Şimdi Ara

Fury gibi film önerisi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
4.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Professional Geek

quote:

Orijinalden alıntı: yYeniçerii

quote:

Orijinalden alıntı: Paco de Lucia

Fury nasıldı var mı gideri

Savaş kategorisinde en iyi film bence .

Hocam lütfen, görsel olarak tatmin edici bir film Fury ama mantık hatası çok fazla, ilk 1 saati cidden çok iyiydi, ikinci yarısı bildiğiniz ucuz propaganda ve abartı arşiviydi.

Ayrıca filmlere yıllarına bakarak yaklaşmayın, Platoon, Der Untergang, Saving Private Ryan, bu 3 film en basitinden Fury'den çok daha iyidir. Ayrıca izlemediğim Thin Red Line, Apocalypse Now ve Paths of Glory'i öneririm.

Hocam onların işi propaganda yapmak , bu yönden yargılayamayız onları . Her kategoride propaganda yaparlar . Ya çok iyi aile düzenleri vardır ya çok saygılıdırlar ya çok cesurdurlar ... uzar gider bu yüzden önemsemiyorum Biraz duygusallıkta ön plandaydı e görselliğide iyi , bence güzel bir film olması için yeterli , bunlar olduktan sonra mantık hatalarına önem vermem . Benim düşüncem , siz farklı düşünüyor olabilirsiniz .

Saving Private Ryan filminin işleyişi biraz daha zayıftı fury e göre . Bu da eski olmasının dezavantajı . stalingard(1993) filmini izlediyseniz mesela orada işleyiş daha kötü ama duygusallık daha çok ön planda , izlemediyseniz öneririm .

Bence illa ki mantık hatası olmalı filmde yoksa zevk alamayız . Hiç mantık hatası olmayan bir film yapılsa çok sade olur , zevk alamaz izleyen kişi .

• yYeniçerii kullanıcısına yanıt
    Hocam ben Fury'den bayağı keyif almış biriyim zaten, sadece en iyi savaş filmi demek abes kaçar diye düşünüyorum.

Ayrıca mantık hatası olmazsa neden zevk alamayız ki? Bir dram, filminde mantık hatası olursa film zaten kalite kaybeder, çünkü kaliteli bir dram filmi duygu sömürüsü olmayan gerçekçi bir anlatım sunmalıdır diye düşünüyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _Türkolog_

Saving private ryan filmini izle kardeşim.

İzledim hocam , başka önerebileceğiniz film var mı ?

Full Metal Jacket de güzeldir.
  • Hocam er ryani kurtarmak 5 dalda oscar aldı bunlardan biri 'En iyi kurgu' nasıl işleyişi zayıf anlamadım. Yağ gibi akıyor film, anlatım, senaryonun isleyisi, savaş atmosferini yasatmadaki basarisi... siz çok farklı izliyorsunuz filmleri anladığın kadariyla. Zaten yorumlarınızdan anlasıldığı üzere 'eski film kötü olur' şeklinde bir mentaliteyle bakıyorsunuz.

Furyi yeni izledim geçenlerde güzel film kötü değil ama eğer ryan ile karşılaştırmaya kalkarsak ryanin yanına yaklaşamaz savaş duygusunu yaşatmak bakımından. Bir kere furyde senaryo çok zayıf. Keza dialoglar da öyle can alıcı değil. Mesala ryan daki ailenin kızlarını Caparzoya vermek istemesi, Wade'in kilisede annesini anlatisindaki duygu durumunu yaşatan sahneler yok Furyde. Çok sığ geçiyor dialoglar.

Bunlar da benim düşüncelerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: C-TRanger

Hocam er ryani kurtarmak 5 dalda oscar aldı bunlardan biri 'En iyi kurgu' nasıl işleyişi zayıf anlamadım. Yağ gibi akıyor film, anlatım, senaryonun isleyisi, savaş atmosferini yasatmadaki basarisi... siz çok farklı izliyorsunuz filmleri anladığın kadariyla. Zaten yorumlarınızdan anlasıldığı üzere 'eski film kötü olur' şeklinde bir mentaliteyle bakıyorsunuz.

