Şimdi Ara

FujiFilm FinePix F300EXR ( 15x )ANA BAŞLIK (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
1
Favori
19.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • netün senin fotoğrafçılık bilgin sıfır arkadaş sen fuji firması ile ahbabsın belli hem benim neden konuşmaya hakkım yokmuş senin bildiklerini kendine sakla eğriye eğrri doğruya doğru bende
  • bana söyle bakim sen ne mezunusun ne kadar teknik bilgin var elektronik kit tamirinden çakarmısın hangi elektronik bilgin var en basit bir makinayı söküp takabilirmisn anca boş konusup millete marka reklamı yapıyon......
    quote:

Orijinalden alıntı: NIGRA

Arkadaşlar bu ne zaman cıkacak?? tarih bellimi yoksa çıktımı?

http://www.amazon.com/dp/B003VYB1KK/ref=asc_df_B003VYB1KK1189177/?&creative=394997&creativeASIN=B003VYB1KK&linkCode=asn

FujiFilm FinePix F300EXR ( 15x )ANA BAŞLIK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 22 Temmuz 2010; 20:49:34 >

• canon s90la ayni fiyat. s90 yerine bunu tercih etmek buyuk aptallik...
    tek ustunlugu 15x ama bu el kadar makinede 5x den sonrasi , makineyi sabitlemedigin surece hicbir ise yaramaz. IS e falan guvenmeyin hic...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi znk -- 22 Temmuz 2010; 22:14:50 >
    Uzun odak uzaklık değerlerine sahip kompakt fotoğraf makinelerinde yaşanan dezavantajlardan birisi de yavaş otomatik netleme hızına neden olmasıdır. Bu konuda tipik kompakt makinelerde kontrast tespit ve dijital SLR fotoğraf makinelerinde ise çift odaklama sistemi gibi yöntemler kullanılmakta. Fujifilm FinePix F300EXR dijital fotoğraf makinesinin Faz Algılamalı AF otomatik netleme sistemi sensöre gelen ışığı görüntü çiftlerine ayırıp nesnelerin netleme alanının önünde veya arkasında olup olmadıklarını kontrol için faz farklılıklarını hesaplama yöntemiyle çalışıyor. Dijital SLR modellerdeki harici sensörlerin aynısına sahip bir mekanizması bulunan Fujifilm FinePix F300EXR böylece yüksek otomatik netleme hızlarına ulaşabiliyor.

quote:

Orijinalden alıntı: znk

canon s90la ayni fiyat. s90 yerine bunu tercih etmek buyuk aptallik...
    tek ustunlugu 15x ama bu el kadar makinede 5x den sonrasi , makineyi sabitlemedigin surece hicbir ise yaramaz. IS e falan guvenmeyin hic...

• quote:

Orijinalden alıntı: znk

canon s90la ayni fiyat. s90 yerine bunu tercih etmek buyuk aptallik...

canon S90 daki RAW çekim avantajıda önemli bir etken
    bunun sınıfı tz10, hx5 'gibi makinalar onlara göre tercih edilebilir. fujide anladığıma göre f300 makinayı zoom tutkunları ve ekran çözünürlüğü ve birazda hd video isteyenleri tatmin etmek için çıkarmış.ama bu makinayı 6 piksel yapıp pixel density düşürüp çıkarsaydı
    bilen için bu makina değerli olurdu.çünki af'de yenilikler var.

Orijinalden alıntı: netün

ve kullanıcı fotoları usta ellerden 15x zoom fotolarını merak ediyorum?

15X zoom ve HD video iyi satış yaptırır tahminimce, bu yönden çok iyi aslında.

Edit: Örnek fotoğraflarada bakmak lazım, Bu elektronik cihazlar bazan kendi firmalarını bile şaşırtacak kadar sürpriz kaliteli olabiliyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 23 Temmuz 2010; 12:40:31 >
  • arkadaşların dediği gibi 1/2,3 sensörden çok büyük bir farkı yok, kalite EXR sensör olmasıyla değişiyor mu bilmem, ancak bu makinada bendeki jz 500 ile aynı, yani zoom a gidecek para, bu makinalar yakınlaştırma yapmak için.

