Şimdi Ara

FUJİ S200EXR (ana başlık) (134. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.121
Cevap
3
Favori
171.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: raver

quote:

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK

quote:

Bu fotoyu yorumlayabilirmisiniz arkadaşlar?

FUJİ  S200EXR (ana başlık)

Amatör birisi olarak yorumlayım. Kareyi biraz daha aşağıya doğru indirseydin daha iyi olabilirdi. Fotoğrafı yukardan aşağıya doğru 3 eşit parçaya bölersek en üstteki 1 parça gökyüzü, alttaki 2 parça kara ve deniz olsaydı daha güzel olurdu. Ben de National Geographic fotoğrafçılık okulu cd'lerinden öğrendim

Bu arada bu fotoyu ben çekmedim berna laçin in kocası eos 7d ile çekmiş nette rastladım, ayrıca kendisi kocam tam profesyonel diyor şaşırdım bu fotoyu bile eleştirdiniz.

Bu fotoğrafı çeken kişiden daha iyi olduğumu veya fotoğrafın kötü olduğunu iddia etmedim ki. İlk mesajımda da dediğim gibi ben fotoğraftan çok anlayan birisi değilim. Henüz yeni başlayan bir amatör olarak görüşümü belirttim. Fotoğrafçılıkla azıcık ilgilenen kişiler bile manzara resmi çekerken dediğim yöntemin etkinliğini bilirler. Fotoğrafı çeken kişinin Tam profesyonel olması herkese hitap eden fotoğraflar çekeceği anlamına gelmez. Sonuçta bu iş bir sanat ve sanatın hitap ettiği kitle sanatçı olmayan sıradan insanlardır. Ayrıca sanat kişiden kişiye göre de değişir. Mesela fotoğrafçılık işinde uzmanlaşmış insanlar inanılmaz makro fotoğraflar çekiyorlar. Biz 40 yıl uğraşsak öyle fotoğraf çekemeyiz ama ben makroyu hiç sevmem ve ilgimi çekmez. Alakasız bir örnek gibi gelebilir ama bence çok alakalı. İsmail YK profesyonel bir müzik sanatçısı çalamadığı enstrüman yok ama adam şarkı yapınca bütün ülke eleştiriyoruz. Bir insanı eleştirmek veya yaptığı işle ilgili fikir belirtmek için ondan üstün olmaya gerek yoktur. Sadece haddimizi aşmamak gerekir. Hala iddia ediyorum eğer kareyi yatay olarak 3'e bölüp gökyüzüne 1/3 kara ve denize 2/3lük bir alan ayırsaydı çok daha güzel görünebilirdi.

• bence berna laçinin kocası değil kralı çekse bence de manasız bir fotoğraf ha kaliteli mi!!! eee makine gerekeni yapmış o kadar.aslında anı hatırlamak için kişisel olarak saklanabilecek bir fotoğraf sadece..yani eşe dosta albüm gösterirken ''geçen yaz burdaydık'' denebilecek bir foto...geniş açı fotoğrafları beni hiç etkilemez mesela.fotoğrafın içinde nereye bakacağımı şaşırdığım karışık şeyleri sevmem..sebastianın dediği gibi bu zevklerin farklılığı ile alakalı..bence raver çok gerginsin..koyduğun fotolarda makine ayarı konusunda bence bir sıkıntı yok belki biraz bakış açısında değişiklikler yapabilirsin..sade çekimler yapmakla başla zoom kullan alan derinliği yarat mesela kadrajı kalabalık tutma...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi petrucci82 -- 12 Eylül 2011; 20:57:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: petrucci82

bence berna laçinin kocası değil kralı çekse bence de manasız bir fotoğraf ha kaliteli mi!!! eee makine gerekeni yapmış o kadar.aslında anı hatırlamak için kişisel olarak saklanabilecek bir fotoğraf sadece..yani eşe dosta albüm gösterirken ''geçen yaz burdaydık'' denebilecek bir foto...geniş açı fotoğrafları beni hiç etkilemez mesela.fotoğrafın içinde nereye bakacağımı şaşırdığım karışık şeyleri sevmem..sebastianın dediği gibi bu zevklerin farklılığı ile alakalı..bence raver çok gerginsin..koyduğun fotolarda makine ayarı konusunda bence bir sıkıntı yok belki biraz bakış açısında değişiklikler yapabilirsin..sade çekimler yapmakla başla zoom kullan alan derinliği yarat mesela kadrajı kalabalık tutma...

