Şimdi Ara

Futbolu geliştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler futbol da iyi bir tekniğim var arkadaşlar da söyler fakat halı saha maçına çıkınca bazen iyi oynuyorum bazen kötü bazen öyle bir şut çekiyorum ki mükemmel gidiyor bazen kale kötü istikrarsızm ve çok heyecan yapıyorum ne yapmam lazım bir yardım edin bir arkadaşın dediği tekniğin iyi ama mantaliten kötü ne yapmam lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hfocw -- 18 Temmuz 2011; 20:15:08 >



  • sürekli pas ve şut antrenmanı yapmalısın.Pas derken buna uzun pasta dahil hatta özellikle uzun pas.


    Artık halısahalarda topun peşinden 4-5 kişi koşmuyo bir adamı en fazla 2 kişi savunuyor.Topu ayağında fazla tutmadan sana yakın olan arkadaslarına boştayken göndermelisin.

    Spor salonuna kaydolabilirsin cardio senin hamlığını atacak hatta bir süre sonra kondüsyonunu arttıracak.Hafif ağırlık antrenmanları da güçlenmeni sağlayacak özellikle bacaklar için ve omuzlar için yapacağın ağırlık çalışmaları sana artı olarak geri dönecek.
  • Futbol önce akılla oynanır.
    Bunu asla unutma!
  • Mesaj dursun ben uğrucam sonra.
  • böyle şeyler gayet normaldir zaten süper ligdeki oyunculardada oluyo gününde olmadınmı top hiç bir zaman seni sevmez futbolun ruhunu bilen insanlar ne demek istediğimi iyi bilir. profosyonel takımlarda bu durumları aşmak için psikolojik ve fizyolojik olarak güç yüklemesi yapılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xyz1995

    Pas ve şut antremanları nasıl olmalı bir yardım eder misin artı olarak bazen öyle bir hızlanıyorum ki hiç kimse yetişemiyor ama bu da diğerleri gibi istikrarsız ne yapmalıyım


    bir alanda daha iyi olabilmek için ekstra çaba sarfetmek gerekli.

    çember pas çalışması yapabilirsin mesela.

    kaleyi karşıdan yahut çaprazdam gören alanlardan şut çalışmaları yapabilirsin
  • Hız ve kondüsyon için yapman gerekenleri söyleyeyim.Düzenli düz koşulara çık.Hız ve çeviklik için şöyle bir şey var.5 adet(veya daha fazla) hedef koyarsın kendine.Hepsi birbirine paralel durur.Aralarında 6-7 metre olsa yeter.Bunlara sırayla gidip gel.Örneğin önce sana en yakın olana gidip başladığın yere geri gel.Sonra 2 numaradakine.Böyle hiç durmadan 5 tanesini tamamla.Ama fazla yüklenme 2-3 kere yapsan yeter belli aralıklarla.

    Daha sonra tam sahada yaptığımız için biz öyle örnek vereyim.Sahanın 3 köşesini düşük tempoda koş, (halı saha olmaz normal saha boyutlarında bir yer bul) sonra 4. köşeye geldiğinde diğer köşeye ulaşana kadar tüm hız depar at.Ama 4. köşe sahanın uzunlamasına olan tarafı olsun.90 metre falan.Bu çok işe yarar.Biz 90 dk yüksek tempoda maç yapıyoruz, kondüsyon sorunumuz yok.Tabi profesyonel çalıştığımız için epey farklı antremanlar yaptık.2 tane örnek verdim.

    Eğer istersen saha içinde yapman gerekenlere de değinebilirim.




  • Öncelikle tekniksel özelliklerini geliştirmek senin elinde.Geliştirmenin de bir sınırı var tabi, orada doğuştan gelen yetenek giriyor ancak bir yere kadar geliştirebilirsin.

    Misal karşına birini al.Halısahada boydan boya uzun pas atın.Biz öyle yapıyoruz.İlk başlarda top alakasız yerlere gidebilir ancak zamanla adama gitme yüzdesi çoğalacak.Ve sakın ayağının içiyle deneme bunu.Üstüyle çok hafif dışa dönük at.Top hem sekerse çok hız kazanmaz adama yakın düşer hem de isabetli gider.

    Şut konusunda ceza sahası dışından şut antremanı yap bol bol.Sonra topu birkaç kere sektirip havadayken ayağının dışıyla vur.İyi oturursa kaleci sola atlar top sağa gider.Öyle güzel falso alır.Ters ayağını mutlaka geliştir.

