Arkadaşlar dün ilk kez başıma böyle birşey geldi.Fren yapınca balatalardan inanılmaz derecede yüksek bir gürültü geliyor.Tabi bugün pazar olduğu için ustaya gidemedim ancak frenlerim de gayet iyi sayılır.Acaba benim fren balataları bittiği için mi bu ses çıkıyor?Anlatılacak gibi değil.Bir de gaza basarken diskten ses geliyor.Başka herhangi bir parçaya zarar verirmiyim?Arabayı böyle kullanmak sakıncalı mıdır sizce?Yardımcı olursanız sevinirim.
Ses tek taraftan mı geliyor? Balataları,diskleri ve yağını en son ne zaman değiştirdiniz. Ve ön takımı bir yere vurdunuz mu? Birde arabanın marka ve modeli nedir acaba?
Hocam araç Clio Symbol 1.4 rna.Sadece sağ taraftan geliyor.Araç 59.000 km de.Aldığımdan beri hiç değiştirmedim balataları.Yani 30.000 kmden beri değişmedi.aracın altını bi yere vurmadım.
Tek taraftan olması vurma sonucu olma ihtimali var ama siz balataları değiştirin.Ayrıca toplumda hatta tüm dünyada yanlış bi inanç var,neymiş arabanın mesela 10,000 km de bir 20,000 km de bir balataları değişmesi gerekiyormuş.Periyodiklikten bahsediyorlar.YANLIŞ. Bir saat araba kullanıp 5 kere fren yapmak var.Yarım saat kullanıp 15 kere fren yapmak var, bagaj yüklüyken uzun yolda uzun frenler yapmak var,bagaj boşken motor freni kullanmak var var da var bu uzar gider,ne zaman biteceğini sadece aracın sahibi bilir.Bence siz disk ve balatalarla beraber yağına baktırın.Eğer amörsitör ya da salıncakta ufacık bi boşlukta olsa bazen enteresan sesler çıkarır frenlerde (uğultu gibi)
Hocam ilgine teşekkür ederim.Ancak aracı vurmadım.Aylardır kendim kullanıyorum.Aracın balatası 26.000 kmde değişmiş ama frenlerim gayet iyi halen daha kaymak gibi sorun yoktu.Zaten araç abimin üzerine halen daha.Çok büyük bir ses geliyor frene basınca.Ama uğultu değil.
Arkadaki tambur frenler de arabaya yavaşlatıyor unutmayın. Balata çatlamasıda olabilir. Onu söylemeyi unutmuşum.
hocam salı günü ustaya gitcem bakalım nolcak.ama korkudan arabayı kullanamıyorum
Ses tek taraftan mı geliyor? Balataları,diskleri ve yağını en son ne zaman değiştirdiniz. Ve ön takımı bir yere vurdunuz mu? Birde arabanın marka ve modeli nedir acaba?
Yine aslanlar gibi atikerci babalar yetişti.Dostlar araştırmaya devam bu arada eylül ayında 4 Clio Symbol Atikerci olacak.Ama ince eleyip sık dokumak bana kaldı maalesef.Sağolun yanıtlar için.Bu arada @vti_1.6 dostum sana da çok teşekkür ederim.
O aracı hiç kullanmadan hemen servise veya tamire götürmelisin.Yoksa çok masraf açar , diskiydi balatasıydı salıncağıydı vs. aman.
balata bitmiş büyük ihtimal. disklere zarar vermeden biran önce değişmelisin
salıncakla ne ilgisi var hocam anlamadım
quote:
Orjinalden alıntı: _ahmet_
O aracı hiç kullanmadan hemen servise veya tamire götürmelisin.Yoksa çok masraf açar , diskiydi balatasıydı salıncağıydı vs. aman.
Ustaya götürdünüz mü, sorunu çözebildiniz mi?
Hocam ustaya götürme fırsatım henüz olmadı.Sanırım yarın da olmayacak.Ancak çarşamba götüreceğim gibi görünüyor.
abs var ise abs sorunu olabilir. lastiklere de baktirin. (bence)
Hocam abs yok.Lastikler de bridgestone b320.Henüz 25.000 km yaptım ve daha 2.000 km önce balans ayarı yapıldı.
Arkadaşlar şimdi ustadan geldim.Balatalar bittiği için ortalık yıkılıyormuş Neyse bu sürtünme sağ diskte çizilmeye yol açmış azıcık ama çok önemli değil dedi usta.Gittim parçacıdan balataları 18.50 ytl ye aldım yan sanayi olarak.10 ytl de ustaya verdim ve frenler kazık gibi olduİlgilenen arkadaşların hepsine teşekkür ederim.
ben demiştim sana. ucuz atlatmışsın. diskleri eline alabilirdin.