Şimdi Ara

Fujitsu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
885
Cevap
5
Favori
102.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben inverter klima alıcam epeeey bi araştırdım karıştırdım fiyat performans/tüketim eer cop değerleri ve ses düzeyi falan derken(özellikle isınma için kullancam) fujitsu asya12lc, süper daisaikai13 inerter ve de zibro 2035 yüksek performans klimalar kafaya oynadı(ayrıca bunlar kullanıcı görüşleri de bulunan klimalar; özellikle ısınma konusunda performans ve elektrik tüketimi) bu arada daisaikai yi fiyat konusunda fark attığı için de eledim. yav benim anlamadığım bişi var şimdi, zibro ile fujinin eer ve cop değerlerine bakıldığında -ki performans ve yakıtta kesin bakılması gereken bu diye öğrendim- zibro fujiye göre baya iyi ısınma amaçlı kullananlar da kasım ve aralık ayı için zibronun performansını yazmışlar mükemmele yakın. ikisinin fiyatlarına bakıldığında sanıyorum yakın ama fujinin kini bilemiyorum zibro 2000 ytl falan olması lazım taksitle. lakin bi de şu var fujiyi de çok methediyolar forumda ben kafamda sabitlemiştim zibro 2035 alcaktım ama şimdi kafam karıştı doğrusu. napcaz yav şindi

• Antalya'da 25 m2 lik odayı 9000 lik inverter ASYA09LC Fujitsu klima ile ısıtıyorum. Oda kuzey cephede yalıtım iyi giriş katı. 26 derecede kullanıyorum. Şu ana kadar süper bir performansı var ısıtmada. Kışınki performansı daha önceden yazmıştım zaten.
  • quote:

Orjinalden alıntı: goalya

ben inverter klima alıcam epeeey bi araştırdım karıştırdım fiyat performans/tüketim eer cop değerleri ve ses düzeyi falan derken(özellikle isınma için kullancam) fujitsu asya12lc, süper daisaikai13 inerter ve de zibro 2035 yüksek performans klimalar kafaya oynadı(ayrıca bunlar kullanıcı görüşleri de bulunan klimalar; özellikle ısınma konusunda performans ve elektrik tüketimi) bu arada daisaikai yi fiyat konusunda fark attığı için de eledim. yav benim anlamadığım bişi var şimdi, zibro ile fujinin eer ve cop değerlerine bakıldığında -ki performans ve yakıtta kesin bakılması gereken bu diye öğrendim- zibro fujiye göre baya iyi ısınma amaçlı kullananlar da kasım ve aralık ayı için zibronun performansını yazmışlar mükemmele yakın. ikisinin fiyatlarına bakıldığında sanıyorum yakın ama fujinin kini bilemiyorum zibro 2000 ytl falan olması lazım taksitle. lakin bi de şu var fujiyi de çok methediyolar forumda ben kafamda sabitlemiştim zibro 2035 alcaktım ama şimdi kafam karıştı doğrusu. napcaz yav şindi

fake gurcan1 ebai vs vs binlerce isim daha sayamadığım bırak bunları artık hasta arkadaşım git tedavi ol ,utanman yokmu senin,yeter bayma milleti,bilgi almaya geleni de bitirdin forumu da be adam....
    biz fujitsu kullanıcıları burdayız zaten,memnunuz...olmasak da söyleriz,ama sen git artık artık baydın yavv....tövbe tövbe!!

• cumhur bey;

öncelikle ilginizden dolayı teşekkür ediyorum. yazdığım gibi aydın ortaklarda kullanacağım kuşadasına da yaklaşık 25 km uzaklıktayız. arkadaş antalaya da asya9 lc taktırdığını ve memnun olduğunu söylüyor ben de aşağı yukarı 25 m2 alanda ısınma için kullanacağım. ancak performans ve tüketim konusunda asya9 ve asya12 lgc arasında nası bi tercih yapmalıyız. bize ne gibi bir farklılık getirir. bir de sanırım istanbuldasınız burada yani aydın veya kuşadasında verebileceğiniz bir satış noktası ve servis biliyorsanız sevinirim. tekrar teşekkürler.

bu arada sayın garagulli;
    foruma yaklaşık 2-3 ay önce kayıt oldum ve bu süre zarfında toplam iki tane mesaj yazdım biri bu bölüme biri de indirgediğim 3 markadan biri olan japon zibro diye başlıklı bölüme. orada da yazdığım mesaj tamamen bilgi alma ve karşılaştırma yapma amaçlıdır. sonuçta 2000 ytl civarı bir para vereceğiz. bu forumu oldukça faydalı gördüğüm için danıştım. bana yazdığınız cevabı önyargılı oluşunuzdan kaynaklanan bir terbiyesizlik olduğunu adlediyor tahammülsüzlük ve önyardı değilse benim bahsettiğiniz şahıs olduğumu nereden anladığınızı ispatlamanızı istyorum. acaba kimin ne olduğunu ve özel bilgileri forumda önüne gelen öğrenebiliyor mu?? öyleyse kötü!

