Şimdi Ara

Fujifilm in SLR Like da bayrak gemisi : S100FS (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
0
Favori
17.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: bipekkan

Arkadaşlar,
    USA Fuji' den aldığım e-mail' e göre, S100FS ve bir diğer makinası FS1000fd, 20.Nisan.2008 de piyasaya verilecekmiş.
    Amazon, FS1000fd için 250 $ dan, S100FS için ise 800$ ' dan önsipariş alıyormuş.
    DUYURULUR...

İzninizle;

Aynı Amazon da, yeni çıkan Eos 450 kitle 899$, Eos 400 18-55 ve 75-300 mm le beraber 899$.. Yani bu durumda Fuji yi cazip kılan ne anlamadım
    EDIT: Eos 450, sanırım nisan 15 ten sonra satışa sunuluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdish -- 2 Mart 2008; 12:49:13 >

• @spirit of nature,
    Hiç bir cazipliği yok, diğer bir topiktede belirtmiştim. Canon 400D gövde olarak 500$ civarında 18-55 kitle birlikte "shopboat" da 600 $ olarak görmüştüm ve bu makina 450 $ civarına düşmeden alınmaz. Elbette bu makinaya bu fiyat çok çok fazla....
    quote:

Orjinalden alıntı: spirit of nature

quote:

Arkadaşlar,
    USA Fuji' den aldığım e-mail' e göre, S100FS ve bir diğer makinası FS1000fd, 20.Nisan.2008 de piyasaya verilecekmiş.
    Amazon, FS1000fd için 250 $ dan, S100FS için ise 800$ ' dan önsipariş alıyormuş.
    DUYURULUR...

İzninizle;

Aynı Amazon da, yeni çıkan Eos 450 kitle 899$, Eos 400 18-55 ve 75-300 mm le beraber 899$.. Yani bu durumda Fuji yi cazip kılan ne anlamadım
    EDIT: Eos 450, sanırım nisan 15 ten sonra satışa sunuluyor..

• akıllı IS ve yüksek ISO hemen dikkatimi çekti.
    Sanırım 1 haftaya kadar istanbul'a düşer
    Ama önce detaylı dökümanların (resimlerin) artması gerek gibi,ama sanırım çoğalmaya başladı gibi.
    Bakalım bu makinada spotta ne kadar olacak.benim tahminim 600ytl nin aşağısında olmayacağı,sonuçta garantilisi 850ytl den başlıyor (yurtdışında)

edit: 20 nisan'ı nasıl okuduysam artık ,kendime

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 3 Mart 2008; 16:06:53 >

Orjinalden alıntı: Hirotaro

akıllı IS ve yüksek ISO hemen dikkatimi çekti.
    Sanırım 1 haftaya kadar istanbul'a düşer
    Ama önce detaylı dökümanların (resimlerin) artması gerek gibi,ama sanırım çoğalmaya başladı gibi.
    Bakalım bu makinada spotta ne kadar olacak.benim tahminim 600ytl nin aşağısında olmayacağı,sonuçta garantilisi 850ytl den başlıyor (yurtdışında)
  • cihazın bikaç sitedeki fiyatı şöle olmuş
    http://www.dabs.com:Fuji FinePix S100fs Digital Camera
    None in stock
    quicklinx: 4ZNGWS
    mfr#: NC00310A
    £421.98 inc vat

http://www.vistek.ca:$699.95
    http://www.digitalcamerawarehouse.com.au:

Price:

$799.00
    inc GST with

fiyatlar çookk yüksek ayrıca büyüklüğü ve elde nasıl durduğunu görmek açısından da şu adresteki fotoğraflar yararlı olabilir
    http://www.gizmodo.com.au/2008/02/hands_on_fujifilm_s100fs_faux_dslr_why-2.html

(afedersiniz ama cihaz dana gibi gözüküyor bune böyle )

• objektifine baktımda 300den 400e hassaslık çok az.yani çok hassas zoom yapmak gerek.gözüm alışamadı.
    titreşim önleyici olması çok iyi olmuş.

Orjinalden alıntı: stilll

objektifine baktımda 300den 400e hassaslık çok az.yani çok hassas zoom yapmak gerek.gözüm alışamadı.

Yalnız diyafram pek içaçıcı gözükmüyor; Telede f:5.3 ten başlıyor..
  • Evet diyaframda S9600 ve S6500FD ye göre bir geriye gidiş var ve objektif yine yapacağını yapmış S9600 kadar hatta bir miktar daha fazla kenarlarda Purple Fringing ve Chrome(Color) Aberration var. Zaten bu sonuncusunu Fuji Sitesine konulan fotograflardan farkettim ve sürekli yeni fotgraflar araştırıyorum Bakalım Bu durum ne kadar kötü....
    Benim gördüğüm, Fuji yüksek zoomlu objektiflerinde gereltiği kadar ASPH mercek kullanmadığı sürece bu renk dağılma ve mor saçaklanmalarını objektiflerinde yaşayacak, hatta belkide yakınlaştırma tekniğini değiştirmesi gerekecek...
    quote:

Orjinalden alıntı: spirit of nature

quote:

Orjinalden alıntı: stilll

objektifine baktımda 300den 400e hassaslık çok az.yani çok hassas zoom yapmak gerek.gözüm alışamadı.

