Şimdi Ara

FTP Server kurdum ama IP adresimden bağlanamıyorum sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
8.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bulletproof FTP Server kurdum. Her türlü ayarları yaptım. Ama IP adresim ile FTP server'a bağlanılamıyor. Sadece ben, kendi bilgisayarımdan dahili IP adresimi (192.168.2.3) girerek bilgisayarıma bağlanabiliyorum. Harici IP adresim ile de modem'in admin paneline girebiliyorum. Ben başka arkadaşlarımın kendi harici IP adresim ile (mesela 88.xxx.xxx.xxx) ile bağlanmalarını istiyorum. Bunun için ne yapmalıyım. Sanırım port forwarding gibi bir durum söz konusu (ya da başka bir yol?). Ama bunu yapınca kullandığım p2p yazılımlarının port konusunda bir sorun yaratıp yaratmayacağını da bilmek istiyorum.

Beni bilgili arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• Bu konuda yardımcı olacak arkadaş yok mu?
  • system-config-securitylevel

yazıp portun açık olup olmadığını kontrol edin. (Linux sistem ise)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teasers -- 28 Ağustos 2007; 17:07:35 >
  • 21 numaralı portu bilgisayarına yönlendirmelisin modemin ayarlarından.. ayrıca modeminin firewall ında o porta dışardan bağlanıcaklar için izin vermelisin..
  • 21 numaralı portu bilgisayarıma modem ayarlarından nasıl yönlendirebilirim peki? Modemim Airties RT-205
  • oncelıkle pc ye sabıt ıp aldırman lasım mesela 192.168.1.10
    daha sonra modemınde 192.168.1.10 nolu ıp nın 21 nolu portuna yol acman lasım
    "Single Port Forwarding " bendekı adı bu sendekını bulman lasım.
    kolay gelsın
     FTP Server kurdum ama IP adresimden bağlanamıyorum sorunsalı
  • o dediğin şakılde yaptım. ama herhangi bir değişiklik olmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kendi bilgisayardan girmekftp://localhost, arkadaşlariniz ve diğer bilgisayar kendi bilgisayarina girmek içinwww.whatismyip.com burdan ip adresini aklinda alip arkadaaşlara ver.
  • Sorun da o zaten.
    Arkadaşıma IP adresimi verdiğimde o giremiyor. Ama ben IP adresim ile modem admin paneline girebiliyorum. Bir karışıklık var.

FTP programı (SmartFTP kullanıyorum) kullanarak FTP server programı ile paylaşıma açtığım dizine bir tek dahili IP adresim olan 192.168.2.3 ile girebiliyorum.

Değişik forumlardan DMZ'i açılmalı, port forward edilmeli vs vs gibi yazılar okudum ama hiçbir yerde, birçok kişi bu problemle karşılaşmasına rağmen açıklayıcı birşey yazılmamış.
  • bazı modemlerde port ayarlayip reset atmak gerekliyormuş onu da dene... bende eskiden inca modemim vardi reset yapinca oluodu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JDCorpez -- 28 Ağustos 2007; 23:30:05 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: micro77

oncelıkle pc ye sabıt ıp aldırman lasım mesela 192.168.1.10
    kolay gelsın
    [simage]htt p://img111.imageshack.us/img111/8784/ adslmk2.j pg[/simage]

bu bölümden olmaması gerekir. firewall ayarlarının bulunduğu kısıma bak, virtual server ayarı felan yok mu modemde. ordan aç ftp' ye 21. portu. dış ip' in ile modemine giriş sayfasının açılmaması gerekir. terslik var o işte.
  • belki de oradan açtı ama başka bir firewall engelliyor.. Olabilir mi?
  • Virtual server kısmından 21. port zaten açtım. Ama hala değişen birşey yok
  • quote:

Orjinalden alıntı: ask all your friends

quote:

Orjinalden alıntı: micro77

oncelıkle pc ye sabıt ıp aldırman lasım mesela 192.168.1.10
    kolay gelsın
    [simage]htt p://img111.imageshack.us/img111/8784/ adslmk2.j pg[/simage]

bu bölümden olmaması gerekir. firewall ayarlarının bulunduğu kısıma bak, virtual server ayarı felan yok mu modemde. ordan aç ftp' ye 21. portu
    . dış ip' in ile modemine giriş sayfasının açılmaması gerekir. terslik var o işte.

eger denemeden yazmıs olsaydım haklısın derdım
    fakat bunu denemıs test etmıs olarak konusuyorum lutfen atmayın kafadan
    ıste modemın yardım acıklaması ;
    Single Port Forwarding  	 

Port Forwarding can be used to set up public services on your network. When users from the Internet make certain requests on your network,
    the Gateway can forward those requests to computers equipped to handle the requests. If, for example, you set the port number 80 (HTTP) to be
    forwarded to IP Address 192.168.1.2, then all HTTP requests from outside users will be forwarded to 192.168.1.2. It is recommended that
    the computer use static IP address.

