Şimdi Ara

FUJİ S200EXR (ana başlık) (138. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.121
Cevap
3
Favori
171.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

FUJİ  S200EXR (ana başlık)

Sadece boyut ve imza ekledim.

•  FUJİ  S200EXR (ana başlık)

İlk kez HDR tekniğini kullanmaya çalıştım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

İlk kez HDR tekniğini kullanmaya çalıştım.

fotoşop üzerinden mi yaptın yoksa farklı bir hdr programı mı kullandın?

tek fotograftan mı yaptın ?
  • picassa üzerinden üstteki fotoğrafı üç farklı düzeyde gölgelendirerek kaydettşm.Elimde aydınlık orta ve karanlık olarak 3 kare oldu.Daha sonra bunları photomatix 3 adlı programda birleştirdim.Daha sonra tone mapping yaparak bu hale getirmye çalıştım.Ama ilk kez yaptım HDR yi.
  • quote:

En azından tatmin edecek seviyede ama biraz uğraşmak gerek.gerekirse gece 1 de 2 de çıkıp çekeceksin.Ay tepelere çıktığı anda Full zoom ve dijital zoomda,

f:8(5,3 6 da deneyebilirsin.)
    Enstantane:1/125--1/160--1/100 gibi değerler vereceksin o anki ışık durumuna göre.
    ISO:100 olacak.

Ama önemli olan bu verdiğim enstantane değerlerinden düşükte çekme,ayın hareketi netliği bozuyor.Tripot kullanmaya çalış.Birde kraterlerin gözüktüğü bir geceyi tercih edeceksin.Biraz fotoğraflar çek.Bunları 4000*3000 de çek(12mp).Sonra bilgisayarda belli yakınlıkta olacak şekilde crop yapacaksın ve keskinlik vereceksin.Bu ayarları yaparak biraz uğraş.Benzer hatta daha güzel kareler elde edebilirsin tabii ki bu fotodan görünüm olarak.Tabii ki üst düzey olmayacak ama kraterleri çok net alabilirsin.

Program olarakta photoscape ve picassa kullanabilirsin.Picassa da gölgelendime(İnce ayarlar kısmında) gece çekimden kaynaklanan noiselarını kaybetmeni sağlayacak.!

Her ayarı düzgün yapıp 20-30 fotoğrafla uğraş güzel kareler gelecektir..

Çok mersi bu kadar detaylı anlattığın için ancak yapabilmem çok zor tripodum yok, bazı sorularım;

1- Dijital zoom bizim makinada varmı daha yeni duydum nasıl yapılıyor?
    2- Üstteki yıldız tornavida foto da arka plandakileri netleyip öndekini flu nasıl yapabiliriz?
    3- Ayın hareketi demişsin deklanşöre basana kadar 1 saniyede ayın pozisyonu değişiyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 22 Eylül 2011; 8:22:16 >

• Başlangıç için tripod şart değil. Mesela P moduna al, ISO'yu 100 ya da 200 yap, Focus ayarını da Center olarak ayarla. Zaten ayı tam merkeze alıp odakladığında shutter hızı 1/200 civarında olur, bu da hafif el titremeleri için sorun yaratmaz. Mesela yolda yürürken tripodsuz çektiğim bir örnek;

Sadece kesme işlemi yapıldı, üzerinde herhangi bir değişiklik ya da oynama yok.

Bu da fotoğrafın biraz keskinlik ve ışık ayarlı hali. Noise vs. ile uğraşmadım bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

Başlangıç için tripod şart değil. Mesela P moduna al, ISO'yu 100 ya da 200 yap, Focus ayarını da Center olarak ayarla. Zaten ayı tam merkeze alıp odakladığında shutter hızı 1/200 civarında olur, bu da hafif el titremeleri için sorun yaratmaz. Mesela yolda yürürken tripodsuz çektiğim bir örnek;

Sadece kesme işlemi yapıldı, üzerinde herhangi bir değişiklik ya da oynama yok.