Yalnız diyafram pek içaçıcı gözükmüyor; Telede f:5.3 ten başlıyor..

• Evet Arkadaşlar,
    Bu makineye ait örnek fotograflar Net' e düşmeye başladı.
    İlk link daha ziyade lens' in performansına yönlik fotograflarla dolu. Benim gördüğüm lensin yarattığı mor saçaklanmalar ve renk sapmaları S9600 den bir hayli az, S6500FD' den biraz fazla ve zoom arttıkça da bu etki gittikçe azalıyor.
    Bu linkten alınma fotograflar ile diğer linkteki fotografları sırayla alacağım. Şimdilik ikişer foto ve linkleri veriyorum.

http://www.pbase.com/gustabod/fuji_s100f

Fujifilm in SLR Like da bayrak gemisi : S100FS

http://www.pbase.com/gustabod/fuji_f100sf_vs_canon_30dsigma_18200_os

http://www.flickr.com/photos/hirosan/sets/72157603967544707

http://www.flickr.com/photos/hirosan/sets/72157603967544707/?page=2

• quote:

Evet Arkadaşlar,
    Bu makineye ait örnek fotograflar Net' e düşmeye başladı.
    İlk link daha ziyade lens' in performansına yönlik fotograflarla dolu. Benim gördüğüm lensin yarattığı mor saçaklanmalar ve renk sapmaları S9600 den bir hayli az, S6500FD' den biraz fazla ve zoom arttıkça da bu etki gittikçe azalıyor.
    Bu linkten alınma fotograflar ile diğer linkteki fotografları sırayla alacağım. Şimdilik ikişer foto ve linkleri veriyorum.

Telede diyafram aralığı vasatı aşamıyor maalesef..
    "Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır."Albert EINSTEIN
    "Celladını kurtarıcısı olarak gören bir toplum, kasabın bıçağını yalayan aptal danaya benzer !" K.M
    "Dünya nüfusu arttıkça, İnsan sayısı azalıyor." Chuk PALAHNIUK
  • quote:

@spirit of nature
    Evet, telede f:5.3-11 ile hem S9xxx serisine, hem de S6xxxfd serisinin de arkasına düşmüş. İlginç.....

bunu bilerek kasıtlı yapıyorlar hocam
    Bir yerden muhakkak kısacaklar

http://rapidshare.de/files/39085027/S100FS.rar.html
  • bende bu modelin incelemelerinin çıkmasını fiyatının makul seviyeye inmesini bekliyorum o yüzden makina alma işini erteledim peki arkadaşlar bunun 400-800-1600 ISO daki noise ve detay performansı nasıl

Orjinalden alıntı: askan22

bende bu modelin incelemelerinin çıkmasını fiyatının makul seviyeye inmesini bekliyorum o yüzden makina alma işini erteledim peki arkadaşlar bunun 400-800-1600 ISO daki noise ve detay performansı nasıl

@bipekkan bu makina ile ilgili şuan için bilinen herşeyi burda bizimle paylaşmış.senin sorularının cevabını da bulduğu zaman verecektir elbelt.biraz sabır sadece.
    Accık yukarıda birer örneğini verdiğim sitelere gireceksin. Yüzlerce çeşitli ISO' larda çekilmiş fotograflar var bir kısmı ellenmemiş ve exif bilgileride var. ben hemen hemen hepsini indirip baktım. ISO performansı olarak S6xxxFD ve S9600 serisinden bir adım daha iyi. Elbette dSLR performansı beklenmemeli. Hangi kipte çekildiği ("Velvia", "Provia", "Soft", veya "Portrait") ve hangi dinamik %' de çekildiği belli değil. Bir kere fotograflar çok net bu tartışılmaz bana çoğu fotografta renk doyumu yani saturasyon olarak genelde pastel geldi. Örneğin s6000FD' de Chrome(Saydam. Ne demekse?)Bayağı doyurucu ve canlı, adeta yağlı boya tarzı bir renk elde edersiniz. Böyle bir fotografa henüz rastlamadım. Ancak tüm resimlerde renkler tabii idi ama örneğin Dynamic Range 400% de renklerin, camdan dışarı fırlaması lazım.
    Tabi örnekleri çok gördüğüm için bu benim açımdan sorun değil Ancakkkkk!:
    İlk bana problem gibi görünen, geniş açı çekimlerde objektif, fotograf kenarlarında aynen S9600 gibi Chrome(Color) Aberration ve Purple Fringing (Renk Sapmaları ve Mor Saçaklanma) üretiyor. Ve bunun derecesi S6000FD' den fazla S9600' e eşit gibi.... Bir çok sitedeki incelemeler bunu normal karşılamışlar ve HALT ETMİŞLER. Eğer bu problemi gidermek niyetinde olsa Sayın Fuji üreticileri, Leica' nın yaptığı gibi Objektif tasarımlarını 2 adet ASPH ve 1 ad. ED mercek ilave eder, Fiyata da 150 $ eklerler ve adam gibi makine çıkartırlar. Ayrıca bu sayede Tele de f:5.3' e düşmezler. f:3.7 hatta f:3.5 e kadar düşmeleri mümkün olur. Ha bu objektifte de düşülmez mi? Bal gibi düşülür ama örneğin f:3.5 da çekilen fotograflarda kenarlarda ilave çiçek açmış gibi olurdu. Yada plastik mercekli objektifler gibi tayf yapardı