• aslen nazilliliyim ve elmalı da uzaktan tanıdık sayılır ancak bilmiyordum tabiki. teşekkür ederim bunu öğrendiğim iyi oldu.
  • manisa akhisar 20m2 kuzey yönlü ve batı tarafıda pencereli odada asyab 09ld kullanıyorum 26c de perfonmans mükemmel herkese tavsiye ederim saygılar
  • Slmlar,
    Evim çatı katı L şeklinde (salon salomanje mi ne deniyor). Oturuduğum kısmı 16m2 + diğer kısmı 10m2. Toplamda 26m2'dir ve yüksekliği ise 2.70m. Oturudğumuz kısımda alüminyum çerçeveli boydan boya pencere var, eski bina yalıtım teknolojisi kullanılmamış ve de kışın pek güneş görmüyor.

Sorularım şunlar:
    1. Sizce kaç Btu luk klima taktırmalıyım? Ayrıca mesela 1 adet 18000Btu luk mu tavsiye edersiniz yoksa 2 adet 9000 Btu luk mu daha mantıklı? Eğer L şeklinde olmasına rağmen tek klima işime işimi görüyorsa 2 klima almak daha masraflı olur sanırım.
    2. Toshiba'nın 100watt lık reklam kampanyası sizce gerçekçi mi, ortalama değer midir yoksa minimumda çalıştığı zaman ki değer midir?
    3.Fijusu'dan kaç Btu luk hangi modeli tavsiye ediyrosunuz, bildiğiniz kampanya vs var mı? Forumda okuduğum kadariyle fiyat açısından Fijutsu pek cazip bulunmuyor.
    4. Fiyat-performans dersek ve tarafsız bakarsak şu anda hangi marka ve model dersiniz?
    Şu kıyaslamalar var elimde meesela:
    Missubishi SRK52HE 1.968 YTL
    Mitsubishi Heavy Ind. DXK18Z2-S (18000 BTU)(iklimsa klima) 2.505,36 YTL
    Toshiba RAS B13 SKVP Super Inverter DAISEIKAI Split Klima Havale indirimli:3.042,90 YTL (Fiyat uçmuş bu farkı ödemeye değer mi sizce?)
    Toshiba RAS 16SKVR-E 2.700 YTL
    Zibro 2035 2.18YTL
    Fujitsu nokria

Klima konusunda tamamiyle cahilim ve bugün araştırmaya başladım. İnverter düşünüyroum; çünkü günde 10 saatten fazla açık kalacağı muhakkaktır, muhtemelen 16saat açık kalacaktır.
    EER/COP değerleri Toshiba ve Zibro'da yüksek; ama özellikle Toshiba'nın fiyatı çok yüksek geldi ana. Sizce almışken bir defa alıyrouz deyip o farkı ödemeye değer mi?

Şimdiden teşekkürler

• Slmlar,
    Evim çatı katı L şeklinde (salon salomanje mi ne deniyor). Oturuduğum kısmı 16m2 + diğer kısmı 10m2. Toplamda 26m2'dir ve yüksekliği ise 2.70m. Oturudğumuz kısımda alüminyum çerçeveli boydan boya pencere var, eski bina yalıtım teknolojisi kullanılmamış ve de kışın pek güneş görmüyor.

Sorularım şunlar:
    1. Sizce kaç Btu luk klima taktırmalıyım? Markadan markaya değişir mi?
    2. Baz alacağımız değerler EER/COP mudur? Başka nelere dikkat etmeliyiz?

Bari bu sorunun cevabını rica edyim.

Şİmdiden teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: SUBARU

Toshiba Super Daiseikai daha az yakar, ama Fujitsu ASYB09LD daha iyi ısıtmaz
    ısıtma performansları aynıdır
    verilere göre tabi

bu arada 09LD için aldığım fiyat 1700ytl peşin
    doların fırlamasınında etkisi var fiyatlar yaklaşık 150ytl arttı

Arkadaşlar,
    Model araştırması yaparken Fujitsu nun farkını farkettim. ASYA09LC ya da ASYB09LD gibi bir model (ya da bunların bir üst gücü) düşünüyorum ama BURSA da forumda bahsi geçen fiyatlara nereden bulabilirim acaba.
    Selamlar
  • Değerli arkadaşım,www.abkaygroup.com sitesinden bayiler bölümünde bursa ilindeki bayi ve servisleri bulabilirisiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: alibaba

quote:

