Şimdi Ara

FTP server yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus DSL-N13 modemim var. Harici harddiski modeme USB'den bağladım. Ayarları yaptım.www.asuscomm.com 'dan Dinamik IP aldım. Başka bir PC'den girince dosyalarıma erişiyorum ancak ekleme çıkarma silme vs. yapamıyorum. Oysaki modemden gerekli ayarı yaptım sanırım.
    Nerde hata var arkadaşlar.

ftp://fktanik@xxxyyyzzz.asuscomm.com:21000/ adresine giriyorum Şifremi sitiyor. Giriyorum ve HDD açılıyor. Oradan dosya kopyalayabiliyorum.
    Bu hata çıkıyor.

AYARLARIM

• quote:

Orjinalden alıntı: *jabba*

internetten ftp olarak bağlanmak için,

www.dyndns.com adresine gir ve bir hesap aç, ve host name al,
    daha sonra hesap bilgilerini

modem ayarlarından Dynamic DNS'den kullanıcı adı, host name, ve şifreni gir kaydet

daha sonra internet olan herhangi bir yerden bağlanmak için

ftp://(kullanıcı adı):(şifre)@(dyndns'den yarattığın host name):(ftp portu)/

Örneğin,

ftp://admin:admin@adınsoyadın.dyndns.info:1111/

kolay gelsin

aynı problem asus wl-600g' de de vardı. şu an onun notlarını hatırlayamadım ama bu alıntıyı veriyorum forumdan. işini görür muhtemelen.
    ha sanki hatırlar gibi oldum. browser' a kullanıcı adı ve şifre yazılarak login olunamıyordu.
    direkt ftp adresine kullanıcı adı ve şifre yazılarak girilirse, tam erişim oluyordu. sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 4 Mart 2010; 20:48:05 >

• Öncelikle teşekkürler yazdığın için.

Yazılanları yapmıştım silip tekrar yaptım ama Dyndns ile bağlanamıyorum. Acaba siteden extra bir ayarmı yapmak gerekiyor?
    Asuscomm aracılığı ile girebiliyorum ama bu seferde dosya değiştiremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 5 Mart 2010; 14:04:24 >

• Sadece fat32 formatlı harddiskler için yazma ve silme işlemleri gerçekleştirildiğini biliyorsunuz değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat_1 -- 5 Mart 2010; 15:18:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat_1

Sadece fat32 formatlı harddiskler için yazma ve silme işlemleri gerçekleştirildiğini biliyorsunuz değil mi?

Hayır bilmiyordum dostum. Hemen çeviriyorum öyleyse.

User List ile izin verdiğim kullanıcı ve şifrelerinide kabul etmiyor. Önce partisyonu bir değiştireyim bakalım.
    Teşekkürler serhat_1
  • hmm iyi dedi. ben port forward sorunu Var diyecektim. çünkü ntfs format ile sadece okuma yaparsın. sen hiç erişim sağlayamıyorum demişsin.
    modeminden port açma işlemini eksiksiz yaptın mı?

bir de zaten burada 600g için yazmışım,http://forum.donanimhaber.com/m_15746701/mpage_2/key_/tm.htm ama detayına inmemişim.
    fat32 bilgisinin verilmesi iyi olmuş ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 5 Mart 2010; 21:08:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

hmm iyi dedi. ben port forward sorunu Var diyecektim. çünkü ntfs format ile sadece okuma yaparsın. sen hiç erişim sağlayamıyorum demişsin.
    modeminden port açma işlemini eksiksiz yaptın mı?

bir de zaten burada 600g için yazmışım,http://forum.donanimhaber.com/m_15746701/mpage_2/key_/tm.htm ama detayına inmemişim.
    fat32 bilgisinin verilmesi iyi olmuş ama.

Fat32 bir flashdisk ile denedim evet girip dosya değiştirebildim. Demekki değiştirememe olayı Fat32 ile alakalıymış. Asus modemin içinde olan ve ücretsiz verdiği dinamik ip servisinden (xxxxx.asuscomm.com ) olarak dinamik ip verdi. Çok güzel çalışıyor. Herhangi ek bir program PC'ye kurmuyoruz.
    Dinamik ip 'yi DYNDNS.org 'tan alıp onunlada işlemimi yapabilmeyi başardım. Ancak bu servis için ise PC'ye bir program yüklüyoruz.
    Bu programı yüklemeden Dyndns.org ile dinamilk ip sistemi çalışmıyor değilmi?

Yardımlarınız için çok çok teşekkürler. Yardımlarınız için çok ama çok çok teşekkürler. Sorunum çözüldü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Selam, Sorunum çözüldü demiştim ancak,

Başka uzak bir bilgisayardan giriş yapınca girmiyor. Oysaki kendi bilgisayarımda FlashFXP, Firefox gibi programlarla girince oluyor. Hatta VMWare prgoramı ile Virtual pc 'den XP kurulu, oradan da girince herşey normal. Ancak başka ildeki kardeşim ve babamın bilgisayarı ile girmeye çalıştık girmedi bir türlü. Kullandığım bağlantı 1024/256 bit. Bağlantı hızıyla alkalı olabilirmi ustadlar?
    Teşekkürler

Bu hata çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 7 Mart 2010; 13:23:53 >
  • Bağlantı hızı ile ilgisi yok. Teknik bir sorun var ortada, kendi bilgisayarından

hem modemin İpsi + port , hemde dyndns den aldığın adres ile ulaşabiliyor musun?

