Şimdi Ara

FX 8300 İşlemci Nasıl Bilirsiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
1.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit: Arkadaşlar tek izlek performansı nedeniyle ve anakart değişimiyle uğraşmak istemediğinden vazgeçtim, gittim ikinci el uygun İ7 3770 işlemci satın aldım..Yardımcı olan herkese teşekkür ederim

Arkadaşlar uzun yıllardır genelde tercihimi hep intelden yana kullanmışımdır.

Ama içimde bir amd macerası yaşama isteği var Açıkcası FX Serisinin oyun performansını merak ediyorum.

Bu yüzden araştırmaya başladım hem yakın zamanda çıkmış hemde mimari ve düşük güç tüketimi aynı zamanda uygun fiyatıyla FX 8300 çıktı karşıma.

400 TL Civarı alınabiliyor şu anda, yanına indirim kuponuyla 210 TL Civarına MSI 970A-G43 D3 anakartta alabiliyorum..

İşlemciyi genel olarak incelersek dediğim gibi fx serisi çıktıktan 1-2 sene sonra çıktı sanırım diğerlerinden nm olarak daha az ve düşük güç tüketimi var.

Kullanan arkadaşlarda ne sıcaklık nede performansından şikayet etmiş açıkcası, youtube incelerimde FX 9XXX serisiyle stok hızlarda arada 4-5 fps fark mevcut.

Şu an f/p işlemcisi gibi duruyor.. AMD Zen mimarisi gelene kadar ve DDR4 Teknolojisi biraz oturup fiyatlar normale inene kadar idare ederim diyorum kısaca

8 Çekirdek bir işlemcide bana çoklu uygulamalar çalıştıracağımda da sıkıntı yaratmıyacağını düşünüyorum.

Şu anda Elimde diğer bulunan parçalar ise;

240 GB SSD PNY CS1311
    Gskill (2x4) 8 GB DDR3 1600 Mhz CL9 Gskill Ripjawsx
    XILENCE XP600 600W PSU GAMİNG SERİSİ R3 +80 Plus
    DARK N10 5 FANLI + FAN KONTROLCÜLÜ USB 3.0 KASA
    SAMSUNG 23" S23B350H Full HD Led Monitör

Ayrıca çok yakınımdan uygun fiyata sadece 2 hafta kullanılmış R7 265 DUAL-X GDDR5 2GB 256Bit ekran kartı buldum...

Sisteme bunuda dahil edersem RX 480 ve diğer seriler çıkıp oturana kadar rahat ederim sanırım..En azından oyunlar orta ayarda olsa dahi üzmüyecektir beni

Sistemi yenilerken cebimden;

İşlemci - 400 TL
    Anakart - 200 TL
    Ekran Kartı - 300 TL

Toplam 900 TL yapıyor arkadaşlar, elimdeki şu anki işlemci ve anakartıda 300 TL fiyata elden çıkarsam yeni sistem bana sadece 600 TL gibi uygun bir fiyata patlıyor.

Sizcede mantıklı değil mi ?

Dip Not: AMD ve İNTEL Fan boyları benim konumdan uzak dursunlar, kimsenin egosunu tatmin edeceği bir konu değil, ben sadece elimdeki paraya en yüksek performansı almak istiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Martin -- 14 Temmuz 2016; 16:06:43 >

• Ooo hocam fanboylar uzak dururursa konunuza kimse yazmaz
    Uzun süre 8350 kullandım. Bütçenize göre alınabilir. Güçlü kartlarla darboğaz oluştrduğu doğrudur işlemcinin. Eski mimari eski soket yapısı derken daha çok casual olarak nitelendirebileceğimz kesime hitap etmeye başladı. Yani beklenti çok yüksek değilse tercih edilebilir bir işlemci.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkbozkus

Ooo hocam fanboylar uzak dururursa konunuza kimse yazmaz
    Uzun süre 8350 kullandım. Bütçenize göre alınabilir. Güçlü kartlarla darboğaz oluştrduğu doğrudur işlemcinin. Eski mimari eski soket yapısı derken daha çok casual olarak nitelendirebileceğimz kesime hitap etmeye başladı. Yani beklenti çok yüksek değilse tercih edilebilir bir işlemci.

Hocam fanboylar birbiriyle tartışırken hem konu çöp oluyor hemde ben kullanıcılardan yada takip edenlerden almam gereken bilgileri alamıyorum.

O zamanda benim burda konu açıp birilerinin fikrini alma isteğimin bir anlamı kalmıyor.

R7 265 Dual-x ile kullanmak istiyorum açıkcası bir süre ilerde de RX 470 terfi ederim diyordum..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• i3 fanbotlarının sevmediği iyibir işlemcidir

• quote:

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

i3 fanbotlarının sevmediği iyibir işlemcidir

i3 iyi zaten ona lafımız yok yıllardır kullanıyorum, zamanında tüm forum çöp derken kimsenin lafına bakmayıp aldım çok şükürde memnunum.

Sadece artık yenilemek istiyorum ve en uygun fiyata birşeyler yapmaya çalışıyorum.