Furyi yeni izledim geçenlerde güzel film kötü değil ama eğer ryan ile karşılaştırmaya kalkarsak ryanin yanına yaklaşamaz savaş duygusunu yaşatmak bakımından. Bir kere furyde senaryo çok zayıf. Keza dialoglar da öyle can alıcı değil. Mesala ryan daki ailenin kızlarını Caparzoya vermek istemesi, Wade'in kilisede annesini anlatisindaki duygu durumunu yaşatan sahneler yok Furyde. Çok sığ geçiyor dialoglar.

Yanlış anladınız beni ... Eski filmlere pek pozitif bakmama nedenim , imkanların şu ankine göre daha az olması . 98 senesine göre kesinlikle çok iyi bir iş çıkarmışlar . Ama filmin bazı yerlerinde sıkıldığımı hissettim , olmasa daha iyi olurdu diyebileceğim yerler var.Mesela son sahne tam bir zırvalıktı , onun haricinde film çok iyiydi .

Fury de daha çok duygusallığın üzerinde durulmuş bunu eksiklik olarak görüyorsunuz siz .

Geri dönüş yapmayı unuttum , önerileriniz için teşekkür ederim . Enemy at the Gates i izleyecem şimdi

• quote:

quote:

Hocam er ryani kurtarmak 5 dalda oscar aldı bunlardan biri 'En iyi kurgu' nasıl işleyişi zayıf anlamadım. Yağ gibi akıyor film, anlatım, senaryonun isleyisi, savaş atmosferini yasatmadaki basarisi... siz çok farklı izliyorsunuz filmleri anladığın kadariyla. Zaten yorumlarınızdan anlasıldığı üzere 'eski film kötü olur' şeklinde bir mentaliteyle bakıyorsunuz.

Yanlış anladınız beni ... Eski filmlere pek pozitif bakmama nedenim , imkanların şu ankine göre daha az olması . 98 senesine göre kesinlikle çok iyi bir iş çıkarmışlar . Ama filmin bazı yerlerinde sıkıldığımı hissettim , olmasa daha iyi olurdu diyebileceğim yerler var.Mesela son sahne tam bir zırvalıktı , onun haricinde film çok iyiydi .

Fury de daha çok duygusallığın üzerinde durulmuş bunu eksiklik olarak görüyorsunuz siz .

Geri dönüş yapmayı unuttum , önerileriniz için teşekkür ederim . Enemy at the Gates i izleyecem şimdi

Hocam tam tersine Fury'de çok fazla duygusallık olmadığını düşünüyorum ben. :) Yani olanı da çok güzel yansıtamamışlar. :)

Neyse hocam diğer tavsiyelerimi de dikkate almanızı öneririm. Özellikle A Midniht Clear ve Letters From Iwo Jıma'yı sevebilirsin daha önce izlemediysen.

• quote:

Orijinalden alıntı: HeLLsTeR

Saving Er Ryan

Er:private :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yYeniçerii kullanıcısına yanıt
    Siz şimdi Fury filminin Er ryanı kurtarmaktan daha iyi olduğunu mu söylüyorsunuz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YüzüğüKayıpFrodo

quote:

Orijinalden alıntı: HeLLsTeR

Saving Er Ryan

Er:private :)

Saving Private Ryan daha iyi filmdir genel olarak. Siz Fury'i daha çok sevmiş olabilirsin tabi
    @yYeniçerii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeLLsTeR -- 22 Ocak 2015; 20:32:24 >
  • quote:

quote:

quote:

Hocam tam tersine Fury'de çok fazla duygusallık olmadığını düşünüyorum ben. :) Yani olanı da çok güzel yansıtamamışlar. :)

Neyse hocam diğer tavsiyelerimi de dikkate almanızı öneririm. Özellikle A Midniht Clear ve Letters From Iwo Jıma'yı sevebilirsin daha önce izlemediysen.

Call of duty baştaki sahneyi noktasına kadar çalmış
    Görür görmez hatırladım

Film akıcıydı hiç sıkılmadım , çok beğendim filmi , ama er ryan'daki aynı saçmalık var , 2 saatlik film çekiyorsun saçma sapan bir son ile bitiriyorsun . Anlamıyorum ...

