Şimdi Ara

Fx 8350/Asus M5a97 r2.0 Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese öncelikle merhaba uzun zamandır başlıktaki işlemci ve anakartı kullanmaktayım. Neredeyse 6 sene olmasına rağmen hala işimi görüyor güncel oyunlarda medium high arası 30 fps altına düşmeden oynuyorum fakat 1-2 ay önce rx 570 aldım sanki oyunlarda darboğaz yapıyor küçük takılmalar oluyor ve gpu kullanımı %60 civarlarına düşüyor. Bunu biraz olsun azaltmak için stock 4 ghzde kullandığım işlemciyi 4.4-4.5 seviyelerine getirmek istiyorum. Fps falan artmayacağını biliyorum fakat darboğazı biraz azaltsam benim için yeterli. İnternetten bir çok videoya baktım ama benim anakart ile(M5a97 r2.0) fx 8350'ye overclock yapanı görmedim. Her overclock videosunda gördüğüm digi+power olayı benim anakartta yok o yüzden overclocka başlayamadım ve bilen kişilerden tavsiye bekliyorum. Biraz önce işlemciyi %100 stress testine soktum 1 saat kadar 7. dakikadan itibaren 52 derecede sabitlendi sıcaklık. Boştayken 26-28 derece arası max 30 görünüyor hwmonitorde

İşlemci fanım XIGMATEK GAIA SD1283 INTEL LGA775/1156/1366&AMD AM2/AM3 İŞLEMCİ SOĞUTUCU
    Haf 912 adv 750w 80+ psu
    2x4 8gb 1600mhz ram
    asus m5a97 2.0 anakart

Dip Not: Yeni işlemci al o eskidi, elektrik harcamana yazık falan diyecek olanlar lütfen hiç konuyu kirletmesin sadece overclock hakkında ve bios ayarları konusunda yardım etmek isteyenler yazarsa sevinirim iyi forumlar.

• Aynı işlemciyi rx580 ile kullandım darboğazı iliklerime kadar hissettim, tek çare yeni işlemci.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up. Sadece overclock ile ilgili yardım edecekler yazarsa sevinirim
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.