• eğer multi işlemci yükü gerektiren oyunlar oynayacaksınız min fps ani fps düşüşleri canınızı sıkar onun dışında işinizi görür zaten anladığım kadarıyla ekran kartı olarakta çıkacağınız max performans rx480 olacak biraz dizginler kartı ama yinede iş görür ama ben olsam 2.el i5 kovalardım 400tl gözden çıkarmışsınız zaten işlemci için

bu arada i3 e sakın bulaşmayın benchmarklara bakıpta görünürde fps iyi ama oynanışta çok kötü akıcılık kötü fx8.. serisinden farksız ben bile intelciyim ama i3 bir daha tövbe idarelik almıştım bir dönem bu kadar leş işlemci olamaz fx8.. mumla ararsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4A4F57CBB -- 12 Temmuz 2016; 15:13:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StickyGreen

eğer multi işlemci yükü gerektiren oyunlar oynayacaksınız min fps ani fps düşüşleri canınızı sıkar onun dışında işinizi görür zaten anladığım kadarıyla ekran kartı olarakta çıkacağınız max performans rx480 olacak biraz dizginler kartı ama yinede iş görür ama ben olsam 2.el i5 kovalardım 400tl gözden çıkarmışsınız zaten işlemci için

bu arada i3 e sakın bulaşmayın benchmarklara bakıpta görünürde fps iyi ama oynanışta çok kötü akıcılık kötü fx8.. serisinden farksız ben bile intelciyim ama i3 bir daha tövbe idarelik almıştım bir dönem bu kadar leş işlemci olamaz fx8.. mumla ararsınız

2.el işlemci almam hocam..

Satıcının triplerimi dersin yoksa sıfır fiyatıyla arasında 100 TL farkmı dersin..

Adam alıyor 2 yıl önce işlemciyi abanıyor sonra sıfır fiyatıyla 100-150 TL fark istiyor..

Onun gibi çakallara para yedireceğime sıfır alır hemde garantili rahatıma bakarım

FX 8300 + R7 265 Dual-x ile aslında bir süre orta ayarlarda da olsa oyun keyfine devam etmek istiyorum..

İlerde amd zen yada intel yeni nesil işlemcilere geçiş yapabilirim duruma göre.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oyun icin uzak durulmasi gereken bir islemci,tek cekirdek performansi dusuk cunku.

• tek çekirdek skoru 3230mden düşüktü galiba
  • Evet arkadaşlar yorumlara devam

• İ3 6100 den iyi diye biliyorum ve gta 5 için iyi bir işlemci. İyi bir soğutma lazım . Bende 8300 düşünüyorum. Rx460 ile ps4 ü terletecek bir pc yaratacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expressimo -- 12 Temmuz 2016; 18:50:05 >
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    yıl 2016 tek çekirdekmi kaldı mariomu oynuyacak

• quote:

Orijinalden alıntı: expressimo

İ3 6100 den iyi diye biliyorum ve gta 5 için iyi bir işlemci. İyi bir soğutma lazım . Bende 8300 düşünüyorum. Rx460 ile ps4 ü terletecek bir pc yaratacağım.

Vallah elimde hem intel hem amd uyumlu hadron diye 20 TL değerinde bir soğutucu var

Stock fandan iyidir i3 işlemcimi 55 derece üstünde görmedim, Sanırım FX 8300 işlemciyide 65 derece üstüne çıkarmaz..

En Kötü 1 ay içinde hyper evo alırım amazondan ucuza kafam rahat eder

• quote:

orda demek istediği isterse 100bin çekirdeğin olsun oyunlar 4çekirdekten fazlasını kullanamaz bu yüzden dolayı tek bir çekirdeğin gücü yüksek olursa oyun performansı artar

single thread diye ek bir passmark skoru var nedenide bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overclockmanyağı

quote:

orda demek istediği isterse 100bin çekirdeğin olsun oyunlar 4çekirdekten fazlasını kullanamaz bu yüzden dolayı tek bir çekirdeğin gücü yüksek olursa oyun performansı artar

single thread diye ek bir passmark skoru var nedenide bu

GTA 5`de tüm çekirdeklerini kullanıyor youtube testlerinde

BF 4, GTA 5, Witcher 3 bu oyunlarda sıkıntı çıkarır mı acaba ?

Kullanan arkadaşlar gelip yorum yapsa daha iyi olucak aslında, koca forumda FX 8300 kullanan yok mu

• 8300 kullanıcısı aramak yerine 8320 8350 modellerini kullananları da dahil etmelisiniz bence gördüler yazmadılar.overclock söz konusu olduğunda 8300 ya da 8320 8350 olmasının bir anlamı kalmıyor malum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

8300 kullanıcısı aramak yerine 8320 8350 modellerini kullananları da dahil etmelisiniz bence gördüler yazmadılar.overclock söz konusu olduğunda 8300 ya da 8320 8350 olmasının bir anlamı kalmıyor malum.

Overlock ile ilgilenmiyorum zaten işlemci turbo 4.2 ghz çıkıyor.

Zaten bu konularda da bilgim bulunmamakta

Stok hızdaki oyun testlerine baktım youtube sitesinde gayet tatminkar gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Martin -- 12 Temmuz 2016; 19:16:00 >
  • Jack Martin kullanıcısına yanıt
    bf4 te sorun çıkarmaz gta5 dede çok cpu desteği ayarini açacaksın

• Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    8 çekirdekle çoğu oyunda çok iyi performans aliyorum

• quote:

8 çekirdekle çoğu oyunda çok iyi performans aliyorum

İşlemci ısı değerleri nasıl ?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.