    Sahayı iyi görebilmen çok önemli.Her zaman rakibin son düşüneceği şeyi yapmaya çalış.Solda bir adam kaçıyor ve rakip bunun farkındaysa önce sağa bak.Sağ tarafın bomboş olma ihtimali çok yüksek.Olmazsa soldaki adama iyi bir pas denersin.Tabi bunları saliseler içinde düşünmen gerek.

    Çalım atacaksan bol bol vücudunu kullan.Vücudun başka tarafa ayakların başka tarafa gitsin.Ben öyle çok adam düşürdüm

    Koşu bandında ne hızda koşman gerektiğini bilmiyorum.Ama tavsiyem koşu bandı değil dışarıda koşman.Özellikle yeşillik bir alanda oksijenle ve doğayla iç içe.




  • Çalım konusu top sürmeye dayalıdır.Top hakimiyetin ne kadar iyiyse o kadar iyi çalım atarsın.O yüzden topla koşu yap.Topla depar at.Her adımında ayağın 1 kere topa değsin.Topu 20 metre ileri atıp peşinden koşma.Topu al mesela.Hafif tempoda koş ve koşarken ayağının içi ve dışıyla topa dokun.Yani her adımda 1 hamle.Sonra öteki ayağınla yap.Eğer 2 kişi bulabilirsen biri kalede dursun.Biri de orta sahaya yakın.Sen orta sahadan topu al.Adamı geçip gol atmaya çalış.Bu tarz şeyler yapabilirsin.Ayrıca bir taktik vereyim.Top oyun alanının dışına doğru gidiyorsa ve arkanda biri varsa, topu adamın üzerine doğru ayağının dışıyla yön değiştirirsen %95 adamın bacak arasından geçer.Denenmiş onaylanmıştır.

    Çünkü sen topa hamle yaptığın an adam koşarken 2 ayağını üzerine basar ve bacakları açılır.Ben sürekli yaparım bunu öyle çok topu kurtarmışlığım vardır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xyz1995

    Seni biraz sıktım ama şut tekniği nasıl olmalı


    Açıkçası bunu ben de merak etmişimdir. 17 yaşındayım ve orta derece de futbol oynuyorum. Yani nerelerde plase nerelerde ayağının dışı ile vurulmalı topun dibine mi girmeliyiz bunları merak ediyorum...
  • Şut konusunda kendi stiliniz olmalı.Misal Quaresma ayak dışı çok kullanır,Alex plase.

    Ben plase vururdum genelde.Gollerimin çoğu da ya plase ya aşırtmadır.Ama artık abanmaya başladım.İyi ve isabetli de abanıyorum.Sert vurmak istiyorsanız ayağınızın üstüyle hafif dışa dönük vurmalısınız.Ceza sahası yakınlarında ve içindeyseniz bence plase vurun.Ben genelde sağ köşeye plase vururum ve sağ ayağım.Dış falso alıyor top haliyle sağdan sola doğru.Dışarı çıkıyomuş gibi gidip gol oluyor.Ama ayağınızın ucuna yakın bir bölgeyle vurmalısınız içle sert vurmak istiyorsanız.

    Top havasa ve sekiyorsa ya aşırtın ya da ayağınızın üstüyle dışı arasındaki noktayla vurun.Abanın, top mükemmel falso alır oturursa.

    Dış ise ben pek kullanmıyorum.Ancak sağaksanız sağ çaprazdan ayak dışıyla vurursanız kalenin sağ köşesine asma ihtimaliniz var.
  • Bu bilgilerde faydalı olucaktır.

    ŞUT

    Şut futbolda en önemli becerilerden biridir. Çünkü, kazanmak için gol, gol atmak
    için de şut atmalısınız. İsabetli şut atmak, her zaman sonuca ulaşma şansınızı
    arttıracaktır. Amacınıza en kolay ulaşma yerleri, korner atışları ve kalecinin
    beklemediği yerlerden isabetli ve sert şutlar atmaktır.

    Sert şut atmak, isabetlilik kadar önemlidir. İsabetli atarsınız ama sert
    atamadığınız şutları kaleci kolaylıkla kontrol edebilir; sert şut atarsınız ama
    isabetli olmazsa, u da skor elde etmenize yaramaz. İyi bir şut atıcı olabilmek,
    hem kuvvetli hem de isabetli şutlar atabilmekten geçer.

    Uygulama - 1 : Kuvvetli ve isabetli şut atmayı öğrenmenin en iyi yolu,
    duran veya areketli toplarla yapılan çalışmalardır. Şutun isabetliliğini
    arttırmanın en iyi yolu, duvara rahatlıkla görülebilecek bir hedef çizmek ve
    muhtelif uzaklıklardan bu hedefe herbir ayakla onlarca defa atış yapmaktır. Bu
    çalışmayı hemen hemen her antrenman sırasında yapmalı ve isabetlilik oranı hesap
    edilmelidir.

