Şimdi Ara

Fujitsu siemens 1424 alanlar parmak kaldırsın... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
485
Cevap
0
Favori
22.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimki ne bilmiyorum ama bakmıştım alırken G1L1 olmasın diye ( ki bu değiştirilen pil modeli).Bilmiorum walla ama bu iş canımı sıktı açkçası.Bu aralar ne kadar elektronik eşyam varsa elimde patlıyo zaten.N gage im in sistemi çöktü.Onun yerine şimdilik kulladığım telefonun ekranı bozuldu ve kendiliğinden kapanıyor şimdi de.Bi dde laptop çıktı başıma.Nazarmı değdi noldu bana annamadım wlla.Kurşun flm mı döktürsem pahalıya geliyo canım elektronik aletlere nazar değmesi de
  • yeni ram takacağımda püf noktaları dikkat etmem gereken noktaları söyleyilirimisiniz
  • hocam bende bu sorun yok
    baktım ga oyle yanma felan yok
  • @kharon
    bilgisayar kapalı, batarya takılı ve fişe bağlı değilken mi baktın?

öyle çok parlak ve net görülebilen bir şekilde yanıp sönmüyorlar, mümkünse tam karanlık bir ortamda bakarsan, 1424 için standart birşey olup olmadığını kesinleştirmiş oluruz.

@ICARUS Bendeki pil değişim kapsamında olan pil serisinden değil. Ama dediğin ışık olayı var.
  • Ewt benim pil de değişim gerektirenlerden değil ama ışıkları yanıp sönüyo.Bu iş kafamı karıştırıyo.Canımıda sıkıyo biras .DAha aleti alalı 1 ay olmadan servise mi gidicem yani.
  • arkadaşlar bizim makinalarda 5+1 desteği varmı
  • YOK
  • "When you use your notebook in your home or office, we recommend you use the mains adapter instead of the battery."

Siemens 1424 için Easy guide kitapçığında bu söylenmiş (bkz.sf23/66)

Bu durumda cemocancem'in HP den aldığı cevap gibi mekan içindeyken batarya yerine fiş kullanımını önermiş adamlar. Tabi voltaj probleminden dolayı alet hasar görsün ve teknik servis üreti kazanalım gibi bir düşüncesi varsa bilemem

Ayrıca ben akşamları veya aleti kullanmadığım zamanlarda bataryayı aletten çıkartıp yanına koyuyorum. Bir gecede %1-2 gibi boşalma farkı olduğunu zannediyorum. kesin söylemem için bir kaç daha detaylı bakmam lazım.
  • Ewt bende okudum onu.Ama orda demek istediği ewde flm ken fişini tak,pilden çalıştırma aleti.Yani pili çıkar demiyo.Pil üstünde kalıcak ama aleti şebekeden kullanıcaksın.....Hatta yazının bir yerinde bataryanın 500 dolma boşalma döngüsü ortalama ömrü wardır diyor.YAni ewdeyken boş yere pilden çalıştırma aleti şu 500 sayısına mümkün olduğunca uzun sürede ulaş!.Pili çıkartmayın arkadaşlar...Aleti elektrik dalgalanmalarından korur.Ayrıca kitapçığın hiçbiyerinde çıkartıp bi kenara koyun da demiyo.Pili bozucak olsa önce bu adamlar sölerdi.
  • Aldığım yere led ışıklarının durumunu sordum bir problemi yoktur ama istersen Albime göndeririz dediler. Benim pil 2 saatin üzerine çıkmıyordu. Pil ömrü konusunda ise bir problem olabilir tekrar dene olmazsa gönderelim dediler.

ICARUS o cümlede direk olarak pili çıkarıp kullanın demiyor. Ama dökümanın pil bölümünün tamamını okuyunca bir kaç bilgiyi birleştirdiğimde böyle bir sonuç çıkardım. Veya buna ulaşmak istediğim için işime gelen yerleri aldım

sf21 de
    If you fo not use the batteries for long periods, remove from them notebooks.
    Ben prizde takılıyken uzun süre pili kullanmaya ihitiyacım olmayacak.

The lower temprature is the rate of self-discharge
    Bilgisayar fişe takılı olsa ve pili kullanmasa bile ısınıyor. Isı arttıkça pilin kendini boşaltması daha fazla olmakta.

Son olarak bilgisayar firmaları kullanıcılara gösterdikleri bilgisayarların pillerini çıkartmış durumdalar. Bir çok firmada böyle gördüm.

• Do not put your notebook on a soft surface such as a carpet, a rug, or your knee.

Bu cümlede çok ilginç geldi bana. Türkçe'de dizüstü bilgisayar olarak adlandırıyoruz genelde ama adamlar dizinizin üzerinde kullanmayın demişler. Dizimin üzerinde kullanmamam gereken bir dizüstü bilgisayarım var.
  • VAlhalax benimkinde o köşedeki 3 ışık yanıp sönüyor.Bilmiorum nedendir.Ayrıca ben daha hiç pili tam boşaltmadım.Bi deneyim bende kaç saat götürücek beni.

bi de öle bi cümle yazıyosa kitapçıkta o zaman dediğin şey çıkartılablir tabi.Ancak ben o yazıyı gözden kaçırmış olablirim
  • Tam pil ömrüne bakarsan sevinirim. Benimkinde problem olabilir veya tam kendine gelmemiş olabilir çünkü bana çok az geliyor.