Bu da fotoğrafın biraz keskinlik ve ışık ayarlı hali. Noise vs. ile uğraşmadım bile.

Bende de hot pixel çıktı geçen ayı çektiğimde, güzelce boyadım :)

• Bu noktaları çok sorun değil bana göre bir tıklık işi var.O ens ayarlarını kullanabilirsek tripoda gerek yok.Kraterlerin gözüktüğü bir zamanda daha can alıcı kareler çıkacak.Ayarları biraz artırıp azaltacağız ve gerekli boyutta keseriz.Ardından keskinliği ayarlarız yormayacak kadar.

NOT:Bir de ay fotoğraflarında picassa da ince ayarlar kısmından gölgelendirme vererek oluşan noise tamamen yok edilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raver

Çok mersi bu kadar detaylı anlattığın için ancak yapabilmem çok zor tripodum yok, bazı sorularım;

1- Dijital zoom bizim makinada varmı daha yeni duydum nasıl yapılıyor?
    2- Üstteki yıldız tornavida foto da arka plandakileri netleyip öndekini flu nasıl yapabiliriz?
    3- Ayın hareketi demişsin deklanşöre basana kadar 1 saniyede ayın pozisyonu değişiyormu?

1-var ok kısmından üste basarak oluyor.
    2-Bu tamamen odakladığın bölgeye bağlı.Odağı arkadaya ayarlarsan ön taraf flu çıkar.
    3-O önemli değil.Önemli olan pozlamanın kısa sürmesi.Çünkü çekerken hareket ede ayda kraterleri net alamazsın.O yüzden 1/160 civarı ayarlarsan yeterli gelecektir.
  • Işık oyunları..

• İlk damla çalışmalarım.Tecrübesi olanlar varsa önerilerini bekliyorum.Bu saate musluğun altında zorla çektim ekipman ayarlamam lazım..:)

• ayhan_eee , öncelikle dolu bir su şişesinin kapağını delip baş aşağı sabitleyin, arka fona renkli bir kağıt yahut damlada çıkmasını istediğimiz b,r resmi bırakınız mümkünse masa lambası tarzında extra ışık kullanın tabiki yinede flaş açık olacak sonra makineyi M moda alın diyafram, perde, iso gibi ayarları yapıp çekiniz.

Tavsiyem;

ISO: 100
    Perde hızı: 1/1000 (flaş olacağı için pek önemi yok diyebiliriz)
    Diyafram F7 civarı
    Mümkünse karanlık ortamda çekim yapınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: safa_oyuncu

ayhan_eee , öncelikle dolu bir su şişesinin kapağını delip baş aşağı sabitleyin, arka fona renkli bir kağıt yahut damlada çıkmasını istediğimiz b,r resmi bırakınız mümkünse masa lambası tarzında extra ışık kullanın tabiki yinede flaş açık olacak sonra makineyi M moda alın diyafram, perde, iso gibi ayarları yapıp çekiniz.

Tavsiyem;

ISO: 100
    Perde hızı: 1/1000 (flaş olacağı için pek önemi yok diyebiliriz)
    Diyafram F7 civarı
    Mümkünse karanlık ortamda çekim yapınız.

Dün işte gece damla kaynağı oluşturamadığım iin musluk yanına mahkum kaldım.En yakın zamanda düzgün bir düzenek kuracağım..:)
  • Arkadaşlar sıfır ayarında henüz 1 aylık S200EXR isteyen olursa benimle irtibat kurabilir.

0535 895 67 66 Ahmet
  • FİYATI İNDİRDİM....
    ihtiyaç fazlası 150 shutterda olan fujifilm finepix s200 exr 700 TL'ye satılıktır, deri taşıma çantası ve yedek batarya fiyata dahildir.
    0533 227 57 85

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pmetin -- 9 Ekim 2011; 16:05:58 >

• quote:

orada nelere oluyor
  • 
Sayfa: önceki 136137138139140
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.