Şimdi Ara

Fringe (2008 - 2013) [BİTTİ] (262. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.365
Cevap
54
Favori
411.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
12 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Katates Pızartması

Dizinin ilk bölümünü izledim bugün daha fantastik şeyler bekliyordum LOST gibi. Beğenmedim pek diğer bölümleri nasıl?

bence izlemeye devam et ilk bölümlerde ben de sıkılıyordum da ilk sezonun sonlarında açılan dizi 2. sezonda coşuyor

Orijinalden alıntı: Katates Pızartması

Dizinin ilk bölümünü izledim bugün daha fantastik şeyler bekliyordum LOST gibi. Beğenmedim pek diğer bölümleri nasıl?

dizi çok harika devam et..

Orijinalden alıntı: strify

Harika bir bölümdü. Uzun zamandır bu kadar sağlam Fringe bölümü izlememiştim.

Dizi asıl şimdi başlıyor.

Peter baya kilo almış sanki

+1 bana da öyle geldi.
  • Bu arada arayan vardır diye, son bölümdeki çalan şarkı:

There are more things in heaven and earth, Horatio, than are dreamt of in your philosophy.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tornado42

şimdi bölümle olarak anladığım şey ya da tam anlayamadığım şey
    hani bölüm başında zamanı da etkileyerek olivianın yatağına gelen enerji dalgası vardı ya onu subject 9 yapıyor sanıyorlardı sonra o olmadığı anlaşıldı sonlara doğru olivia da ben yapmıyorum demişti o zaman peter mı yapıyordu bunu yapıyorsa nasıl yapıyordu
    biri beni aydınlatsın lütfen

Hocam onu bilsek senarist olurduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 17 Ekim 2011; 0:39:55 >
    Gigabyte B450M S2H | AMD Ryzen 5 5600G | XPG 8GB*2 3000MHZ DDR4 GAMMIX D10 | Sapphire Radeon RX5500 XT PULSE OC 4GB | SanDisk 500GB Ultra 3D SSD | Western Digital 1TB Blue 7200RPM | SilverStone Strider Essential 600W | Zalman N3 Mid Tower | Samsung Odssey G3 24" | Microsoft Wired Desktop 600 | Gigabyte Aorus M2

• yok artık fringe diyorum bu bölüm için

Orijinalden alıntı: smd

quote:

hani bölüm başında zamanı da etkileyerek olivianın yatağına gelen enerji dalgası vardı ya onu subject 9 yapıyor sanıyorlardı sonra o olmadığı anlaşıldı sonlara doğru olivia da ben yapmıyorum demişti o zaman peter mı yapıyordu bunu yapıyorsa nasıl yapıyordu

Peter kaybolduğu zaman sanırım bi enerji haline dönüştü..O enerji haliyle Oliv e dokunmaya iletişim kurmaya falan çalıştı.Yani olayın cortexiphanla falan alaksı yok bence..

• Milli takım gibi bölümdü. 90 dakika bi numara yok. Son dakika golü ile maç biter

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

quote:

quote:

Peter kaybolduğu zaman sanırım bi enerji haline dönüştü..O enerji haliyle Oliv e dokunmaya iletişim kurmaya falan çalıştı.Yani olayın cortexiphanla falan alaksı yok bence..

mantıklı aslında

• en kritik en heycanlı yerinde bu Fringe hep bunu yapıyo... ara nerden çıktı şimdi..

Yeni sezonun en güzel bölümünü izledik ve sezon asıl şimdi başlıyor.
    Peter'ın silinmesi bir çok şeyi değiştirmiş. Mesela Walter Nina'yı sevmiyor. Eskiden anlaşırlardı en azından. Sonra Olivia deney yapılan kimseyle karşılaşmamış. Halbuki insanlara empati yapan biri empat biri vardı.
    Bu arada iki evren arasına kurulan köprünün nasıl kurulduğu muamma. Bildiğimiz kadarıyla makine çalıştı ve köprü kuruldu ama bunlar bilmiyorlar durumu.
    Ve Peter'ın sonunda ortaya çıkması

Gözcüler temelli başarısız oldu, ortalık iyice karıştı. Artık Gözcülerin ağa babası gelse düzeltemez bu zaman/mekan bozukluğunu benden söylemesi.

quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

quote:

quote:

Ben de bu yönde düşünüyorum.
    Gözcüler Peter'ı zamandan sildiler ama mekandan silemediler sanki. Peter bedenen var olmadı belki ama enerji olarak vardı, silmeyi beceremedi Gözcüler. Çuvalladılar daha doğrusu.

