Şimdi Ara

FX 8350▌▌FX 6300 ╚Oyun Performans╝ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
6.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • fx8350'yi seçerek iyi yaptın ilerde monitörü ve ekran kartını birlikte değiştirirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8350 al keyfine bak ben 2 gün önce aldım 500 w psu ile vindows derecelendirmesi 7.7 ssd ile kullanıyorum sistemin açılıp kapanması bu kadar hızlı olacağını hiç tahmin etmemiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wanhel -- 4 Mart 2013; 21:07:22 >
  •  FX 8350▌▌FX 6300 ╚Oyun Performans╝

FX 8350▌▌FX 6300 ╚Oyun Performans╝
  • Tavasiyem fx6300 alman ve geri kalan parayla ekran kartına veya ssd'ye yatırman daha mantıklı olacaktır. FX6300 4.2ghz çok rahat getirebilirsin stock soğutucu ile. Tabi soğutucu için ek masraf yapmak istemiyorsan fakat stock fanın gürültüsüne katlanacaksın.
  • 6300 kullanıyorum şuana kadar hiçbir sıkıntısını görmedim tıkır tıkır çalışıyor,oyunlarda 0 problem ekran kartımda hd 6850 oynayamadığım oyun yok
  • Donanım işinde her zaman günün şartlarına göre tercih yap ve paranı bugün için işe yaramıycak şeylere harcama. İlerisi için donanım alınmaz çünkü ileride ne olacağını bilemezsin. 2 sene sonra alacağın ekran kartına fx8350 yetti diyelim ya o zamanki ekran kartları için pci express 2.0 darboğaz yaparsa ne yapıcaksın? Mecburen sistemi komple değiştirmek zorunda kalacaksın. Zamanında millet core quad işlemci alırken de ilerde oyunlar 4 çekirdek kullanacak şimdiden ileriye dönük işlemci alalım diyordu. evet oyunlar 4 çekirdek kullandı ama oyunlar 4 çekirdeği kullanana kadar core quadlar çöp oldu ve hala tüm oyunlar 4 çekirdek kullanmıyor. fx8350 nin de böyle olma ihtimali yüksek.

Üst seviye bir ekran kartın olsa sorun değil ama 7850 için fx6300 bile fazlayken boş yere fx8350'ye para verme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Donanım işinde her zaman günün şartlarına göre tercih yap ve paranı bugün için işe yaramıycak şeylere harcama. İlerisi için donanım alınmaz çünkü ileride ne olacağını bilemezsin. 2 sene sonra alacağın ekran kartına fx8350 yetti diyelim ya o zamanki ekran kartları için pci express 2.0 darboğaz yaparsa ne yapıcaksın? Mecburen sistemi komple değiştirmek zorunda kalacaksın. Zamanında millet core quad işlemci alırken de ilerde oyunlar 4 çekirdek kullanacak şimdiden ileriye dönük işlemci alalım diyordu. evet oyunlar 4 çekirdek kullandı ama oyunlar 4 çekirdeği kullanana kadar core quadlar çöp oldu ve hala tüm oyunlar 4 çekirdek kullanmıyor. fx8350 nin de böyle olma ihtimali yüksek.

Üst seviye bir ekran kartın olsa sorun değil ama 7850 için fx6300 bile fazlayken boş yere fx8350'ye para verme.

Hocam samimi yorumunuz için teşekkür ediyorum. Yorumunuzu okuyunca Fx6300 tekrar tercih etmeyi düşündüm. Teknolojinin ne getirceği belli olmaz sizinde söylediğiniz gibi geleceğe dönük diyerek boşuna masraf yapmayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mrt32

Arkadaşlar oyun ağırlıklı gelecekte rahat bir şekilde yükseltmeler yapabileceğim bir sistem toparlıyorum. Sistemin çoğunu toparladım ancak bu iki işlemci(FX8350▬FX6300) arasında kaldım aralarında aşırı fark ettirecek oyun performansı var mıdır? Yeni nesil oyunların artık çok çekirdek üzerinden çalışacağını söylüyorlar. Masrafı fazla artırmak istemiyorum FX8350'li sistem toplam 1.347 TL oluyor FX6300'li sistem 1.180TL oluyor. Arkadaşlar bu kadar fark vermeye değer mi? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sadece oyun içinse hiç düşünme 6300 al. artan parayı da ekran kartını ekle. Ya bir üst model al yada yetmiyorsa belleği fazla olanı al.
    FX-6300 2 yıl her oyunu oynatır. Daha sonra ise steamroller veya excavator ile upgrade yaparsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

quote:

Arkadaşlar oyun ağırlıklı gelecekte rahat bir şekilde yükseltmeler yapabileceğim bir sistem toparlıyorum. Sistemin çoğunu toparladım ancak bu iki işlemci(FX8350▬FX6300) arasında kaldım aralarında aşırı fark ettirecek oyun performansı var mıdır? Yeni nesil oyunların artık çok çekirdek üzerinden çalışacağını söylüyorlar. Masrafı fazla artırmak istemiyorum FX8350'li sistem toplam 1.347 TL oluyor FX6300'li sistem 1.180TL oluyor. Arkadaşlar bu kadar fark vermeye değer mi? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sadece oyun içinse hiç düşünme 6300 al. artan parayı da ekran kartını ekle. Ya bir üst model al yada yetmiyorsa belleği fazla olanı al.
    FX-6300 2 yıl her oyunu oynatır. Daha sonra ise steamroller veya excavator ile upgrade yaparsın.

Hocam yorumlarınız için teşekkür ediyorum. 6300 alırsam 2gb 7850 alacağım. Hocam steamroller ve excavator nedir? Biraz bilgi verirseniz sevinirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: melikulupinar

quote:

Hocam yorumlarınız için teşekkür ediyorum. 6300 alırsam 2gb 7850 alacağım. Hocam steamroller ve excavator nedir? Biraz bilgi verirseniz sevinirim.

Öncelikle yeni çıkan oyunlara artık 1 GB az gelmeye başlayacağından 2 GB çok iyi karar. Eğer imkanınız vanza 2 GB 7870 veya 660TI gibi kart sizi 2-3 yıl çok rahat ettirir. Zorlayarak daha da gider.

Steamroller ve Excavator FX serisinin çekirdek mimarisidir. Mesela FX-6100/4100 vb yüz/ikiyüz modeller bulldozer çekirdeğidir. Şu anki FX-6300 vb üçyüzlü modeller piledriver çekirdeğini kullanır. Her çekirdek modelinde işlemcide iyileştirme ve gelişmeler yapılır, yeni özellikler eklenir vb.

Steamroller ve excavator da FX serisi için 2014 ve ilerde çıkması beklenen çekirdek mimarileridir. Mesela Steamroller çekirdekli yeni FX işlemciler FX-4500/6500/8520/8550 gibi isimlerle gelebilir. Inelde de I3/I5/I7 için SandyBridge/ıvyBridge/Haswell gibi çekirdek mimarileri söz konusudur. İşlemciler genelde çekirdek modeli, aile adı ve model ile tanımlanır. Mesela A10-5800K işlemci piledriver çekirdekli olup Vishera ailesi işlemcidir. A10-5800K ise model ismidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 6 Mart 2013; 16:24:27 >

• kardeşim fx 6300 alacaksan bütçen yeterse yanında gtx770 al
    @Mrt32
  • şey bide bir masüstü var tabi alırsan quadro xgame öellikler :8gb ram 750 gb harddisk amdfx 6300 3.5 ghz 14mb cache paylaşımlı ekran kartı intel wifi var
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.