You may use this function to establish a Web server or FTP server via an IP Gateway. Be sure that you enter a valid IP Address.
    (You may need to establish a static IP address with your ISP in order to properly run an Internet server.) For added security,
    Internet users will be able to communicate with the server, but they will not actually be connected. The packets will simply be
    forwarded through the Gateway.

To add a server using forwarding:

1. Enter an Application name of the service you want to forward.
    2. Enter the Ext.Port number. Check with your service application needed for External Port used.
    3. Select the Protocol used by the services.
    4. Enter the Int.Port number used by the application.
    5. Enter the IP Address of the server that you want the Internet users to access.
    6. Select Enable for that entry.
    7. Click the Save Settings button to save the settings.

To delete a service entry:

1. Enter a zero number in the Ext.Port and Int. Port, and IP Address from the fields.
    2. Uncheck the Enable check box.
    3. Clear the Application field.
    4. Click the Save Settings button to save any changes you make.

umarım yardımcı olmusumdur .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 29 Ağustos 2007; 0:07:30 >

• olmazsa "passive mode" ve/veya 20. portu da açarak deneyin..
    Bu arada, dışarıdan nasıl ulaşılacak? Anonymous account gibi bir ayarlar olması gerekmiyor mu? Normalde ftp server'a bağlanmak için şifre gereklidir, ya da anonymous olarak bağlanılmasına izin vermelisiniz gibi geliyor. Yine de kullanan biri onaylarsa iyi olur.
  •  FTP Server kurdum ama IP adresimden bağlanamıyorum sorunsalı

bunu yap. calısır gerisi filozofik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newbieburalarda -- 29 Ağustos 2007; 0:28:02 >
  • appli.. & games' den yapılıyor, başka yer yok diyorsan eyvallah.
    bende her iki bölüm ayrı durumda. ama şu an yazıya takılmadan, resime bir daha baktım, modem üçünü bir arada sunuyor galiba yazabileceğim tek şey, ftp server için 21. port' a udp&tcp için izin vermen. diğer firewall konusunda zaten uyarı gelmiş. ayrıca modeminin firewall ayarının bulunduğu bölümü nasıl, neler var orada? son olarak, dış ip' in ile modemine giriş sayfasının açılmaması gerekir. terslik var o işte.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ask all your friends

appli.. & games' den yapılıyor, başka yer yok diyorsan eyvallah.
    bende her iki bölüm ayrı durumda. ama şu an yazıya takılmadan, resime bir daha baktım, modem üçünü bir arada sunuyor galiba yazabileceğim tek şey, ftp server için 21. port' a udp&tcp için izin vermen. diğer firewall konusunda zaten uyarı gelmiş. ayrıca modeminin firewall ayarının bulunduğu bölümü nasıl, neler var orada? son olarak, dış ip' in ile modemine giriş sayfasının açılmaması gerekir. terslik var o işte.

bazı modemlerde Remote Access özelliği oluyor aktifleştirildiğinde dış ip ile modemin konsoluna girilebiliyor herangi bir bilgisayardan.. o modemde varmı bilmiyorum ama.. modeminin firewall ında 21 numaralı porta izin vermelisin bazı modemler portlara dışarıdan bağlanılmasını engelliyor firewalla.. ayrıcahttp://www.no-ip.com/ adresinden kendine bir alan adı alabilirsin benimserverim.myftp.com gibi.. o siteden indireceğin program sayesinde dış ip adresin o internet adresine yönlendirilir. sende her defasında ipni vermek zorunda kalmazsın.. tabi bu söylediğimi statik ip kullanmadığını düşünerek söylüyorum..

• http://www.no-ip.com adresini de denedim. ama sonuç aynı... değişen birşey yok yani
  • snn sorunun no ip ile ilgili degil no ip dynamic ip yi resolve edip no ip serverlarindan senin dynamic ipne yonlendirir bu sayede arkadasin isim.no-ipcom dan senin pc ne her zaman ulasir her defasında ip adresini arkadasina verme diye birsey anlican factory settingse al bnm solediklerimi yap calisacaktir
    firewall windows ve arties in ustundekini firewalli kapat diger arkadasin 80. portan snn modemin ayarlarina ulasiyormu yani web browser dan? onu kontrol et1 ikicinsi lockdown kur firewall ile ilgili birsey olabilir ayrica game host dan bir oyun kurup arkadasinin sana baglanmasini dene bakalim olcakmi? olmazsa anlaki firewall dan gecemiyor cunki modemin ustunde hazir oyunlarin portu otomatic sekilde aciliyor denenmis birsey yani firewall kapaliysa yada ayarliysa calisabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newbieburalarda -- 29 Ağustos 2007; 15:34:01 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.