Şimdi Ara

Frekans by Frekans (10hz-40kz) müzik parçasını haritalandırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir müzik dosyasının (mp3, ogg, wma, ape,...) hangi frekanslarda ses verebildiğini görebilmek için sayısal değerler eşliğinde frekans yelpazesini haritanadırarak grafiklendirebilmeli.

Arkadaşlar bu işi yapacak bir program,plugin, activex arıyorum.

• Bende Spectogram adında bir program var. Yalnız sadece wav dosyalarını analiz edebiliyor. Program ücretsiz. Daha önceden ses içine gizlenmiş görüntüleri deşifre edebildiği için merak edip indirmiştim. Bu resim fikir verebilir:
    Programın linki:
    http://www.visualizationsoftware.com/gram.html

Bu tür ilginç, belki sadece hışırtı içeren ses dosyalarını deşifre etmesi enteresan:
    http://www.visualizationsoftware.com/gram/examples.html
    Üstteki adresten ses dosyalarını indirip kendiniz deneyebilirsiniz.
    (Ne zamandır bu programı paylaşayım diyordum. Bu vesileyle meraklı kullanıcılarla tanıştırma fırsatı buldum. Ne de olsa şarkıları tersten dinleyerek gizli mesajları ortaya çıkarmaya çalışan büyük bir kitle var. )

• Güzel program.

Benim aradığım biraz daha sayısal verilere dayalı bir navigasyon sistemi olan bir program.
    Örneğin WAV-dan mp3 e (yada ape, cla, ogg, hatta wma..) çevrilmiş bir dosyanın içinde 20HZ deki bir frekans için ARAMA yapmak isteyebilirim. Dosyanın kaçıncı frame / saniye sinde bu bölümün olduğunu hatta bundan tüm dosyada kaç adet olduğunu istatistiki yada grafiksel haritalandırmak isteyebilirim.

Yada CD formatından MP3 e (128,160,192,320kbs) yapılan çevirme sonrası dosyadaki kayıpları orjinal dosya ile kıyaslayarak grafikler ile gösterebilir.

Tabii iş sadece Mp3 kayıplarının analizi değil. Değişik müzik parçalarının Frekans zenginliği açısından değerlendirilebilmesi için frekans taraması yapıp, örneğin bir müzik parçasının içinde geçen en düşük frakansı (BASS freq.) yada en yüksek frekansı (TiZ freq) görebilmek isityorum.

Yani işte bu özelliklere yakın bir tür sayısal & grafiksel analiz programı arıyorum. Bulmak çok zor olasa da..

• Baya kompleks bir şey arıyormuşsun. Böyle bir program varmıdır ki? Dediğin gibi bulması hayli zor olur herhalde. Özellikle şu değer girip "hadi bakalım ses örneğinin nerelerinde bu değerlerden var, ara getir" tarzı bir mekanizma zor bulunur gibime geliyor. Alt üst frekansları göstermek kolay olur. Orjinal kaynakla mp'e indirgenmiş sesi kıyaslamak da kolay olur ama parçada kaç tane X Hz var, hangi saliselerinde geçiyor gibi istatistikler nasıl gösterilcek?
  • Elimizdeki müzik digital olduğu için REAL-TIME frekans analizi yapabilen her programcık zaten bunu hali hazırda yapıyor.
    En basitinden bazı kaliteli Visilation Tool lar bile real-time frekans analizi (ayrıştırması) ile o grafikleri ekrana basıyor.
    Bir diğer örnek
    Eğer frekans haritasında alt üst limitleri alabiliyorsak frekans yelpazesinin tamamına ulaşmadan bunu yapamayız.

E tamamına ulaşabiliyorsak geriye sadece müzik dosyasında bizim istediğimiz frekansı bulmaya kalır iş ki o da dosya üzerindeki taramayı alt üst limiti bulmak için değil istediğimiz frekansı bulmak için yapmak ve kaç defa karşılaşıldıysa bunun istastistiğini tutmak demek.

Yani aslında çok da bilinmeyen bir şey değğil...
    Oturup kendim yazmak zorunda kalmak var tabii..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ankara boş radio frekansı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.