Şimdi Ara

Full Uydu Kurulum Planım (Yorumlarınız?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde 2 tane televizyonu aynı anda kullanmak istiyorum. Televizyonların birine çift tuner'lı Sunsui 7500 PVR almayı planlıyorum (Piyasada yaklaşık 300YTL). (Bu receiver için çift tuner olmasından dolayı 2 ayrı kablo gelmesi gerekiyor sanırım.) Diğer televizyona klasik bir receiver almayı planlıyorum. Bir süre sonra ise skystar2 kart almayı planlıyorum. Dolayısıyla 2+1+1=4 kabloya/hatta ihtiyacım var.

Çatıya zırt pırt çıkmamak için eve 4 kablo gelmesi gerekiyor sanırım.

Bu durumda çift çanak olduğunu düşünürsek her çanak için 4'lü lnb almam gerekiyor sanırım. (4lü lnb sanırım 60YTL civarında. Marka öneriniz var mı? 0.3db falan yalan mı?)

Bunun yanında 4 tane de diseqc swicth'mi (her hat için bir tane) gerekiyor sanırım.
    Diseqc swicth olarak "Next Disseqc Swicth 4 in 1 out" almayı planlıyorum (Tanesi : 7.5 YTL)

Bu konfigurasyon mantıklı mı? Yani eve kadar 4 kablo indirmek mantıklı mı? 2 tane 4lü lnb ve 4 tane diseqc swicth yeterli mi/gerekli mi?

Bir ek soru :
    Bu multiswitch denilen alet nedir? Tek kablo ile aşağı inip, aşağıda swicthlemeye yarıyorsa benim derdi mi (çift tunerlı bir receiver + ayrı bir receiver + skystar2 kart aynı anda kullanma) çözer mi?
    (Örnek switch :http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=157196&productId=evgoldms98)

Çözer ise multiswicth 150 YTL civarı oluyor. Zaten 2 tane 4lü lnb + 4 tane diseqc siwtch artı gereksiz kablo maliyeti ile sanırım aynı oluyor.

Görüş ve önerilerinizi rica ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zerg -- 3 Eylül 2007; 16:15:17 >

• Hocam bence hiç uğraşma multiswitch al antenden tek kablo indir daha sonra dağıtırsın istediğin kadar sonuçta 90 ytl vereceksin lnb + switchlere hemde çoklu olduğu için kablo uzadıkça verim düşüyor bu yüzden multiswitch çok avantajlı ekstradan beslemesi var
  • MultiSwitch nedir? Ne işe yarar?

multiswitch alınca lnb almaya gerek kalmıyor mu? (daha doğrusu sanırım tekli lnb almak gerekiyor, değil mi?)

Önereceğiniz bir multiswitch var mı?
  • Eee.. Multiswitch nedir yaw..

Çözer mi benim problemi mi?

Çözüm öneriniz var mı?
  • multiswitch tek kabloyu çoklatan bir aparattır.yani tek çanaktan gelen kabloyu.multiswitche takarak 8 çıkışlı almak gibi.8 çanak aynı uyduya bakar gibi.
  • Eyvallah..

Peki multiswitch kullanıldığından kalite düşmekte midir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.