Şimdi Ara

Futbol, Arabesk ve Magazin toplumları uyutur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllar evvel, Portekizli diktatör Salazar bir konuşmasında şunları söyler:
    "Ben halkı 3F kuralı ile uyuturum."

Bunlar;
    "Fado, Futbol ve Fiesta"dır.

Bu deneyimin yansımaları acaba bugün ülkemizde görülüyor mu?
    Türkiye'nin mevcut siyasi, ekonomik ve kültürel sorunlarını unutturmanın en kısa yolu
    22 adamın 1 top peşinde koşması mı?

Diğer yandan,
    Popüler kültür dayatmacası ile kendi değerlerine yabancılaşmış genç nesil için neden tuttuğu takım veya sevdiği arabeskçi ülke sorunlarından daha önemli?

Cevap bulamadığım sorular bunlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero01 -- 5 Mart 2008; 23:52:16 >

• Sorman bile hata, uyutur tabi bugün olduğu gibi
  • Bence tam tersi uyutmaz.. Geceleri maçın tekrarını, kaçan golleri vs... izlettirir...
  • Hem de çok önemli bir uyutma aracı. En çok konuşulan ve üzerinde tartışılan konuların başında geliyor. İnsanlar kendi sorunlarını, ülkenin sorunlarını konuşacakları yerde dün geceki maçı konuşuyor. 'Önemli' bir derbi öncesi gazetelerin, televizyonların, sanki en önemli meselemizmiş gibi, nasıl futbolla işgal edildiğini hepimiz biliyoruz. Futbol sektörünün para babaları için nasıl bir kazanç kaynağı haline geldiği de ayrı bir konu tabii ki. Bunların takımlarının futbolunu izleyerek ve konuşarak her yönden bu sömürücülerin ekmeğine yağ sürmüş oluyoruz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 5 Mart 2008; 16:50:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: zero01

Diğer yandan,
    Popüler kültür dayatmacası ile kendi değerlerine yabancılaşmış genç nesil için neden tuttuğu takım veya sevdiği arabeskçi ülke sorunlarından daha önemli?

insan her zaman ciddi şeyler düşünemez eğlenceyede ihtiyaç duyar futbol zevkini böyle yorumluyorum

arabeske gelince gerçekten dert edecek bişeyi olmayanlar suni şeyleri dertlenerek kendilerini rahatlatıyorlar neticede insanın üzülmeye de ihtiyacı vardır
  • Adam size burada dinin unutup unutmadığını sormamış.

Konuyu dine getirip her yerde tek amacı dine sataşmak olanlar ne zaman def edilecek buradan?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafa_ogr

Adam size burada dinin unutup unutmadığını sormamış.

Konuyu dine getirip her yerde tek amacı dine sataşmak olanlar ne zaman def edilecek buradan?

Aynen hocam. Dikkat ediyorum malum şahsın neredeyse tüm mesajları bu tarzda. Bir yaptırım uygulanması gerek. Aksi halde insanlar hiddete bürünüp ceza alabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • uyandığımızda görüşürüz
  • Arkadaşlar bende dinin uyutulmakta KULLANILDIĞINI düşünüyüorum niye görüşlerin açıklanmasına kızıyorsunuz o bununda uyuttuğunu düşünmüş ve yazmış Hz Muhammed öldüğünden beri bu din kullanılmaktadır aynen Atatürk öldükten sonra devlet makamlarını hep kullandıkları gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetpara

Arkadaşlar bende dinin uyutulmakta KULLANILDIĞINI düşünüyüorum niye görüşlerin açıklanmasına kızıyorsunuz o bununda uyuttuğunu düşünmüş ve yazmış Hz Muhammed öldüğünden beri bu din kullanılmaktadır aynen Atatürk öldükten sonra devlet makamlarını hep kullandıkları gibi

Yanlış yerde açıklıyorsun da ondan kızıyorlar.
  • İyi de bunun yanlış yeri mi olur bu herkesin çıkmazda olduğu bir konu değil ki, dini kullanarak neler yapıldığını herkes biliyor bunun tartışılacak bir yeri yok.
  • Hizmet ettiği amaca bağlıdır. (Bence)
    Sanat, toplumların mihenk taşlarından bir tanesidir keza spor da öyle...

Magazin hususunda insanın yaratılışından kaynaklanan merak unsurun tetikleyici etken olduğunu düşünüyorum.

Arabesk dediğimiz nihayetinde serbest bir tarzın ifade ediliş biçimidir. Futbol ise bir spor dalıdır. Toplumsal tercihlerimiz bu alanlarda yoğunlaşmıştır.