F300EXR
    ISO orani auto, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 12800
    Diyafram önceligi Hayir
    Genis açi minimum diyafram f3.3
    Genis açi maksimum diyafr f7.1
    Telefoto minimum diyafram f5.6
    Telefoto maksimum diyafram f11
    Çekim hizi önceligi Hayir
    Minimum çekim hizi (sn) 8
    Maksimum çekim hizi (sn) 1/2000
    Çözünürlük 12.00 Mpixel
    Maksimum çözünürlük 4000x3000
    Minimum çözünürlük 1920x1080
    Sensör boyutlari 1/2-inch
    Sensör tipi Super CCD EXR
    Genis açi zoom (mm) 24
    Tele zoom (mm) 360
    Otomatik odaklama Evet
    Manuel odaklama Hayir
    Odak uzakligi (cm) 45

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/2520/show.html

• donanımlıhaberci fujinin fserisinde kullanılan exr ve vııı diğerlendeki sensör yapısı
    diğer fuji serileriyle kıyaslanmaz yapısı farklı buda fotoya yansıyor.
    fujinin bu sensör iyi yapılacak birşey vardı 12 piksel değilde makinayı 6,7 piksel çıkarsaydılar makina süper olurdu.
    birde 1,6'dan büyük ccd'den vaz geçtik f200 gibi makinanın devamını hiç olmazsa pikseli geri çek (canon g11'de yaptı)bazı noksanlarıda tamamla örneğin 8 piksel yap rakibi kalmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 23 Temmuz 2010; 13:58:21 >

Orijinalden alıntı: Hirotaro

şu makina şöyle olsa

1/1.4inch sensöre sadece 8mp atsa ya da 9mp

eğer böyle çıkarsa diğer Bütün kompakt üreticileri ayvayı yer (kaba tabirle)

Hirotaro üstadım dur yapma - düşünmesi bile inanılmaz heyecanlandırıyor.. Rakipler ayvayı yemeden önce ben kafayı yerim:) çünkü daha yeni F70 aldım onu tam çözemeden babama verip kendime F200 aldım ki hala sıkıntılıyım çözebilmiş değilim. Hayalini kurduğumuz bu makine çıkarsa kalpten giderim artık :)

• quote:

Orijinalden alıntı: donanımlıhaberci

arkadaşların dediği gibi 1/2,3 sensörden çok büyük bir farkı yok, kalite EXR sensör olmasıyla değişiyor mu bilmem, ancak bu makinada bendeki jz 500 ile aynı, yani zoom a gidecek para, bu makinalar yakınlaştırma yapmak için.

F300EXR
    ISO orani auto, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 12800
    Diyafram önceligi Hayir
    Genis açi minimum diyafram f3.3
    Genis açi maksimum diyafr f7.1
    Telefoto minimum diyafram f5.6
    Telefoto maksimum diyafram f11
    Çekim hizi önceligi Hayir
    Minimum çekim hizi (sn) 8
    Maksimum çekim hizi (sn) 1/2000
    Çözünürlük 12.00 Mpixel
    Maksimum çözünürlük 4000x3000
    Minimum çözünürlük 1920x1080
    Sensör boyutlari 1/2-inch
    Sensör tipi Super CCD EXR
    Genis açi zoom (mm) 24
    Tele zoom (mm) 360
    Otomatik odaklama Evet
    Manuel odaklama Hayir
    Odak uzakligi (cm) 45

http://www.letsgodigital.org/tr/camera/specification/2520/show.html

yanlış bilgiler var burada ,makina da ÇEKİM HIZI ve DİYAFRAM ÖNCELİKLİ ÇEKİM MEVCUT . BAKINIZ MAKİNANIN FOTOSUNA . A/S kipleri mevcut kadranda
    Ama makina benim için çok büyük bir hayal kırıklığı oldu. Bende mail atacam fujiye , nasıl bir makina çıkardınız diye ...

• quote:

Orijinalden alıntı: netün

sensör büyüklüğüne gelince mesela nex-5 kompak gövdeye büyük sensör ekledi gerçi o dslr sınıfına giriyor ama kompak makinalardada büyük ccd ve zoom yeterli tutularak makina çıkarılır bu zor birşey değil yeterki istesinler.

Nex-5, PEN-1, GH1 gibi kameralar DSLR değildir ve bu sınıfa dahil edilemez.

Büyük sensörlü compact makinalara gelince.. Şuanki teknolojiyle hem incecik, gömlek cebine sığacak hemde bir DSLR kadar büyük ve kaliteli sensöre sahip olabilecek makinalar üretilebilir gibi görünmüyor. Ama yarın ne olur bilinmez.

Aslına bakarsanız gelecekte günümüzün hımbıl DSLR makinalarının piyasadan silineceğini, onların yerini bugünün NEX-5 gibi daha compact tasarımlı ama yine DSLR'lar gibi ayna - mercek mekanizmasıyla çalışan makinaların alacağını düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla henüz böyle bir makina üretilmedi ama çok uzak değildir diye düşünüyorum..

