Şimdi Ara

FSP AURUM PT Platinum Modüler 1000W:1292 TL/1200W:1410 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
2.026
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    • Daha önceki amazon fırsatı:https://forum.donanimhaber.com/fsp-pt-1000fm-1168-tl-pt-1200fm-1321-tl-amazon-com-tr-mukemmel-fiyat--143603181

• 1292 TL FSP AURUM PT 1000 AURUM PT serisi 1000W 80+ PLATINUM tak çıkar kablolu (PT-1000FM) Güç kaynağı
      inventus
      FSP AURUM PT 1000 AURUM PT serisi 1000W 80+ PLATINUM tak çıkar kablolu (PT-1000FM) Güç kaynağı - inventus
      https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8105

Resmi web sitesi:

• 1410 TL FSP AURUM PT 1200 AURUM PT serisi 1200W 80+ PLATINUM tak çıkar kablolu (PT-1200FM) Güç kaynağı
      inventus
      FSP AURUM PT 1200 AURUM PT serisi 1200W 80+ PLATINUM tak çıkar kablolu (PT-1200FM) Güç kaynağı - inventus
      https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8963

Resmi web sitesi:

• FSP fabrika turu:
      TeknoSeyiryoutube
      FSP fabrika turu, bir güç kaynağı nasıl üretilir ?
      https://www.youtube.com/watch?v=Ro_OlXEQeHY

• 80+ sertifikalı güç kaynağı listesi:
      www.plugloadsolutions.com
      CLEAResult Plug Load Solutions
      https://www.plugloadsolutions.com/80PlusPowerSupplies.aspx

• PSU tier list:https://linustechtips.com/main/topic/1116640-psucultists-psu-tier-list/

Bu liste 80+ serifika geçerliliği olan markaları ve test sonuçlarını paylaşıyor. FSP 475 onaylı ürün yelpazesiyle EVGA, High Power, Corsair, Cooler Master, Antec, Bitfenix, Bequiet, Enermax, NZXT, Seasonic gibi güçlü rakiplerinin önünde yer alıyor.

- Nedir peki kaliteli bir güç kaynağında olması gerekenler?

• OVP (Aşırı Gerilim Koruması) : Voltaj önceden ayarlanan bir seviyeyi aştığında üniteyi kapatan veya çıkışı askıya alan bir güç kaynağı özelliğidir. Genellikle voltaj çıkışı %110 ila %130'u aştığında etkinleştirilir.
    • OPP (Aşırı Güç Koruması) : Aşırı güç çıkışından kaynaklanan hasarı önler. Bu genellikle bağlı bileşenlerin gücü %130 ila %150'ye ulaştığında etkinleştirilir.
    • OCP (Aşırı Akım Koruması) : PSU'ya çok fazla akım yüklemesinin potansiyel tehlikeli etkilerine karşı korur. Bu, ünitenin aşırı yüklenmesine veya kısa devre yapmasına neden olarak, potansiyel olarak hatalı bir akım oluşturabilir ve bir güç kaynağı ünitesine veya anakart gibi bağlı bileşenlere zarar verebilir. Çıkış akımı %130 ila %150'ye ulaştığında etkinleştirilir.
    • SCP (Kısa Devre Koruması) : Çıkış raylarını sürekli olarak izler ve 0,1Ω'den daha düşük bir empedans bulursa, hemen güç kaynağını kapatır.
    • OTP (Aşırı Sıcaklık Koruması) : Dahili sıcaklık maksimum güvenli çalışma sıcaklığını aştığında güç kaynağını kapatır.
    • BOP (Brown Out Koruması) : Tutarsız elektrik şebekelerinden gelen ani voltaj düşüşü nedeniyle bir güç kaynağı ünitesinin hasar görmesini önler.
    • cTUVus / TUV / CB / BSMI / CE / FCC / EAC / CCC / RCM / KC güvenlik sertifikaları
    • Surge & Inrush Protection(SIP)/inrush current limiting (ani akım sınırlayıcı)
    • NLO (Yüksüz Çalışma): Yüksüz çalışma, çıkışlarında yük olmasa bile güç kaynağının açılmasını ve düzgün çalışmasını sağlayan gerekli bir korumadır.
    • independent regulation (bağımsız düzenleme)
    • sleeve bearing fan kullanılmaması ve sessiz çalışması
    • %3'ün altında 12V voltaj regülasyonu
    • Full Modüler oluşu
    • Yüksek verimlilik

