca.daha nasil iyi islemci istiyor 8700k takinca 20 30 fps mi atacak yok oyle bir sey.

    https://forum.donanimhaber.com/islemci-ekran-karti-iliskisi--130410406#130410406

    islemciyi somurup geberten oyun baska normal oyun baska ac origins'e yapacak bisi yok kirmasinlar diye korumanin dibine vurmuslar intel takinca ucmayacak herkes sikayetci.

    benim islemci stok 1.3v

    4.4 ghz'de kullaniyorum normalde.1.368v.+50 ayari ile 1.35v oluyor LLC de biraz voltaj ekliyor o yuzden 1.368v
    4.8 ghz'de +175 veriyorum iste 1.49 gibi bisi oluyor.
    5 ghz'de +250 veriyorum 1.55v diyelim.
    5.1 en son cinebench filan alabildigim deger voltajini hatirlamiyorum
    5250 cpu-z aldigim deger 1.6v vermistim.

    sogutucum bu:

    http://www.nanokatalog.com/Arctic-sivi-Freezer-120-Islemci-sivi-sogutma,PR-97229.html

    bios ayarlari bu sekilde:

    FX 8350 Sıcaklık Değerlerinde Anormallik

    FX 8350 Sıcaklık Değerlerinde Anormallik

    FX 8350 Sıcaklık Değerlerinde Anormallik

    sicaklik degerlerimi tam bilmiyorum takip etmiyorum ama bosta birakinca 18 filan yaziyor artik ne kadar dogru bilmiyorum fx islemcilerde bosta yanlis gosterme var ama 4.4'te isinmiyor.gta5'te az once gozume carpti 45 dereceydi.corsair obsidian 650D kullaniyorum ama on 220mm fani ses yapiyor diye iptal ettim.kapak acikti toz oluyor diye kapattim 2 3 gun once.ortam 25 derece sogutma kasa icine hava aliyor ustte 220mm fan var.gta5'i sabit 60 fps oynuyorum nadiren 60 altina dusuyor.ryzen 2 de almam ben memnunum sistemden.anakart giga 990fx ud5.




  • Hocam benim sıvı soğutmadan bazen su sesi geliyor, su şırıltısı gibi bir ses, sence bir sorun var mıdır yoksa sıvı soğutmaların çoğunda olan genel bir şey midir ?
    Nette biraz araştırma yaptım net bir şey bulamayınca size danışmak istedim.
    Dediğim ses bazen geliyor anlık olarak.
  • mehmet4428 M kullanıcısına yanıt
    ben buldum 3 forumda.water cooling sound diye arattim.kimi demis pompadan olur degistir sogutucuyu kimi demis baloncuktan olur bisi olmaz.benim basima gelmedi cevremdekilerde de boyle bir sorun duymadim.yeni degil mi alet aldigin yere mail at diyelim inventus ise ya da ne markaysa diyelim cooler masterse sitesinden ona mail at.degistirelim derlerse degistir bir sey olmaz derlerse bir sey olmuyordur hani mudahale etme gibi bir sansin yok kapali sistem.
  • Durumu satıcı firmaya bildirdim.
    Sebebini tam anlamasamda sanırım su bazen boşta kalıyor sanırım ondan su dökülme sesi gibi bir şırıltı geliyor, tabi bu dediğim olay saniyelik bir şey sürekli olmuyor.
    Günde 5-6 kere anca oluyordur.

    Değişim kabul ederlerse değiştiririm elbette.

    Bir tane örnek video buldum.
    Tabi bu kadar ses olmuyor ama buna yakın bir şey.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet4428 -- 26 Aralık 2017; 22:14:58 >




  • mehmet4428 M kullanıcısına yanıt
    markanin kronik sorunuysa adamlar ilk kez senden duymuyorlarsa degistirsinler diye dedim.olabilir pompa radyator bir sebebi vardir ama onemli olan sakincali bir sey mi yoksa dert etmeye gerek olmayan bir sey mi cunku daha yeni almissin iki gun sonra patlamasin simdiden ilgilen.vulkan gibi de kulaklarim var ama kasam cok sesli o yuzden dikkat etmedim belki pompa sesi su sesi vardir benimkinde.5400 devir donuyor cunku illa ki ses vardir da ben duymuyorum.bir seneyi de gecti sorun cikmadi.onemli olan o zaten omurlu olmasi yoksa kucuk ayrinti ise takilmamak lazim ama sorun habercisiyse bakmak lazim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.