Bildirim
-Fujifilm S1500fd İso Performansı ve İncelemesi- (6. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
çok güzel çocuklar paylaşımların devamını bekliorum azınlık gibi hissetirmeyin bizi bana : )) hadi bakalım ii çalışmalar -
Arkadaşlar merhaba..
Ev arkadaşım Amerika'da şu an ve ben s1500 almaya niyetliyim.170 dolara bulmak mümkün sanırım orada.250 lira yapıyor galiba oda.Bu fiyata almak çok mantıklı gözüküyor;ancak benim asıl sormak istediğim cigaz yurtdışından geleceği ve garantisi olmayacağı için fazla sorun çıkarıp çıkarmadığı.Yani garantisiz olması başımı çok ağrıtır mı? -
-
Poibra ,
bi tripodun varmı? varsa markasını yazarmısın zira içinde hediye gelen tripod gülünç derecede küçük ve yetersiz bi tane almak istiorum. -
Ben tripod'suz almıştım cihazı , sonradan tripodfoto'dan 5tl'lik minik tripodlardan aldım onunla kullanıyorum. Evde bir tane büyük boy tripod'um var ama zamanında kamera için almıştım , ne kadar adi olduğunu anlamamışım elimden daha çok titriyor tripod
Forumlarda Vanguard Mk-4 'ü çok öneriyorlar , fiyatı ortalama 50-70 arası değişiyor bende belki almayı düşünüyorum. S6500fd 'e geçtikten sonra kesin lazım olacak zaten. Ayrıca ayrıntılı inceleme hazırlamayı düşünüyorum s1500 - s6500fd için -
s6500fd'yi bende çok düşündüm ama sonunda buna karar kıldım bilmiorum iyimi yapdım. Bakalım incelemenden sonra neler olucak : )) -
Aslında öyleki ikiside gözümde ayrı yerlere sahip cihazlar şu an için... Sırf ikinci el piyasası canlı diye alıyorum s6500fd'yi desem yeridir , elimde kalmayacağı kesin. s1500'ün minikliği ve taşınabilitesi , panoroma ve image stabilization sisteminin olması en büyük artıları ama diğer taraftan s6500fd'nin yüksek isoya karşın kumlanma yapmaması , daha profesyonel görünmesi , MANUAL FOCUS ve en güzeli bunları objektif üzerinden yönetebiliyor olmamız birbirlerine göre olan üstünlükleri...
10mp zaten o kadar gereksiz geliyor ki , 6mp'den sonrası benim için gereksiz , 10x15 hadi geçtim en fazla A4 baskı alacağımı düşünürsek... -
İkinci el , konusunda bi kez dilim yandı o günden beri 2. el sitelerine bile bakmıorum takıntı halinde geldi belki bir seferlik bir sorundu ama herneyse eğer ben almadan önce piyasada 0'ı olsaydı düşünebilirdim, çünkü gerçekten bir çok +'sının yanı sıra daha profesyonel görünmesi beni cezvediyor makinayı ele aldığımda iki elimin çarpışması üstüstüne binmesi yeterinde sinir bozucu ama yinede bir çok güzel ve kullanışlı yönüde var seninde dediğin gibi.
netfotoğrafa bendemi ilan versem ^^
: makinadan soğuttun be hocam xD
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J'aime le gâteau -- 26 Ağustos 2009; 2:02:19 > -
Hehehe yok be o kadar da değil :) Diyorum ya bence ikiside kafa kafaya şu an için... s6500fd'nin bir dezavantajı'da en fazla 2gb'a kadar xD kart desteklemesi... Ama zaten yeterli gelecektir , hiç bir 8gb - 16gb kullanmam çünkü bozulursa kaybı çok olur (ki kartı değiştirmek en fazla 10sn sürecektir) , onun yerine 2x2gb daha mantıklı veya 2x4gb...
Benim 2. elde en büyük endişem cihazın kozmetik olarak eski püskü olması... Çünkü sıfır aldık s1500'ü alıştık sıfır ürün kalitesineAh be Fuji neden durdurursun o cihazın üretimini !!!
-
Yapcak bişey yok bakınca benimde içim gidiyor .
elimden sadece fujiye okkallı bigöndermek geliyo.
napalım şansımıza küsücez elimizdekiyle yetinmesini bilicez.
yada paketi açtığında buzdolabına doğru uzun soluklu bi yürüyüş için yola koyulucaz. Amaç tabiki soğuk su arayışı -
arkadaşlar bende bu makineyi almak istiyorum acaba ebay dan alan varmı ordaki fiyatlar çok uygunda ? -
Bir kaç fotoğraf ..
-
Bizimde hoşumuza gitti dün fotozeynepten sipariş verdik. Gerçekten iyi bişeye benziyor. -
Bunu Sahurda Çektim, Evdeki Tüm Işıklar Kapalı, Perdeler Falan Örtülmüş Ve Sadece Flash Işığı Var.
Değiştirme: Finepix S1500 Kulübü açılmıştır.http://forum.donanimhaber.com/m_34447999/tm.htm
Alan,
Alıcak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crimson -- 13 Eylül 2009; 16:20:57 >
-
Hortlayın bi. -
Öncelikle hayırlı bayramlar diliyim..
