Şimdi Ara

Fuji F10 vs Canon 300D (karşılaştırma)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, bu yılbaşında Prag'ta çektiğim fotoğrafları incelerken, tesadüf eseri aynı yerin hem 300D hem de Fuji F10 ile çekilmiş olduğunu gördüm. Neticede doğal bir karşılaştırma oluşmuş.

Hem SLR'lerin objektif üstünlüklerini ve renk kalitesi açısından avantajlarını hem de F10-F30-6500fd serisinin keskinlik ve detay kalitesi hakkında bilginiz olması için fotoğprafların orjinallerini (ikisi de 3MP) yükledim.

Bu karşılaştırma bence, hem 17-70'in kalitesini gösteriyor hem de F10-F30-6500fd serisinin resim kalitesinin ne kadar iyi olduğunu gösteriyor.

Not: EŞim kullandığı için Fuji'deki diyaframa dikkat etmemiş, oldukça geniş kalmış. Ama zaten bu iki makina arasında doğrudan diyafram kıyaslaması yapılmaz. Ayrıca 300D 200ISO'da çekilmiş!

http://picasaweb.google.com/lreisoglu/FujiF10VsCanon300D

Ffotoğrafları tıklayı sağ taraftan orjinallerini download edin. Sonra da iki ayrı viewer da açıp, boydan boya kıyaslayabilirsiniz!

• Fuji F serisi zaten piyasanın KRALI fotoğraf kalitesini ölçmek isteyenler Fuji F30 topiğine baksınlar

Bence muazzem bir makina

Canon A serisine tonla para vermeye gerek yok

Bu F30 hepsinin eline veriyor yani

F10 unda F30 dan aşşağı bir makina değil

Fotoğraf kalitesi olarak 17-70 biraz daha parlak kontrat bir fotoğraf çekmiş gibi
  • Fuji'nin f serisini ancak canon'un G serisi ile karsılastırabilirsin.. Ondan sonra s serisi sonra a serisi gelir.iso başarısı dışında olağanüstü bir özelliği yok..Aynı başarıyı 8 10 mp yapıp da beklemek lazım:)
  • fuji rakibine karsi iyi is cikarmis fakat canonun renk dolgunlugu daha iyi ve fujiye gore daha parlak .... ama soyle bir adaletsizlik var 17-70mm cok kaliteli bir lens onun yerine kit lens ile cekilmis olsaydi parlaklik seviyeleri yakin olurdu sanki ; ama renk dolgunlugunda canon yine rakibini gecerdi...
  • 300D nin ne zaman piyasaya çıktığını da unutmayalım :D
  • Arkadaşlar,
    iki resme de orjinallerini download ederek mi baktınız?

alt-üst ve yan kenarlarda çok fark var aslında. SLR farkı (aslında 17-70 desem daha doğru :), renklerin daha kontrastlı ve berrak olmasıyla çıkmış. Adeta 3D bir his var. Diğerinde ise sanki bir sis perdesi varmış gibi yüzeysel bir görüntü. Ama ben yine de fuji'nin en azından bu kadar detay yakalamasını başarılı buldum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alehar

Arkadaşlar,
    iki resme de orjinallerini download ederek mi baktınız?

alt-üst ve yan kenarlarda çok fark var aslında. SLR farkı (aslında 17-70 desem daha doğru :), renklerin daha kontrastlı ve berrak olmasıyla çıkmış. Adeta 3D bir his var. Diğerinde ise sanki bir sis perdesi varmış gibi yüzeysel bir görüntü. Ama ben yine de fuji'nin en azından bu kadar detay yakalamasını başarılı buldum...

benim onceki mesajimdada anlatmak istedigim nokta buydu ..... 17-70 in faktoru azimsanamaz ama fujinin pozlamasi da biraz kotu gibi geldi bana. Birde ayni nesneyi makinalarin iso degerlerini ve F degerlerin ayni tutarak yapilan cekimleri karsilastirirsan makinalarin performans farki daha guzel ortaya cikar gibi.

fuji ile cekilen fotodan biraz mavi cektim birazda saturasyon verdim canon un canliligini yakaladim ama bu seferde gokyuzu patladi.....

http://img105.imageshack.us/img105/1917/ddocumentsandsettingsargf7.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zalman -- 5 Ocak 2007; 15:06:24 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.