Orjinalden alıntı: SUBARU

Toshiba Super Daiseikai daha az yakar, ama Fujitsu ASYB09LD daha iyi ısıtmaz
    ısıtma performansları aynıdır
    verilere göre tabi

bu arada 09LD için aldığım fiyat 1700ytl peşin
    doların fırlamasınında etkisi var fiyatlar yaklaşık 150ytl arttı

Arkadaşlar,
    Model araştırması yaparken Fujitsu nun farkını farkettim. ASYA09LC ya da ASYB09LD gibi bir model (ya da bunların bir üst gücü) düşünüyorum ama BURSA da forumda bahsi geçen fiyatlara nereden bulabilirim acaba.
    Selamlar

• 2009 YILININ SAĞLIK, HUZUR, MUTLULUK VE PARA GETİRMESİNİ, TÜM SEKTÖR ARKADAŞLARIMIZIN VE SİZ DEĞERLİ PARTNERLERİMİZİN YENİ YILINIZI KUTLARIZ.

SAYGILARIMIZLA
    CUMHUR DEMİRKAHYALILAR
    EGE BÖLGE MÜDÜRÜ
    ABKAY GRUP LTD.ŞTİ
  • Tüm forumdaşlara yeni yılın sağlık, huzur ve bereket getirmesini dilerim.

Şu soğuk kış günlerinde klimamın performansından bahsedeyim. Şu an Antalya'dayım. Saat 23.30 ve hava sıcaklığı 2 derece. Antalya için gayet soğuk. Fujitsu ASYA09LC klimam 25 derece ayarda Low konumunda çalışıyor. Oda sıcaklığı 25 derece. Odam 25 M2 kuzey-batı yönlü. Bana bu klimayı almama sebep olan dostlara sonsuz teşekkür ediyorum. İlk defa bir kış günü aklımdan soba kurmak geçmiyor.
  • bu klimayı almadan önce bütün servislerle görüştüm bana al al süper klima hava ne kadar soguk olursa o kadar iyi ısıtır hatta sıfırın altında 61derece üfler dediler ama havalar acaip sogudu sıfırın altına düştü ve ben 54-55 derecenin üstünde göremedim agız çıkış sıcaklıgını,

oda 8 derece sabahtan kapıları açarak 6 dereceye kadar düşürüyorumki daha iyi ısıtmaya başlasın diye ve fan hızını orta hıza alıyorum ve yazın söylenene laflar havada kaldı asla 60 dereceyi klima görmedi,oda 29 metre kare yalıtım iyi altta-üstte oturanlar var yani iyi korunaklı bir yerdeyim ve servis bu klima diger klimalardan dha fazla fan hızı ile üfler digerlerini ölçtügün fan hızından daha aşagı fan hızında ölç dedi bende onuda yaptım asla 55 erecenin üstüne çıkmadı,şimdi bunu okuyan servisler yetkililer daha ne istiyorsun süper bir çıkış sıcaklıgı derler ama yazın öyle demiyorlardı 61 derece yakacak ortalıgı yakacak diyorlardı ben şunu anlıyorumki türkiyede bu işi bilşen ya yok yada bize denk gelmedi,birol beyi ayrı tutuyorum bütün yazılarını okdum süper bilgi sahibi digerlerinden bence,

kısacası asla buradan söylenenlere bakmayın gidin görün kullanmaları gezin ve asla büyük umutlarla vaad edilen klimalardan fazla bir şey beklemeyin ben hüsrana ugradım.

• quote:

Orjinalden alıntı: denese

bu klimayı almadan önce bütün servislerle görüştüm bana al al süper klima hava ne kadar soguk olursa o kadar iyi ısıtır hatta sıfırın altında 61derece üfler dediler ama havalar acaip sogudu sıfırın altına düştü ve ben 54-55 derecenin üstünde göremedim agız çıkış sıcaklıgını,

oda 8 derece sabahtan kapıları açarak 6 dereceye kadar düşürüyorumki daha iyi ısıtmaya başlasın diye ve fan hızını orta hıza alıyorum ve yazın söylenene laflar havada kaldı asla 60 dereceyi klima görmedi,oda 29 metre kare yalıtım iyi altta-üstte oturanlar var yani iyi korunaklı bir yerdeyim ve servis bu klima diger klimalardan dha fazla fan hızı ile üfler digerlerini ölçtügün fan hızından daha aşagı fan hızında ölç dedi bende onuda yaptım asla 55 erecenin üstüne çıkmadı,şimdi bunu okuyan servisler yetkililer daha ne istiyorsun süper bir çıkış sıcaklıgı derler ama yazın öyle demiyorlardı 61 derece yakacak ortalıgı yakacak diyorlardı ben şunu anlıyorumki türkiyede bu işi bilşen ya yok yada bize denk gelmedi,birol beyi ayrı tutuyorum bütün yazılarını okdum süper bilgi sahibi digerlerinden bence,

kısacası asla buradan söylenenlere bakmayın gidin görün kullanmaları gezin ve asla büyük umutlarla vaad edilen klimalardan fazla bir şey beklemeyin ben hüsrana ugradım.