Ben şuan bi Fuji s5700 kullanıcısıyım. ve kabul edersinizki makinayı 6 - 7 aydır kullanıyoru mve artık yarı pro. dan tam profesyonel alete geçmek istiyorum. Çünkü gerek ayar zorlugu gerek odaklama sorunu netlik sorunu derken en sonundada artık zoom olayı yetmemeye başladı. Uzayı falan çekmeye bayılan biriyim ama bu alet ile sadece bi karalnlık alanı çekiyo :)
neyse fazla uzatmım önce bu makinayla çektiğim bazı resimleri aktarayım ve sonrada sizin bazı fikirleriniizi merak ediyorum..
Öncelikle Fuji sanırım güzel bi marka, tabi canon ve nikon la karşılaştırmassak başarılı bi performansı var bana göre. Ve profesyonel makinamıda Fujiden yana kullanmak istiyorum. Objektiffi değişebilen tarzda bi makina istiyorum. Ama sadece body olarak alıcam ççünkü onların normal yanında verilen lensleri çok berbatmış bazı forumlada okudugum kadarıyla..
Bir sorum daha olcak. fuji s700 de yani şuanki makinamda iso' yu 64 de tutuyorum makineyi sabitliyorum güezel bi manzara çekiyorum ama sanki iso değer fazlaymış gibi bi çamurlu görüntü görüyorum. acaba bu MP ile mi alakalı. yoksa ben makinadan çok şeymi bekliyorum :)
Evet sonuç olarak ikini el alabileceğim ve DSLR mi olyo artık orasını tam öğrenebilmiş değilim henüz ama objektifi değişebilen bir makina istiyorum. Ayrıca sırf fujiye bağımlı kalmasınzda olur sonuçta 0 alamıcam. 2. el alcam aklınızda olsun. Umarım aydınlatıcı fikirlerinizi paylaşırsınız benimle..
Bunlarda çektiğim fotograflar.
Özür dilerim resimler büyük oldugu için hepsini öteki türlü eklemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertacr88 -- 19 Eylül 2009; 1:07:04 >
-
@ sertacr88 ,
Saol kardeşim. Makinanı fazla tanımıyorum S1500 üzerinden cevap vermeye çalışıcam. öncelikle megapiksel le bir alakası yok 7 megapiksel hiçde az sayılmaz. Geceleri Az ışıkta 64 iso ile çektiğin fotoğrafların flue çıkması belkide seni soğutmuştur Cihazdan ama emin ol ne makinada nede sende problem var. Fujilerin gördüğüm kullandığım modellerin hepsinde iso problemi var. Gece Az yada çok az ışıkta fotoğraf çekmek istiyosan Perde hızını düşük tutmaya özen göstericeksin böylelikle ondan yaptığın tasarufla içeriye daha fazla ışık giricek ve biraz daha iso kullanabiliceksin. Ozaman çok iyi olmasada 3,5. fotoğraflarından çok daha iyi kareler elde edebilirsin. Zoom kullanmayıp alan derinliğini daha geniş tutarakta o flue'luğu azaltabilirsin.Bunların hepsi katkı sağlar.
Uzay çekmekten bende hoşlanıyorum ama neyazıkki makinamın pozlama süresi maksimum 8 saniye olduğu için elimden bir tek iso yu maksimum 1600 yapıp çekmem geliyo elle tutulur bir sonuç elde etmek için tabiki flue çıkıo ama samanyolunu çekmeyi başardım flue da olsa
-
Cevabınız için teşekkürler.
Hmm sizin makinalarda AF sorunu yok demekki. bu s700ler kendi netleştirme yaptıgından sapıtıyo. manuel moda alıncada 15 20 dk uğraşıyosun ve sonuçta bulamıonda. resmen kanser ediyor :) ama kaldikı yüksek iso' da nebula bile çeksen (abartıyorum tabi) bi işe yaramaz :) ben hiç ellemiyorum iso yu o hep net bir resim olabilmesi için 64 de duruyor. ben gerekli yerlerde tripod kulnarak perde hızını düşürme taktiği uygulyurum ve gerçekten şahane fotolarda çıkmmıyo değil. Ayrıca şu alan derinliği konusunu biraz daha çalışmam gerek sanırım.
Peki önerebileceğiniz bi marka yada model varmıydı acaba ?kafamda 600- 700TL civarına 2. el makina almak geçiyo. -
İso'yu gece çekimlerinde biraz yükseltince pikseller falanmı patlıyor. Korkma bukadar arttır gitsin. : )
Söylediğin fiyat aralığında SLR Makina 2. el sadece body alıcaksan Nikon D100 Olabilir biraz daha zorlayıp CANON 40D olabilir.
Yada SLR like alıcam yine dersen Panasonic Lumix FZ-28 Yada Fujifilm s5000 olabilir. Yada S1500 tabi : )
İlla slr diyosan CANON EOS serisinin nerdeyse tüm bodyleri işini görür hem objektif bulmanda zor olma efs uyumlu tüm lensleri.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X