Yarın diğer filmleride izleyecem . yakın zamanda taşınacağım için bir süre internet olmayacak kalanı da stok yaparım

• Propoganda filmi önerisi isteyeni de ilk kez görüyorum. Etraf onlarla dolu ki zaten. Öneri istemeye ne gerek var ?
  • Fury için zaman zaman eleştiri getirsem de 2. dünya savaşı filmleri ile kıyaslandığında öyle çok da acımasız eleştirileri hak ettiğini kabul etmiyorum açıkçası. Tabii burada HollyWood'dan çıkan filmlerin içerdiği propaganda özelliklerinden bahsetmiyorum. Tam teşekküllü 300 Alman askerine 5 kişilik bir tank mürettabatının kahramanca direnmesi HollyWood'un klasik özelliklerindendir. Fury benzeri filmlere gelirsek Saving Private Ryan ve Das Boot'u önerebilirim ki muhtemelen bu iki filmi de izlemişsindir. Özellikle aksiyon bakımından Saving Private Ryan Fury'e daha yakın olmakla birlikte savaşın psikolojisi noktasında Das Boot'u kesinlikle tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erentcolak -- 22 Haziran 2019; 13:24:23 >

• Hacksaw Ridge beklentini karşılar mı bilmiyorum ama güzeldir.
  • quote:

@HeLLsTeR @_Türkolog_

Film cidden çok iyi . Bir de 98 senesinde yapılmış . Anlamadığım bir şey var , o upham niye öyle bir adilik yaptı ? ya da ben mi yanlış anladım . Çözemedim orayı tam olarak . Aydınlatırsanız sevinirim Ve yeni tavsiyelere açığım
    savaşta duyar kastı, haklı veya haksız diyemem ama sonucu çok sinir bozucu oldu. alman askeri tam bir oç çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E19076E5A -- 25 Haziran 2019; 12:2:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet Meşin

Hacksaw Ridge beklentini karşılar mı bilmiyorum ama güzeldir.
    Benim beklentilerimi karşılamadı. Özellikle giriş kısmının ağır işlemesi, eleştirdiğim temel nokta olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erentcolak

Benim beklentilerimi karşılamadı. Özellikle giriş kısmının ağır işlemesi, eleştirdiğim temel nokta olabilir.

Alıntıları Göster
    Bende genel olarak bayılmam filme ama savaş sahneleri çok hoşuma gitmişti. O konuda etkilemişti beni.
  • https://www.imdb.com/title/tt8820590/ (T-34)
    https://www.youtube.com/watch?v=gOHOjLy4sjY (Beyaz kaplan)
    https://www.imdb.com/title/tt5207204/ (Panfilov'un 28 adamı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mlhcanmlh -- 27 Haziran 2019; 14:58:22 >

• Konsept olarak tam anlamıyla Fury gibi film derken birazcık daha spesifik olursanız, nokta atışı yapabiliriz tavsiye edenler olaraktan.
    İlk ikisi Güney Kore elinden çıkma muazzam dolu ve doygun, arkadaşlık, kardeşlik üzerine ders niteliğinde filmlerdir.

Brotherhood of War (2004)
    My Way (2011)

Batı'ya gelecek olursak, önerilmediğini gördüklerim;

Full Metal Jacket
    First Blood
    Deer Hunter
    Hurtlocker
    Land of Mine
    Birdy

Yukarıdakiler sağlam psikolojik filmlerdir, midyenin içindeki inci kadar değerlidir hepsi.

Das Boot
    Pianist
    Empire of the Sun
    Black Hawk Down
    Enemy at the Gates
    Pearl Harbor
    Letters from Iwo Jima

Önerdiğim filmlerin büyük çoğunluğu belli başlı kilometre taşları denilebilecek yapımlardır savaş janrında. Nispeten çok eski olmayan - Deer Hunter/FMJ/Das Boot hariç- yapımlar önermeye çalıştım yoksa çok geriye giderek altını kazıyacak isek, türün ağa babaları var The Bridge of Kwai, Lawrence of Arabia, Where Eagles Dare falan.

Umarım Fury gibi derken; küçük bir birliğin yolculuk boyunca başlarından geçenler ve iç hesaplaşmaları, vicdan, doğru yanlış ikilemi temalarını işleyen filmler olarak sınırlamıyorsundur kendini, keza arkadaşların da benim de naçizane önerdiğimiz filmler, gerek savaş seven gerek sevmeyen her sinema izleyicisinin damağında ve dimağında sağlam izler bırakacak yapımlardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rick dangerous -- 28 Haziran 2019; 3:34:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erentcolak

Alıntıları Göster
    Bende o şekilde olduğu için çok sevdim filmi aslında, Ana karakteri tamamen anlamamızı sağlıyor ve oyunculuklar çok çok iyi.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.