Şimdi Ara

FX 8320 Yoksa İntel i5 4590 mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: qaanx

quote:

Orijinalden alıntı: Emre9110

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BerkhanBalta

quote:

Oyun için de değişir aslında multi mi oynuycan single mı. Tek çekirdek kullanan oyun mu oynayacan çoklu çekirdek mi. Multi oynayacaksan özellikle bf4 gibi çok işlem yapılan oyunlar oynayacaksan intel al. Onun dışında amd alabilirsin.

intel alırsan ve ilerde yeni işlemcilere geçerim diyorsan 5. jenerasyon için z97 bi anakart alman lazım. İmzamda pc mate var hem uygun fiyatlı hemde z97 chipset bi anakart 4670k ile 4.2 ghzde kullanıyorum herhangi bir problemle karşılaşmadım.

Bf serisinde amd, intele fark atar.

Boş konuşmayalım lütfen. Varsa bi testiniz gösterin yoksa milletin kafasını boş yere karıştırmayın. Sem bama amd nin bf serisinde intele fark attığını kanıtla ben istiklalde don atlet gezmezsem şerefsizim.

Haklısın istiklal güzel seçim ama kimse yadırgamaz

Boş konuşma da test göster. Ben istediğin yerde koşarım farketmez.

Hop hop ben inteli savunuyorum yanlış anlama yukarıyada bakarsın

Edit: Saten konuyu başlatan arkadaş fx8320 + ud3p alcaktı onun yerine i5 4590 + h81ms2pv al dedim konuyu çıkaran benmişim saten

Haklısın Pardon :)

• quote:

quote:

quote:

Oyun için de değişir aslında multi mi oynuycan single mı. Tek çekirdek kullanan oyun mu oynayacan çoklu çekirdek mi. Multi oynayacaksan özellikle bf4 gibi çok işlem yapılan oyunlar oynayacaksan intel al. Onun dışında amd alabilirsin.

intel alırsan ve ilerde yeni işlemcilere geçerim diyorsan 5. jenerasyon için z97 bi anakart alman lazım. İmzamda pc mate var hem uygun fiyatlı hemde z97 chipset bi anakart 4670k ile 4.2 ghzde kullanıyorum herhangi bir problemle karşılaşmadım.

Bf4 te anca i5 4590 ile aynı fpsyi alır fark atmaz oda 8 çekirdek kullandığı için bf3 te açık ara intel öndedir sitelerde çok testler var bakabilirsin.

4590 ile amd nin aynı fps yi alması imkansız. Hatta geçen bi test paylaşmıştı arkadaş forumda bırak aynı fps almayı 4.7 ghz deki amd 8320 stock haldeki 4690 dan fark yiyiyor.

• Emre9110 kullanıcısına yanıt
    Ortalama öle bişey söledim yoksa karşılaştırılacak işlemciler değil tabi ama bu forumda i5 4590 a çöp diyen adamda var sistem tavsiyelerini dolaş onla baya kavga edersin
  • quote:

Ortalama öle bişey söledim yoksa karşılaştırılacak işlemciler değil tabi ama bu forumda i5 4590 a çöp diyen adamda var sistem tavsiyelerini dolaş onla baya kavga edersin

Bide yukardaki adam yarbay yani yeni birisi gelse sorsa filan ciddiye alınacak yani yazık. Ben 8320 kullandım ardından 4670k ya geçtim sistemin nasıl stabil olduğunu gördüm.

Bf4 te bazen takılmalar oluyodu ama genel olarak 120 fps civarında oynuyordum 8320 4.0 ghz de idi. Şimdi 4670k yı 4.2 ghz de 170 fps civarında oynuyorum 64 kişilik locker da. Amd den oyundan çıkarken 10-15 saniye bekliyordum şimdi anında çat diye çıkıyor.

Alt tablarda problem olurdu amd deyken ama şimdi olomuyor. Ssd nin performansı attı mesela amd de iken 4k hızım 19 mb/s iken şu an 21 mb/s oldu falan filan uzar gider böyle liste.

• quote:

quote:

quote:

Boş konuşmayalım lütfen. Varsa bi testiniz gösterin yoksa milletin kafasını boş yere karıştırmayın. Sem bama amd nin bf serisinde intele fark attığını kanıtla ben istiklalde don atlet gezmezsem şerefsizim.

• quote:

quote:

Bide yukardaki adam yarbay yani yeni birisi gelse sorsa filan ciddiye alınacak yani yazık. Ben 8320 kullandım ardından 4670k ya geçtim sistemin nasıl stabil olduğunu gördüm.

Bf4 te bazen takılmalar oluyodu ama genel olarak 120 fps civarında oynuyordum 8320 4.0 ghz de idi. Şimdi 4670k yı 4.2 ghz de 170 fps civarında oynuyorum 64 kişilik locker da. Amd den oyundan çıkarken 10-15 saniye bekliyordum şimdi anında çat diye çıkıyor.

