Şimdi Ara

Fujifilm in SLR Like da bayrak gemisi : S100FS (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
0
Favori
17.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • fz50 s100fs 1000 ytl ve üstü cihazlar DSLR -like sınıfı için çok çok pahalı onlara bu paralar verileceğine DSLR pentaxk100d süper var 900 ytl civarı onlardan daha iyi resim kalitesi sunan s6500fd ortalama 500ytl ye bulunabiliyor
    Tam bir yıl kullandım FZ 50 yi. Donanım- lens kalitesi- gövde kalitesi hatta fotograf kaliteside mükemmel bir makine... Ammmmmaaaa aynı zamanda bir NOISE makinesi. Fiyatı düşük tuttum anında sattım. Azıcık ışık az gelsin sensör 100 ISO' da dahi noise hissedilir miktarda üretiyor, özellikle mavi gökyüzünde. Bu makine ile ilgilien geniş bilgi FZ50 topiğinde O topikte benim ve diğer arkadaşların yüzlerce hiç oynanmamış allanıp pullanmamış fotografları var. Bu fotografları şayet beğenirseniz alın derim. Beni bezdiren olmadık anda ortaya çıkan az yada çok noise problemiydi.
    Dün ElektroWord' de idim FZ50' nin sıfırı ve TR garantilisi 799 YTL idi ama Canon 350D+17-55mm Canon lens ile bu makinede 799 YTL idi (KDV dahil) Üstelik bazı siteler 350D nin 1600 ISO performansını, 400D ve 450D' den %85 daha başarılı buluyorlar.
    FZ 50 ile topiğin linki aşağıda İnceleyebilirsiniz.....
    http://forum.donanimhaber.com/m_19424020/mpage_8/key_FZ50//tm.htm#27670656

quote:

Orjinalden alıntı: grimser

Fuji 6500 aramaktan ümidi kestim çünkü makina artık yok.

Geçenlerde iş yerime gelen bir müşteride S100 fs yi gördüm ve çok beğendim,ama buradaki yorumları okuyunca vazgeçtim,dün de bir müşteride Fz 50 gördüm,biraz da makina üzerine konuştum.Aklıma yattı gibi.

Arkadaşlar sizin öneriniz nedir? En sonunda ben karar verene kadar modeller üretimden kalkacak

• @bipekkan

Bilgiler için teşekkürler.Bugün FZ 50 için araştırırken,net fotoğrafta ilanınızı gördüm aslında Noise konusu benimde canımı sıkan ve benim emektar nikon 4800de de fazlasıyla beni sinir eden bir problem. @FelixCrail'in verdiği linkte makina 600 ytl fakat söylediğinize göre DSlr makinalar bile eğer bu benzer fiyat aralığında ise sanırım Dslr ye yöneleceğim.Çünkü daha uygun kalıyorlar fiyat segmentinde.

Lenslerle v.s. şeyler ile uğraşmak istemediğim için Dslr/like türündeki makinlara yöneldim.Benim ihtiyaçlarımı her yönüyle kapsayacak türdeki bir makina benim için daha ideal.Sonuçta ekstradan bir lens v.s. kitler almak birazda ekonomi istiyor.S6500 ü tanıdık ha bugün ha yarın alırım derken üretimden kalktı,S100 fs yi gördüm beğendim,yazdıklarınız okuyunca soğudum.Fakat sıfır makina almak istediğimden sanırım uygun fiyatından dolayı FZ 50 yi tercih edeceğim.

• Yalnız Noise sizin için önemliyse fz50 için iyi düşünün

Bilgi ve öneriler için sağolun arkadaşlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sugarboy

@cayvaz3 verdiğin örneklerle olayı nereye bağlamaya çalıştın ben anlamadım

Selamlar...

Yani ben biraz minimalist düşünmek lazım demeye çalıştım... Sonuçta Fuji istediği paraya karşılık olarak inanılmaz bir mercek veriyor (Türkiye fiyatlarından bahsetmiyorum tabi. Çünkü fiyat Türkiye'de fahiş...) Yurt dışı Avrupa fiyatı 500 Euro olması lazım, bu fiyata 28-400mm Fufinon var makinen üzerinde, diğer her özelliği de eleştirilenlere göre mükemmel olsa idi fiyatı bu olmazdı herhalde.

Forumdaki eleştirileri üşenmedim okudum, bu fiyata mükemmel özellikler beklemek biraz saflık olur bence... Yani makineyi yerden yere vurmak haksızlık olmuş , hele hele o kadar ödül aldıktan sonra...

Konunun son kısmında da mühendis "amca"mıza atıfta bulundum. Birkaç kez gereksiz olarak yaş faktörünü üstünlükmüş gibi ortaya koz olarak sürmesi hiç hoşuma gitmedi... "Ben 50 yıldır bu sektördeyim, benden iyi bilemezsiniz" polemiğine de girecek değilim... Ben de gencim yani, ne yapayım?... Söz sahibi olmak için yaşlanmayı mı beklemem lazımdır?

Kolay gelsin...

Bu arada:::http://www.fotokritik.com/kullanici/cayvaz3/portfolyo/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cayvaz3 -- 14 Aralık 2008; 15:22:16 >

• bipekkan abim...f.5.3 diyafram ne anlama gelir, fotğraf kalitesine etki eder mi?..bir de nikon p80 nasıl bir makina dır?..en azından çektiği fotolar fuji f100fs den daha iyi olur mu?...saygılarımla..
  • 1 saattir okuyorum,özellikle @bipekkan abi güzel şeyler yazmış,makineyi görmeden kullanmadan ne olduğunu çözmüş,bende bir şekilde bu makineyi aldım,20 günden beri kullanıyorum dış görüntüsü gibi haşametli fotoğraflar çekmiyor,menüsü tam bir işkence,o netleme halkasının ne işe yaradığını daha çözebilmiş değilim.

Pazar günü fotoğraf gezisine gidiyoruz bol bol çekim yapacağım,artısını eksisini daha net göreceğim,burada paylaşırım fotoğrafları.
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.