Öte yandan pili tam boşaltmadan doldurman pil ömrü için önerilmiyor. "discharge fully before you recharge it again" şeklinde söylemişler. Ben %10a geldiğinde yanımda açık bırakıyorum 2 veya 3 kez suspend moda geçiyor bende tekrar açıyorum ve bilgisayar açılmayacak hale geliyor sonunda bende sarj ediyorum.

Led olayı ve batarya çıkartılması konusunda FS i arayıp öğrendiklerimi yazarım.
  • tmm ... bende bugün bi pil deneyeyim.Şu led işine önem verirsen sevinirim.bende pek bişe elde edemedim.SErvisi aradım ama bana dediklerini yazmıştım önceden.CAnımı sıkıyo açıkçası bu iş
  • hocam inşallah daha büyük sıkıntılarınız olmaz.

bu arada 5.1 desteği olmaması biraz can sıkıcı .
    şimdi biz 5.1 bağlamak için harici bir decodere bağlamamız gerekecek sanırım.. ya da decoderli bir ses sistemine...

wireless canavar gibi.
    çizildi ve biraz fazla ısınıyor gibi ama ben hala memnunum arkadaşlar.
    siz ne dersiniz pişman olan var mı harbi?
  • Yok pişmn değilim ben kesinllikle.Makine süper ve ekran kartı beklediğimden fazla performans sunuyor.tek sıkıntım ledler.Bi de 256 ram var bende 256 daha taktırıcam.Farkı oluyomu çok bilen var mı?

Benim makine 1 gün nette açık kaldı download yaptı sabah geldim baktım ısı makine açıldıktan sanki 15 dk geçmş gibiydi.Ve kesinlikle abartmıyorum.Ancak fan sesi artıyor oyun flm oynayınca ve alet bariz ısınıyor.Fakat yine de ii bence
  • ya bu led olayı çok kafaya takılacak bir olay deil neden herkes bunu sorun yapmısh anlıyamıyorum valla. makine canavar gibi ve sanki herkes bir sorun bulmak istermish gibi bir shey sezinledim.

@icarus

makine 512 ram olunca acaip bir fark oluyor cunku windowstaki o kasılmalar kalmıyor.
    birde fan sesi rahatsız ediyor demishsin. centrine hardware control yükleyip işlemci hızını dushurursen fazla işlemci gücü gerektiren uygulamalardaki fan sesinden kurtulursunuz bence. cunku shu anda oyun haricindeki hemen her uygulama için 600mhz bence çok yeterli.
  • suicider......

ben fan sesi oyunlarda oluyo demiştim.Diğer uygulamalarda zaten kendi çalışıp bi süre sonra kapanıyo.Çok takılıcak bişi deil.Hem centrino hardware controle gerek yok o fan tuşuyla kapatırsak gayet yeterli olur.Oyunlarda da fanın zaten çalışması gerekir.Ben zaten bi problem war demedim oyunlarda fan çok çalışıyo ve haliyle ısınıyo alet.Ama olucak tabi....

RaM o kadar etkilio demek ya.Bende alıp takıcam ama hangi kapak ram slotlarına açılıyo bilmiyorum.MAlum hdd kapağını açarsak garanti kapsamından çıkıyomuş.Bi resip flm çekip onu gösterebilien bi arkadaş olablirmi acaba??

şimdiden çok teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ICARUS -- 9 Ağustos 2005, 22:26:58 >
  • hava girişlerininde olduğu büyük kapağı açtığında ram slotları wi-fi kart işlemci ve bir sürü ıvır zıvır daha ortaya çıkıyor zaten. ortadaki hoparlor boshluğuna benzer sheyin hemen yanı.
  • @suicider

LED olayı sende de oluyor mu? Benim için bir problem teşkil etmiyor ama ICARUS un da dediği gibi eğer makina için normal bir şey değilse başka bir sorun çıkarmasın diye soruyorum. Sende de oluyorsa genel bir özellik diyebiliriz ama sadece bir iki kişide oluyorsa o zaman normal olmayan bir durum var.

Makinadan memnunum ama pil ömrü bana çok az geliyor. 2 saatin çok az üzerine çıkabiliyorum ki öyle oyun, wifi, mm gibi zorlayıcı işlemler de yapmıyorum. 2 saat yeterli aslında ama biraz daha yoğun kullanımda daha kısa bir süreye inerse o zaman pile ihtiyacım yok priz peşinde dolaşacağım demektir. Sizinki ne düzeyde.

3Dmark değerlerini vermişsin ama biraz düşük gibi geldi bana. senin değerler;
    3dmark 2k1 8900;3dmark 2k3 2400;3dmark 2k5 830

Daha önce discrepancy çok daha yüksek değerler vermişti.
    3d mark 2001 10500 3d mark 2003 3100 3d mark 2005 1440

Aynı makinada bu fark doğal değil gibi.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.