Alt tablarda problem olurdu amd deyken ama şimdi olomuyor. Ssd nin performansı attı mesela amd de iken 4k hızım 19 mb/s iken şu an 21 mb/s oldu falan filan uzar gider böyle liste.

Belki ekran kartı farkı vardır ;

R9 290x + 8320 ~ Gtx 780i + 8320
    R9 270 + i5 4590 ~ Gtx 760 + i5 4590 ise fark doğal.

Aralarındaki farkı ölçmek için aynı donanım ve aynı oyun gerekli ,tabi ki multı/rpg bir oyun için. Kendim bir fx6300 (4,4 - 4,5 ghz de) kullanıcısıı olarak çoğu inteli hız olarak geride bırakmam gerekiyor. (hiç bilmeyen biri için söylüyorum) Ama 3.3 ghz bir intel (i5 -i7 v.s.) uygulama /oyun ve testlerde kafa atıyor fx 6300 e . Buradan da kabaca şu sonucu çıkarıyorum , önemli olan çekirdek sayısı değil çekirdeğin tekil gücü (32nm ve 22 nm) ve tabiki harcadığı enerji. İlerisi için alacağım işlemci kesinlikle i5 4690k ve Z97 serisi bir anakart olacak.

• mhzn kullanıcısına yanıt
    arkadaş domates biber satar gibi 1 kg ampul satar gibi 100 w mübarek ne güzel anlatmışsın öyle sıkılmadan okudum yeminle
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    doğru sen söyledin sonra arkadaş aklıma girdi bende konu açtım yani sana kasten yapmadım bunu yanlış anlama :D tmm intel alıcam biraz daha fx 8320 dersem tekme tokat yiyecem ban yiyecem sonunda :D şimdi anakart alıcam ama kötü olmasın haaa :D
  • tiamu27 kullanıcısına yanıt
    Çok istiosan z97 mate al tabi bütçe varsa.yoksa dediğim kart iyidir sata3 usb3 te var yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • qaanx kullanıcısına yanıt
    intel i5 4590 + z97 mate alırsam bütçeyi aşıyor :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: BORUBEY06

quote:

quote:

Belki ekran kartı farkı vardır ;

R9 290x + 8320 ~ Gtx 780i + 8320
    R9 270 + i5 4590 ~ Gtx 760 + i5 4590 ise fark doğal.

Aralarındaki farkı ölçmek için aynı donanım ve aynı oyun gerekli ,tabi ki multı/rpg bir oyun için. Kendim bir fx6300 (4,4 - 4,5 ghz de) kullanıcısıı olarak çoğu inteli hız olarak geride bırakmam gerekiyor. (hiç bilmeyen biri için söylüyorum) Ama 3.3 ghz bir intel (i5 -i7 v.s.) uygulama /oyun ve testlerde kafa atıyor fx 6300 e . Buradan da kabaca şu sonucu çıkarıyorum , önemli olan çekirdek sayısı değil çekirdeğin tekil gücü (32nm ve 22 nm) ve tabiki harcadığı enerji. İlerisi için alacağım işlemci kesinlikle i5 4690k ve Z97 serisi bir anakart olacak.

Heralde elmayla elmayı karşılaştıramayacak kadar da bilgisiz değildir bu forumda 4000 küsür mesajı olan bi arkadaş.

Bi ara pentium 4 3.4 kullancıları nasıl olurda 2 ghz işlemci pentium 4 3.5 ghzden iyi olur furyası vardı yıllaaaar önce. Ama çift çekirdekte core2duo da yardırdı gitti intel. frekans hızları düşükte olsa p4 leri geçiyordu çünkü mimarileri farklıydı.

En güzel kaşılaştırma dediğin gibi aynı ekran kartını kullanarak işlemci testi yapmaktan geçer. Şuan bütçesi elveren kişi gidip intel almalı. Bütçesi olamayan kişi ise gidip amd almalı. Parasına göre iyi iş yapıyor amd. Fakat intelden kötü. Arkadaşlar bazı şeyleri karıştırıyor.

Şuan için performans olarak intel>amd. f/p olarak amd>=intel. Amd işlemci alacaklar stok fan yüzünden işlemci soğutucusu almak durumund kalıyolar daha çok. İnteldekiler almıyor mu onlarda alıyor ama stok fanla takılacam diyen adamada bi noktaya kadar oc yapsa bile yetiyor

• Emre9110 kullanıcısına yanıt
    Esasen ben watt değerlerine takılıyorum. Düşük enerji yüksek performans. Sadece burdan yola çıkılsa bile fiyatı uygun amd nin tükettiği güç ile intel fiyatına yaklaşacağı görülür diye tahmin ediyorum.

6-8 çekirdek olayı da 8 şeritli otoban ama arabalar 100 beygir benzinli . İntelde de 4 şeritli otoban ama arabalar 300 beygir dizel gibi. Teşbihte hata olduysa affola..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.