    Uygulama - 2 : İsabetlilik oranı arttıkça, şut atma mesafesi de buna
    bağlı arttırılmalıdır. Önceleri sabit duran toplarla şut çalışması yapılırken,
    daha sonraları yerde seken ve yuvarlanan toplara da isabetli ve sert şut
    çalışmaları yapılmalıdır.

    En iyi şut atan oyuncular, yeteneklerinin yanısıra, bıkmadan usanmadan şut
    çalışması yapanlardır. Sizde yeterince sıkı çalışırsanız, kuvvetli ve isabetli
    şutlar atarak takımınıza gol kazandırır ve galip gelmeyi sağlayabilirsiniz.
    Sizde takımın vazgeçilmez golcü oyuncusu olabilirsiniz

    AYAKÜSTÜ VURUŞ

    Ayaküstü vuruş; alçak seviyede genellikle gol vuruşları için ayağın üstüyle topun merkez sayılan bölgesine yapılan sert vuruş tarzıdır. Ayaküstü vuruşun en önemli özelliği, ayağın en sert bölgesiyle, sert, alçak ve düzgün doğrusal açıyla hedefe atılabilmektir.

    Bunu yapabilmek için, ayaküstüyle topun merkezi denilen yere vurulması gerekir. Eğer topun merkez denilen orta bölgesinden aşağı vurulursa, top yükseklik kazanır. Eğer topun sağ veya sol tarafına vurulursa, top falsolu şekilde yön değiştirir.

    Destek ayağınızı topun yanına (15 cm kadar) ve ayakucu topu vuracağınız yöne doğru dönük larmalı. Destek ayağı topun ne çok arkasında ne de çok önünde olmamalıdır. Eğer bu hata apılıyorsa, isabetli ve güçlü vuruş yapmanız mümkün olmaz.

    Vuruş sırasında, topun fazla yükseklik kazanmaması için, vücut top üstüne doğru ve biraz ne eğik olmalı. Baş topun önüne doğru bakmalı ve vuruş ayağı dizi, vuruş esnasında topun üzerinde olmalı. Vuruş ayağı kalçadan yumuşak bir salınım hareketi yaparak, vuruş sırasında, diz ve bilekler mümkün olduğunca sabit olmalı, top ayaküstüyle topun ortasına vurmalı.

    Vuruştan sonra, ayak topun gidiş yönüne doğru hareketine devam etmelidir. Vuruş sırasında kolların ritmik olarak açılması, vücut ve vuruş dengenizi korumanıza yardımcı olur.


    AYAKİÇİ ÜST VURUŞ
    Bu vuruş, uzun mesafeli paslaşmalarda, korner atışlarında veya serbest atışlarda kullanılır. Topa, çapraz veya yay şeklinde gelinerek vurulur. Destek ayağı topun yanında veya yan arkasında durur. Vücudun belden yukarısı hafifiçe topun üzerine eğik durumdadır. Topa ayağın üst-iç tarafı ile vurulur. Hareket kalça ve dizin ritmik birlikte hareketi ile yapılır. Topa vurduktan sonra, vurma ayağı topu gidiş yönüne doğru hareketine devam etmelidir.


    AYAKDIŞI ÜST VURUŞ
    Bu vuruş, uzun mesafeli paslaşmalarda veya serbest atışlarda tercih edilir. Topa vuruş koşusu, şut yönüne göre çaprazdır. Ayak gergin, mümkün olduğunca sabit, ayakbileği içe doğru dönük ve sabit olmalıdır. Vücudun belden üstü, destek bacağının üstüne eğik vaziyettedir. Topun ayakla temas yeri, vuruş ayağı üstünün dış tarafıdır.


    VOLE VURUŞU
    Topun havada yere değmeden ayaküstü ile kaleye vurulmasıdır. Bu vuruş sırasında kalça döndürülür, vücut ağırlığı destek ayağı üzerindedir. Yanlardan kalça seviyesinde gelen toplara vole vuruşu yapılabilir.


    RÖVAŞATA VURUŞU
    İki ayağında yerden kesilerek makaslama hareketi ile topun ayaküstüyle başüstünden aşırtılarak vurulmasıdır. Rövaşata sırasında vücut geriye doğru alınırken, makaslama yapılır ve topa vurulur ve eller yere temas ederek, yumuşak bir düşüşle hareket bitirilir.