Daha önce hangi bölümdü hatırlamıyorum (ilk sezon 4. bölüm olabilir) Gözcümüz olacak her şeyi biliyor, hesaplıyordu falan. "It happened" diyordu bi de artiz artiz. Şimdi gördük ki onlar da hata yapıyor ve beceremiyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Enerji bulutunu bölümün başından beri Peter yapıyordu. Benim teorime göre, Peter enerji bulutuna dönüşmesinin nedenlerinden biri, Walter ile Olivia'nın Peter'i gördüklerini birbirleri ile paylaşmaları. Bu paylaşım, Peter'in zamanda iz bırakmasını aşıyor ve var olmadıgı zamanda anılıyor. Bu durumda da Peter zamanda sadece rüyalarda ve gaipten tezahür edebilmekten öte, Peter'in kendisi yada bilinci gücünü arttırarak artık evrende manyetik yırtılmalar oluşturabilir ve enerji bulutu şeklinde tezahür edebilir oldu. Cortexiphan deneylerine maruz kalmış siyahi arkadaşda enerji hattından almış olduğu enerjiyi yoğunlaştırıp Peter'i yok etmek için kullanacak iken, Olivia'nın seçimi ve davranışı ile, yoğunlaşan bu enerji Peter üzerinde farklı bir etki ederek, Peter'in hayatının son bulduğu yerde vücut bulmasına/yeniden var olmasına neden oldu. (Başka bir deyişle Peter'in oluşturduğu manyetik yırtılmadaki enerji ile Cortexiphan çocuğunun oluşturduğu enerji, Olivia'nın beklenmedik davranışının sonucunda Peter'i yok etmek yerine birbirleri ile rezonansa girerek, Peter'in Reiden gölü'nde, Peter orada öldüğü için yada evrenlerin perdesi orada ince olduğu için vücut bulmuş/yeniden var olmuş olabilir.) "Neden ilk önceleri enerji bulutu olarak belirmedi?" sorusunada cevap verebilen bir teori.

Düzeltme:Eksik bir edat eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kinesis -- 18 Ekim 2011; 17:48:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kinesis

quote:

Enerji bulutunu bölümün başından beri Peter yapıyordu. Benim teorime göre, Peter enerji bulutuna dönüşmesinin nedenlerinden biri, Walter ile Olivia'nın Peter'i gördüklerini birbirleri ile paylaşmaları. Bu paylaşım, Peter'in zamanda iz bırakmasını aşıyor ve var olmadıgı zamanda anılıyor. Bu durumda da Peter zamanda sadece rüyalarda ve gaipten tezahür edebilmekten öte, Peter'in kendisi yada bilinci gücünü arttırarak artık evrende manyetik yırtılmalar oluşturabilir ve enerji bulutu şeklinde tezahür edebilir oldu. Cortexiphan deneylerine maruz kalmış siyahi arkadaşda enerji hattından almış olduğu enerjiyi yoğunlaştırıp Peter'i yok etmek için kullanacak iken, Olivia'nın seçimi ve davranışı ile, yoğunlaşan bu enerji Peter üzerinde farklı bir etki ederek, Peter'in hayatının son bulduğu yerde vücut bulmasına/yeniden var olmasına neden oldu. (Başka bir deyişle Peter'in oluşturduğu manyetik yırtılmadaki enerji ile Cortexiphan çocuğunun oluşturduğu enerji, Olivia'nın beklenmedik davranışının sonucunda Peter'i yok etmek yerine birbirleri rezonansa girerek, Peter'in Reiden gölü'nde, Peter orada öldüğü için yada evrenlerin perdesi orada ince olduğu için vücut bulmuş/yeniden var olmuş olabilir.) "Neden ilk önceleri enerji bulutu olarak belirmedi?" sorusunada cevap verebilen bir teori.

bu konu hakkındaki en mantıklı teori sanırım

• Şu silme konusuyla ilgili,

Ya iyi de gözcülerden birisi, Harward'ın önündeki banka oturmuştu. Makineyi açtı, sonra baktı; duygulandı gibime geldi. Ondan sonra da kapattı bütün şartelleri. Orda Peter'ı sildiğine emin misiniz? Bence silmedi, silemedi değil.

