Şimdi Ara

FSX İLS !!!! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
3.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Twincharged Injection

quote:

Orijinalden alıntı: Berkin Kayalar

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Berkin Kayalar

Hadi hayırlısı olsun

ILS normal şartlarda kullanılmaz yüksek türbülans , karlı yağmurlu fırtınalı günlerde kullanılır tehlikeyi minimuma indirmek için. Bu yüzden manuel iniş yapmaya başlamanızı öneririm şimdiden.

En azından VOR approach filan yapın. Maalesef ülkemizdeki çoğu havalimanında ILS alıcıları yok büyük şehirlerin dışında. Ama neredeyse çoğu bölgede NDB ve VOR alıcıları var. ILS kadar keskin olmasada havalimanını tanımıyorsanız VOR üzerinden havalimanını bulup iniş yapabilirsiniz yine ILS gibi keskin değil belirtmekte fayda var.

Bende 6-7 olmuştur bu sanal havacılığa gireli. Daha %1 'lik kısmını bile bilmiyorumdur . Öğreniyoruz yavaş yavaş

Hocam küçük bir düzeltme yapayım. ILS yaklaşması her zaman kullanılır pistte mevcutsa ancak pilotun insiyatifine göre bazen 2500 ft bazen 1000 ft de pilot kontrolü alır. Eğer görüş 50 m altındaysa CATIII durumu uygulanır CMD A ve CMD B basılır, uçak autoland yapar.

Ancak Türkiye'de CATIII pisti olmadığı için autoland yapılamaz, ancak FSX'te tüm pistler CATIII'dür.

Hocam düzeltmeniz için teşekkürler dediğim gibi çoğu şeyi bilmiyorum ... Forumlarda genellikle her sefer ILS muhabbeti geçtiğinde bende o tür mesajları görünce öyle bir düşünce oluşmuş kalmış aklımda :D

Eğerki zamanınız varsa bu CAT durumlarını açıklayabilirmisiniz ben internetten baktım az çok ama genellikle bilmediğim terimler içerdiğinden birşey anlayamadım. Örneğin ben Visual Approach yapmaya çalışıyorum ama hiçbir şekilde başaramıyorum başardıysam bir kaç keredir. Pisti tutturmak değilde havalimanına ya çok erken iniyorum yada çok gecikiyorum. Aynı sorun görevlerde iniş yaparken yok örneğin co pilot sağolsun söylüyor şu hızla şu feet'de git falan diye ama free flight yaparken bu mümkün olmuyor. Durmadan Sink Rate , Pull Up deyip duruyor hoş olmuyor buda tabiiki.Sanırım bu CAT alçalma dereceleri değil mi ? Default uçak üzerinden gittiğim için CMD A CMD B yok bende bu arada

Hocam CAT category demektir. CATI durumunda görüş sınırsızdır, pistlere fgöre chartlarda belirtir görüş sınırı vardır, yani görüş 10KM üstündeyse CATI 4000 altındaysa CATII geçilir, bu chartlarda belirtilir. Görüşe göre ayarlanır.

Visual app için VOR LOC ile piste oturun, ardından kontrolü siz alın, pistin yanındaki 4 ışık(papi) 2 beyaz 2 kırmızı olacak şekilde alçalın, varyonuz hızınız 130 ise yaklaşık olarak 700-600 arası olmalıdır.

Alıntıları Göster
    CATI durumunda görüş sınırsızdır , cümlesi biraz düşük olmuş sanırım. Veya 10km üstünde CATI , 4000 altında CATII gibi bir durum da yok. Chartta da hangi kategori uygulanacağı belirtilmez. Ha şöyledir pist CATII inişini destekliyordur , CATII ILS APP diye chartı da vardır. Ama ben minimalar dahilinde istersem CATI-II-III inebilirim. ILS vericisi hangisini destekliyorsa. Yani şöyle düşünün bir first officer CATIII training yapıyor , CAVOK bir durumda eğer pist de destekliyorsa CATIII inişini yapabilir. Biraz karışık bir konu anlaması pek kolay değil.

Özetler performanslarına göre 3 tane ILS kategorisi vardır. Bu kategoriler DH ( Decision Height - Karar irtifası ) ve RVR ( Runway Visual Range - Pist görüş mesafesi ) gibi kavramlarla değerlendirilirler.

ILS CAT I ≥200ft DH ≥550m RVR
    ILS CAT II ≥100ft DH ≥350m RVR
    ILS CAT IIIA <100ft DH ≥200m RVR
    ILS CAT IIIB <50ft DH ≥50m RVR
    ILS CAT IIIC Minima yok Minima yok

Umarım açıklayıcı olmuştur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weltmeister -- 20 Temmuz 2012; 23:01:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Weltmeister

CATI durumunda görüş sınırsızdır , cümlesi biraz düşük olmuş sanırım. Veya 10km üstünde CATI , 4000 altında CATII gibi bir durum da yok. Chartta da hangi kategori uygulanacağı belirtilmez. Ha şöyledir pist CATII inişini destekliyordur , CATII ILS APP diye chartı da vardır. Ama ben minimalar dahilinde istersem CATI-II-III inebilirim. ILS vericisi hangisini destekliyorsa. Yani şöyle düşünün bir first officer CATIII training yapıyor , CAVOK bir durumda eğer pist de destekliyorsa CATIII inişini yapabilir. Biraz karışık bir konu anlaması pek kolay değil.

Özetler performanslarına göre 3 tane ILS kategorisi vardır. Bu kategoriler DH ( Decision Height - Karar irtifası ) ve RVR ( Runway Visual Range - Pist görüş mesafesi ) gibi kavramlarla değerlendirilirler.

Ben minimalardan bahsettim hocam, 50 ft görüş altında CATI uygulayamazsınız mesela.

★ Corsair Severler Derneği ★ Corsair Fan Club ★
    Intel Core i5 4670K@4.6 GHz || MSI Z87 G45 Gaming || Asus GTX 780 DirectCU II || GSkill RipjawsX 8GB 1600MHz CL9 || Samsung 840 EVO 250 GB SSD || Seagate Expansion Desk 2 TB HDD || Corsair Carbide 400R 750W || Corsair Hydro H100i || AOC E2461Fwh

• quote:

quote:

Ben minimalardan bahsettim hocam, 50 ft görüş altında CATI uygulayamazsınız mesela.

Ben de belirttim hocam bir problem yok , belirtilen minimalar dahilinde dedim

İyi uçuşlar

• quote:

quote:

quote:

Ben de belirttim hocam bir problem yok , belirtilen minimalar dahilinde dedim

İyi uçuşlar

Teşekkür ederim, sizede iyi uçuşlar.

★ Corsair Severler Derneği ★ Corsair Fan Club ★
    Intel Core i5 4670K@4.6 GHz || MSI Z87 G45 Gaming || Asus GTX 780 DirectCU II || GSkill RipjawsX 8GB 1600MHz CL9 || Samsung 840 EVO 250 GB SSD || Seagate Expansion Desk 2 TB HDD || Corsair Carbide 400R 750W || Corsair Hydro H100i || AOC E2461Fwh

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.