60 derece üflüyorsa zaten cihazda sorun vardır mutlaka 50-55 derecelerde kaliteli klima dış ünite fanını durdurur zaten basıncı düşürmek için.55 in üstüne çıkmaması lazım normal şartlarda.

• FAKE KOKUSU ALIYORUM YİNE BURALARDA.......
  • Değerli arkadaşım, "bu klimayı" diye başlayan cümlenizde aldığınız Fujitsu marka klimanızın modelini, aldığınız bayi adını, size 61 derece ağız çıkış sıcaklığını yakalarınız diyen servisi yada kişileri, adınız, soyadınız ve size ulaşabileceğim bir telefon numaranızı bana bildirmenizi rica edeceğim.

Saygılarımla

quote:

bu klimayı almadan önce bütün servislerle görüştüm bana al al süper klima hava ne kadar soguk olursa o kadar iyi ısıtır hatta sıfırın altında 61derece üfler dediler ama havalar acaip sogudu sıfırın altına düştü ve ben 54-55 derecenin üstünde göremedim agız çıkış sıcaklıgını,

• Yav sevgili Fujitsu adamın yazıya girişinden niyeti belli. Ortaya bir şey atayım birilerinin üzerinde kalsın vari girmiş olaya..Gerçekten sıkıntısı olan kişi ben şurada oturuyorum, şu bayiden şu marka şu model klimayı aldım diyerek başlar yazıya..Peşinden hemen şıracı devam etmiş konuya.. Garagulli kardeşim gerçekten bu klimayı kullanan birisi olarak olaya noktayı koymuş..

Bu arada sevgili Fujitsu sorduğun soruların cevabının geleceğinden eminmisin gerçekten...
  • quote:

Kış geldi hissedilen sıcaklık -7 derece ve normal hava -3 derece fujitsu klimamdan çok memnunum adece kafamı 60 dereye takmıştım onuda üflemez diyorlar 55 derec üflüyor salonda bunalıyorum sıcaktan,daha defrosa girmedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ysaglam

quote:

Kış geldi hissedilen sıcaklık -7 derece ve normal hava -3 derece fujitsu klimamdan çok memnunum adece kafamı 60 dereye takmıştım onuda üflemez diyorlar 55 derece üflüyor salonda bunalıyorum sıcaktan,daha defrosa girmedi.

acaba bu alıntı ile şerlok homslukmu yaptıgınızı sanıyorsunuz,

ben klimamdann memnun degilim dememdimki bana söylenen hatadan bahsettim,alıntınız komedi olmuş,ben klimamın ısıtmasından süper memnunum sadece bana yazın bu klima 45 metre kareyi yakar yıkar diyen kişi kendini iyi biliyor,ben sadece 61 derece neden üflemedi dedim klima kötü demedim,ısıtmıyor demedim,sesinden kulaklarım sagır oldu demedim hıgh fan hızında sesi fazla olsada,guilet modunda ses yok gibi,daıkın klimadan daha iyi ısıtıyor oda bir gerçek bunları hep foruma yazdım,hakaret etmedim,karalamadım sadece satıcılara güvenmeyin atıyorlar tutuyorlar dedim,gidin kendi gözünüzle görün dedim,burada bana göre sadece klima konusunda agresifde olsa işi bilerek yzan mbirol dedim,

garakılli ise herkese fake diyen ciddiyetsiz biri kendisinden biliyor işi sanırım,

bundan tevekkelli yazıları iyi analiz ederek yanıtlayın,ben klimayı,markayı kötülemedim,sizinde başınıza geldiginde burada mangal kül bırakmayacak insanlar oldugunuzu biliyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: ysaglam

Yav sevgili Fujitsu adamın yazıya girişinden niyeti belli. Ortaya bir şey atayım birilerinin üzerinde kalsın vari girmiş olaya..Gerçekten sıkıntısı olan kişi ben şurada oturuyorum, şu bayiden şu marka şu model klimayı aldım diyerek başlar yazıya..Peşinden hemen şıracı devam etmiş konuya.. Garagulli kardeşim gerçekten bu klimayı kullanan birisi olarak olaya noktayı koymuş..

Bu arada sevgili Fujitsu sorduğun soruların cevabının geleceğinden eminmisin gerçekten...

izmirli bir kullanıcı varsa evime buyursun gelsin bir çayımı içsin klimam varmı yokmu görsün,beni izmirdeki fujitsu klima satanlar iyi tanır 7-8 ay hepsini gezdim,çoguda 60 derece üfler dediler şimdi yo biz öyle demedik diyorlar kendileri,

ama burada tek mbirol bey 60 derece olmaz demişti eski yazılarında eger forumu okuyorsanız,

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.