Orijinalden alıntı: Lord Kinross

Şu silme konusuyla ilgili,

Ya iyi de gözcülerden birisi, Harward'ın önündeki banka oturmuştu. Makineyi açtı, sonra baktı; duygulandı gibime geldi. Ondan sonra da kapattı bütün şartelleri. Orda Peter'ı sildiğine emin misiniz? Bence silmedi, silemedi değil.

Gözcünün bulunduğu o zaman çizgisinde zaten Peter zamandan silinmiş, Peter'siz yeni zaman çizgisi oluşmuştu. Fakat, Peter zamandan silinmesine rağmen yeni çizilen zaman çizgisinde iz/parazit yapmaya devam ediyordu. 4.01 Bölümünde Baba Gözcü, duygusal Gözcü'den, zaman çizgisinden silinen Peter'in, yeni çizilen zaman çizgisinde parazit/iz yaptığı için, bizimkiler Peter'in durumunu fark etmeden bu izi silip paraziti gidermesini istedi. Duygusal Gözcü gerekli makineyi yapıyor, Harward'ın önüne geliyor. Makineye enerji veriyor ama aktif etmiyor/çalıştırmıyor, yani izi/paraziti silmiyor. Duygusal Gözcü verilen görev gereği Peter'in izlerini silmesi gerekiyor. Ama Gözcü, Walternate, Peter'e ilaç hazırlarken olaya müdahil olduğu için, duygusal davranıyor gibi geliyor bana, daha önceki bölümlerin birinde de gözcülerin duyguları olduğunu ve duygusal davranabildiklerini biliyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kinesis

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Kinross

Şu silme konusuyla ilgili,

Gözcünün bulunduğu o zaman çizgisinde zaten Peter zamandan silinmiş, Peter'siz yeni zaman çizgisi oluşmuştu. Fakat, Peter zamandan silinmesine rağmen yeni çizilen zaman çizgisinde iz/parazit yapmaya devam ediyordu. 4.01 Bölümünde Baba Gözcü, duygusal Gözcü'den, zaman çizgisinden silinen Peter'in, yeni çizilen zaman çizgisinde parazit/iz yaptığı için, bizimkiler Peter'in durumunu fark etmeden bu izi silip paraziti gidermesini istedi. Duygusal Gözcü gerekli makineyi yapıyor, Harward'ın önüne geliyor. Makineye enerji veriyor ama aktif etmiyor/çalıştırmıyor, yani izi/paraziti silmiyor. Duygusal Gözcü verilen görev gereği Peter'in izlerini silmesi gerekiyor. Ama Gözcü, Walternate, Peter'e ilaç hazırlarken olaya müdahil olduğu için, duygusal davranıyor gibi geliyor bana, daha önceki bölümlerin birinde de gözcülerin duyguları olduğunu ve duygusal davranabildiklerini biliyoruz.

Ha işte ben de bunu demiştim, demeye çalışmıştım en azından. Yukarıda Peter'ın silindiğine dair mesajlar gördüm de, o yüzden kafam karıştı. Teşekkürler.

• Of of of . Ne bölümdü o öyle .

Peter ın 10.bölüm civarlarında geri geleceğini tahmin ediyordum ama daha da erken oldu olay.Vahşet bağladılar . İşi gücü bırak bekle şimdi.
    must be able to cross both fire and water. The script must be something that has the power to do this."

Akira Kurosawa
  • 4x05 fragman.

• Off Promoya bak sanırım peter kendini kanıtlamaya çalışıyor..
    Intel i7 9700K 3.6GHz // Gigabyte Z390 AORUS MASTER 4266MHz // Corsair 16GB (2x8)Vengeance Pro White RGB 3000MHz // MSI Gaming Z 2060 RTX // 3TB Seagate Backup Plus HDD // 3TB WD My Book HDD // Sandisk 120GB SSD Ext. // XigmaTek Tauro 600W //x MSI 24'' Curved 144HZ 1 MS // MSI 24'' Curved 144HZ 1 MS Logitech G910 Keyboard // Logitech G933 Headset White // Logitech G9x MW3 Edition Mouse // Logitech C920 Webcam // Corsair MM300 Mouse Pad // Windows 7 Ultimate // Pioneer Ev sinema sistemi 5+1 VSX-D511 // Apple Iphone 13 pro max // Ps5 Slim
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.