Şimdi Ara

Freesync'den Vazgeçmeli Miyim? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • stavroqin S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben freesynch rx480 den 1070e gectim inanamadim. Gozun kapali gec.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Bu video'dan anlamamız gereken nedir? İngilizce olduğu için pek bir şey anlamadım. FreeSync kullanırken Vsync açmanın eksileri ve artıları nelerdir? Gsync ve FreeSync'in artıları ve eksileri nelerdir? Rx 580 sahibi olarak FreeSync monitör düşündüğüm için soruyorum.
  • Jacques Reverdi kullanıcısına yanıt
    Burada eğer 144Hz monitör tepki hızında VSYNC=kapalı değeriniz daha hızlı, düşük, çıkıyorsa tercihen sizin de buna binaen kapatacağınızı varsayarak bunu öğütlüyor diyebiliriz. Tablolardan anlaşılması daha kolay. Crysis'te farenin tuşuna dokulmasından, namlunun parlamasına kadar geçen süreyi hesaplamışlar.
    Belli ayarlarda AMD, belli ayarlarda Nvidia daha düşük gecikme sunuyor. Bunu sabit etkileşim gecikmesi olarak değerlendirebilirsiniz, yani daha hızlı yanıt almak mümkün değil. Bir takım ayarlamalarla olabilir ama sabit deney sisteminde en düşük gecikme bu kadar; monitöründen tutun, işlemci kare hazırlaması ve ekran kartı çizim zamanı toplamı dahilinde en fazla -90ms, örneğin, olaya yakın pencere tutabiliyor bilgisayardaki sanal sahneniz.
    Araba yarışlarında geç tepki viraja girdiğiniz açıyı çok farkettirdiğinden fps önemli oluyor mesela.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Mete hocam Monitör olarak LG'nin 34uc79g-b 144hz modelini düşünüyordum ama bu tarz konulardan sonra 2560x1080 bir monitöre 3000 tl'ye yakın para vermek istemedim ve tercihimi 29um69g modelinden yana kullandım, bu monitör 75 hz. Tabii muhtemelen Battlefield 1'de fps'yi 75 limitinde tutmak pek kolay olmayacaktır, Rx 580 ile arada 75 fps'nin üzerine çıkacağını düşünüyorum, sizce FreeSync'nin yanında Vsync açmalı mıyım bu durumda? Freesync+Vsync'in input laga etkisi sadece FreeSync'in açık olduğu duruma göre olumsuz anlamda mı olur?
  • Konuya cevap olarak da 144 hz bir monitöre sahip olduğun için FreeSync'ten tabiiki vazgeçme hocam, 1080ti zaten full hd'ye çok geleceğinden gereksiz, gtx 1080'inse zaten AMD'de karşılığı var, Vega 64, bi tık altı Vega 56 da Gtx 1070ti'a eşit, bu iki karttan birini alıp keyfine bakmanı öneririm.
  • Jacques Reverdi kullanıcısına yanıt
    Battlefield, istisnalar arasında geçiyor. Nvidia örneğin Fastsync ile oyun motoru hızını, çizim hızından fazla yükseltip işlemci hızını serbest bırakıyor; sabit gpu gecikmesi yine devam ediyor - akıcılık için değil ama düşük tepki süresi için işe yarıyor bir miktar.
    Battlefield 1 ise oyun motoru hızını sabitleyebiliyor - Vsync'te olan ise oyun motoru durduruluyor bir sonraki kare zamanına kadar - Battlefield kare sınırı ayarını 75 yapıp gerisini karta bırakabilirsiniz ama göreceğiniz gibi Radeon ekran kartlarının Vsync haricindeyken monitör hızında çalışma performansı, vsync dahiline göre daha yüksek. Monitör hızının üstünde zaten vsync kapalı, altındayken ise vsync aktifken Radeon kartlarıyla daha yüksek tepkisel performans alıyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 11 Nisan 2018; 15:38:15 >
  • Freesync monitörle Gtx 1050 kullanıyorum,geç gitsin
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.