Şimdi Ara

FSB yi artırınca sata harddisk i görmüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PD 945 işlemcide FSB yi 225 in üzerine çıkarıp pcyi açtığım zaman Seagate 410as son nolu 250gb hardiski görmüyor ve haliyle windows açılmıyor. Bios içinde sata freq sabitleme gibi birşey bulamadım. Acaba jumperlarla alakalı bir şey olabilirmi diye düşünüyorum. Ayrıca sata 1 ve Anakart P4M800Pro-m model anakart.

• Çıkmadık istediğiniz fsp de güney köprüsü zorlanıyor tahmin ediyorum. Voltaj vermeniz gerekir ki,bence gerek yok.
  • nereye voltaj vermem gerekiyor cpu yamı?
  • via çipsetli o anakartla oc yapılmaz kardeş.fazla zorlama.agp olması gerekiyor.biosunu tam bilmiyorum ama agp/pci hızlarını 66/33 e sabitle.eğer kuzey ve güney (north - south bridge)köprülerine voltaj verme gibi bir seçenek varsa birer ikişer kademe voltaj verip dene.ama dediğim gibi via çipsetler oc özürlüdür.
  • Cpu'yu kasdetmedim.Anakart üzerinde sata bağlantılarından sorumlu güney köprüsünü kasdettim.Çalışan stabil değerde kalın bence.Voltaj vererek daha ileriye girmenize gerek yok.
  • millet aynı işlemciyi çok rahat 4.0-4.2 yapıyor 4.5 yapan bile var ben 3.75 te çakılı kaldım bu güney köprüsü yüzünden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    3 yıl önce açıldı
    Bilgisayarım SSD yi görmüyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.