• hocam verdiğin bilgiler çok güzel çok teşekkürler yani İmage kalitesi s6500 fd den çok farklı değil ama IS olması teknik özellikleri tabi öne çıkarıyor ama mükemmel bi modellede karşıkarşıya değiliz heralde benim sizin verdiğiniz bilgilerden anladığım bu tabi kendimde fotolarını inceleyecem ama şu s6500fd ye bi IS koysaydı gözüm kapalı alırdım teknik özelliklerinin fazla olması bana daha iyi image kalitesi getirmeyecekse ne yapayım! gerçi IS özelliklede Optik zoom da çok güzel ama!
  • Yok o kadar da değil. Neden? Donanım olarak FZ50 hatta S9600 den daha fazla şeyler var. Hatta Yazılım olarakta. Olay şu verilen donanımlarla uyumlu hareket edilir ve makine ile kullanan kişi arasında uyum sağlanırsa mükemmel işler çıkartılır. Bence tek prb. olabilecek şey o da S9600 de ne kadar ise o kadar olacaktır, Objektif. Bunun dışında Fuji TR' nin ilanlarda iddia ettiği gibi "FOTOGRAFIN YENİ DEHASI"OLMASA BİLE FİYATI HARİÇ, İŞ ÇIKAR BU MAKİNEDEN KANIMCA...
    quote:

Orjinalden alıntı: askan22

hocam verdiğin bilgiler çok güzel çok teşekkürler yani İmage kalitesi s6500 fd den çok farklı değil ama IS olması teknik özellikleri tabi öne çıkarıyor ama mükemmel bi modellede karşıkarşıya değiliz heralde benim sizin verdiğiniz bilgilerden anladığım bu tabi kendimde fotolarını inceleyecem ama şu s6500fd ye bi IS koysaydı gözüm kapalı alırdım teknik özelliklerinin fazla olması bana daha iyi image kalitesi getirmeyecekse ne yapayım! gerçi IS özelliklede Optik zoom da çok güzel ama!

• öncelikle belirteyim makina cevahir teknosaya gelmiş işnceletiyorlar fiyatı da 1700 ytl 9600 de 1200 ytl.
    benim merak ettiğim konu ise millet hemen s6500 alırım falan diyor olmazsa hocam ben almanya da fellik fellik aratıyorum ama almanyada s6500 yok siz nasıl hemen alıyorsunuz anlayamadım.
    yardımcı olursanız sevinirim.
    bu arada makinayı ilk gördüğümde slr sandığım için incelemek için bile sormadım 9600 inceledim sonradan farkına varınca ah ah dedim ama makinadan gözüm korktu ne yalan söyleyeyim çok büyük.
    1. Kağıt üstünde s1000fd sanki s8000fd ve S8100fd nin devamı hatta S5700-S5800' ün FD lisi gibi algıladım. Her 5 makinenin ortak yanı IS olmaması (Lens Shift) Tamamı full manuel kullanımlı ancak çekim hızları sınırlı makineler.
    2. S100FS' nin iriliğine gelince. İri makine hiç tarışmasız ele iyi oturur ancak gündelik kullanım için uygun olup olmadığı birazda kişilere özgü bir durum. Şahsen bende şehir içinde böylesine büyük makine ile dolaşırken özellikle Türkiye' de büyük sıkıntı duyuyorum. Şimdi sosyolojik olarak bunu açıklasam iş siyesete kadar uzar ama tatil yöreleri hariç son derece sıkıntılı bir durum. Sırf bu nedenle hanımı bahane ederek compact bir makine daha aldım.
    3. Bu durum hariç yani büyüklük daha da önemli bir durum daha var...
    Batarya ya da pil hariç makine ağırlıkları,
    S1000FD=325 gr.
    S8000FD=505 gr.
    S8100FD=405 gr. (Nerden çaldılarsa !)
    S6xxxFD=600gr.
    S9xxx = 650gr. ve
    S100FS = 918 gr. dır
    ve bu makine tiplerini seçerken bu durumu da göz önüne alın. Ayrıca bu büyük ve ağır makineleri (dSLR dahil) kullananlar genellikle yanlarında bir de compact makine taşımayı her zaman tecih ederler.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.