Yok hocam gerginlikten değil bende sadece yorum babında demek istedimki hadi ben beceriksizim bu kendine pro diyenlerdemi beceremiyor o zaman ben hiç uğraşmayayım der gibi ifade etmek istedim.
    @SebaStianbjK yanlış anlama seni kırmak istemedim.

• Az önce farkettim keskinliği sert yapmak gerçekten fotoda doğallığı çok bozuyor suratlarda beyazlık bir acayiplik yapıyor.
    Ayarları standartta kullanmak en doğrusu.
  •  FUJİ  S200EXR (ana başlık)
  • Fujifilm s200 ile RAW ile çektiğim tüm dosyaları RAF a çeviriyor. photoshoptada RAW çeviremiyorum. RAF fujinin kendi uzantısıymış. Fuji nin cd sindede böyle bir program bulunmuyor.
    Nasıl açacağım dostlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 13 Eylül 2011; 23:40:39 >
  • Photoshopu Help sekmesinin altından Update edebilirsin..

Bir ters ışık çalışması:http://flic.kr/p/amZqBH
  • Arkadaşlar bu makinada dışarda gündüz çekiyoruz diyelim illa flaşı açmamız şartmı açmaz isek titreşim koruma çalışmazmı veya illa belirli modlarda aydınlıkta olsa flaşı açmakmı zorundayız?
  • quote:

Arkadaşlar bu makinada dışarda gündüz çekiyoruz diyelim illa flaşı açmamız şartmı açmaz isek titreşim koruma çalışmazmı veya illa belirli modlarda aydınlıkta olsa flaşı açmakmı zorundayız?

Bu yazdıklarının cevabı şartlara göre değişir. Bu şartlara da o an makinenin verdiği değerlere göre karar vermek zorundasın.

Sana şöyle yardımcı olmak en iyisi.

Diyafram, enstantane ve iso' yu bir daha araştır. Araştır derken tanımını öğrenme. çünkü bu ayarlar da ışığa göre değişir.
    Örneğin bazı resimlerde diyaframı açarsın, bazılarında kısarsın. İşte bunu o anki ışık ve senin çekimde ki amacın belirler.

Birde flaş olayına şöyle dikkat et. Flaşı açtığın anda makinenin ayarları değişir genelde. Buna dikkat etmen lazım.
    Sakın "flaşı açtım, resim güzel oldu, yada doğrusu bu imiş" şeklinde düşünme.
    Flaşı açtığında makinedeki diyafram ve enstantane ye bak. Onlarda nelerin değiştiğini izle.

Birde kendini ellerinin ve duruşunun ne kadar sağlam olduğunu araştırır. Burada şunu yap.
    Manuel ayara alıp makineyi enstantaneyi kademeli olarak uzat. Ve hangi süreye kadar ellerinin titremediğini keşfet.
    Mesela ben, enstantaneyi 1/40 a kadar uzattığımda o resmi titretmediğimi biliyorum. Ama 1/30 olursa iş şansa kalıyor.
    O nedenle örneğin çekeceğim resim için ışık lazım ise enstantaneyi 1/40 tan daha uzun süreye asla getirmiyorum.
    Onun yerine diyaframdan yada iso dan yardım alıyorum.

yazdıklarım karışık olabilir ama araştırmanı bu yönde başlat. Daha verimli olacaktır.

• yaklaşık 5aydır takip ettiğim konuya ilk yüklemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ege_ -- 15 Eylül 2011; 1:23:29 >
  • Hoşgeldiniz.Keşke biraz daha yaklaşıp çekseydiniz.Çok daha iyi olabilirdi.Ama güzel renkler var.
  • Şimdi benim en çok kafama takılan mevzulardan biri fotoğrafı makinamızın belirlediği en üst boyut mp demi çekmemiz lazım eğer en üst boyutta çekmez isek;
    - Makina diğer küçük boylarda çekdiğimizde sıkıştırma yaptığında kendi içinde bunu sağlıklı yaparmı?
    - Dışarda küçültmekmi daha iyi?
    - Neden ve hangi boyda çekmemiz lazım ayrıntılı açıklama lütfen?