Örnek vereyim:

1)ftp://192.168.1.1:1111
    2)ftp://myftp.homeftp.org:1111

1. şıkkı yerelden en hızlı transfer için kullanırsın, 2. de ise araya WAN karışır, transfer hızın internet hızına bağlıdır, dosyayı kendine çekmek istesende.

Önemli olan iki yolla da ftp sürücüne erişebilmen. Zaten 2. yolla yerelden girebiliyorsan, uzaktan da erişebilmen lazım. Örnekleri uydurdum tabi, ama ASUS'ların hepsinin ftp portu 1111 diye biliyorum.

Şimdi aklıma birşey geldi, acilen en güncel firmware yi yükle. Eski firmle bu işe girişmen hata.

• quote:

Orijinalden alıntı: ama=neden

Bağlantı hızı ile ilgisi yok. Teknik bir sorun var ortada, kendi bilgisayarından

hem modemin İpsi + port , hemde dyndns den aldığın adres ile ulaşabiliyor musun?

Örnek vereyim:

1)ftp://192.168.1.1:1111
    2)ftp://myftp.homeftp.org:1111

1. şıkkı yerelden en hızlı transfer için kullanırsın, 2. de ise araya WAN karışır, transfer hızın internet hızına bağlıdır, dosyayı kendine çekmek istesende.

Önemli olan iki yolla da ftp sürücüne erişebilmen. Zaten 2. yolla yerelden girebiliyorsan, uzaktan da erişebilmen lazım. Örnekleri uydurdum tabi, ama ASUS'ların hepsinin ftp portu 1111 diye biliyorum.

Şimdi aklıma birşey geldi, acilen en güncel firmware yi yükle. Eski firmle bu işe girişmen hata.

Modemin İP'si ve port ile girdiğimde evet ulaşabiliyorum.
    TZO.com, DynDns.org ve Asuscomm.com dan aldığım adreslerler ile kendi PC'mde Opera, Firefox ve IE 8 ile de ulaşabiliyorum. Hatta Virtual PC kurulu ve oradanda ulaşıp değişiklik yapabiliyorum. Ancak paşka bir yerden ve PC'den giremiyorum.

Firmware konusunda ise son fimware 'yide yüklemiştim(AnnexA). Port olarak TCP/UDP olarak 1111 açık.

Anlamadım gitti.
    (Bu şekilde girebiliyorum)
    ftp://XXXX:YYYYY@zzzz.blogdns.com:1111/
    ftp://XXXX:YYYYY@zzzz.tzo.net:1111/
    ftp://XXXX:YYYYY@zzzz.asuscomm.com:1111/

Resimde işaretlediğim yerler farkedermi. Her iki şekilde de kendi PC'imde giriyorum. Olması gereken " ppp_0_8_35_1 " mı " br0 " mı?
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 14 Mart 2010; 12:48:42 >

• Uzaktan sadece şu şekilde girmeyi denedin mi:

ftp://zzzz.blogdns.com:1111

Yani @ dahil öncekileri yazmadan girliyor mu, eğer üyeliğin anonymous sa, şifre ve kullanıcı adını yazman sorun çıkarıyor olabilir. Yani şifresiz herkes ulaşabiliyor bir sen ulaşamıyor olabilirsin şifre, k.adı yazdığın için. Bir arkadaşın başına gelmişti.
    Yerelden girdiğinde zaten aynı ağda olduğundan, şifre ve kullanıcı adını önesemiyor olabilir tarayıcılar veya ftp yazılımları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ama=neden -- 14 Mart 2010; 22:14:25 >
  • quote:

Uzaktan sadece şu şekilde girmeyi denedin mi:

ftp://zzzz.blogdns.com:1111

Yani @ dahil öncekileri yazmadan girliyor mu, eğer üyeliğin anonymous sa, şifre ve kullanıcı adını yazman sorun çıkarıyor olabilir. Yani şifresiz herkes ulaşabiliyor bir sen ulaşamıyor olabilirsin şifre, k.adı yazdığın için. Bir arkadaşın başına gelmişti.
    Yerelden girdiğinde zaten aynı ağda olduğundan, şifre ve kullanıcı adını önesemiyor olabilir tarayıcılar veya ftp yazılımları.

Yerelden girince şifre olmadan girmiyor zaten. Resimdeki gibi Anonymous girilmesini iptal ettim, yabancılar girmesin diye.
    Herhalde en son gidip Sabit IP almak zorunda kalacağım.
    Halbuki herşey normal, girmemsi garip....

• Bugün yeni bişey öğrendim. Bende saatler öncesine kadar giremiyordum kendi ftp sunucuma.

Sorun DMZ den kaynaklanıyormuş. DMZ yi etkinleştirdiysen eğer kapatmayı dene.
  • quote:

Bugün yeni bişey öğrendim. Bende saatler öncesine kadar giremiyordum kendi ftp sunucuma.

Sorun DMZ den kaynaklanıyormuş. DMZ yi etkinleştirdiysen eğer kapatmayı dene.

Yok açmadım. Şimdi kontrol ettim açık değil dsotum.
    Teşekkürler yinede. Sabit IP almak istemiyorum ama bu şekilde de olmadı nedense.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.