F300Exr konusuna gelince. Kalabalığa(!) hitap eden; ticari amaçlar ön planda tutulmuş bir seri gibi geldi bana! 15x optik zoom kalitede ciddi kayıplara sebep olacaktır. F200'ün 1/1.65" sensöründen sonra küçülen sensörde yine F200'ü aratacaktır. Kısacası benim için öyle çok extreme bir makina değil. Hele hele "Fuji patlattı yine bombayı" dedirtecek bir makina hiç değil!

Fujifilm'in belirli kült modelleri dışında piyasadaki diğer compact üreticilerinden çokta bir farkı olmadığını görüyorum. F200 - F70 - AX280 vb. modelleri kullanmış, S6500 modelini hala kullanan biri olarak söylüyorum bunları.

F31, F30, S6500, F200Exr.. Bunlar gerçekten iyi makinalardı. Bildiğim kadarıyla Fujifilm hepsinin üretimini durdurmuş durumda. Olay yine marka prestijinden çok ticari önceliklere kayıyor çünkü.

Compact sınıfta Canon G11'e yada Panasonic LX5'e (tabii teknik verilerine ve LX3'e bakarak yapıyorum bu yorumu) rakip olabilecek bir model çıkarmasını bekliyorum Fujinin; ancak bu anlayışla zor görünüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gece_yolcusu

quote:

Orijinalden alıntı: matsuhita

sizin fujıler genelde çin malı ben kullandım f100 modelini daha gratisi dolmadan 2 servis yaptı

elektronik cihaz şans işi birazda
    benim fuji f100 de çekilen resimlere bakarken şarj bitti. sonra yeni şarj edilen pil ve diğer yedek pil ile denedim.
    cihaz açılıyor simsiyah ekrande bir şey yok. ve 15 - 20 saniye sonra cihaz objektif açık kalarak elektriği kesiyor.
    çekilen resimleri çok kaliteteli ama benim şansıma sağlamlığı zayıf çıktı. ne yazıkki.
    daha öncede bu sorunum ile ilgili konu açtım.
    servise gönderceğim yakında garantisi yurt dışı oda doldu bakalım ne masraf çıkacak.

Basit kulanımda böyle arıza yapan bir daha fuji camerayı birdaha çokta uygun fiyata düşşse bile kapıma sokmam
    çektiği resimler güzel ama cihaz çokta kullanışlı değil.
    servise gönderdim işlemci yanmış 200 TL. istediler.
    200 tl.ye yeni makina alırım daha iyi

"365. Dönem [Kasım 2016] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları"
    Acemi Birliği : BKM.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI / BALIKESİR MERKEZ / BALIKESİR
    Usta Birliği : 28 İNCİ MKNZ.P.TÜM.LOJ.DES.K.LIĞI KH. VE KH.TK. / MAGOSA / MAGOSA

• gece_yolcusu servis ücretleri her marka için geçerli garanti dışı düşürmesin.kullanışa gelince f100 bas çek dediğimiz manuel ayarları olmayan kendi ayarlarını yerine göre kullanarak çekim yapılan makina .işlemciye gelince havalar sıcak çok video çekimimi yaptınız? ısınıp yandı.video çekimi çok yapan için tembel ccd ve cmos sensörlü makinaları tercih etmek gerekiyor.
    foto kalitesine gelince kompakta 1,6 sensör olan diğer marka makina almazsanız fujinin fotolarını çok ararsınız çok.
    fujinin fserisinin yerini dolduracak lx5 ,g11,s90,samsung tl500'dür.
    quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: matsuhita

sizin fujıler genelde çin malı ben kullandım f100 modelini daha gratisi dolmadan 2 servis yaptı

elektronik cihaz şans işi birazda
    benim fuji f100 de çekilen resimlere bakarken şarj bitti. sonra yeni şarj edilen pil ve diğer yedek pil ile denedim.
    cihaz açılıyor simsiyah ekrande bir şey yok. ve 15 - 20 saniye sonra cihaz objektif açık kalarak elektriği kesiyor.
    çekilen resimleri çok kaliteteli ama benim şansıma sağlamlığı zayıf çıktı. ne yazıkki.
    daha öncede bu sorunum ile ilgili konu açtım.
    servise gönderceğim yakında garantisi yurt dışı oda doldu bakalım ne masraf çıkacak.

Basit kulanımda böyle arıza yapan bir daha fuji camerayı birdaha çokta uygun fiyata düşşse bile kapıma sokmam
    çektiği resimler güzel ama cihaz çokta kullanışlı değil.
    servise gönderdim işlemci yanmış 200 TL. istediler.
    200 tl.ye yeni makina alırım daha iyi

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.