Birde internette forum v.s yerlerde bakıyorum genelde hep küçük boy 1024x768 v.s boylarda fotolar paylaşılıyor ve yorum isteniyor.Oysaki tam boyda fotoğrafın kalitesi belli oluyor bence neden neden bir türlü aklım almıyor bir kişide çıkıp kardeşim şunu tam orjinal boyda yüklede öyle karar verelim demiyor?
    Benim en büyük takıntım çekdiğim fotoğrafın illa tam boyutta bakmak ona göre kalite kararı vermek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 15 Eylül 2011; 8:51:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

Hoşgeldiniz.Keşke biraz daha yaklaşıp çekseydiniz.Çok daha iyi olabilirdi.Ama güzel renkler var.

teşekkür ederim. yaklaşma imkanım yoktu, yakınlaştırmayla çektim. zaman buldukça paylaşmaya devam edeceğim
  • Bugün yine çıktım bir kaç foto çekdim (üşendim zar zor) dedim bu seferde berbat çıkarsa kaldırıp atayım makinayı vazgeçeyim bu sevdadan.Neyse baktım fena çıkmamış bi ara güvercinin biri yanımda dolaşıp duruyor elimde makina inanın aklıma gelmiyor onu çekmek sonra bir kaç karede onu çekdim o anda bir his geldi anlatılmaz zevk aldım onu görüntülemekten biraz sağı solu çekdim naçizane ekliyorum fotoları bakarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ege_ -- 17 Eylül 2011; 1:01:08 >
  • Arkadaşlar kötü haber makinalarımız sorunlu, yada bendeki başka bir forumda konu açtım çekdiğim fotolarda problem var dediler tam boyda net değil diyorlar
  • quote:

Arkadaşlar kötü haber makinalarımız sorunlu, yada bendeki başka bir forumda konu açtım çekdiğim fotolarda problem var dediler tam boyda net değil diyorlar

Makinleremizin sorunlu olduğu komedisi gerçekten takdire şayan Raver son çektiğin fotolarda ilerleme var gerçekten. Özellikle güvercin foton çok net. Tek sorun cisimlerin gölgelerine baktığımızda öğle vakti çektiğin belli oluyor. Fotoğraflarda alan derinliğini belirleyen etkileyen etkenlerden biri de sensör ebadı ve mercek. Bu da bizim makinelerde ortalama bir kompakt makineye göre baya üst boyutta. Alacağın parasoley yada filtre gündüz çekimlerinde sana yardımcı olacaktır. Ben de bir UV filtre düşünüyorum. Panik yok. Makinen sağlam. Kulaktan dolma bilgilere pek itimat etme. Bol bol fotoğraf gözlemle. Bu şekilde fotoğraflarına daha sağlıklı değer biçersin. Müzikte yada yabancı dil öğrenirken kulak aşinalığı kavramı gibi .... Sadece daha çok teknik bilgiye ve pratiğe ihtiyacın var tabi buna da zaman ayırman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omersss -- 15 Eylül 2011; 22:03:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gkhns

like makinelerin kötü tarafı tam yakınlaştırmada iğrenç bir görüntü vermesi,ama ufaltılmış halinde makro kaliteli,harika renkler ve süper netlik.6mp e kadar güzel,ondan sonra yakınlaştırınca işin rengi değişiyor malesef,eline sağlık macropolo güzel bir kare

Arkadaşlar nerdeyse 40 kusur sayfayı inceledim gördümki bizim makinalar tam boyutta 4000x3000 gerçekten fotolar berbat görünüyor sanırım sadece benim makinaya has değil nasıl olurda kimse dert etmiyor anlamış değilim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: omersss

quote:

Arkadaşlar kötü haber makinalarımız sorunlu, yada bendeki başka bir forumda konu açtım çekdiğim fotolarda problem var dediler tam boyda net değil diyorlar

Makinleremizin sorunlu olduğu komedisi gerçekten takdire şayan Raver son çektiğin fotolarda ilerleme var gerçekten. Özellikle güvercin foton çok net. Tek sorun cisimlerin gölgelerine baktığımızda öğle vakti çektiğin belli oluyor. Fotoğraflarda alan derinliğini belirleyen etkileyen etkenlerden biri de sensör ebadı ve mercek. Bu da bizim makinelerde ortalama bir kompakt makineye göre baya üst boyutta. Alacağın parasoley yada filtre gündüz çekimlerinde sana yardımcı olacaktır. Ben de bir UV filtre düşünüyorum. Panik yok. Makinen sağlam. Kulaktan dolma bilgilere pek itimat etme. Bol bol fotoğraf gözlemle. Bu şekilde fotoğraflarına daha sağlıklı değer biçersin. Müzikte yada yabancı dil öğrenirken kulak aşinalığı kavramı gibi .... Sadece daha çok teknik bilgiye ve pratiğe ihtiyacın var tabi buna da zaman ayırman lazım.

O güvercine bile berbat dediler pentax forumda kafayı yemek üzereyim

• 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.