  • Ama bunları maç içinde dusunmek cok zordur yanı çok çalışmalısın arkadaşın dediklerıne futbol an meselesi.


    Acaba Türkiyeden Ronaldinho gibi birisi çıkarmı ?
  • Futbol artık tamamen zeka ve fiziğe dayali bir spor. Kendini öncelikle güçlendirmen gerekli . Sonra devamli maç yapmalısın . Heycanını ancak maç tecrübesiyle yenebilirsin . Maçtan sonra düşün nerde ne yaptım hangisi doğruydu hangisi yanlıştı . Daha sonra yanlışını doğruya çevirmeye çalış . Ve kesinlikle bol bol maç izle . Özellikle hangi mevkide oynuyorsan ordaki futbolculara dikkat et . Neler yapıyorlar nasıl hareket ediyorlar diye . Bu dediklerimi zamanında ben yapsaydım şimdi 30 kere futbolcu olmuştum fakat yapmadım . Yaşım geçti senelerdir amatör olarak oynuyorum . Halada oynuyorum . 15 yaşımdaki halimle şimdiki halim arasındada dağlar kadar fark var . Çünkü maç yaptıkça tecrübelendim ;)
  • İlk sunu söylıyeyım gerçekten futbolcu olmak istiyorsanız rakipleriniz bir çalısıyorsa siz iki calısacaksınız ... En önemlı şey
    İkincisi her anınız topla geçsin evde dışarda her yerde ufakta bir top olsa yeter bu bilet kıvraklıgınızı artıracaktır .
    Bazı arkadaşlar heycan yapıyorum top ayagımı geldiği zaman demiş . Hiç birimiz prof. futbolcu değiliz bu işten ekmekte yemıyoruz yanı kaybedecek birşeyimiz yok o yüzden rahat oynayın top size geldiğinde bir soluklanın kafanızı kaldırıp oyunu okuyun ona göre hamleler yapın ...
    Üçünçüsü sut konusu ; Bu konudada en önemlı nokta çalısmak , önemlı futbolcuların videolarını izleyin vücud hareketlerıne bakın ve sutu her zaman kalçadan güç alarak çekmeye calısın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black jack -- 18 Temmuz 2011; 23:37:31 >
  • Hangi özelliklerin diğerlerine ağır basıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xyz1995

    Beyler futbol da iyi bir tekniğim var arkadaşlar da söyler fakat halı saha maçına çıkınca bazen iyi oynuyorum bazen kötü bazen öyle bir şut çekiyorum ki mükemmel gidiyor bazen kale kötü istikrarsızm ve çok heyecan yapıyorum ne yapmam lazım bir yardım edin bir arkadaşın dediği tekniğin iyi ama mantaliten kötü ne yapmam lazım


    Alex i izle ezberle oda koşmadan harikalar yaratıyor.Şut antrenmanında sağ mısın solmu ben sağa göre söyleyim sağ ile topa vururken sol ayaın topu göndermek istediğin köşeye dönük olsun ince bir tekniktir alışırsan karavana gitmez hiç bir topun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xyz1995

    Teşekkürler hepsini demeyeceğim daha tavsiyesi olan varsa alabilirim


    Arkadaşlar şu hız ve top sürme konusunda herkes çalışma önermiş.Bence daha cok püf nokta önerin.Örneğin sana hız konusunda bi püf nokta depara kalkarken nefesini ilk 3-4sn tutucaksın ve hızlı kosarken kollarını bacağına göre senkronize et.Demek istedğim kollarını hızlı hareket ettirsen bacagında kollarına uyum sağlayacaktır.Sizdende püf noktalar bekliyorum...

    Edit : Yazım hatası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnnOzcn -- 19 Temmuz 2011; 10:26:01 >
  • Türkiyede bek açığı var.Çevik ve hızlı olduğunu söylüyorsun, paslarının iyi olduğunu ve tekniğinin iyi olduğunu söylüyorsun.Bek veya kanat olmayı deneyebilirsin.
  • Beksen bitirici olmana gerek yok zaten.Bindirme yap, verkaçlara gir.Ortalarını geliştir.Gerek havadan falsolu gerek yerden sert ortalar yap.Gerekirse uzaktan şut çek.Markajın iyi olsun.Rakiplerine yapış ve bırakma.Ve müdahalelerin yerinde olsun yani topa kaymak mesela Türkiyedeki defansların çok dengesiz yaptığı birşey.Topa değil ayağa kayıyorlar.Ama zamanlaman iyiyse topu söker alırsın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.