Daha detaylı bilgi:
      tom's hardware
      PSUs 101: A Detailed Look Into Power Supplies
      https://www.tomshardware.com/reviews/power-supplies-101,4193.html

Peki bunlara dikkat etmeden güç kaynağı alırsanız ne olur:
      telegram
      XDA Memes
      https://t.me/xdameme/242
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• İhtiyacı olan varsa tavsiye ediyorum güzel psular ama boyutları büyük (19 cm) alırken kasanızın uygunluğunu bakın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sessizlik durumu nasıl?

• Fsp,Seasonic ve Silverstone sağlam psu çıkarıyor.
    https://forum.donanimhaber.com/seasonic-prime-gold-1200--144650460
    Ben seasonic 850w olanından almak istiyordum ama hiç denk gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 26 Temmuz 2020; 14:24:38 >
  • 1200W olanını kullanıyorum , kaya gibi psu dur. Tier A sınıfında üst seviye bir üründür. Kutusunu açınca anlarsınız zaten. İhtiyacı olan alsın. Yeni serisi çıktığı için stoklar bitene kadar böyle ara ara indirimler oluyor.
  • Seasonic FOCUS PLUS 750W 80+ GOLD almayı düsünüyordum , onun yerine 1000 watt olan bu modeli 150 tl fazlasına alarak ileriye dönük olarak daha iyi etmis mi olurum yoksa 750 watt uzun bir süre götürür mü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phazeX -- 26 Temmuz 2020; 20:0:49 >
  • arada nerdeyse 100tl fark var, olmuşken 1200watt olsun bari :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Example3 -- 26 Temmuz 2020; 20:40:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Example3 kullanıcısına yanıt
    hahaha 700-800 e ikinci el düsünürken buralara kadar geldik daha da cıkmayalım hocam :D
  • Ya bu teknoloji işi böyle, 100 daha ver iyisini al diye diye amacından sapıyosun :D
  • Coolermaster h500 kasaya sığar mı arkadaşlar? Biraz baktım da tam emin olamadım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: phazeX

Seasonic FOCUS PLUS 750W 80+ GOLD almayı düsünüyordum , onun yerine 1000 watt olan bu modeli 150 tl fazlasına alarak ileriye dönük olarak daha iyi etmis mi olurum yoksa 750 watt uzun bir süre götürür mü ?
    FSP iyi bir marka değil Seasonic sorunsuz markadır yerinde olsam Seasonic alırım

Seasonic 600 watt gold bile yeterlidir gereksiz yere paranızı harcamayın

Eğer ileriye dönük bir psu alacaksanız 600/650 watt SFX Gold psu alın ileride kasalar daha da küçülecektir (SFX - ATX dönüştürücü satılıyor)

Eğer 10 yıl sonrada kasa ve monitör kullanacaksanız kesinlikle SFX PSU alın (Bu konuyu da 10 yıl sonra hortlatın)

Artık gazino havası ve çocuk kasası devri (görüntü ve yer kirliliği) bitti

Örnek

FSP AURUM PT Platinum Modüler 1000W:1292 TL/1200W:1410 TLFSP AURUM PT Platinum Modüler 1000W:1292 TL/1200W:1410 TLFSP AURUM PT Platinum Modüler 1000W:1292 TL/1200W:1410 TL