Buz pateni ve de Jazz ön planda olsaydı toplumumuzda bunlar mı bizim zihnimizi tembelleştirecekti? Yoksa farklı alanlar oldukları için farklı amaçlara mı hizmet edeceklerdi?

Velhasılıkelam kullanılış amaçlarına bağlı olunduğunu düşünüyorum.
    Görüşürüz...
  • quote:

İyi de bunun yanlış yeri mi olur bu herkesin çıkmazda olduğu bir konu değil ki, dini kullanarak neler yapıldığını herkes biliyor bunun tartışılacak bir yeri yok.

Yanlış yerdesiniz...

Birincisi, Konuyu açan arabesk futbol üzerine konuşmak istiyor. Eğer herkes tek tek nelerin halkı uyuttuğunu sıralamaya kalksa konu amacına ulaşmaz.

İkincisi din vicdani ve görecelidir. Size göre öyle bana göre böyle. Bunu kesin bir yaklaşım olarak sunmamalısınız.

Üçüncüsü bu tür bir yaklaşım konuyu dine saptırır. Bu burada yasaktır.
  • Spor insanların eğlenmek, sağlıklı kalmak, rahatlamak ve sosyalleşmek için yaptıkları bir faaliyettir. Ve bu gün futbolcular şirketler arasında alınıp satılan mallar haline gelmişse orada artık bir spordan söz etmemiz mümkün değildir. Yapılan işin amacı spor faaliyetinde bulunmak değil para kazanmaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHaLaNX[TUR]

Spor insanların eğlenmek, sağlıklı kalmak, rahatlamak ve sosyalleşmek için yaptıkları bir faaliyettir. Ve bu gün futbolcular şirketler arasında alınıp satılan mallar haline gelmişse orada artık bir spordan söz etmemiz mümkün değildir. Yapılan işin amacı spor faaliyetinde bulunmak değil para kazanmaktır.

Bu konuda maalesef size katılamıyorum.
    Profesyonel bir sporcu eğer bir kazancı olmazsa hayatını nasıl devam ettirebilir.
    Yoğun bir tempo içerisinde nasıl mesleğini yerine getirebilir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafa_ogr

quote:

İyi de bunun yanlış yeri mi olur bu herkesin çıkmazda olduğu bir konu değil ki, dini kullanarak neler yapıldığını herkes biliyor bunun tartışılacak bir yeri yok.

Yanlış yerdesiniz...

Birincisi, Konuyu açan arabesk futbol üzerine konuşmak istiyor. Eğer herkes tek tek nelerin halkı uyuttuğunu sıralamaya kalksa konu amacına ulaşmaz.

İkincisi din vicdani ve görecelidir. Size göre öyle bana göre böyle. Bunu kesin bir yaklaşım olarak sunmamalısınız.

Üçüncüsü bu tür bir yaklaşım konuyu dine saptırır. Bu burada yasaktır.

Beni yine yanlış anladınız. Tamam susuyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: Ömer

Hizmet ettiği amaca bağlıdır. (Bence)
    Sanat, toplumların mihenk taşlarından bir tanesidir keza spor da öyle...

Magazin hususunda insanın yaratılışından kaynaklanan merak unsurun tetikleyici etken olduğunu düşünüyorum.

Arabesk dediğimiz nihayetinde serbest bir tarzın ifade ediliş biçimidir. Futbol ise bir spor dalıdır. Toplumsal tercihlerimiz bu alanlarda yoğunlaşmıştır.

Buz pateni ve de Jazz ön planda olsaydı toplumumuzda bunlar mı bizim zihnimizi tembelleştirecekti? Yoksa farklı alanlar oldukları için farklı amaçlara mı hizmet edeceklerdi?

Velhasılıkelam kullanılış amaçlarına bağlı olunduğunu düşünüyorum.
    Görüşürüz...

Bilmukabele
  • Bahsettiğim de buydu zaten. Profesyonelleşen spor, kişileri sporcu olmaktan çıkarıp birer makine haline getiriyor. Maddi yönden sorunu olmayan bir kişi zaten dışarıdan destek almadan kendi sporunu yapabiliyor. Ama maddi olanağı olmayan birinin sporda kendini geliştirmesi ancak yaptığı sporu pazarlamasıyla mümkün olabilir. Bunun dışında kimsenin sporcuya karşılıksız bir destek vermesi söz konusu değildir. Durum bu olunca da sporcu artık o sermaye odağının kazanç kaynağı haline gelmiş oluyor. Tabii burada üstünde durulması gereken konu profesyonel sporun kitleleri tepkisizleştirmede egemen güçler tarafından nasıl kullanıldığıdır. Çünkü insanların bahsettiğimiz profesyonel sporla ilişkisi spor yapmak üzerine değil, tamamen onu izlemek, takip etmek üzerine kurulu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.