Şimdi Ara

Frene basınca kesilen ses...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımda yaklasik 1 aydir ön taraftan gelen ve frene ayağımın ucuyla bile dokunsam kesilen bir ses var.balatalar yeni yaklasik 10.000 km anca kullanılmıştır.ustaya gösterdim disk-balata kontrol etti,normal sikinti yok dedi.kus sesi gibi cikcik öten bir ses.porya bilyasindan şüphelendim ama onunda sesi uğultu gibi oluyor.defalarca denedim,porya uğultusuylada alakasi yok gibi.frene dokununca ses kesiliyor,ayağımı çekince aynen devam etmeye basliyor.fikri olan varmi,acaba neden olma ihtimalleri olabilir.

Güncelleme: Balatalarin düzensiz asinmasindan dolayı diske baskı yapmasıyla ve ustanın deyimiyle diskte fatura olurmuş.cozum olarak balatalar sökülüp taşlama yapıldı.simdilik sorun kalmadı,bir sonraki bakımda diskler ve balatalar komple değişim yapılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anka0658 -- 23 Eylül 2025; 12:39:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Eğer böyleyse ön disk balata yay gibi küçük Tel var. Onu takmamış olabilirler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Düz yolda da yapiyor sesi,ama frene cok hafif dokunsam bile aninda kesiliyor.dediginiz yaya baktirayim👍

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şirket aracım 2025 model egea nın kışlık lastikleri söküp de yazlıkları takınca sol arkada bahsettiğiniz gibi başıma geldi ve yine bahsettiğiniz gibi frenle susuyordu yaklaşık 5 bin km falan sürdükten sonra geçti. Arkalar da disk bu arada.

Benim aracinda 4 fren disk.üstteki arkadasin dedigi yaydan sonra,diskleride kontrol ettireyim👍

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.