Velka 5 (174 x 109 x 303 mm) - 5,7 Litre - Ağırlık 1kg - RTX 2070

Neredeyse 10-15 Kat Küçük Kasaya RTX 2070 i sığdırmışlar

FSP AURUM PT Platinum Modüler 1000W:1292 TL/1200W:1410 TLFSP AURUM PT Platinum Modüler 1000W:1292 TL/1200W:1410 TLFSP AURUM PT Platinum Modüler 1000W:1292 TL/1200W:1410 TLFSP AURUM PT Platinum Modüler 1000W:1292 TL/1200W:1410 TL
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: phazeX

Seasonic FOCUS PLUS 750W 80+ GOLD almayı düsünüyordum , onun yerine 1000 watt olan bu modeli 150 tl fazlasına alarak ileriye dönük olarak daha iyi etmis mi olurum yoksa 750 watt uzun bir süre götürür mü ?
    Fsp son derece kaliteli bir markadır. Tasdiklenmeye ihtiyacı yok adamların işi bu. Başlıktaki psu da en üst sınıfın bir altında yer alır. Corsair AXi ile aynı sınıf diyebilirim.

Seasonic dist. Akortek. Ara sor garantiyi nasıl sağlıyorlarmış. 2 sene sonra biz karışmayız demesinler sonra. Fsp garantisine FSP tr ofisi bakıyor. Fsp style. Com dan arayıp görüşebilirsiniz. Ben aradım birşey olursa bizi arayın uzatılmış garantiye biz bakıyoruz dediler. (7yıl). Bu arada, Aurum PT serisinden de servise hiç ürün gelmemiş. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Fsp son derece kaliteli bir markadır. Tasdiklenmeye ihtiyacı yok adamların işi bu. Başlıktaki psu da en üst sınıfın bir altında yer alır. Corsair AXi ile aynı sınıf diyebilirim.

Seasonic dist. Akortek. Ara sor garantiyi nasıl sağlıyorlarmış. 2 sene sonra biz karışmayız demesinler sonra. Fsp garantisine FSP tr ofisi bakıyor. Fsp style. Com dan arayıp görüşebilirsiniz. Ben aradım birşey olursa bizi arayın uzatılmış garantiye biz bakıyoruz dediler. (7yıl). Bu arada, Aurum PT serisinden de servise hiç ürün gelmemiş. :)

Alıntıları Göster
    Bunları duymak sevindirici , peki hocam kullanacağım kasa cooler master h500 modeli psu clearance 180mm diyor ama psu uzunluk 190mm sizce sığar mı kasaya ? Az önce sipariş ettim sonra aklıma geldi bu olay eğer problem olacaksa iptal edeyim en azından

• Ölç hocam kasayı ön tarafında boşluk kalıyorsa sorunsuz sığar. Benim kasaya rahat sığdı, kasa incelemesi konumda vardı resmi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Ölç hocam kasayı ön tarafında boşluk kalıyorsa sorunsuz sığar. Benim kasaya rahat sığdı, kasa incelemesi konumda vardı resmi.
    Sitesindeki ölçülere göre uyumsuz olunca biraz tedirgin olmuştum da açtım ölçtüm kasanın güç kaynağı kısmını yanlışım yoksa rahat bir şekilde sığması lazım .

• bjkyener kullanıcısına yanıt
    FSP iyi bir marka değil mi Daha neler göreceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cohannan

FSP iyi bir marka değil mi Daha neler göreceğiz.
    Bu arkadaş eskiden de böyleydi biraz değişik

• Sessizlik arayana tavsiye eder misiniz?
    Ya da hangi psu alsam daha sessiz bir kullanım sağlarım?

• Muten Baba kullanıcısına yanıt
    10 yıl sonra konuyu hortlat ne demek istediğimi o zaman anlarsın
    (600/650 watt sfx - 1200 watt atx)
    Markaya gelince 20 yıl önceye gidin fsb nasılmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 27 Temmuz 2020; 8:54:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cohannan beyin tavsiye ile 1000 w almayı düşünüyorum , ama hala kafam Asus rog strix 750 w RGB olanda :( kararsız kaldım sizce arkadaşlar .. ortalama fiyat aynı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.